Beste hometrainer met Zwift | Tips en Top 3

Laatst bijgewerkt door Joni op juni 7, 2023

Ben je op zoek naar de beste hometrainer met Zwift? Dan ben je aan het juiste adres. Wij kunnen je precies vertellen hoe je een goede Zwift hometrainer kiest. 

Eerst gaan we uitleggen waar je op moet letten bij een hometrainer met Zwift. Daarna stellen we onze Top 3 van Zwift compatible hometrainers aan je voor.

Lees gauw verder en ontdek welke hometrainer het beste past bij jou.

Hometrainer met Zwift: Waar moet je op letten?

Hometrainer Zwift training

Bij het kopen van een hometrainer met Zwift zijn er verschillende aandachtspunten van belang.

Ten eerste is het goed om te weten wat je allemaal met Zwift kunt. Dat stelt je in staat om het maximale uit het spel te halen.

Ten tweede is het verstandig om een hometrainer met een goede connectiviteit uit te zoeken. Dat is belangrijk voor een goede verbinding tussen je hometrainer en de app.

Ten derde is het slim om te kiezen voor een hometrainer met interactieve mogelijkheden.

De mogelijkheden van Zwift

Fiets training Zwift

Laten we eerst wat dieper ingaan op Zwift. De makers omschrijven Zwift als een combinatie tussen gamen en trainen voor fietsers en hardlopers.

Het gaat hier dus om een vorm van virtueel fietsen en hardlopen. In plaats van een hometrainer kun je trouwens ook kiezen voor een fietstrainer of een spinfiets met Zwift.

In Watopia, de virtuele wereld van Zwift, kun je tal van routes afleggen.

Dit kun je zowel alleen als samen met andere mensen doen, die op dat moment ook online zijn. Je kunt gezellig samen fietsen of er juist een race van maken.

Terwijl je fietst, zie je jezelf op het scherm als een fietser door het landschap gaan. In de wereld van Zwift heb je allerlei parcoursen met bijbehorende heuvels, bergen en omgevingen.

Ook zijn er een aantal echte routes nagemaakt. Je kunt bijvoorbeeld de Alpe d’Huez beklimmen. In het spel heet die berg de Alpe du Zwift.

Een goede connectiviteit

Om te fietsen met Zwift, is het noodzakelijk dat je hometrainer een verbinding kan leggen met de hometrainer app Zwift.

Je hebt dus een hometrainer nodig die koppelingen kan maken via Bluetooth, Wifi of ANT+. Zo verbind je de trainer met de app van Zwift op je smartphone, tablet of computer. 

Je zit er natuurlijk niet op te wachten dat je verbinding halverwege een fietstocht wegvalt. Daarom is het aan te raden om een stabiele internetverbinding te hebben op je smartphone, tablet of computer.

Daarnaast is het verstandig om voor een nieuwere hometrainer te kiezen met de nieuwste versie van Bluetooth.

Meer mogelijkheden dankzij interactiviteit

Zwift is nog veel leuker als je beschikt over een interactieve hometrainer. Zo’n interactieve machine kan de weerstand automatisch aanpassen op basis van de hellingsgraad van je route.

Als je een berg op fietst, maakt de hometrainer het dus een stuk zwaarder. Tijdens een afdaling maakt de hometrainer het juist extra makkelijk. 

Bij ouderwetse of goedkope hometrainers heb je dit niet. Dan moet je de weerstand handmatig aanpassen.

Dit is minder leuk, omdat het je steeds uit je ritme haalt en omdat het lastig is om de weerstand op handmatige wijze overeen te laten komen met de zwaarte van je route.

Beste hometrainers met Zwift: Top 3

1. Fijne Zwift hometrainer: Flow Fitness Turner DHT2500i

Flow Fitness Turner DHT2500i Hometrainer

De Flow Fitness Turner DHT2500i is onze #1 aanrader op het gebied van hometrainers met Zwift.

Deze fietsmachine is ideaal voor al je trainingen in je eigen huis, zonder het gevoel te hebben saai in je eigen huis te fietsen.

Dankzij Zwift en alle andere interactieve mogelijkheden waan je je namelijk samen met anderen op de leukste routes ter wereld. 

Alle interactiviteit is mogelijk dankzij de moderne Bluetooth-ontvanger in deze hometrainer. Je koppelt de hometrainer via Bluetooth gemakkelijk met apps als Zwift op je smartphone, tablet of computer.

Het maken van de connectie is een fluitje van een cent. Een tablet kun je trouwens ook mooi op de tablethouder op het stuur van de hometrainer plaatsen.

Tijdens het fietsen krijg je op het scherm van je smartphone, tablet of computer beelden van je route te zien.

Als de route omhoog of omlaag gaat, past de hometrainer de weerstand automatisch aan. Je hoeft dit dus niet handmatig te doen, het gebeurt vanzelf. Zo voelt het fietsen via een app realistischer dan ooit.

Als je dat wil, dan kun je de weerstand trouwens ook automatisch aanpassen. Dan bepaal je zelf het weerstandsniveau met behulp van een draaiknop.

Je hebt hierbij de keuze uit maar liefst 32 niveaus. Dat is te danken aan het krachtige, magnetische weerstandsysteem. 

Deze hometrainer heeft nog meer voordelen. Hij is namelijk ook ergonomisch en stelt je dus in staat om een goede houding aan te nemen.

De machine beschikt eveneens over een verstelbaar stuur en een verstelbaar zadel. Zo kun je dus ergonomisch verantwoord trainen op je hometrainer. 

De Flow Fitness Turner DHT2500i is recent in prijs verlaagd. Bij Bol.com betaal je er nu niet meer 799 euro voor, maar slechts 639 euro.

Dat is een flinke prijsverlaging van maar liefst 160 euro. Tel uit je winst met deze fraaie fietscomputer! 
2. Luxe hometrainer met Zwift: Tunturi Performance E50

Tunturi Performance E60 Zwift Hometrainer

Naast de Flow Fitness Turner DHT2500i zijn wij ook fan van de Tunturi Performance E50.

Deze hometrainer is er eentje uit de topklasse en heeft een uitstekende connectiviteit. Hij is te gebruiken met apps als de Tunturi Routes app, iConsole+, Kinomap en natuurlijk Zwift. 

Al die apps download je gemakkelijk op je smartphone of tablet, zowel met Android als iOS. Vervolgens koppel je de apps via Bluetooth aan de hometrainer.

Tijdens het sporten kun je een tablet of smartphone ook in de tablethouder van de Tunturi Performance E50 plaatsen.

Ook zonder apps heeft de Tunturi Performance E50 veel te bieden. Deze hometrainer heeft maar liefst 20 trainingsprogramma’s en het is ook mogelijk om op basis van je hartslag te trainen.

Dat is ideaal voor sporters die hun conditie willen verbeteren met behulp van hartslagzones.

Voor het nodige comfort zit je ook goed bij de Tunturi Performance E50. Het zadel is horizontaal en verticaal te verstellen en het stuur kun je ook in de gewenste positie kantelen.

Verder zijn ook de voetriemen verstelbaar om je voeten stabiel te houden tijdens het trappen. 

Zelfs de monitor kun je verstellen. Op die monitor van 5,5 inch zie je de tijd, snelheid, afstand, cadans en wattage.

Als je de hometrainer gebruikt in combinatie met een hartslagmeter, zie je hier ook je hartslag. Verder lees je ook het aantal verbruikte calorieën af. 

Een nieuwe Tunturi Performance E50 kost ongeveer 970 euro. Dat is de goedkoopste prijs die wij online kunnen vinden.

Hiermee is deze hometrainer iets duurder dan de Flow Fitness Turner DHT2500i, maar je krijgt er ook zeker meer luxe voor terug.
3. Budget Zwift compatible hometrainer: Schwinn 510U

Schwinn 510U hometrainer met Zwift

Geef je liever iets minder uit voor je hometrainer met Zwift? Dan hebben we nog een mooie optie achter de hand.

We hebben het over de Schwinn 510U. Deze hometrainer kost ongeveer 500 euro en is de beste keus voor een klein budget.

Uiteraard is deze hometrainer iets minder compleet dan de andere twee.

Zo krijg je iets minder weerstandsniveaus en ook minder trainingsprogramma’s. Maar dat mag wat ons betreft de pret niet drukken.

Je krijgt namelijk nog steeds een interactieve hometrainer die via Bluetooth makkelijk verbindingen maakt.

Op basis van de heuvels en bergen op je route past deze hometrainer ook automatisch de weerstand aan. Dat is echt indrukwekkend voor deze prijs.

Verder kunnen we kort zijn over deze fietstrainer. Hij zal aan de wensen van de meeste fietsers voldoen, maar als je er het hele jaar door gebruik van wil maken, raden we je toch aan om naar één van de andere twee opties in deze Top 3 te kijken.
Conclusie

Hometrainer interactief

Er zijn genoeg hometrainers met Zwift op de markt.

Als je de beste keuze wilt maken, is het verstandig om te kiezen voor een interactieve hometrainer met een goede connectiviteit. Dan kan je alles uit Zwift halen.

Wil je een Zwift compatible hometrainer voor een aantrekkelijke prijs? Dan is de Schwinn 510U een mooie keuze.

Wil je iets meer functies en comfort? Dan kom je uit bij de Flow Fitness Turner DHT2500i.

Kies je echt voor luxe? Dan is de Tunturi Performance E50 echt wat voor jou.

Wij wensen je veel succes met het kiezen van je nieuwe hometrainer met Zwift. We hopen dat je er veel virtuele fietskilometers mee mag maken!


Categorieën: Indoor fietsen

Joni

Joni's passie en expertise ligt bij alles wat met fietsen te maken heeft. Maar het liefst houdt ze zich bezig met stadsfietsen en fietsaccessoires. Met een scherp oog voor zowel stijl als functionaliteit, biedt Joni waardevolle inzichten en praktisch advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *