100% fietsbril: de beste fietsbrillen van dit merk

Laatst bijgewerkt door Joni op februari 8, 2024

Ben je op zoek naar een nieuwe fietsbril voor op je MTB of racefiets? Als je naar het huidige aanbod kijkt, komen enkele merken direct naar voren.

Het gaat hierbij om bekende merken, zoals Oakley en AGU. Een mogelijk iets minder bekend merk is 100%; dit merk is echter wel steeds populairder aan het worden.

Waar deze toenemende populariteit aan te danken is? Dit is onder meer te danken aan de prijs-kwaliteitsverhouding; dit merk levert kwaliteit, maar vraagt hier niet de hoofdprijs voor.

Tevens valt de diversiteit binnen het huidige aanbod in positieve zin op. Je kunt bij onze partner Bol.com bijvoorbeeld uit méér dan 200 varianten van dit merk kiezen.

Wat is voor jou de beste 100% fietsbril? En hoe verhoudt dit merk zich tot andere merken?

Op deze twee vragen geven wij je in dit artikel een passend antwoord.

Over het merk 100%

Fietsbril merk 100%

Voor de historie van het merk 100% moeten we naar het jaar 1982.

In dat jaar start de ondernemer Drew Lien in Los Angeles met zijn eigen bedrijf. Dit bedrijf krijgt de naam 100% en ging onder meer T-shirts en motoronderdelen leveren.

De firma groeit in de jaren daarna hard, maar dit stokt uiteindelijk rond het jaar 2010. In 2011 besluiten twee andere ondernemers om dit bedrijf over te nemen.

Zij nemen het gehele bedrijf over, inclusief naam, maar besluiten om het anders aan te gaan pakken. Met 100% gaan zij zich richten op de wereld van mountainbike.

Deze twee ondernemers, Marc Blanchard en Ludo Boinnard, ontwerpen allemaal producten voor mountainbikers.

Hierbij kun je denken aan MTB brillen, maar ook aan kleding, beschermingsmiddelen en handschoenen. Uiteraard levert men ook allerlei soorten helmen voor op de MTB.

Dat deze twee ondernemers voor deze focus hebben gekozen, pakt bijzonder goed uit. In de afgelopen jaren is 100% steeds populairder en groter geworden.

Getuige onder meer het uitgebreide aanbod van fietsbrillen in ons land.

Wat kenmerkt de fietsbrillen van 100%?

Fietsbril MTB 100%

In het huidige aanbod van fietsbrillen vind je varianten van de nodige merken. Onder meer het eerder genoemde Oakley biedt bijzonder veel fietsbrillen aan.

Ten opzichte van bijvoorbeeld dit merk weet 100% zich echter te onderscheiden:

 • Diverser aanbod: in het aanbod van 100% zijn alle mogelijke fietsbrillen te vinden. Ongeacht welke wensen je aan je nieuwe fietsbril stelt, zit je bij dit merk goed.
 • Prima kwaliteit: dat de fietsbrillen van 100% van een prima kwaliteit zijn, wordt voor veel gebruikers onderstreept. Bij juist gebruik doe je jarenlang met een fietsbril van dit merk.
 • Aangenaam draagcomfort: de fietsbillen van 100% zijn niet alleen van een prima kwaliteit, maar zitten ook nog uitermate fijn. Het draagcomfort van deze fietsbrillen tipt aan het draagcomfort van fietsbrillen van de beste merken.
 • Interessant geprijsd: ook met de prijskaartjes weet 100% zich te onderscheiden. De fietsbrillen van dit merk voldoen aan (nagenoeg) alle verwachtingen, maar zijn alles behalve duur. Het fijne hierbij is ook nog dat de prijzen behoorlijk uiteenlopen; met elk budget kun je een geschikte 100% fietsbril aanschaffen. 

De beste fietsbrillen van 100%

Is je huidige fietsbril kapot geraakt? Of vind je het de hoogste tijd om een nieuwe fietsbril te kopen?

In beide gevallen is het aan te raden om te kijken naar een fietsbril van 100%. Dit merk levert kwaliteit, hanteert marktconforme tarieven en biedt véél brillen aan.

Wij zijn op zoek gegaan naar de beste fietsbrillen van dit merk. Uiteindelijk hebbelijk wij enkele varianten tot de beste koop kunnen bombarderen.

Over deze beste fietsbrillen van het merk 100% lees je hieronder meer.

100% Crossbril MTB Strata 2

100% Crossbril MTB Strata 2 fietsbril

De 100% Strata 2 is een unieke fietsbril. Deze fietsbril ziet er flitsend uit, beschermt je ogen tegen het felle zonlicht en zit aangenaam.

Zoals je op de foto al kunt zien, heeft 100% hierbij gekozen voor gele lenzen. Deze gele lenzen houden het zonlicht perfect tegen en bieden de gewenste scherpte.

Het unieke aan deze bril is dat de pootjes ontbreken. In plaats van pootjes heeft 100% bij deze fietsbril gekozen voor een siliconen gecoate riem.

Deze riem heeft een breedte van 4 centimeter en moet je om je achterhoofd heen schuiven. Je stelt de riem vervolgens naar wens in, zodat deze fietsbril als gegoten zit.

Sowieso is dit een fietsbril die uitermate fijn zit. Dit is onder meer te danken aan de dubbele laag schuim, aan de eerder genoemde lenzen en aan de eerder genoemde riem.

Zijn de gele lenzen na verloop van tijd niet meer naar je wens? Je kunt ervoor kiezen om de lenzen van deze fietsbril te vervangen.

De lenzen van de Accuri, Strata en Racecraft crossbrillen zijn allemaal gelijk aan elkaar.

Al met al is dit een ideale fietsbril voor het hevigere MTB-werk.

Als je de meest hevige parcoursen/afdalingen volgt, komt het design van deze fietsbril maar al te goed van pas. Daarmee doelen we uiteraard op de siliconen gecoate riem van deze MTB bril.

👍 Voordelen:

 • Ideaal voor hevige parcoursen
 • Met een riem in plaats van pootjes
 • Met gele lenzen uitgevoerd
 • Anti condens lenzen
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding

👎 Nadelen:

 • Afstellen van de bril vraagt enige tijd
100% S3 Sportbril

100% S3 Soft Tact Fietsbril

Geef je de voorkeur aan een ‘normale’ fietsbril met pootjes? Dan raden wij je deze S3 variant van het merk 100% aan.

Deze bril zit uitermate prettig, heeft spiegelende glazen en biedt tal van voordelen.

Zodra je deze bril op je neus zet, voelt het vertrouwd aan. De bril is van de juiste materialen vervaardigd en sluit volledig op je neus aan. De pootjes zorgen vervolgens voor een nog aangenamer draagcomfort.

Zoals je op de foto kunt zien, beschikt deze bril over één groot glas. Het gaat dus niet om twee losse glazen zoals bij veel andere fietsbrillen wel het geval is.

Door deze vormgeving geniet je van een stoere uitstraling, maar ook van perfect zicht. Aan het begin is dit mogelijk echter wel een beetje wennen.

👍 Voordelen:

 • Geweldig draagcomfort
 • Unieke vorm van het glas
 • Met spiegelende glazen
 • Uitmuntende kwaliteit

👎 Nadelen:

 • Relatief duur
100% Crossbril MTB Armega

100% Crossbril MTB ARmega

De 100% Crossbril MTB Armega is een ideale fietsbril voor de serieuze mountainbiker.

Deze fietsbril beschikt over een riem die je volledig over je hoofd moet trekken. Door de riem vervolgens te stellen, creëer je een aangenaam draagcomfort.

Tijdens het mountainbiken heb je gewoonweg geen last van deze fietsbril.

De bril zit als gegoten, houdt fel en helder zonlicht tegen en biedt perfect zicht. Dat perfecte zicht is te danken aan de grootte van het glas.

Ook andere kenmerken van het glas zorgen voor veel voordelen. Zo is het glas zowel spiegelend als polariserend. Verder zorgt de ULTRA HD lens van 100% voor een ongekende optische helderheid.

Bij deze fietsbril hoef je ook niet bang te zijn voor condens. Het zweet wordt perfect afgevoerd, onder meer dankzij het geperforeerde schuim.

Ten opzichte van enkele andere fietsbrillen van 100% is deze variant wel relatief prijzig.

👍 Voordelen:

 • Polariserende fietsglazen
 • Ongekende optische helderheid
 • Veel draagcomfort
 • Perfecte afvoer van zweet
 • Tof design

👎 Nadelen:

 • Duurder dan veel andere varianten
100% SpeedCoupe

100% SpeedCoupe Fietsbril

Gaat je voorkeur uit naar een fietsbril met het reguliere design? Dan raden wij je deze 100% SpeedCoupe fietsbril aan.

Zoals de naam van deze fietsbril al zegt, is dit een ideale fietsbril voor de hogere snelheden.

Ongeacht hoe hard je rijdt, zit deze fietsbril heerlijk. Dit is te danken aan het fijne rubberen neusstuk, maar ook aan de stevige pootjes.

De pootjes voelen stevig aan, maar zetten absoluut geen druk op de gebieden boven je oor. Je hoeft dus níet bang te zijn voor irritaties.

Zoals je op de foto kunt zien, heeft 100% voor roze glazen gekozen. Deze roze glazen verbeteren de kijkscherpte, maar werken ook nog UV-werend.

De lichtdoorlatendheid van deze glazen varieert van 24% tot 100%. Concreet betekent dit dat de glazen zich aanpassen aan de hoeveelheid licht. 

👍 Voordelen:

 • Haarscherp beeld
 • Lichtdoorlatendheid 24-100%
 • Heerlijke pasvorm
 • Met opbergzakje geleverd
 • Standaard design fietsbril

👎 Nadelen:

 • Duur
Wat is voor jou de beste fietsbril van 100%?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, biedt 100% nogal veel verschillende soorten brillen aan.

Je kunt voor bijvoorbeeld de 100% SpeedCraft fietsbril kiezen, maar óók voor bovenstaande varianten. Daarbovenop komt ook nog dat dit merk regelmatig met nieuwe modellen op de markt komt.

Wat voor jou de beste 100% fietsbril is, is dan ook van tal van factoren afhankelijk. Zo moet je goed kijken naar je wensen met betrekking tot de bril.

Wanneer wil je de bril dragen? Op welke manier wil je de bril kunnen stellen? En hoeveel geld wil je uitgeven aan de beste 100% fietsbril?

Eén van de belangrijkste keuzes die je moet maken, heeft betrekking op het montuur + de glazen.

Ga je voor een volledig glas, zoals bij de 100% SpeedCraft? Geef je de voorkeur aan het standaard design van de 100% SpeedCoupe? Of geef je de voorkeur aan de gecoate riem van de 100% Strata 2?

Je hebt al met al véél keuze bij 100%. Ongeacht voor welke 100% fietsbril je kiest, geniet je in ieder geval van veel gemak!

Misschien ook interessant:


Categorieën: Accessoires

Joni

Joni's passie en expertise ligt bij alles wat met fietsen te maken heeft. Maar het liefst houdt ze zich bezig met stadsfietsen en fietsaccessoires. Met een scherp oog voor zowel stijl als functionaliteit, biedt Joni waardevolle inzichten en praktisch advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *