Spinningbike in de aanbieding – Waarom duurder als het ook goedkoper kan?

Een spinningbike is zeker niet goedkoop. Veel mensen kiezen daarom voor een tweedehands spinningfiets, maar is dat wel een goede oplossing?

Heb je er al eens aan gedacht om een spinningbike in de outlet te kopen?

In dit artikel gaan we dieper in op de voordelen van het kopen van een spinningfiets in de outlet.

Wat is een spinningbike outlet?

spinningfiets-outlet

Vroeger waren er heel wat toonzalen die fitnesstoestellen in de aanbieding hadden. Toestellen die al langer op de markt waren, werden soms in de outlet corner geplaatst. Heel vaak was dat omdat de vraag ernaar was afgenomen.

Mensen kopen nu eenmaal liever het nieuwste type van een product, dan het vorige model. Geldt dat voor jou ook? Vast wel, zeker wanneer het prijsverschil niet groot is.

Tegenwoordig zijn veel van deze winkels helaas verdwenen. Aangezien er jaarlijks zoveel nieuwe producten op de markt komen, was er gewoon een te grote oppervlakte nodig. Een grote oppervlakte betekent ook veel onderhoud en lopende kosten.

Een fysieke spinningfiets outlet vinden is dan ook geen makkelijke klus. Gelukkig heeft de transitie richting het internet ook veel overgenomen van oude gewoontes.

Webshops die fitnessapparatuur verkopen hebben nu ook al vaak een eigen outlet corner op de website. Het principe is net hetzelfde als in de winkel, maar dan online.

In een outlet corner vind je producten die nog nooit zijn gebruikt. Daarin verschilt outlet van tweedehands. De producten zijn over het algemeen van bekende merken. Dit komt omdat deze merken vaker een nieuw model uitbrengen.

Oudere types worden vervolgens aan een lagere prijs verkocht in de spinningbike outlet. Deze aanbieding is vaak heel aantrekkelijk, omwille van de lagere prijs.

Outlet, aanbieding of uitverkoop: bij sommige webshops is er geen verschil

Het lastige aan de outletcorner online, is dat hij niet altijd even duidelijk is. Sommige webshops waar je spinningfietsen kunt vinden zoals Bol.com, beschikken over een specifieke outletpagina. Er staat bovenaan een knopje dat letterlijk aangeeft waar je outlet vindt.

Andere webshops hebben geen aparte outletpagina. Alleen wil dat niet altijd zeggen dat ze geen producten in de outlet hebben. Online is het woord aanbieding veel populairder.

Op de website van Betersport.nl vind je bijvoorbeeld niet zomaar een link naar een outletpagina. Wanneer je echter door de catalogus scrolt, dan zie je heel wat spinningbike aanbiedingen.

Zij hanteren dezelfde techniek als de fysieke outletcorners van vroeger, maar dan onder het motto aanbieding of uitverkoop. Wanneer een spinningbike in de aanbieding staat, dan is de kans groot dat er al een nieuwer model van bestaat.

Waarom een spinningbike uit de outlet niet minderwaardig is

Waarom zou je een spinningbike uit de outlet kopen? Dat is een vraag die veel mensen bezig houdt. Nochtans is het antwoord vrij voor de hand liggend.

Uiteraard brengen verscheidene merken jaarlijks een nieuwe spinningbike op de markt. Het is een manier voor hen om steeds te blijven innoveren.

Wat echter opvalt, is dat de vernieuwingen die ze erin stoppen vaak heel beperkt zijn. Een spinningbike is tijdloos, je kunt er nooit aan zien of het een model van dit jaar, of van vorig jaar is. Bovendien zijn de meeste extra features die ze erin steken ook niet nuttig.

De merken van vandaag zijn een kei in het bedenken van trendy functies. Ze bouwen bijvoorbeeld een speaker in, in jouw spinningbike. Maar heb je dat wel nodig?

De meeste mensen hebben meer dan genoeg aan een spinningbike van vorig jaar. Denk eens aan de volgende situatie. Stel dat je het model van 2020 had gekocht. Zou je dan in 2021 een nieuw toestel kopen? Waarschijnlijk niet.

Waarom zou je dan ook geen genoegen kunnen nemen met een spinningbike aanbieding van vorig jaar?

De voordelen van outlet spinningbikes

Het meest bekende voordeel van fitnesstoestellen uit de outlet, is de prijs. Een spinningbike kost heel veel geld, toch als je een kwalitatief toestel wilt. In de outlet aanbieding kan je echter heel wat koopjes vinden.

In de outlet staan de producten die tot enkele weken geleden nog gewoon in de catalogus stonden. Aan die producten zelf is niet veranderd. Hun plaats op de website is hooguit gewijzigd.

Zoals ik eerder al zei, hebben ook niet alle webshops een aparte outlet pagina. Afhankelijk van waar je kijkt, zal je misschien zelfs nooit geweten hebben dat een spinningfiets in de uitverkoop was.

Veel mensen verwarren outlet spinningbikes nog steeds met tweedehands toestellen. Alleen klopt dit niet. De reden dat je misschien geen tweedehands toestel wilt, is omdat iemand anders dat al heeft gebruikt. Is dat correct?

Wel een apparaat uit de outlet is daarentegen nog helemaal nieuw. Vroeger in de fysieke toonzalen, kon het wel eens zijn dat outlet toestellen waren gebruikt als toonmodel. Aangezien je tegenwoordig online koopt, is er geen toonmodel meer.

Op kleinere webshops is het soms wel zo dat het toestel al uit de verpakking is genomen. Dit kan bijvoorbeeld zijn om foto’s te nemen. Wanneer ze zo’n toestel in de aanbieding zetten, kan je er echter wel op rekenen dat het als nieuw is. In elk ander geval zullen ze dat er wel bij vermelden.

Waarom ik liever een vorig model spinningfiets uit de outlet heb, dan het meest recente model…

Persoonlijk ben ik een grote voorstander van fitness toestellen uit de outlet. De reden daarvoor is heel eenvoudig. Eigenlijk heb ik zelfs twee argumenten.

In de eerste plaats, kan je voor hetzelfde budget gewoon meer kopen. Veel mensen bepalen in de eerste plaats hun budget. Daarna pas kijk je wat je gaat kopen.

Stel dat ik een budget van 800 euro voorop gesteld had, dan kan ik in de outlet een toestel vinden met meer functies, dan tussen de splinternieuwe spinningbikes.

Voor hetzelfde budget krijg je gewoon veel meer terug, dus dat is toch mooi meegenomen?

Het tweede argument is de zekerheid over de kwaliteit. Spinningbikes in de uitverkoop zijn al langer op de markt. Het rechtstreekse gevolg daarvan, is dat meerdere mensen ze al hebben getest.

Daardoor vind je online heel veel info over spinningbikes uit de outlet. Je kunt reviews lezen, besprekingen bekijken en zien of het toestel misschien al prijzen heeft gewonnen.

Waar vind ik een goede spinningbike outlet?

Om een spinningfiets aanbieding te vinden, kan ik je alleen maar aanraden om even goed te kijken op enkele vertrouwde fitness websites.

Bol.com heeft een eigen outlet pagina, die je makkelijk kunt bereiken. Het enige nadeel is dat ze niet altijd veel keuze hebben in de spinningbike outlet.

Dat komt omdat Bol.com heel vaak met andere verkopers werkt. Toch kan je gerust eens een kijkje nemen, want soms staat er een interessante aanbieding tussen.

Een tweede mogelijkheid is de bekende website van Betersport. Zij hebben geen aparte outlet pagina, maar er staan heel regelmatig spinningbikes in de aanbieding.

Hetzelfde geldt voor Fitwinkel. Ook zij plaatsen de outlet toestellen gewoon tussen de andere en verkopen ze meestal als aanbieding of uitverkoop.

Het grote voordeel van beide winkels, is dat ze gespecialiseerd zijn in fitness apparaten. Bij bol.com kan je terecht voor goede producten, maar als je nog niet weet wat je wil zijn de andere shops misschien beter.

Zij kunnen je namelijk ook van deskundig advies voorzien. Over de service na veerkoop mag ik in geen van de drie gevallen klagen.

Ik heb reeds bij elk van deze drie webshops al regelmatig besteld. Tot nu toe ben ik daar zeer tevreden over.

Conclusie

Ben je op zoek naar een spinningbike outlet? Online vind je de beste spinningfiets aanbiedingen of uitverkopen.

Kijk zeker eens op een van de vertrouwde websites, want misschien vind je daar wel jouw droom spinningfiets;
Een spinningbike outlet heeft heel wat voordelen, waarbij de prijs- kwaliteitverhouding centraal staat. Ik hoop dat je na het lezen van dit artikel voldoende informatie hebt. Verwar een outlet spinningbike nu nooit meer met een tweedehands toestel. Veel succes bij jouw zoektocht!

Relevante onderwerpen: