Stuurtas kopen? De Top 7 beste stuurtasjes voor op je fiets

Laatst bijgewerkt door Kaz op oktober 25, 2023

Veel spullen op je fiets meenemen? Het is niet altijd verstandig, maar je kunt het wel zo makkelijk en veilig mogelijk voor jezelf maken.

Dát doe je door gebruik te maken van de beste stuurtassen. Wat de beste stuurtassen zijn, lees je in dit artikel.

Daarnaast geven we je tips voor het uitkiezen van een goede, nieuwe stuurtas.

Dit zijn de beste fiets stuurtassen

Het mag duidelijk zijn dat een fiets stuurtas veel mogelijkheden biedt. Je neemt makkelijk veel spullen op je fiets mee, terwijl dit niet van invloed op je fiets zelf is.

Tijdens het fietsen heb je bovendien voortdurend zicht op het stuurtasje. Handig als je in dit stuurtasje kostbare spullen, zoals je telefoon, vervoert.

Maar, voor welke stuurtas op je fiets kun je nou het beste kiezen? Dit hangt onder meer van het soort fiets af. Per soort fiets zijn wij alvast op zoek gegaan naar de beste fiets stuurtas. Onze bevindingen delen we hieronder met je!

1. Beste stuurtas fiets waterdicht – Vebics Stuurtas Fiets

Vebics-stuurtas-fiets-waterdicht

De stuurtas van Vebics is volgens ons de beste waterdichte variant. Deze variant is niet alleen volledig waterdicht, maar is ook nog afneembaar. Op het moment dat je plaatsneemt op een terras, kun je deze handige stuurtas dus van je fiets afhalen. Veilig en handig.

Deze tas is voor meerdere fietsen geschikt, waaronder e-bikes. Dankzij de inhoud van 5 liter neem je ook nog eens de nodige spullen met je mee. Belangrijk bijkomend voordeel is dat deze fietstas over meerdere handige vakken beschikt.

Dankzij de vele handige extra’s, zoals reflecterende strips, is dit simpelweg één van de beste stuurtassen voor op een fiets.
2. Beste stuurtas fiets bikepacking – AGU Venture Stuurtas

Ben je van plan om met je fiets op vakantie te gaan? Dan is de AGU Venture Stuurtas verreweg de beste keuze voor je. Deze stuurtas heeft een inhoud van maar liefst 17 liter, is makkelijk aan je stuur vast te maken en is bijzonder stevig.

Dankzij een handige vormgeving kun je van alles in deze stuurtas opbergen. Door de compressiestraps vervolgens strak te trekken, verklein je de oppervlakte van deze stuurtas. De stuurtas neemt hierdoor relatief weinig ruimte in aan het stuur van je fiets.
3. Beste stuurtas fiets voor je telefoon – Levevis fietstas stuur

Wil je in je stuurtas je smartphone veilig opbergen? Dan raden wij je graag deze fietstas van het merk Levevis aan. Deze fietstas is 6,4 liter groot en beschikt over een 6,7 inch mobielhouder.

In deze houder leg je je smartphone als het ware neer, waarna je smartphone goed beschermd is. Zo is deze mobielhouder volledig waterdicht.

In de tas zelf kun je ook nog de nodige spullen met je meenemen. En dankzij de handige bevestiging is deze fietstas voor op nagenoeg elke fiets geschikt.
4. Beste stuurtas voor racefiets – Decopatent® PRO Stuurtas Fiets

Wil je op je racefiets graag een stuurtas monteren? Dan kun je niet om deze Decopatent® PRO Stuurtas Fiets heen.

Deze stuurtas is makkelijk op je racefiets te bevestigen, weegt nog geen 200 gram en is relatief compact. De compacte afmetingen sluiten naadloos aan op het design en de vormgeving van het stuur van je racefiets.

Verder is deze fietstas volledig waterdicht en makkelijk te monteren. Hierdoor kun je deze fietstas ook nog op andere fietsen monteren, zoals een MTB en een elektrische fiets. Deze fietstas voor aan het stuur is ook nog betaalbaar.
5. Beste stuurtas voor MTB – Vittura Fiets Stuurtas

Voor op je mountainbike is de Vittura Fiets Stuurtas de beste optie. Deze stuurtas is makkelijk te bevestigen, snel afneembaar en heeft een inhoud van 2,4 liter. Je bent hierdoor in staat om de nodige spullen op je MTB mee te nemen.

Deze fietstas beschikt over enkele handige extra’s. Zo is de tas slim vormgegeven, voorzien van reflecterende strips en erg licht van gewicht. Met een totaalgewicht van 160 gram is deze fietstas in ieder geval níet van invloed op je fietsprestaties.
6. Beste Klickfix stuurtas – Klickfix Stuurtas Aventour

De Klickfix Stuurtas Aventour is wat ons betreft de beste Klickfix stuurtas. Deze tas maak je met dank aan een handige Klickfix adapter makkelijk aan je stuur vast. Met dank aan deze adapter klik je de tas vervolgens ook snel los. Je neemt de tas vervolgens moeiteloos met je mee.

De tas ziet er fraai uit, is in het zwart uitgevoerd en heeft een inhoud van 6,5 liter. Dankzij deze inhoud is dit één van de meest veelzijdige stuurtassen uit deze top 7; je kunt simpelweg heel veel spullen in deze tas meenemen.
7. Beste stuurtas fiets klein – Kirano Fietstas stuur

Gaat je voorkeur uit naar een zo’n klein mogelijke stuurtas? Dan raden wij je graag deze stuurtas van het merk Kirano aan. Deze tas is een combinatie van een kleine stuurtas én een smartphonehouder. Dankzij de handige smartphonehouder kun je op je fiets fijn navigeren.

In het stuurtasje kun je zelf niet al te veel spullen vervoeren. Maar, alle benodigdheden neem je wel makkelijk met je mee. Denk hierbij aan plakspul voor de banden van je fiets of vergelijkbare spullen.

Deze fietstas kun je ook nog eens 360 graden draaien, waardoor je je telefoon ook in landschapstand kunt gebruiken.
Waarom voor een fiets stuurtas kiezen?

Dat een fiets stuurtas populair is, snappen wij maar al te goed.

Zo’n stuurtas brengt namelijk de nodige voordelen met zich mee:

  • Een stuurtas is makkelijk te monteren. Ongeacht voor welke stuurtas je kiest, geniet je van een makkelijke montage. Dit komt onder meer doordat je aan elk fietsstuur voldoende ruimte hebt om een stuurtas te monteren.
  • Een stuurtas weegt nagenoeg niks. Met name als je voor een kleine fietstas kiest, weegt zo’n tas slechts een paar honderd gram. Het tasje is hierdoor niet van invloed op de fiets of de manier van fietsen.
  • De stuurtassen beschikken veelal over handige extra’s. Het doel is uiteraard om spullen in een stuurtas op te bergen, maar veel varianten bieden nog handige extra’s. Zo zijn veel varianten voorzien van reflecterende strips, een smartphonehouder of een andere handige extra.
  • De stuurtassen zijn veilig. Door van een stuurtas gebruik te maken, rijd je op een veilige manier van plek A naar plek B toe. Dit komt onder meer doordat je een stuurtas met de rits helemaal dicht kunt doen. Ander voordeel is dat je altijd zicht op de stuurtas hebt; je hebt immers je ogen altijd op je stuur gericht.

Aandachtspunten bij het kopen van een fiets stuurtas

Spreken de voordelen van een fiets stuurtas je aan? En wil je graag tussen bovenstaande fietstassen de juiste keuze maken? Dan zou je een uitgebreide vergelijking moeten maken.

Bij het uitkiezen van een nieuwe stuurtas voor je fiets moet je op tal van zaken letten. De belangrijkste aandachtspunten bespreken we hieronder.

Inhoud

Het belangrijkste punt is toch wel de inhoud van de stuurtas. Bepaal goed wat je allemaal mee wilt nemen en bepaal vervolgens welke grootte de stuurtas moet hebben.

Let hierbij niet alleen op de inhoud zelf, maar ook op de afmetingen. Met name als je een stuurtas voor je racefiets aan wilt schaffen, moet de stuurtas bij voorkeur zo compact mogelijk zijn.

De inhoud moet dus volledig aansluiten op je eigen voorkeuren. Wát wil je precies meenemen? En hoe groot zijn die spullen? Als je dat weet, kun je gericht zoeken naar een stuurtas op je fiets met de juiste inhoud.

Indeling

Wij raden je aan om niet alleen naar de inhoud te kijken, maar ook naar de indeling. Beschikt de stuurtas bijvoorbeeld over één groot vak? Of heeft de fabrikant voor meerdere kleinere vakken gekozen?

Dat laatste is wel handig, maar is minder geschikt voor grotere spullen. Ook hiervoor is het dus belangrijk om vooraf te bepalen wat je graag mee wilt nemen.

Manier van bevestigen

Een ander belangrijk aandachtspunt is de manier van bevestigen. Sommige stuurtassen moet je met bijvoorbeeld klittenband vastmaken, terwijl andere stuurtassen van een Klickfix systeem voorzien zijn.

Onze voorkeur gaat zeker uit naar het Klickfix systeem:

  • Een stuurtas met het Klickfix systeem zit als een huis vast. De stuurtas kan simpelweg geen kant op, ook als je op oneffen terreinen rijdt.
  • Een fiets stuurtas met kliksysteem is veilig. Dit heeft ook met bovenstaand punt te maken. De stuurtas zit dusdanig vast dat je niet bang hoeft te zijn dat ‘ie los komt van je stuur.
  • Een fiets stuurtas met Klickfix kliksysteem is makkelijk in gebruik. Dit komt vooral door dat je – dankzij de adapter – de stuurtas makkelijk kunt koppelen en kunt ontgrendelen.

Gaat je voorkeur uit naar een stuurtas met Klickfix systeem? Houd er dan wel rekening mee dat je hier een speciale adapter voor nodig hebt. Bij veel stuurtassen krijg je deze adapter niet standaard meegeleverd. Ga dit goed na.

Soort fiets

Je zou niet alleen goed naar het soort stuurtas moeten kijken, maar ook naar het soort fiets. Op een racefiets heb je bijvoorbeeld behoefte aan een andere stuurtas dan bij een stuurtas voor een elektrische fiets.

Check daarom goed wat voor jouw soort fiets de beste stuurtas is. Houd hierbij niet alleen rekening met je fiets, maar ook met je eigen wensen.

Heb je bijvoorbeeld het liefste een zo’n licht mogelijke stuurtas? Met name als je een MTB of racefiets hebt, is dat heel goed voor te stellen.

Of wil je op je elektrische fiets vooral lange tochten door de natuur maken? Ga dan voor een waterdichte variant; de kans bestaat immers dat er een buitje valt.

Ruimte voor een telefoon/kaart

De nodige stuurtassen zijn aan de bovenzijde van een handige extra voorzien. Hier is ruimte aangebracht voor het opbergen van je telefoon of een kaart. Indien het om een ruimte met doorzichtige bovenzijde gaat, kun je prima met je telefoon navigeren. Gemak dient de fietser!

Design

Bij een stuurtas is het ook belangrijk om naar het design te kijken. Tussen een felblauwe stuurtas of een zwarte stuurtas bestaan immers de nodige verschillen. Ga daarom goed na wat het gewenste design van de stuurtas is. Ook hierbij zou je goed naar je fiets moeten kijken.

Handige extra’s

Veel stuurtassen zijn van één of meerdere handige extra’s voorzien. Een doorzichtige ruimte voor je telefoon is hier een goed voorbeeld van. Een ander goed voorbeeld zijn de reflecterende strips; dankzij deze strips valt de stuurtas in het donker nóg beter op.

Ons advies is om goed naar deze handige extra’s te kijken. Over welke extra’s beschikt een stuurtas? En aan welke handige extra’s hecht je waarde? Dit zijn belangrijke vragen waar je goed naar moet kijken.

Kwaliteit / merk

Wij raden je ook aan om goed naar de kwaliteit van de stuurtas te kijken. Ga in ieder geval altijd voor een stuurtas die goed aangeschreven staat.

Dit betekent in principe dat je altijd moet gaan voor een stuurtas van een A-merk. De meeste stuurtassen van A-merken staan namelijk (erg) goed aangeschreven.

Daarnaast adviseren wij je om de stuurtas altijd bij een specialist te kopen. Dit doe je bijvoorbeeld bij de ANWB, Decatlon, Obelink of Bol.com. Deze specialisten bieden een divers aanbod van de beste stuurtassen aan.

Kom je een interessante aanbieding bij bijvoorbeeld Action, Lidl of Hema tegen? Dan moet je heel kritisch zijn. Laat je niet alleen door het prijskaartje leiden, maar kijk goed naar de kwaliteit. In veel gevallen gaat het gezegde ‘goedkoop is duurkoop’ namelijk op bij zo’n stuurtas.

Andere soorten fietstassen

Is een stuurtas wel de juiste soort fietstas voor jou? Als je hier niet zeker van bent, kun je ook eens naar andere soorten fietstassen kijken. Mogelijk is een tas voor op het frame van je fiets een betere keuze. Kijk in ieder geval ook goed naar andere soorten fietstassen.

Categorieën: Accessoires

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *