Beste hometrainer kopen? Top 8 uit de test (2024)

Laatst bijgewerkt door Simon op januari 1, 2024

Ben jij op zoek naar de beste hometrainer voor thuis?

Dan ben je aan het goede adres, want wij hebben ze allemaal getest. In dit artikel ontdek je welke hometrainer fiets jij het beste kan kopen!

Vergelijk de beste hometrainers voor thuis

Je hebt hometrainers in allerlei soorten en maten. Wij hebben alle beoordelingen van o.a. de Consumentenbond en Test Aankoop vergeleken. Ook hebben we meerdere modellen zelf getest.

Zo hebben we in verschillende categorieën de beste koop gevonden.

Dit zijn de beste hometrainers:

 1. De best geteste hometrainer voor thuis: VirtuFit HTR 2.1
 2. De beste hometrainer voor afvallen: FitBike Senator iPlus
 3. De beste hometrainer voor revalidatie: Tunturi FitCycle 70i
 4. De goedkoopste hometrainer voor thuis: Tunturi Cardio Fit B35
 5. De beste hometrainer met scherm: Nautilus U628
 6. De beste hometrainer met Zwift: Flow Fitness Turner DHT2500i
 7. De beste hometrainer voor lange mensen: Tunturi Performance E60
 8. De beste hometrainer voor zware mensen: Flow Fitness Pro UB5i Upright Bike

De beste hometrainers toegelicht

Hieronder vind je de productomschrijvingen van de beste hometrainers.

1. Best geteste hometrainer voor thuis: VirtuFit HTR 2.1

irtufit_iconsole_htr_21_ergometer_hometrainer_beoordeling

De VirtuFit HTR 2.1 is de best geteste hometrainer voor thuis. Deze machine is stevig, comfortabel en stabiel.

Hij beschikt over een ergometer, heeft veel trainingsprogramma’s en een mooi beeldscherm om je snelheid, tijd, afstand, calorieverbruik, hartslag en aantal omwentelingen per minuut af te lezen.

Als je een trainingsprogramma van de VirtuFit HTR 2.1 volgt, past de weerstand zich automatisch aan tijdens het fietsen.

Uiteraard kun je ook zonder een trainingsprogramma fietsen en zelf de weerstand aanpassen. Het magnetische weerstandssysteem schakelt vloeiend en is ook nog eens stil.

De iConsole+ app geeft je extra mogelijkheden tijdens het trainen met deze hometrainer. Je kan deze app downloaden op je smartphone of tablet en via Bluetooth verbinden met de hometrainer.

Met de app is het zelfs mogelijk om routes te ontwerpen via Google Maps. Op je display krijg je er tijdens het fietsen beelden van de omgeving bij.

Deze hometrainer is ook geschikt voor zware en lange mensen. De VirtuFit HTR 2.1 heeft namelijk een belastbaar gewicht van 150 kg en de maximale gebruikerslengte is 200 centimeter.

Dankzij de lage instap en het grote, comfortabele en ergonomische zadel is deze hometrainer ook geschikt voor revalidatie.

In de webshop van Fitwinkel.nl heeft de VirtuFit HTR 2.1 prachtige reviews gekregen. Deze hometrainer is 36 keer beoordeeld en krijgt een score van 9,6 van de 10 sterren.

In de reacties laten gebruikers weten dat deze hometrainer geruisloos werkt, makkelijk in gebruik is en duidelijke informatie geeft. Het is dus echt een topper van een hometrainer.

Qua prijs hebben we ook nog eens mazzel. De VirtuFit HTR 2.1 kost normaal gesproken 599 euro, maar het is nu nog maar 499 euro. Je krijgt dus 100 euro korting en voor die prijs laten wij deze hometrainer niet staan.

Hij komt als beste uit de test en is dus ook nog eens een stuk voordeliger geworden.
2. Beste hometrainer voor afvallen: FitBike Senator iPlus

fitbike_senator_iplus_ergometer

Veel gebruikers van hometrainers hebben als doel om af te vallen. Hier past de FitBike Senator iPlus perfect bij.

Deze hometrainer beschikt over een stabiel frame, zwaar vliegwiel, ergonomisch zadel, lage instap en een houder voor een tablet. Bovendien heeft deze FitBike een Bluetooth-koppeling.

De FitBike Senator iPlus is belastbaar tot 180 kilo. Daarmee is deze hometrainer geschikt voor de wat zwaardere medemens die kilo’s wilt kwijtraken.

Je kunt precies je voortgang bijhouden met handige gegevens op het display. Hier zie je de tijd, snelheid, afstand, calorieverbruik, hartslag, wattage en het aantal omwentelingen per minuut.

De trainingscomputer beschikt over 12 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. Deze programma’s bieden voldoende uitdaging voor beginnende en ervaren sporters. In combinatie met de gratis Fit Hi Way-app is het ook mogelijk om interactief te trainen.

Bij interactieve trainingen is het mogelijk om echte routes te fietsen met beelden van Google Streetview op je smartphone of tablet.

Als je op je route een heuvel tegenkomt, zal de hometrainer de weerstand automatisch verzwaren. Zo voelt het fietsen heel realistisch.

Bij Bol.com heeft de Fitbike Senator iPlus 3 reviews gekregen, met een gemiddelde van 4,3 van de 5 sterren. In de reacties noemen gebruikers het een prachtig toestel met tal van opties en meer dan voldoende trainingsprogramma’s.

Wederom hebben we mazzel qua prijs. De FitBike Senator iPlus is extra scherp geprijsd bij een aantal webwinkels. Deze hometrainer is in prijs gedaald van 875 euro naar 699 euro. Je bespaart dus 20 procent. Dat is nog eens een lekkere korting.
3. Beste hometrainer voor revalidatie: Tunturi FitCycle 70i

Tunturi FitCycle 70i

Hometrainers zijn ideaal voor revalidatie na kwetsuren, bijvoorbeeld in het geval van revalidatie van je knie. Deze doelgroep heeft behoefte aan een lage instap, een ergonomisch zadel en eventueel een hometrainer met rugleuning.

Voor revalidatie raden wij de Tunturi Fitcycle 70i aan. Deze hometrainer heeft een lage instap, een verstelbaar stuur en ook een verstelbaar zadel. Hij is extra gebruiksvriendelijk en daarom erg geschikt voor mensen die herstellen van blessures.

De Tunturi Fitcycle 70i heeft veel trainingsprogramma’s, een helder display met gegevens over je rit en maar liefst 32 weerstandsniveaus.

Voor nog meer uitdaging en interactie verbind je de hometrainer via Bluetooth met de apps van iConsole+ of Kinomap. Hiermee volg je digitale routes over de hele wereld en race je tegen andere mensen.

Bij Coolblue (ondertussen niet meer leverbaar) heeft de Tunturi Fitcycle 70i op het moment van schrijven 13 reviews gekregen. De gebruikers zijn zeer positief met een gemiddelde score van 8,5 van de 10 sterren.

In de reacties laten ze weten dat deze hometrainer eenvoudig in elkaar te zetten is, erg stil is en goede intervaltrainingen heeft.

Wij kunnen deze hometrainer van harte aanbevelen aan iedereen die aan het revalideren is.
4. Goede goedkope hometrainer voor thuis: Tunturi Cardio Fit B35

tunturi_cardio_fit_b35

Zoek je een goedkope hometrainer? Nou, die zijn er zeker. We raden je alleen wel aan weg te blijven bij de modellen van supermarkten als de Aldi of de Lidl.

Die zijn heel goedkoop, maar de kans is groot dat je er spijt van gaat krijgen. Het regent namelijk klachten over deze hometrainers.

Voor een goede goedkope hometrainer kies je voor een budgetmodel van een erkend merk. Wij raden je de Tunturi Cardio Fit B35 aan.

Deze hometrainer heeft een stabiele constructie, een ergonomisch verstelbaar stuur, 8 verschillende trainingsniveaus, een mooie monitor en een handige houder voor je tablet of smartphone.

Verwacht bij deze hometrainer geen interactieve trainingsmogelijkheden. De weerstand kan zich niet automatisch aanpassen, dat mag je handmatig doen. Deze functies ontbreken en dat past bij de lagere prijs van deze hometrainer.

Al heel wat Nederlanders hebben voor de Tunturi Cardio Fit B35 gekozen. Op Bol.com zien we dat deze hometrainer meer dan 60 reviews heeft gekregen met een gemiddelde score van 4,2 van de 5 sterren. Vrijwel iedereen is lovend over deze hometrainer.

Qua prijs hebben we weer voordeel te pakken. De Tunturi Cardio Fit B35 kost normaal gesproken 228 euro, maar is pas geleden in prijs verlaagd naar 205 euro. Dat is echt een lage prijs voor zo’n stabiele en comfortabele hometrainer.
5. Beste hometrainer met scherm: Nautilus U628

nautilus_u628

De meeste mensen hebben het liefst een hometrainer met een duidelijk scherm. Zo zie je precies wat je aan het doen bent en welk effect je training heeft. Vooral voor fanatieke sporters die houden van data is de Nautilus U628 een fantastische hometrainer.

De Nautilus U628 heeft twee displays. In het onderste beeldscherm zie je alle basisinformatie over je rit, zoals de tijd, je afgelegde afstand, je gemiddelde snelheid en hoeveel calorieën je al verbrand hebt. Op het bovenste beeldscherm zie je de overige prestaties, met verschillende balken die je extra inzicht geven.

Deze hometrainer heeft flink wat luxe. Je beschikt over uitgebreide trainingsprogramma’s, veel comfort en zelfs een ingebouwde ventilator. Op deze manier blijft je koel tijdens het trainen.

De Nautilus U628 is een stukje duurder dan de vorige hometrainers. Deze topper kost je 899 euro. Voor al die luxe vinden wij het nog steeds een aantrekkelijke koop. Zeker als je dol bent op alle extra informatie op de mooie displays.
6. Beste hometrainer met Zwift: Flow Fitness Turner DHT2500i

flow_fitness_turner_dht2500i

Veel Nederlanders zijn gek op virtueel fietsen op hun hometrainers. Met de Flow Fitness Turner DHT2500i kun je je helemaal uitleven in Kinomap, iConsole+ en de populairste app van allemaal: Zwift! Op deze manier maak je het trainen veel leuker.

Al die interactiviteit is mogelijk dankzij de Bluetooth-ontvanger in deze hometrainer. Je koppelt de hometrainer met de apps op je smartphone of tablet en zet die vervolgens in de tablethouder op het stuur. Op het scherm krijg je beelden van je route te zien en de hometrainer past de weerstand automatisch aan als de weg omhoog of omlaag gaat. 

Uiteraard is het ook mogelijk om de intensiteit van je training zelf te bepalen. Je stelt het weerstandsniveau in met behulp van de draaiknop op het display.

Je hebt hierbij de keuze uit maar liefst 32 niveaus. Dat is allemaal te danken aan het magnetische weerstandsysteem, dat je trainingen soepeler, stiller en stabieler maakt.

Uiteraard stelt deze hometrainer je ook in staat om een goede houding aan te nemen. De Flow Fitness Turner DHT2500i beschikt over een verstelbaar stuur en een verstelbaar zadel.

Ook handig: aan de achterkant van het zadel zit een handige handdoekhaak waar je je handdoek aan kan bevestigen tijdens je training.

De Flow Fitness Turner DHT2500i is nog niet heel bekend in Nederland. Daarom zijn er nog weinig recensies van gebruikers. In het buitenland zijn ze al wel dol op deze hometrainer, die een nette prijs heeft van 799 euro in de webshop van Fitwinkel.nl.
7. Beste koop voor lange mensen: Tunturi Performance E60

tunturi_performance_e60_hometrainer

Niet alle hometrainers zijn geschikt voor lange mensen. Ieder model heeft namelijk een zogenaamde maximale gebruikerslengte.

Gelukkig zijn er wel hometrainers op de markt waar lange mensen mee uit de voeten kunnen. Onze aanrader is de Tunturi Performance E60.

Sowieso is deze hometrainer er eentje uit de topklasse. Hij kan overweg met de Tunturi Routes app, iConsole+, Kinomap en Zwift. Deze apps download je op je smartphone of tablet, zowel met Android als iOS. Tijdens het sporten kun je een tablet in de tablethouder van de Tunturi Performance E60 plaatsen.

Ook zonder apps heeft de Tunturi Performance E60 genoeg te bieden. Deze hometrainer heeft 20 trainingsprogramma’s en het is ook mogelijk om op basis van je hartslag te trainen. Dat is ideaal voor sporters die hun conditie willen verbeteren door in hartslagzones te trainen.

Om een hartslagprogramma te volgen, moet je je hartslag laten meten. Dat kan met de sensoren in het stuur of door zelf een hartslagmeter aan te schaffen. Dat is een borstband met Bluetooth die je hartslag meet.

Zodra je begint te meten, verschijnt je hartslag op het beeldscherm. Hier zie je verder ook de tijd, je snelheid, het wattage, de afstand en je calorieverbruik.

Je koopt een nieuwe Tunturi Performance E60 voor 969 euro. Dat is de goedkoopste prijs die wij online voor je kunnen vinden, bij Fitwinkel.nl. Deze gerenommeerde webshop kan je ook helpen om de hometrainer op afspraak te monteren.
8. Beste hometrainer voor zware mensen: Flow Fitness Pro UB5i Upright Bike

Flow Fitness Pro UB5i

Veel gebruikers van hometrainers willen afvallen. Nou, dan zit je met de ijzersterke Flow Fitness Pro UB5i Upright Bike wel goed. Deze hometrainer heeft een maximale belastbaarheid van 180 kilo en is ideaal om gewicht te verliezen.

Bij deze hometrainer kun je wat meer rechtop zitten in vergelijking met andere hometrainers. Dat zorgt voor meer comfort en minder rugklachten bij zwaardere mensen. Het is ook mogelijk om het stuur en het zadel te verstellen tot de gewenste hoogte. 

Deze hometrainer is van absoluut topniveau. Hij heeft 24 vooraf ingestelde programma’s en je kan ook je eigen trainingen samenstellen met de 69 verschillende weerstandsniveaus. Dankzij de ergometer houd je tijdens het trainen ook bij hoeveel energie je levert. Dat is vooral handig bij hersteltrainingen, om jezelf niet te overbelasten.

De Flow Fitness Pro UB5i is ook een interactieve hometrainer. Je koppelt ‘m gemakkelijk aan je smartphone of tablet met de apps van Kinomap, Zwift en iConsole+.

Daarmee is het mogelijk om echte routes op virtuele wijze te fietsen, waarbij de hometrainer de weerstand aanpast op basis van het profiel van je route.

De Flow Fitness Pro UB5i Upright Bike kost 1499 euro. Daarmee is het de duurste hometrainer uit deze lijst. Als je voor het beste van het beste gaat en de maximale belastbaarheid van 180 kilo belangrijk voor je is, ga je voor deze hometrainer.

Het is simpelweg de beste in deze prijsklasse.
Conclusie

Er zijn veel hometrainers op de markt en het aanbod loopt behoorlijk uiteen. Zowel qua mogelijkheden als qua prijs zijn er veel verschillen.

Daarom hebben we de beste hometrainers per categorie voor je op een rij gezet. Hier komen ze nog een keer.

 1. De best geteste hometrainer voor thuis: VirtuFit HTR 2.1
 2. De beste hometrainer voor afvallen: FitBike Senator iPlus
 3. De beste hometrainer voor revalidatie: Tunturi FitCycle 70i
 4. De goedkoopste hometrainer voor thuis: Tunturi Cardio Fit B35
 5. De beste hometrainer met scherm: Nautilus U628
 6. De beste hometrainer met Zwift: Flow Fitness Turner DHT2500i
 7. De beste hometrainer voor lange mensen: Tunturi Performance E60
 8. De beste hometrainer voor zware mensen: Flow Fitness Pro UB5i Upright Bike

We hopen dat je nu een goede keuze kunt maken om jouw hometrainer te kopen. Veel fijne kilometers toegewenst!
FAQ

Wat kost een hometrainer?

De prijs van een hometrainer begint vanaf ca. 200 euro en loopt op tot ca. 2000 euro en meer. Een hometrainer voor thuis kost doorgaans niet meer dan 1500 euro. De beste hometrainers uit dit artikel kosten gemiddeld zo’n 500 euro.

Hoe kies ik een goede hometrainer?

Bij het uitzoeken van de beste hometrainer is het aanbevolen om rekening te houden met de trainingsmogelijkheden, het comfort, de prijsklasse en de gebruikersklasse. Ook de eventuele compatibiliteit met apps en verstelbaarheid zijn belangrijk.Meer hometrainer koopgidsen:


Categorieën: Indoor fietsen

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *