Fietsbril op sterkte kopen? Dit zijn de beste & koopgids

Laatst bijgewerkt door Joni op februari 8, 2024

Ga jij regelmatig fietsen? En wil je tijdens het fietsen scherp kunnen zien? Dan kan een fietsbril op sterkte iets voor jou zijn.

In dit artikel zetten wij de beste fietsbrillen op sterkte voor je op een rij. Ook ontdek je voor wie de fietsbril op sterkte geschikt is en waar je op moet letten bij de aanschaf hiervan. 

Beste fietsbrillen op sterkte

Ben je op zoek naar een fietsbril op sterkte? Dan heb je meerdere opties. Wij zochten uit aan welke fietsbril op sterkte je een goede hebt. Ze zijn er in standaard lees sterktes en kunnen ook op maat worden gemaakt bij een opticien. 

In het toplijstje namen we verschillende soorten fietsbrillen op sterkte op. De ene fietsbril is geschikt voor bijziende fietsers en de ander heeft een leesgedeelte. Ook verschilt de prijs van de fietsbrillen.

De volgende soorten zijn aan te raden:

  1. Beste fietsbril op sterkte – Van Rysel fietsbril RoadR 900
  2. Fietsbril met leesgedeelte – BBB Cycling Impress Reader PH
  3. Wielrenbril op sterkte – AGU Masuto Fietsbril +2.50
  4. Racefietsbril op sterkte – AGU Medina

Voor wie is een fietsbril op sterkte geschikt?

Kun jij niet scherp zien? En heb je daar last van tijdens het fietsen? Dan kan een fietsbril op sterkte voor jou erg handig zijn. De fietsbril op sterkte helpt je om scherp te kunnen zien. 

Of je nu verziend of bijziend bent, of een andere oogafwijking hebt. Tijdens het fietsen heb je met de fietsbril meer zicht. 

De fietsbril op sterkte kan ook handig zijn als je normaal contactlenzen draagt. Het kan namelijk voordelen hebben om de contactlenzen voor een fietsbril op sterkte te verruilen.

De bril biedt namelijk ook bescherming tegen de wind, zon en insecten tijdens het fietsen. 

Gaat het er bij jou juist om dat je jouw navigatie kunt lezen tijdens het fietsen? Dan is het ook een optie om voor een fietsbril met leesgedeelte te gaan.  

Fietsbril op sterkte kopen? Hier let je op:

Wil jij de juiste fietsbril op sterkte kopen? Dan is het belangrijk om te weten waar je op moet letten. Wij geven je meer informatie over de belangrijkste eigenschappen:

Soort

De eerste vraag die je je moet stellen, is welke soort fietsbril op sterkte je zoekt. Er zijn namelijk meerdere opties. Zo kun je namelijk voor een volledige fietsbril kiezen of voor een fietsbril op sterkte met clip. 

Bij de volledige fietsbril op sterkte, zijn de lenzen van de fietsbril voorzien van de juiste correctie. De fietsbril op sterkte met clip heeft een kleine clip met lenzen, die je aan jouw fietsbril vast kunt klikken. 

De clip kun je dus op de fietsbril bevestigen als dat nodig is. Het handige aan fietsbril op sterkte met clip is dus, dat je de clips kunt verwisselen en op meerdere fietsbrillen kunt gebruiken.

Daarnaast is de fietsbril op sterkte met clip goedkoper dan een fietsbril op sterkte met volledige glazen

Toch heeft de volledige fietsbril op sterkte ook weer voordelen. Je kunt de clip namelijk niet vergeten, waardoor je altijd het gewenste zicht hebt.

Ook heb je er geen last van dat de clip jouw zicht belemmert. De randen van de clip zijn immers kleiner dan de glazen van de fietsbril zelf. 

Daarnaast kun je kiezen voor een fiets zonnebril op sterkte. Dit type fietsbril verbetert niet alleen het zicht tijdens het fietsen. Het beschermt je ogen ook tegen UV straling. Meestal is de fiets zonnebril op sterkte daarom voorzien van een speciale coating. 

Mocht je bovendien problemen ervaren met het lezen van de navigatie, dan is een fietsbril met leesgedeelte handig. De lenzen van de fietsbril met leesgedeelte hebben een speciaal gedeelte, waarmee je ook dichtbij goed scherp kunt zien. 

Leessterkte fietsbril

fietsbril op sterkte kopen

Als je een fietsbril op sterkte gaat kopen, moet je weten welke oogcorrectie je nodig hebt. Om dat te weten te komen, laat je jouw ogen opmeten bij een opticien.

Vervolgens kun je gericht op zoek gaan naar een fietsbril op sterkte, die bij jouw oogcorrectie past. 

De fietsbrillen zijn er voor elk type oogcorrectie. Er zijn namelijk standaard fietsbrillen op sterkte, bijvoorbeeld voor bijziende of verziende mensen. Of voor mensen die multifocale lenzen nodig hebben.

Als je een erg specifieke sterkte nodig hebt, dan kun je de fietsbril op sterkte het best bij een opticien laten maken. 

Pasvorm montuur

Het is belangrijk dat de fietsbril op sterkte goed zit. Je wilt immers niet dat het montuur knelt of afzakt tijdens het fietsen. Ga dus voor een montuur dat goed aansluit bij de vorm van jouw gezicht

Sommige fietsbrillen hebben verstelbare pootjes of een verstelbare neusbrug. Dat kan erg praktisch zijn. Hiermee kun je de fietsbril naar wens afstellen.

Prijs- en kwaliteitverhouding

Een fietsbril op sterkte is er al vanaf enkele tientjes. Het bedrag dat je voor de wielrenbril op sterkte moet betalen, kan echter ook hoger zijn. De fietsbril is er ook voor een bedrag van boven de 100 euro

De prijs hangt erg samen met de kwaliteit van de racefiets bril op sterkte. Het is afhankelijk van het merk en het type lenzen

Lenzen

We gingen al in op de leessterkte van de fietsbril. Dit is iets waar je bij de lenzen op let. Maar dat is nog niet alles. Ook kan de kleur van de lenzen een nuttige eigenschap zijn om op te letten. 

Bij wisselende weersomstandigheden, geeft de ene lens kleur je meer zicht dan de andere. Zo kunnen lenzen met een gele kleur bijvoorbeeld het contrast verhogen bij slecht weer. Terwijl je bij helder weer juist meer hebt aan een bruine of grijze lens.

En ga je vaak fietsen in een omgeving met veel water? Dan is een blauwe kleur aan te raden. Dit vermindert de reflectie van het water.  

Nog iets waar je bij de lenzen op kunt letten, is de coating. De lenzen van de fietsbril op sterkte kunnen namelijk voorzien zijn van een krasbestendige coating. Daarmee beschadigt jouw fietsbril minder snel en heb je er dus langer plezier van. 

Design

Nog iets waar je op kunt letten is het design van de fietsbril op sterkte. De fietsbrillen hebben immers verschillende kleuren en monturen. Dat geldt ook voor de glazen in de bril.

Ga af op jouw eigen smaak en kies een fietsbril design uit dat past bij jouw fietsoutfit.
Veelgestelde vragen

Hoe zijn de beste fietsbrillen op sterkte geselecteerd?

Voor het maken van de selectie controleerden wij de kwaliteit van de racefiets brillen op sterkte. Die kwaliteit werd afgewogen tegen de prijs. Daarnaast speelden de reviews een rol. In het toplijstje namen wij verschillende soorten brillen op. Zodat de kans groot is dat er een fietsbril op sterkte naar wens tussen zit. 

Waarom een fietsbril op sterkte?

De fietsbril op sterkte helpt je tijdens het fietsen scherp te zien. Dat komt goed van pas als je een oogcorrectie hebt. Scherp zicht is voor de veiligheid tijdens het fietsen immers cruciaal. Het is ook praktischer dan bijvoorbeeld contactlenzen. De bril beschermt je tegen wind, insecten en UV straling. 

Kun je een normale bril gebruiken als fietsbril op sterkte?

Nee, dat is niet aan te raden. Een normale fietsbril is kleiner van formaat. Dat geeft je tijdens het fietsen minder zicht. Daarnaast kan een normale fietsbril tijdens het fietsen sneller beschadigen en dat is zonde. De kans is immers groter dat je valt en het kan gevaarlijk zijn als jouw bril dan breekt. Bovendien zit een normale bril op sterkte niet altijd even lekker in combinatie met een fietshelm. 

Waarom een fietsbril op sterkte met leesgedeelte?

Een fietsbril met leesgedeelte maakt het makkelijker om jouw navigatie te lezen tijdens het fietsen. Hier hoef je jouw fietsbril nu immers niet meer voor af te nemen. 

Wat kost een fietsbril op sterkte?

Dat hangt af van de kwaliteit van de fietsbril. Een fietsbril op sterkte kun je vinden vanaf enkele tientjes. Maar ze zijn ook te koop voor meer dan honderd euro.Meer fietsbrillen:


Categorieën: Accessoires

Joni

Joni's passie en expertise ligt bij alles wat met fietsen te maken heeft. Maar het liefst houdt ze zich bezig met stadsfietsen en fietsaccessoires. Met een scherp oog voor zowel stijl als functionaliteit, biedt Joni waardevolle inzichten en praktisch advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *