Fietsbril kopen? Dit zijn de beste wielrenner brillen (2024)

Laatst bijgewerkt door Joni op februari 8, 2024

Ben je wielrenner en zoek je een goede fietsbril? Dan ben je hier aan het juiste adres.

In deze Test en Review bespreken we de beste wielrenner brillen op de markt voor dames, heren en kinderen.

Een wielrenbril is natuurlijk bedoeld voor de bescherming van je ogen. Bijvoorbeeld tegen een felle zon, tegen opspattend vuil en tegen allerlei vliegjes. Maar er komt nog veel meer kijken bij de keuze voor een wieler bril.

Je hebt namelijk ook racefiets brillen met meekleurende glazen of verwisselbare glazen. En je kan kiezen voor fietsbrillen met leesgedeelte of fietsbrillen voor brildragers. Of misschien wil je wel een racefiets bril die winddicht is of een bril voor een smal hoofd.

Wij hebben per categorie de beste bril gevonden. Lees gauw verder en ontdek welke bril het beste bij jou past.

Vergelijk de beste fietsbrillen voor de wielrenner

Beste fietsbril voor heren – Agu Bold

AGU Bold Fietsbril Essential

Voor de heren vinden we de Agu Bold een geweldige optie.

Deze fietsbril van Agu heeft verstelbare neusvleugels voor een optimale pasvorm. Daarnaast is de bril zo gemaakt dat de glazen niet kunnen beslaan. Dat is nog eens handig.

Het frame van de bril is gemaakt van het lichte, maar sterke Grilamid TR90 materiaal. Dit maakt de bril erg duurzaam en hierdoor voel je amper dat je een bril draagt tijdens het fietsen.

Bovendien zijn de neusvleugels en brilpootjes anti-allergeen. Dat zorgt voor minder huidirritatie en meer draagcomfort.

Je hebt trouwens niet één glas per oog, maar één groot glas dat in het midden doorloopt. Dat geeft deze bril een futuristische en coole uitstraling.

Daarnaast zorgt het voor een breed blikveld en zit je dus niet tegen het montuur van de bril aan te kijken. Je hebt al een nieuwe Agu Bold voor zo’n 75 euro.
Beste fietsbril voor dames – Trivio Hadley

Fietsbril Trivio Hadley

Wij vinden de Trivio Hadley de beste fietsbril voor dames.

Dit strakke en stijlvolle model is helemaal van deze tijd en zit ook nog eens voortreffelijk. Bovendien is de bril zeer licht van gewicht en is de pasvorm erg prettig.

Bij deze bril krijg je drie paar lenzen. Het eerste paar is transparant, het tweede paar is geel en het derde paar is donker van kleur.

Voor elk weertype heb je dus een geschikte lens. Uiteraard bieden alle lenzen een optimale bescherming tegen UV-licht en zijn ze gekeurd volgens de internationale normen.

Bij de Trivio Hadley kun je ook kiezen voor verschillende kleuren van het montuur. Ga je voor zwart, grijs, wit of toch rood?

Deze keuzemogelijkheid stelt je in staat om je bril te laten matchen met je fiets of je outfit.

Een nieuwe Trivio Hadley kost zo’n 40 euro.
Beste fietsbril voor kinderen – BBB Cycling BSG-54 Kids

BBB Cycling BSG-54 Kids Fietsbril

Voor een kind vinden wij de BBB Cycling BSG-54 Kids een fantastische optie.

Deze moderne fietsbril is speciaal ontwikkeld voor kinderen. De pasvorm heeft als maat ‘Junior’ en is dus geschikt voor een kleiner hoofd. Deze bril is dus perfect voor alle kleine wielrenners.

De bril heeft een duurzaam frame met een polycarbonaat lens uit één stuk. De volledig ronde lensvorm biedt optimale bescherming tegen licht, stof en wind.

En het montuur is ook nog eens beschikbaar in vijf verschillende kleuren:

  • Glanzend zwart montuur
  • Glanzend rood montuur
  • Glanzend wit montuur
  • Mat groen montuur
  • Mat neon geel montuur

Met deze fietsbril maakt je kind dus helemaal de blits. De prijs is wat ons betreft ook schappelijk. Je hebt al een nieuwe BBB Cycling BSG-54 Kids voor ongeveer 20 euro. Daar krijg je ook nog een opbergzakje bij.
Beste fotochromatische fietsbril – Oakley Radar EV Photochromic

Oakley Radar EV Photochromic Fietsbril

Een fietsbril met meekleurende glazen biedt je heel veel gemak.

Je hoeft met fotochromatische glazen namelijk nooit meer andere glazen in je bril te stoppen. De glazen passen zich automatisch aan op basis van het licht en het weer.

