Fietsbril voor dames kopen? Bekijk de Top 5 beste!

Laatst bijgewerkt door Kaz op februari 8, 2024

Vind je het heerlijk om op je (race)fiets flinke tochten te maken? Ongeacht op wat voor fiets je dit doet, is het aan te raden om een goede bril te dragen.

Voor alle vrouwen is het advies hierbij om voor een dames fietsbril te kiezen.

Een fietsbril voor dames heeft enkele opvallende kenmerken. Zo is de bril over het algemeen wat smaller en worden deze brillen veelal in opvallende kleuren uitgevoerd.

Hierbij wordt veelal gekozen voor kleuren die als ‘vrouwelijk’ door het leven gaan.

Onze top 5 fietsbrillen voor dames

Heb je interesse om een fietsbril voor dames aan te schaffen? Dan doe je er verstandig aan om onderstaande reviews door te nemen. We bespreken in deze reviews namelijk de 5 beste fietsbrillen voor dames.

Kies je voor één van deze brillen? Dan weet je dat de bril voor vrouwen geoptimaliseerd is. En dat de bril dus erg lekker zit, net zoals bij een fietshelm voor dames het geval is.

1. AGU Bold Fietsbril Essential

AGU Bold Fietsbril Essential

De AGU Bold Fietsbril Essential is naar onze mening de beste fietsbril voor dames. Dit is te danken aan de samenstelling van de bril, evenals aan de kleurstelling. Overigens wordt deze bril in vier verschillende kleuren uitgevoerd.

Voor elke vrouw is dit een geschikte fietsbril. Dit is vooral te danken aan de instelbare neusvleugels. Doordat je de neusvleugels naar eigen wens aan kunt passen, zit de bril altijd als gegoten.

Ongeacht op welke fiets je vervolgens rijdt, geniet je van veel gemak. Dit komt ook doordat deze bril met verschillende lenzen geleverd wordt. Dit is dus een prima bril voor in de zomer én winter.
2. BBB Cycling Impress Fietsbril

BBB Cycling Impress PH Fietsbril MTB

Ben je op zoek naar een goede wielrenbril voor dames? Dan sluit deze BBB Cycling dames fietsbril prima op je wensen aan. Deze fietsbril is aerodynamisch vormgegeven en is opvallend licht.

Dankzij het minieme gewicht voel je de bril eigenlijk niet op je neus zitten. En des te lichter de bril is, des te minder gewicht je op je racefiets mee moet zeulen.

Verder is het ideaal dat je 3 lenzen meegeleverd krijgt. Deze lenzen zijn geschikt voor bewolkt weer, zwak en fel zonlicht. Ongeacht in wat voor weersomstandigheden je fietst, geniet je van deze prima fietsbril voor dames.
3. Falkann Fietsbril

Ben je op zoek naar een fietsbril met meekleurende glazen? Dan sluit deze Falkann fietsbril prima op je wensen aan. Deze fietsbril beschikt over meekleurende glazen, waardoor je de bril bij elke weersomstandigheid kunt dragen.

Wat bij deze fietsbril ook opvalt, is de goede bescherming van je ogen. Deze bril is bijvoorbeeld in staat om de UV straling weg te filteren. En ook om je ogen te beschermen tegen vliegjes en muggen. Voor deze prima dames fietsbril betaal je bovendien niet de hoofdprijs.
4. AGU Grit Fietsbril

Heb je het liefst een vrij grote fietsbril op je neus zitten? Dan is de AGU Grit Fietsbril volgens ons de beste koop.

Deze fietsbril heeft opvallend grote glazen, waardoor je ogen goed beschermd worden. Tegen de verschillende weersomstandigheden, maar ook tegen muggen bijvoorbeeld.

Deze bril wordt met meerdere glazen geleverd. Deze glazen kun je gemakkelijk verwisselen, waardoor je in alle omstandigheden van deze bril geniet. Wel is het zo dat dit één van de duurdere fietsbrillen van dit moment is.
5. AGU Bold Fietsbril

Deze AGU Bold fietsbril is opvallend modern vormgegeven. De bril ziet er strak uit, de glazen zijn fraai gekleurd en de bril biedt ook nog de perfecte bescherming. Doordat je de glazen zelf kunt verwisselen, komt deze zonnebril bij alle weersomstandigheden goed van pas.

Deze fietsbril zit ook nog eens heerlijk op je neus. Dit komt onder meer doordat je de neusvleugels naar eigen wens in kunt stellen.

Ook zijn de glazen van een anti-fog coating voorzien. Deze extra laag voorkomt het beslaan van de lenzen. Ook dat is een goede reden om voor deze fietsbril te kiezen.
Wat is de beste fietsbril voor dames?

Welke van bovengenoemde fietsbrillen voor dames spreekt je het meeste aan? Om het antwoord op die vraag te vinden, moet je op meerdere belangrijkste punten letten. De belangrijkste aandachtspunten zetten we hieronder graag voor je op een rijtje.

Gewenste gebruik

Ten eerste moet je nadenken over het gewenste gebruik. Eén van de belangrijkste punten waar je naar moet kijken, is naar het soort fiets.

Wil je de fietsbril op de racefiets dragen? Dan kies je het beste voor een wielren bril voor dames. Wil je de fietsbril op de MTB dragen? Dan kies je voor de beste MTB bril.

Een MTB bril is qua samenstelling net iets anders dan een racefiets bril. Vandaar ook dat je in eerste instantie goed naar het soort fiets moet kijken. Op basis daarvan kun je de beste fietsbril voor dames uitkiezen.

Glazen

Ten tweede moet je heel goed naar de glazen kijken.

Bij dit punt zijn er meerdere zaken waar je goed op moet letten:

  • Kleur van de glazen. De kleur van de glazen is bepalend voor de functie van de glazen. Sommige kleuren zijn bijvoorbeeld geschikt om het zonlicht tegen te houden, terwijl andere glazen juist in de winter goed van pas komen. Bepaal daarom goed op welke momenten je de fietsbril wilt dragen. En bepaal vervolgens wat de kleur van de glazen moet zijn.
  • Verwisselbare glazen. Het is wenselijk dat je de glazen van de fietsbril naar wens kunt verwisselen. Als je die mogelijkheid hebt, kun je de fietsbril geheel op elke situatie aansluiten. Dit stelt je in staat om de fietsbril zowel in de winter als in de zomer te gebruiken.

Ben je op zoek naar een fiets zonnebril voor dames? Dan kies je voor een bril met glazen die het UV licht perfect weten te dempen.

Dit is niet alleen fijn voor je ogen, maar zorgt er ook voor dat je tegen de zon in kunt kijken. Je kunt je vast voorstellen dat dit tijdens sommige fietstochten erg wenselijk is.

Er bestaan ook speciale fietsbrillen op sterkte. Kijk hier ook zeker naar als je oogfunctie minder goed is.

Montuur

Ten derde moet je goed naar het montuur kijken.

Ook op dit gebied zijn er enkele punten waar je naar moet kijken:

  • Vorm van het montuur. Ga je voor een bril met vrij brede pootjes? Of kies je juist voor een fietsbril met een ‘vlot’ montuur? Dit zijn slechts twee mogelijke vormen van het montuur en de pootjes. Let hier daarom erg goed op.
  • Kleur van het montuur. De kleur van het montuur is bepalend voor de uitstraling van de fietsbril. Uiteraard samen met de kleur van de glazen. Kijk in ieder geval heel goed naar de kleur van het montuur. En bepaal wat je qua kleur het mooiste vindt.

Pasvorm/comfort

Ten vierde is het heel belangrijk om naar de pasvorm te kijken. De pasvorm is namelijk bepalend voor het comfort van de fietsbril.

Wij geven de voorkeur aan een fietsbril met verstelbare neuspootjes. Als je de neuspootjes kunt verstellen, kun je de bril altijd naar wens instellen. En dat betekent dat je altijd van de ultieme pasvorm verzekerd bent. En daarmee ook van het ultieme comfort.

Lenzentype

Ten vijfde is het aan te raden om even goed naar het lenzentype te kijken. Je kunt bijvoorbeeld voor een spiegelende iridium coating kiezen, waardoor de schittering van bijvoorbeeld de zee perfect verminderd wordt.

Een andere optie zijn de zogeheten Polarized lenzen. Deze lenzen zorgen ervoor dat je minder snel last van vermoeide ogen krijgt. Met name voor een lange fietstocht zijn dergelijke lenzen ideaal te noemen.

Ook kun je voor fotochromatische lenzen kiezen; deze lenzen zijn voor in nagenoeg elke omstandigheid ideaal. Dit komt vooral doordat de lens zich aanpast op de hoeveelheid UV straling.

Moraal van het verhaal: kijk goed naar de verschillende lenzentypes. En bepaal voor jezelf waar je zoal behoefte aan hebt.

Kwaliteit

Ben je van plan om een nieuwe fietsbril voor dames aan te schaffen? Dan raden wij je graag aan om goed naar de kwaliteit van de fietsbril te kijken. Hiermee doelen we vooral op het volgende: kies altijd voor een fietsbril van een A-merk.

Merken als AGU, Falkann en BBB Cycling leveren de gewenste kwaliteit. Dit merk je aan de fijne pasvorm, aan de lenzen/glazen en aan de levensduur. Met een goede fietsbril geniet je simpelweg jarenlang van veel gemak en plezier. Elke fietstocht weer!
Veelgestelde vragen

Hoe hebben wij de beste fietsbrillen voor dames getest?

Voor onze test hebben wij het gezicht van een vrouw als uitgangspunt genomen. Op basis daarvan hebben we gekeken naar de fietsbrillen met de juiste vormgeving en pasvorm. Verder hebben we naar de kwaliteit, de glazen en het montuur gekeken. Op basis daarvan zijn we op de vijf beste fietsbrillen voor dames uitgekomen.

Is elke fietsbril voor een vrouw geschikt?

Nee, niet alle fietsbrillen zijn voor een vrouw geschikt. Met name de grotere brillen zijn niet voor vrouwen geschikt. Dit is dan vaak een fietsbril voor heren. Over het algemeen is het gezicht van een vrouw namelijk kleiner/smaller. Dit houdt in dat de grotere fietsbrillen niet op het gezicht van een vrouw aansluiten; de brillen zakken hierdoor snel af. Kies als vrouw zijnde daarom altijd voor een speciale fietsbril voor dames.


Meer voor vrouwen:


Categorieën: Accessoires

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *