Garmin Edge 1040 – Fietscomputer van de toekomst | Vooruitblik

Laatst bijgewerkt door Simon op april 27, 2022

garmin_edge_1040

Wil je de meest luxe fietscomputer ter wereld? Eentje met werkelijk alle mogelijke opties om jouw ritten leuker, overzichtelijker en veiliger te maken?

Dan hoef je niet lang meer te wachten.

Garmin is namelijk bezig met de ontwikkeling van de Garmin Edge 1040 en daar kijken veel fanatieke fietsers en wielrenners naar uit.

De verwachting is dat de Garmin 1040 de concurrentie straks omver gaat blazen. Deze fietscomputer met navigatie zal beter zijn dan die van alle andere merken en ook beter dan alle eerdere modellen van Garmin.

En die waren al goed, dus kun je nagaan!

De Garmin 1040 in het kort

Groot scherm en toch een kleine fietscomputer

Nog niet alles over de Garmin 1040 is bekend. Wat wel zeker lijkt, is dat hij iets kleiner gaat zijn dan de Garmin 1030 Plus. Daar zijn veel fanatieke fietsers en wielrenners blij mee.

De Garmin Edge 1030 en Garmin Edge 1030 Plus zijn iets grotere fietscomputers. Sommige wielrenners vinden het niet zo mooi staan op hun stuur. Zij houden van wat slankere fietsnavigaties, zoals de Edge 830. Maar die heeft dan weer beduidend minder opties.

De Garmin Edge 1040 lijkt dit probleem op te gaan lossen. De verwachting is dat het scherm net zo groot blijft als bij de Garmin Edge 1030 Plus, namelijk 3,5 inch.

Toch zal de fietscomputer in zijn geheel minder groot zijn, omdat er minder dikke randen om het scherm zullen zitten.

In de wereld van de fietscomputers noemen ze dit ook wel de body-to-screen ratio. De Garmin 1040 heeft dus net zo veel screen, maar wat minder body. Dat maakt ‘m compacter en slanker op je racefiets.

Alle voordelen van zijn voorgangers

Natuurlijk gaat de Garmin 1040 over alle voordelen van zijn voorgangers beschikken.

Voorbeelden hiervan zijn:

  1. het fijne touchscreen
  2. de mooie kleuren
  3. de goede afleesbaarheid
  4. de duidelijke navigatiemodus
  5. de uitgebreide mogelijkheden om je trainingen in je fietscomputer te zetten
  6. En nog veel meer..

En wat allemaal nog meer?

garmin_edge_1040_test

Wat er allemaal aan nieuwe functies bijkomt, is nog onbekend. Garmin laat daar niet veel over los.

Ze zullen waarschijnlijk pas details vrijgeven als ze een officiële verkoopdatum voor de Garmin 1040 hebben.  

Uiteraard gaat deze nieuwe topper wel een flink prijskaartje krijgen. Ter vergelijking: de Garmin Edge 1030 Plus kost iets meer dan 500 euro en de Garmin Edge 1030 Plus Bundel met extra sensoren kost rond de 600 euro.

Die bundel van de 1030 was een jaar geleden zelfs nog 700 euro. Wij verwachten daarom dat de Garmin Edge 1040 Bundel zeker 700 euro gaat kosten en waarschijnlijk zelfs nog wel een beetje meer.

Natuurlijk zal niet iedereen dat voor een fietscomputer over hebben. Voor die prijs kun je gewoon een complete fiets kopen. Toch zal het voor fanatieke amateurs en professionele wielrenners de moeite waard zijn.

Klik op de knop hieronder voor het aanbod en de beste prijs:


edge_1040_achterzijde

Wanneer komt de Garmin Edge 1040?

Het is nog even afwachten wanneer de Garmin Edge 1040 in de winkels ligt. Garmin heeft nog geen officiële datum bekend gemaakt.

Kenners denken dat het nieuwe model nog wel in 2021 komt. Garmin heeft in het verleden namelijk telkens na zo’n 3 tot 4 jaar een nieuw model gelanceerd.

De Edge 1030 komt uit het najaar van 2017. Volgens die rekensom is het dus bijna tijd voor de Edge 1040.

Alternatief: Garmin Edge 1030 Plus

Zolang de Garmin Edge 1040 nog niet uit is, is de Garmin Edge 1030 Plus de beste fietscomputer op de markt. Dit is het model waar de 1040 straks op gaat voortbouwen. Daarom vertellen we je nog wat meer over de 1030 Plus.

Voordelen van de Garmin Edge 1030 Plus

Navigatie zoals het hoort

De Edge 1030 Plus is de grotere broer van de Edge 1030 en heeft ten opzichte van dat model een update gekregen met betrekking tot de navigatie.

De kaarten zien er mooier uit en als je van de route af bent gegaan, brengt de 1030 Plus je zonder zorgen weer terug.

De 1030 Plus heeft uitstekende kaarten van heel Europa en geeft duidelijke instructies bij bochten. Er verschijnen duidelijke pijlen in beeld als je links of rechts moet afslaan om de route te volgen.

Ten opzichte van de Edge 1030 heeft de Edge 1030 Plus ook een snellere routeberekening en meer geheugen voor meer kaartdekking.

Overal mee te koppelen en te verbinden

metingen_garmin_1040_fietscomputer

Je kan de 1030 Plus met je computer of smartphone verbinden. Dat kan op verschillende manieren: via ANT+, Bluetooth, Wifi of een USB-kabeltje.

Zo kun je al je trainingsgegevens overzetten naar bijvoorbeeld Strava en je ontworpen routes op je Garmin inladen.

Het is ook gemakkelijk om deze fietscomputer te koppelen aan externe sensoren, zoals een cadansmeter, een hartslagmeter en een vermogensmeter.

Als je al die sensoren erbij wil, kun je kiezen voor de Garmin Edge 1030 Plus bundel. Dat is een mooi totaalpakket en dan ben je in één keer klaar.

Met de Edge 1030 Plus kun je ook aan Strava Live Segments meedoen. Als je op een Strava-segment komt, kun je precies zien hoe snel je moet fietsen om het record te verbreken. Zo kun je met meer inzicht en plezier de concurrentie verslaan.

Deze fietstrainer is ook jouw coach

Heb je trainingsschema’s? Dan kun je die uploaden naar de Edge 1030 Plus. Als een ware coach geeft de fietscomputer aan wanneer je moet aanzetten en wanneer je mag uitrusten.

Zo is de 1030 Plus je fietsmaatje en je fietstrainer tegelijk.

Alarm voor noodsituaties

De Edge 1030 Plus vergroot ook je veiligheid op de fiets. Als je valt, dan neemt de 1030 Plus dit waar.

Vervolgens biedt de fietscomputer je de mogelijkheid om een bericht te sturen naar noodcontacten en heb je de mogelijkheid om een alarm aan te zetten.

Bijna helemaal waterdicht

Bij elektronische apparaten druk je de waterdichtheid uit volgens het IPX-systeem. IPX0 is totaal niet waterdicht, IPX8 is volledig waterdicht.

De Garmin Edge 1030 Plus heeft een score van IPX7 en is dus bijna helemaal waterdicht. Officieel noem je dit spatwaterdicht.

De score betekent dat de Garmin 1030 Plus tegen een regenbui kan. Hij hoeft er dus zeker niet af tijdens een training in de regen. Waar de 1030 Plus niet tegen kan, is langdurig onder water zijn.

Extreem goede accu

De accu van de Edge 1030 Plus is uitmuntend. Hij gaat minimaal 24 uur mee. Dat is met gebruik van alle navigatiemogelijkheden. Als je de navigatiefunctie uit hebt staan, gaat ‘ie nog een stuk langer mee.

Met een Garmin Charge Battery Pack kan de fietscomputer nóg langer mee, zonder dat je ‘m hoeft op te laden.

De Battery Pack is een powerbank die nog eens 20 uur meegaat. Zo kun je de fietscomputer dus minstens 44 uur gebruiken zonder oplader.

Nadelen van de Garmin Edge 1030 Plus

Aan de grote kant voor een fietscomputer 

garmin edge 1040 review

Oké, zo’n koelkast is de Garmin Edge 1030 Plus nou ook weer niet. Vergeleken met fietscomputers van andere merken valt het zelfs heel erg mee. Toch vinden sommige wielrenners de 1030 Plus wat te groot.

Deze fietscomputer heeft een display van 3,5 inch. Dat is helemaal prima. Waar fanatieke fietsers minder tevreden over zijn, dat zijn de randen om het scherm heen.

Die maken de fietscomputer wat groter en zorgen voor afmetingen van 5,8 centimeter breedte, 1,9 centimeter hoogte en 11,4 centimeter lengte.

De nieuwe Garmin Edge 1040 gaat dus wat kleiner en slanker zijn ten opzichte van de 1030. Hier kijken veel wielrenners naar uit.

Je hebt de handleiding zeker nodig

Fietscomputers van Garmin hebben gigantisch veel functies. Een klein nadeel van al die functies, is dat het even tijd kan kosten om alle functies te vinden, te begrijpen en goed te benutten.

Om deze reden raden we aan om niet gelijk wat knopjes in te drukken, maar om echt even de handleiding door te nemen.

Dan ga je meer uit je Edge halen. Zo voorkom je frustratie en zorg je juist voor meer plezier met je fietscomputer.

Conclusie over de Garmin Edge 1040

De Garmin Edge 1040 gaat een nieuwe standaard zetten in de wereld van de fietscomputers, dat is wel zeker. Wanneer de nieuwe fietscomputer verkrijgbaar is, dat is alleen nog even afwachten.

Tot die tijd is de Garmin Edge 1030 Plus de allerbeste. Die wordt ook steeds een stukje goedkoper en er zijn steeds meer goede aanbiedingen te vinden. Ook de Garmin Edge 1030 Plus Bundel met extra sensoren is tegenwoordig een aantrekkelijke deal.

Als je niet kan wachten op de Edge 1040, raden wij je aan om gewoon voor de Edge 1030 Plus te gaan. Die is al met al een paar procent minder dan de Edge 1040, maar hier kun je ook nog vele jaren mee vooruit!

Klik hieronder voor het aanbod en de beste huidige aanbieding:
Misschien ook interessant:

Categorieën: Accessoires

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.