In deze categorie vinden wij de Oakley Radar EV Photochromic een mooie keuze.

Deze fietsbril heeft een groot gezichtsveld en door slimme gaten in het ontwerp heb je ook een fijne luchtstroom langs je gezicht. Je hebt dus niet het gevoel dat de bril je ogen helemaal afsluit.

De lichtdoorlating varieert van zo’n 20 procent tot zo’n 70 procent. De bescherming tegen UV-licht blijft altijd 100 procent. Dat maakt deze bril wat ons betreft zo goed.

De prijs van een nieuwe Oakley Rader EV Photochromic ligt rond de 200 euro.
Beste fietsbril met verwisselbare glazen – Falkann Basics

Falkann Basics wielrenner fietsbril

De Falkann Basics is een voordelige fietsbril met maar liefst 5 setjes van glazen. Je hebt de beschikking over de volgende kleuren:

  • Transparante glazen
  • Gele glazen
  • Blauwe glazen
  • Donker getinte glazen
  • Grijze glazen

Deze fietsbril is geschikt voor dames en heren en je krijgt ook gepolariseerde glazen. Dat betekent dat ze een optimale bescherming bieden tegen UV-straling.

Bovendien heb je hierdoor geen last van lichtweerkaatsing en zie je meer contrast. Dat is ook belangrijk voor je veiligheid.

Deze bril is ook nog eens licht. Hij weegt nog geen 30 gram. Ideaal dus voor racefietsers, mountainbikers en toerfietsers.

Voor minder dan 20 euro heb je een nieuwe Falkann Basics fietsbril.
Beste winddichte fietsbril – Uvex 9307375

Uvex 9307375 Fietsbril

Heb je gauw last van tranende ogen en wil je totaal geen wind onder je bril? Dan gaan we voor een out of the box keuze, namelijk de Uvex 9307375.

Deze bril staat vaak te koop aangeboden als veiligheidsbril, maar is ook zeer geschikt voor het fietsen.

Deze bril heeft een strap die om je hoofd gaat. Daarnaast is de pasvorm heel fijn. Het is met 46 gram ook nog eens een erg lichte bril.

Met deze bril heb je geen last meer van wind, stof, vliegjes of wat er ook allemaal maar in je ogen kan komen. Het is met deze bril simpelweg niet meer mogelijk.

Deze bril is voorzien van zogenaamde Supravision extreme en Supravision performance coating technologieën. Het resultaat is een condensvrij zicht en dat is ook prettig op de fiets.

De prijs valt ons ook reuze mee. Je hebt deze bril al voor een kleine 20 euro.
Beste fietsbril met leesgedeelte – BBB Cycling Impress PH Reader

BBB Cycling Impress Reader PH Wielrenbril

Je kunt ook een sportbril met een leesgedeelte kopen. Dat is erg handig om bijvoorbeeld je fietscomputer goed af te lezen of om bijvoorbeeld de menukaart te ontcijferen op het terras.

In deze categorie van fietsbrillen is onze aanrader de BBB Cycling Impress PH Reader. Deze fietsbril op sterkte is verkrijgbaar in drie sterktes: +1.5, +2.0 en +2.5.

Het is ook ideaal dat de glazen zich automatisch aanpassen aan de lichtomstandigheden. Ze kleuren donker als het lichter wordt en worden vrijwel transparant bij weinig licht.

De lenzen van deze bril laten tussen de 15 tot 85 procent van het licht door en bieden 100 procent bescherming tegen UV-straling.

De brilpootrubbers van deze wielrenril zijn flexibel en het neusstuk is ook verstelbaar. Dat zorgt voor een perfecte pasvorm zonder drukpunten.

De prijs valt ons ook heel erg mee. Je hebt al een nieuwe BBB Cycling Impress PH Reader voor ongeveer 75 euro.
Beste fietsbril voor brildragers – BBB Cycling Select Optic PH

BBB Cycling Select Optic PH Wielrenner Fietsbril

Het merk BBB denkt goed aan de brildragers onder ons.

Met de BBB Cycling Select Optic PH hebben ze namelijk ook de beste fietsbril op sterkte met inzetstuk in huis. De bril heeft een inbouw waar lenzen op sterkte in kunnen.

Dankzij de BBB Cycling Select Optic PH heb je de voordelen van een sportieve fietsbril zonder dat je aan zicht op de fiets hoeft in te leveren.

Let wel op: je moet zelf met deze fietsbril langs bij de opticien om de lens op sterkte aan te schaffen en op sterkte te laten slijpen.

Wat extra fijn is, is dat de glazen fotochromatisch zijn. Ze passen zich aan alle omstandigheden aan en je hoeft dus nooit lezen te wisselen. Dat is lekker makkelijk en ook heel prettig als het weer plotseling omslaat.

Deze fietsbril voor brildragers kost zo’n 120 euro.
Beste fietsbril voor een smal hoofd – 100% S2 Soft

100% S2 Soft Tact Fietsbril

Zoek je een moderne fietsbril, maar dan voor een smaller hoofd? Dan kunnen we je de 100% S2 Soft aanraden.

Deze premium fietsbril is net wat smaller dan de meeste monturen en valt daarom bij veel mensen met een iets kleiner hoofd in de smaak. Het is namelijk niks als je bril de hele tijd los zit.

Bij deze bril krijg je twee verschillende lenzen uit één stuk. De eerste lens heet ‘smoke’. Deze lens is donker en heeft een lichtdoorlaatbaarheid van 12 procent.

De tweede lens heet ‘clear’. Deze lens is transparant en heeft een lichtdoorlaatbaarheid van 93 procent.

Heel fijn is dat je bij deze bril ook een hardcase en een microfiber zakje krijgt. Zo kun je kiezen hoe je je bril het liefst wil opbergen. Een nieuwe 100% fietsbril S2 Soft kost je ongeveer 180 euro.
Racefiets bril kopen: waar op letten?

Kies voor de juiste glazen

Je ogen beschermen en goed zicht hebben, dat zijn toch wel de twee meest belangrijke zaken voor een nieuwe fietsbril.

Wij raden je daarom aan om voor een bril te kiezen die je ogen goed bedekt. Zo ben je beschermd tegen UV-licht, vuil, water en vliegjes.

Een bril met een breed blikveld is ook fijn. Hiermee voorkom je dat je telkens tegen het montuur aan zit te kijken.

Het liefst heb je een bril waar je zo goed doorheen kan kijken, dat je eigenlijk niet meer door hebt dat je door brillenglazen aan het kijken bent.

Ten slotte wil je dat je glazen de juiste tint hebben. Hiervoor kan je kiezen voor een fietsbril met verwisselbare glazen, zodat je het handmatig kunt aanpassen.

Je kunt ook kiezen voor een fotochromatische fietsbril, waarbij de glazen zich aanpassen aan het weer. Dan hoef je zelf niets meer te doen.

Als brildrager kun je ook kiezen voor een fietsbril met leesgedeelte, een fietsbril op sterkte of een fietsbril met inzetstukken voor lenzen op sterkte.

Hiermee houd je goed zicht op de weg, kun je je fietscomputer aflezen en kun je de menukaart op het terras ook nog eens goed lezen.

Kies voor een comfortabel montuur

Naast de glazen is ook het montuur van belang. Als je een smal hoofd hebt, is het verstandig om te kiezen voor een smaller montuur.

Je wilt namelijk niet dat je bril de hele tijd los zit en continu heen en weer beweegt. Dat wordt al gauw vervelend.

Het is ook verstandig om te kiezen voor een comfortabel montuur.

Kies bijvoorbeeld voor een montuur met verstelbare neusvleugels en flexibele brilpootjes. Het liefst heb je zo weinig mogelijk drukpunten. Ook wil je niet dat de brilpootjes te strak rond je gezicht zitten.

Heb je gauw last van huidirritatie, dan kun je ook kiezen voor een bril die anti-allergeen is.

Als de neusvleugels en brilpootjes anti-allergeen zijn, voorkom je een hoop jeuk en rode plekken. Dat wil je natuurlijk liever niet hebben.

Koop een bril voor de toekomst

Het liefst koop je een fietsbril waar je jaren mee vooruit kan. Daarom raden we je aan om niet voor de allergoedkoopste modellen te gaan. De fietsbrillen bij de Aldi of Lidl slaan we dus even over.

Wil je toch een heel klein prijsje? Dan is het slim om eens bij een outlet te kijken. Daar hebben ze vaak afgeprijsde modellen van voorgaande jaren, waar helemaal niks mis mee is.

Wat je ook kan doen, is kiezen voor een aanbieding. Er is altijd wel een webwinkel met een mooie fietsbril in de aanbieding.

Conclusie over fietsbrillen

Voor iedere fietsers bestaat de perfecte fietsbril. Je moet alleen even weten waar je moet zoeken. Hopelijk heb je dankzij deze lijst jouw ideale fietsbril gevonden.

We wensen je alvast veel plezier op de fiets met je nieuwe bril!


Meer benodigdheden & accessoires:


Categorieën: Accessoires

Joni

Joni's passie en expertise ligt bij alles wat met fietsen te maken heeft. Maar het liefst houdt ze zich bezig met stadsfietsen en fietsaccessoires. Met een scherp oog voor zowel stijl als functionaliteit, biedt Joni waardevolle inzichten en praktisch advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *