Tacx trainer kopen? Top 5 fietstrainers van Tacx

Laatst bijgewerkt door Simon op februari 7, 2024

Een Tacx trainer is voor de meeste wielrenners dé standaard als het gaat om binnen fietsen. Sommige noemen zelfs iedere fietstrainer een Tacx.

Al jarenlang voorziet dit merk fanatieke fietsers van hoogwaardige indoor trainers in allerlei soorten en maten.

Ben jij op zoek naar een goede fietstrainer om binnen te trainen? Dan ben je hier op de goede plek.

Op deze pagina vind je namelijk de beste Tacx fietstrainers om te kopen, zodat je erachter komt welke bij jou past.

Welke Tacx trainer moet ik kopen?

tacx_fietstrainer_kopen

Een goede fietstrainer kopen is niet zo simpel als het lijkt. Zeker niet met het enorme aanbod dat tegenwoordig beschikbaar is.

Maar geen paniek, met de keuzehulp hieronder wordt het vinden van de beste koop een eitje. Wij deden in dit geval de test en het vergelijken namelijk al voor je.

Nu is het aan jou om te kiezen welke trainer van Tacx de ideale match voor jou is.

Ze zijn er in verschillende soorten en maten, van smart trainers tot aan de ”ouderwetse” rollenbank. Meer dan genoeg keus dus!

Dit zijn de best geteste Tacx fietstrainers

Hieronder vind je de 5 beste mogelijkheden:

1. Tacx Neo 2T – Beste high-end trainer

tacx-neo-2t
  • Maximale stijgingspercentage: 25%
  • Nauwkeurigheid: max. 1%
  • Adviesprijs: 1400,-

De Tacx Neo 2T is het absolute topmodel van Tacx. Deze fietstrainer kenmerkt zich door de grote hoeveelheid interactieve trainingsmogelijkheden en de grote nauwkeurigheid.

Met een afwijking van maximaal 1% weet je exact hoe jij er fysiek voorstaat en kun je jouw vooruitgang goed in de gaten houden én inzichtelijk maken.

Deze fietstrainer heeft geen netstroom nodig. Het is namelijk zelfgenererend, waardoor je ‘m vrijwel overal in huis kunt gebruiken, waar jij maar wilt.

Deze smarttrainer heeft een extreem groot hellingspercentage, van maar liefst 25%. Je kunt dus heel effectief en intensief klimmen.

De smarttrainer is gemakkelijk te koppelen aan je televisie, tablet of zelfs je telefoon. Alle bekende apps zijn compatibel met deze Tacx trainer.

De beste prijs en koopvoorwaarden bekijk je via de knop hieronder:




2. Tacx Flux S T2900S – Smart trainer met minder budget

tacx-flux-s-decathlon
  • Maximale stijgingspercentage: 10%
  • Nauwkeurigheid: max. 3%
  • Adviesprijs: 699,-

Op een goede tweede plek komt de Tacx Flux S. Deze behoort ook tot de absolute topmodellen op de markt. Echter kost het wel een stuk minder dan de bovenstaande Neo 2T.

De flux S Smart zien wij daarom dan ook als de beste fietstrainer voor iedereen die een iets minder groot budget heeft.

Onder de 1000 euro bieden de smart trainers al een stuk minder functies en interactieve trainingsmogelijkheden. Gelukkig is er met de Flux S dus toch nog een goede en realistische trainer op de markt voor een iets lagere prijs.

De nauwkeurigheid is met een afwijking van maximaal 3% nog altijd heel betrouwbaar. En ook kun je intensief klimmen dankzij het hellingspercentage van 10%.

Doordat de trainer een vermogen van maar liefst 1500 watt aankan kun je volle bak sprinten en op hoge intensiteit trainen. Ook deze trainer is compatibel met de beste software en vrijwel alle apparaten. Je kunt het zelfs verbinden aan je sporthorloge.

Heb je interesse in de Tacx Flux S? Klik dan even hieronder en bekijk de beste koopvoorwaarden:




3. Tacx Flux 2 Smart T2980 – Middelste prijssegment

tacx-flux-2-aanbieding
  • Maximale stijgingspercentage: 16%
  • Nauwkeurigheid: max. 2,5%
  • Adviesprijs: 800,-

Hierboven heb je de allerbeste Tacx trainer en een trainer voor een wat lager budget bekeken. Nu gaan we het hebben over een trainer die hier in het midden valt.

De Tacx Flux 2 valt met een adviesprijs van 800 euro namelijk in het middelste prijssegment op het gebied van smarttrainers. Dit model behoort al jarenlang tot de populairste fietstrainers van de markt en dat is niet voor niets.

De Flux 2 wordt vooral geprezen om het geruisloze gebruik. Doordat je deze wielermaat nauwelijks hoort tijdens het fietsen is hij enorm geschikt om thuis te gebruiken, zonder daarmee iemand tot last te zijn.

Ook is het apparaat inklapbaar, zodat je het snel en gemakkelijk weer opruimt na gebruik. Door z’n compacte formaat past hij vrijwel overal.

Qua interactieve trainingsmogelijkheden heb je ook niets te klagen. Je kunt ‘m onder andere gebruiken met Zwift, Tacx Software en Kinomap. Alle bekende apps zijn compatibel met de Flux 2.

Klik hieronder voor de beste prijs en meer informatie:




4. Tacx Vortex Smart – Low budget wheel-on smart trainer

tacx-vortex-smart
  • Maximale stijgingspercentage: 7%
  • Nauwkeurigheid: max. 10%
  • Adviesprijs: 350,-

De Vortex Smart is ideaal als je een degelijke fietstrainer zoekt, maar hier niet teveel aan wilt spenderen.

Een goede Tacx trainer met interactieve en virtuele mogelijkheden is nou eenmaal een vrij grote investering. Echter heeft niet iedereen dat ervoor over. En ook is het niet voor iedereen mogelijk.

Gelukkig is er in dat geval nog deze Vortex Smart. Een betrouwbare fietstrainer die het mogelijk maakt om thuis virtuele fietstochten af te leggen. Zonder dat je daar de hoofdprijs voor betaald.

Natuurlijk is het niet de meest hoogwaardige, luxe en nauwkeurige trainer. Maar dat mag je dan ook niet verwachten voor deze prijs.

Bovendien maakt de Vortex het zelfs mogelijk om klimmen te simuleren. Het is compatibel met Zwift, Tacx trainer software en vrijwel elke andere populaire app.

Houd er rekening mee dat het hier gaat om een wheel-on trainer. Je achterwiel kun je er dus aan laten zitten. Hoewel dit je wat werk scheelt, is het trainen net wat minder realistisch en maakt het iets meer geluid dan de direct drive trainers.

Heb je interesse in deze trainer? Klik dan hieronder voor meer informatie en de laagste prijs:




5. Tacx Neo Bike Smart T8000

tacx-neo-bike
  • Maximale stijgingspercentage: 25%
  • Nauwkeurigheid: max. 1%
  • Adviesprijs: 2700,-

Ten slotte een bijzondere Tacx smart trainer van absolute topklasse. Deze fietstrainer wordt vooral gebruikt door de fanatieke fietsers en professionele wielrenners.

Het bijzondere aan deze binnen racefiets trainer is dat je géén eigen racefiets nodig hebt. Het is namelijk een alles-in-1-fietstrainer waar je direct op plaats kunt nemen en trainen.

Je moet er wel de ruimte voor hebben. En ook heb je er een wat groter budget voor nodig. Maar mocht je beide tot de beschikking hebben, dan is het zeker een absolute aanrader.

Het fietsgevoel van je eigen fiets hoef je namelijk niet te missen, aangezien de Neo Bike Smart T8000 jou een heel nieuw gevoel laat ervaren. Een gevoel van snelheid, comfort en fietsplezier.

Het is uitgerust met een eigen scherm en ook heeft het ventilatoren om jou te verkoelen tijdens het fietsen. Je merkt direct dat Tacx er alles aan heeft gedaan om het jou als gebruiker zo comfortabel als mogelijk te maken.

Helaas is deze trainer vanwege de grote vraag niet altijd op voorraad. Dus het zou zomaar kunnen dat je er even op moet wachten.

De laagste prijs ontdek je via de onderstaande knop:




Tacx smart trainer kopen

Hierboven heb je de beste fietstrainers van Tacx bekeken en vergeleken. De trainers uit het bovenstaande lijstje zijn allemaal smarttrainers.

Dit wilt zeggen dat je deze trainers kunt koppelen aan jouw favoriete training software.

Deze software maakt het voor jou mogelijk om je trainingsmogelijkheden flink uit te breiden. Je krijgt bijvoorbeeld toegang tot virtuele routes en maakt je trainingen inzichtelijk(er).

Hoewel er een aantal apps zijn die er met kop en schouders bovenuit steken, zijn er slechts enkele die écht populair zijn onder fietsers met een smart trainer.

Denk daarbij aan de app van Tacx zelf en Zwift.

Maar ook Kinomap, Rouvy en TrainerRoad stijgen alsmaar in populariteit.

Zodra jij je eigen Tacx smarttrainer hebt is het daarom verstandig om een aantal apps uit te proberen, zodat je erachter komt welke jij het fijnst vindt om mee te trainen.

Hieronder lichten we de populairste opties nader toe.

Tacx trainers met Zwift

Zwift was één van de eerste apps die het virtuele fietsen mogelijk maakte, waarna er een nieuwe wereld open ging voor wielrenners.

Vroeger werden de koude maanden nog op een fietstrainer doorgebracht onder het genot van een muziekje, of tijdens het kijken van een film.

Tegenwoordig is dat niet meer nodig. Je haalt de echte fietservaring namelijk in huis met bijvoorbeeld Zwift.

Voordat je een Tacx smart trainer koopt en je gebruik wilt gaan maken van Zwift, is het belangrijk om zeker te weten dat de trainer hier compatibel mee is.

Welke Tacx het beste is voor Zwift? Gelukkig is Zwift zo’n grote app dat het op vrijwel ieder model van Tacx werkt. Mits je een smarttrainer hebt natuurlijk.

Tacx trainer software

Ook is er nog de Tacx trainer software. Met deze software wil Tacx de concurrentie met Zwift aangaan en haar gebruikers net dat beetje extra bieden.

Naast de hardware die het al jarenlang goed doet besloot Tacx dus ook een eigen app te ontwikkelen. Het lijkt eigenlijk veel op Zwift, met genoeg virtuele mogelijkheden bijvoorbeeld.

De graphics en algemene trainingservaring vallen goed in de smaak bij veel wielrenners. Natuurlijk is het wel even interessant om te weten hoeveel een abonnement nou kost. Want dat is helaas niet gratis.

Er zijn verschillende abonnementen beschikbaar. De prijzen variëren van 10 euro tot 14 euro per maand voor het premium abonnement.

Fietsen op een Tacx hometrainer

tacx-fietstrainer-opstelling

Fietsen op een Tacx is onder wielrenners zo gebruikelijk geworden dat men er zelfs een werkwoord voor bedacht heeft..

Veel wielrenners spreken namelijk niet meer van binnen fietsen, maar van Tacxen.

De naam van dit merk is zelfs zo ingeburgerd dat sommige mensen denken dat een fietstrainer een Tacx heet. Ze zijn er niet van bewust dat dit een merknaam is.

Een Tacx trainer wordt ook wel een Tacx hometrainer genoemd. Dit is echter geen correcte benaming, aangezien een hometrainer een ander soort apparaat is.

Andere benamingen die het kan dragen zijn een binnen trainer, racefiets trainer en indoor fietstrainer.

Tacx wheel-on, direct drive & rollenbank kopen

Bij de klassieke fietstrainer ben je gewend om je racefiets dan wel met de cassette vast te zetten, dan wel je achterband in de fietstrainer te bevestigen.

De meest voorkomende varianten zijn dan ook de wheel-on en de direct drive trainers.

Bij de wheel-on laat je (zoals de naam al zegt) je wiel eraan zitten. Wel is het verstandig om er even een trainerband op te bevestigen.

Dit is om slijtage aan je eigen band en geluidsoverlast te voorkomen.

tacx-smart-fietstrainer

Daarnaast zijn er rollenbanken. Hierbij zet je jouw fiets op de trainer neer en vervolgens kun je direct gaan fietsen. Meestal hoef je niets te bevestigen.

rollerbank-tacx

In het begin voelt het vaak ietwat onwennig aan, maar het is erg goed voor je balans. Daarom zijn er ook veel baanrenners en mountainbikers die er met groot plezier gebruik van maken.

En ten slotte hebben we de direct drive trainers, waarbij je jouw achterwiel eraf moet halen, om vervolgens de fiets op de trainer te bevestigen.

Ook kun je op een direct drive trainer een cassette plaatsen, mits die bij jouw groepset past.

Tacx vs andere merken

Tacx is allang niet meer de enige op de fietstrainer markt. De markt wordt namelijk steeds drukker met grote concurrenten zoals Elite en Wahoo.

Toch is Tacx nog altijd de grootste, bekendste en onder de meeste fietsers ook de meest gewaardeerde.

Echter voelt het de hete adem in de nek, vooral dus van Elite en Wahoo.

Deze beide merken hebben in de afgelopen jaren namelijk ook een aantal goede en betrouwbare smarttrainers op de markt gebracht.

Vooral Elite maakt een snelle groei door en kenmerkt zich door de zeer nauwkeurige fietstrainers. Naar onze mening doen de topmodellen van deze merken niet veel onder voor die van Tacx.

Extra accessoires voor je fietstrainer

Tacx is hét merk voor fietstrainers, dat mag duidelijk zijn.

Maar naast de trainers en software verkoopt het merk ook allerlei andere accessoires om jouw training veelzijdiger en/of gemakkelijker te maken.

Je moet hierbij denken aan simpele functionele benodigdheden, zoals een handdoek en een bidon.

Maar ook noodzakelijke spullen zoals een voorwielsteun, snelspanner of trainerband kun je kopen van Tacx.

Ook de matten zijn erg populair. Zo’n mat zorgt ervoor dat er zo min mogelijk trillingen op de vloer komen, waardoor het geluid maximaal gedempt wordt.

tacx-fietstrainer-mat

Dit komt vooral goed van pas als je bijvoorbeeld op verdieping traint. En aangezien de Tacx trainer bij veel fietsers op zolder staat is de mat erg populair.

We raden aan om bij de aankoop van je nieuwe Tacx gelijk wat handige accessoires te bestellen, zodat je direct goed van start kunt gaan met je binnen training.

Aanbieding

Het is logisch dat je het liefst zo min mogelijk betaald voor je Tacx trainer. Want waarom meer betalen dan nodig is?

Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel wielrenners op zoek gaan naar de beste Tacx sale deal.

Aanbiedingen zijn er gelukkig regelmatig. Je moet overigens geen extreme kortingen verwachten, aangezien de marges van de verkopende partijen niet heel hoog zijn.

Maar met dagen als Black Friday zitten er wel eens leuke fietstrainer aanbiedingen tussen. Mocht je nieuwsgierig zijn of er nu ergens uitverkoop is, check dan even deze verkooppunten.

Over het merk Tacx

Wat sommige mensen niet weten is dat Tacx van oorsprong een oer-Nederlands merk is.

Het begon ooit als een kleine fietsenwinkel en begon daarna als het allereerste merk met de ontwikkeling van indoor fietstrainers.

In de eerste instantie werden de Tacx indoor trainers niet voor thuisgebruik gemaakt, maar werden ze puur voor professionele renners geproduceerd.

Na verloop van tijd kregen ontstond er echter steeds meer interesse vanuit recreatieve fietsers. De trainers sloegen goed aan en de populariteit nam in rap tempo toe.

Het duurde dan ook niet lang voordat Tacx uitgroeide tot een wereldwijd begrip onder wielrenners en mountainbikers.

Recent is Tacx overgenomen door Garmin en is het dus niet meer volledig in Nederlandse handen. Echter blijft het merk vooralsnog gewoon dezelfde koers aanhouden.

Waar een Tacx trainer kopen?

Wil jij een Tacx kopen? Je weet nu wat de beste modellen zijn.

Maar waar kun je jouw trainer nou het beste kopen?

Het goede nieuws is dat de mogelijkheden heel erg groot zijn. Er zijn meer dan genoeg winkels die de trainers aanbieden.

Let er wel op dat de koopvoorwaarden, zoals bijvoorbeeld de garantie kunnen verschillen per aanbieder.

Bij de onderstaande winkels koop je betrouwbaar een Tacx trainer met de beste koopvoorwaarden:




Veelgestelde vragen

Met wat voor fiets kan ik trainen op een Tacx trainer?

In feite kun je iedere fiets gebruiken op je Tacx trainer, mits jouw fiets de juiste wielmaat heeft. De wielmaat staat altijd aangeven in de productomschrijving. Je kunt dus ook gebruik maken van de trainer met jouw MTB, of zelfs met je normale fiets.

Is een Tacx slecht voor je racefiets?

De meningen en theorieën verschillen hierover nogal. Sommige mensen stellen dat een Tacx op den duur voor extra slijtage of zelfs scheuren zorgt in een aluminium frame. Anderen stellen dat je fiets hier goed tegen bestand is, aangezien je fiets tijdens een indoor training minstens net zoveel te verduren krijgt als op de weg.

Welke Tacx trainer voor een MTB?

Als jij de beste Tacx trainer voor een mountainbike zoekt, dan kun je kiezen tussen alle trainers uit deze lijst.

Welke hartslagmeter gebruiken met mijn Tacx?

De meeste slimme hartslagbanden kun je gebruiken voor indoor fietstrainingen. Het beste kies je echter voor een hartslagband van Tacx of Garmin, aangezien deze het makkelijkst te verbinden zijn met apps zoals Zwift.

Welke cassette gebruiken?

Welke cassette je kunt gebruiken op de Tacx trainer is vooral afhankelijk van jouw versnellingsgroep en het model trainer. Hier vind je een overzicht van de compatibiliteit van de cassettes. (van de populairste fietstrainers).

Hoe spreek je Tacx uit?

Veel mensen weten niet precies hoe ze de naam Tacx uit moeten spreken. Zeg je het op z’n Nederlands, of op z’n Engels? Aangezien Tacx een nederlands merk is spreek je het uit als ”Taks”.

Wat heb ik allemaal nodig voor een training?

Voor een Tacx training heb je in de basis niet veel meer nodig dan je eigen (race)fiets en je trainer. Mocht je virtueel willen fietsen met een smart trainer, dan heb je natuurlijk ook een beeldscherm nodig. Een overzichtelijk van de belangrijkste benodigdheden vind je in dit artikel.


Categorieën: Indoor fietsen

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *