Sportieve Elektrische Fiets Dames Kopen

Laatst bijgewerkt door Simon op juli 14, 2022

sportieve-elektrische-fiets-dames

Sportieve elektrische fiets voor dames kopen? In deze koopgids gaan we het hebben over elektrische fietsen voor dames met een sportief design.

We leggen je uit wat er met een ”sportieve” elektrische fiets bedoeld wordt, waar je op moet letten bij de aanschaf en natuurlijk waar je de beste sportieve elektrische fietsen voor vrouwen kunt kopen!

Geen zin om het hele artikel te lezen? Ga dan direct naar de beste verkooppunten.

Waarom een sportieve elektrische fiets voor dames?

Toen de e-bikes net hun intrede maakte in ons land hadden deze fietsen een ietwat suffe uitstraling. Het waren dan ook voornamelijk senioren die hier gebruik van maakten.

Tegenwoordig zie je echter steeds meer jongeren hier gebruik van maken en wordt het ook steeds meer gebruikt voor sporieve doeleinden.

De tijden van de ”suffe e-bikes” heeft dan ook plaatsgemaakt voor sportieve uitvoeringen.

Een sportieve elektrische damesfiets kun je gebruiken voor allerlei doeleinden.

Zo kun je het bijvoorbeeld ook simpelweg gebruiken om van A naar B te komen. De sportieve e-bikes zijn namelijk zeer populair als woon-werk verkeer fietsen.

Als jij er van houdt om snelheid te maken en op een sportieve manier gebruik te maken van een e-bike dan is een sportieve elektrische damesfiets echt wat voor jou.

Bekijk hier het huidige beste aanbod >>

Wat maakt een elektrische fiets sportief?

Maar wat verstaan we nou eigenlijk precies over een ”sportieve” e-bike? Goede vraag, aangezien dit een redelijk breed begrip is.

Er wordt vaak gedacht dat een sportieve fiets enkel geschikt is om mee te racen en te crossen.

Niets is echter minder waar, zoals gezegd kun je het namelijk ook prima gebruiken om de boodschappen te doen, naar je werk te fietsen, of om de kids van school op te halen.

Eigenlijk kan een sportieve elektrische fiets werkelijk overal voor gebruikt worden.

We zien een dergelijke fiets als sportief als het licht is en je er veel snelheid mee kunt maken. Ook is een sportieve uitstraling natuurlijk zeer gewenst.

Vaak zul je het overigens ook aan de houding merken. Op een sportieve elektrische damesfiets zul je namelijk net wat meer naar voren leunen in plaats van rechtop zitten.

Lees hierna: Hippe elektrische damesfiets kopen

Wat voor soorten sportieve elektrische dames fietsen zijn er?

e-bike-vrouwen-sportief

Sportieve elektrische fietsen voor dames zijn er eigenlijk in allerlei soorten en maten.

Zoek je een stadsfiets, of ben je eerder opzoek naar een elektrische mountainbike?

Eigenlijk kun je het zo gek niet bedenken, of er is tegenwoordig wel een elektrische uitvoering van.

Zo zijn er bijvoorbeeld elektrische racefietsen, vouwfietsen, transportfietsen, moederfietsen en noem zo maar op.

Als jij deze koopgids leest dan is de kans overigens groot dat je al een idee hebt naar wat voor soort fiets je op zoek bent.

Verschil tussen dames en heren fietsen

We krijgen vaak de vraag wat nou precies het verschil is tussen een sportieve elektrische fiets voor dames en voor heren.

Eigenlijk zijn er geen enorm grote verschillen tussen de dames en heren uitvoeringen. De meeste e-bikes zijn dan ook geschikt voor beide geslachten.

Echter zijn er sommige merken die wel speciale uitvoeringen voor dames tot de beschikking hebben. Hierbij zitten de voornaamste verschillen in het frame, dat net wat anders gevormd is.

Verder kunnen er verschillen zitten tussen de zadels en het stuur. Aangezien dames een andere bouw hebben dan heren, kan een fiets speciaal voor dames de zithouding bevorderen.

We moeten hier wel bij zeggen dat het voor sportieve elektrische fietsen niet per se nodig is om op zoek te gaan naar een fiets speciaal voor dames, tenzij het om een racefiets gaat.

Mocht je jouw zithouding willen perfectioneren, dan kun je wel nog altijd een sportief zadel speciaal voor dames aanschaffen.

Aandachtspunten bij de aanschaf

Wat zijn nou belangrijke zaken om rekening mee te houden als je op zoek gaat naar de beste sportieve elektrische fiets voor dames?

Eigenlijk zijn er geen grote verschillen qua aandachtspunten in vergelijking met de aanschaf van een standaard elektrische fiets.

Je dient bijvoorbeeld te letten op de plaats waar de motoraandrijving zich bevindt.

Je hebt namelijk fietsen met voorwielmotor, achterwiel en middenmotor. Tijdens het fietsen kun je ietwat verschil merken in de weglegging naar aanleiding van de plek waar de motor zich bevindt.

De meest sportieve E-bikes hebben een achterwielmotor en dit raden wij jou ook aan als je graag een sportieve fiets wil.

De fietsen met voorwielmotor zijn wel vaak voordeliger, maar bieden over het algemeen een minder prettige fietservaring en de middenmotor biedt je een wat minder sportieve fietsrit.

Beste prijs en kwaliteit

Natuurlijk zul je op zoek moeten gaan naar een sportieve elektrische fiets voor dames met de beste prijs/kwaliteit verhouding.

Vanaf zo’n 1000 euro kun je een goede en sportieve E-bike kopen. Qua kwaliteit zul je erop moeten letten dat je een e-bike koopt van een kwalitatief sterk en hoog aangeschreven merk.

Daarnaast is het natuurlijk altijd aangeraden om over een goede koopgarantie te beschikken.

Waar kun je de beste sportieve elektrische fietsen voor dames kopen?

Waar kun je dan het beste aanbod vinden? Er zijn namelijk zoveel online fietsenwinkels..

Het aanbod qua winkels is inderdaad erg groot, waardoor de zoektocht best onoverzichtelijk kan worden.

Qua sportieve elektrische fietsen voor dames kun je echter het beste terecht bij één van de onderstaande shops:


Nog vragen?

Heb je nog vragen naar aanleiding van deze koopgids, of heb je vragen over een specieke sportieve elektrische damesfiets?

Laat dit dan even weten door een reactie achter te laten onder deze pagina!

💡 Misschien ook interessant voor jou:

Categorieën: Elektrische fietsen

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.