Fietshelm met vizier: Vergelijk hier snel de top 3 (2024)

Laatst bijgewerkt door Simon op februari 8, 2024

fietshelm_met_vizier

Heb je tijdens het fietsen wel eens een vliegje in je oog gehad? Dan weet je als geen ander dat dit vervelend, pijnlijk en storend kan zijn.

Om dit te voorkomen, is het advies om een fietshelm met vizier te dragen. Hiermee weet je niet alleen je hoofd te beschermen, maar ook je ogen. Een win-win situatie dus.

Binnen het aanbod van fietshelmen met vizier valt de diversiteit op. Sommige fietshelmen zijn geschikt voor wielrenners, terwijl andere helmen juist weer geschikt zijn voor mountainbikes.

Ook bestaan er speciale fietshelmen voor dames, een fietshelm met vizier én verlichting en een fietshelm met vizier voor brildragers.

Kortom; het is van essentieel belang dat je een goede vergelijking gaat maken. Om je hier een handje bij te helpen, hebben wij alvast een top 3 voor je samengesteld.

Neem de onderstaande reviews door en schaf daarna direct de beste fietshelm met scherm aan.

De voordelen van een fietshelm met vizier

fietsen_met_vizier

Is het aan te raden om voor een fietshelm met vizier te kiezen? Ja, zeker. Een fietshelm met vizier brengt enkele belangrijke voordelen met zich mee:

 • Perfecte bescherming van je hoofd. Zeker als je op hogere snelheden fietst, is het belangrijk om je hoofd goed te beschermen. Dit doe je op de best mogelijke manier met een fietshelm. Op eigenlijk alle soorten fietsen is dit overigens aan te raden, zowel op een normale stadsfiets als op een speed pedelec. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje.
 • Perfecte bescherming van je ogen. Met een fietshelm met vizier wordt niet alleen je hoofd beschermd, maar ook je ogen. Met dank aan het vizier kunnen bijvoorbeeld de vliegjes niet meer in je ogen terechtkomen.
 • Kan zonwerend werken. Als je voor een fietshelm met donker vizier kiest, werkt dit ook nog zonwerend. Je hebt hierdoor minder last van bijvoorbeeld een laagstaande zon.
 • Relatief goedkoop. Een ander voordeel is dat een goede fietshelm met vizier relatief voordelig is. Dit komt onder andere doordat je géén losse fietsbril aan hoeft te schaffen. Iets wat bijzonder prettig is, aangezien een goede fietsbril al snel 50 tot 200 euro kost.
 • Je hebt altijd je helm én vizier bij je. Als je voor een fietshelm met vizier kiest, heb je altijd zowel je helm als je vizier bij je. Kies je voor een losse helm en losse fietsbril? Dan bestaat de kans dat je je fietsbril vergeet of dat je deze kwijtraakt.

De beste fietshelmen met vizier

Heb je je pijlen op een goede fietshelm met vizier gericht? De drie onderstaande fietshelmen inclusief vizier raden wij aan!

1. KW Fietshelm met afneembaar vizier

fietshelm_met_afneembaar_vizier_nr1

Ben je op zoek naar de beste fietshelm met vizier voor op je racefiets? Dan kunnen wij je van harte deze KW fietshelm aanraden.

Deze fietshelm voldoet aan onze verwachtingen en is ook nog eens van een prima kwaliteit. Grote kans dus dat je hier de komende jaren optimaal van gaat genieten.

Iets wat bij deze helm direct opvalt, is het feit dat je het vizier af kunt nemen. Op de momenten dat je zonder vizier wilt fietsen, is dat dus ook mogelijk.

Indien je wel voor het vizier kiest, zijn je ogen perfect beschermd tegen de zon en de wind. Dit vizier kun je overigens makkelijk met één hand omhoog klappen.

Bij deze fietshelm met vizier valt ook de verlichting op. Deze verlichting zorgt ervoor dat je in het donker altijd opvalt.

Om jezelf nog beter zichtbaar te maken, kun je bij deze fietshelm uit drie verschillende lichtstanden kiezen: continu brandend, langzaam knipperend of snel knipperend.

👍 Voordelen:

 • Vizier is afneembaar
 • Vizier is makkelijk weg te klappen
 • De helm zit heerlijk
 • De helm is naar wens te verstellen
 • Inclusief verlichting aan de achterzijde
 • Voor zowel dames als voor heren geschikt

👎 Nadelen:

 • Overmatige zweetproductie onder de helm
2. Kali Cruz Plus Trendy Urban Fietshelm met Vizier

kali_cruz_fietshelm_met_vizier

Ben je op zoek naar de beste MTB helm met vizier? Dan raden wij je van harte deze helm van het merk Kali aan. Deze helm is niet alleen voor mountainbikers interessant, maar ook voor mensen op de elektrische fiets.

De helm biedt namelijk perfecte bescherming, ook als je met een flinke snelheid fietst.

Dat de helm een prima bescherming biedt, blijkt onder meer uit de EN 1078 certificering. Deze certificering geeft gewoonweg aan dat de helm doet wat ‘ie moet doen.

Dit geldt niet alleen voor de helm, maar ook voor het vizier. Dit vizier is getint, waardoor je door de zon niet verblind wordt. Doordat het vizier ook nog bedienbaar is, stel je ‘m volledig naar eigen wens in.

Wil je na het mountainbiken even bij een eettentje iets lekkers eten en drinken? Je kunt deze fietshelm met vizier moeiteloos aan je zadel vastmaken. Dit doe je met de gratis meegeleverd helmlock. Erg handig!

👍 Voordelen:

 • Vizier is bedienbaar
 • Vizier is getint
 • Helm is erg veilig
 • Inclusief helmlock
 • In twee maten te verkrijgen

👎 Nadelen:

 • Niet de fraaiste helm om te zien
3. Cratoni Evolution fietshelm – voor E-bikes

cratoni_evolution_fietshelm

Ben je op zoek naar de beste fietshelm voor op je e-bike? Of op je speed pedelec? In beide gevallen kunnen wij deze Cratoni fietshelm met vizier aanraden.

Deze fietshelm ziet er tof uit, biedt een prima bescherming en beschikt over een fijn vizier.

Opvallend bij deze fietshelm is het geïntegreerde achterlicht. Dankzij dit licht blijf je nog beter zichtbaar in het donker. Met dank aan het vizier blijven je ogen goed beschermd tegen insecten.

Doordat dit vizier verstelbaar is, stel je ‘m altijd naar wens in. Elke fietstocht maak je hiermee (extra) prettig voor jezelf.

Cratoni heeft deze fietshelm overigens ook nog van tien ventilatieopeningen voorzien. Dankzij deze openingen is de helm ademend en blijft het zweet dus niet in de helm hangen. De helm is in twee maten en twee kleuren te verkrijgen.

👍 Voordelen:

 • Inclusief achterlicht
 • Vizier is naar wens te verstellen
 • Fraai design van de helm
 • In twee kleuren & in twee maten te verkrijgen
 • Ideaal voor op een e-bike of vergelijkbare fiets

👎 Nadelen:

 • Het is een vrij prijzige fietshelm met vizier
Beste fietshelm met vizier voor brildragers & beste fietshelm met vizier en verlichting

Ben je als brildrager op zoek naar een goede fietshelm met vizier? Of wil je per se een goede fietshelm met verlichting én vizier aanschaffen?

In beide gevallen verwijzen wij je graag naar de KW fietshelm met afneembaar vizier. Dat is de fietshelm die wij als eerste in dit artikel besproken hebben.

Volgens ons verdient die fietshelm meerdere oorkondes:

 • Het is de beste fietshelm voor wielrenners
 • Het is de beste fietshelm met vizier voor brildragers
 • Het is de beste fietshelm met vizier én verlichting

Waar moet je op letten bij het uitkiezen van een fietshelm met vizier?

Wil je zowel je ogen als je hoofd goed gaan beschermen? Dan is een fietshelm met vizier absoluut een aanrader. Het is eigenlijk een normale fietshelm om te zien, maar de helm beschikt wel over een uitermate fijn vizier.

Dankzij dit vizier heb je nooit meer last van muggen of andere, vervelende insecten.

Maar, hoe kies je nou de beste fietshelm met vizier uit? In onze ogen doe je dit door onderstaande tips op te volgen:

Bepaal wanneer je de fietshelm met vizier wilt dragen

Allereerst moet je goed bepalen op welke momenten je de fietshelm wilt dragen. Als je dit voor jezelf bepaald hebt, weet je ook naar welk soort fietshelm je moet gaan kijken.

Moet dit een fietshelm voor op de racefiets zijn? Moet dit een fietshelm voor op de mountainbike zijn? Of moet dit een fietshelm voor op de recreatieve (elektrische) fiets zijn?

Het zijn enkele vragen waar je voor jezelf goed over na moet denken.

Kijk goed naar de werking van het vizier

Wij raden je ook aan om goed naar de werking van het vizier te kijken. Is het bijvoorbeeld een getint vizier? Dat kun je vergelijken met een fietshelm met zonneklep; doordat het vizier getint is, houdt het vizier de zonnestralen enigszins tegen.

Dit is goed én prettig voor je ogen.

Check verder of je het vizier naar wens kunt verstellen. Dit is wat ons betreft erg wenselijk. Kom je er nou achter dat het vizier niet de gewenste werking met zich mee brengt? Dan kun je altijd nog kiezen voor een los vizier voor je fietshelm.

Kijk goed naar de eigenschappen van de helm

Sowieso moet je goed kijken naar de eigenschappen van de helm:

 • Hoe ziet de helm eruit? Let hierbij niet alleen op de vorm, maar ook op de kleurstelling.
 • Beschikt de helm over ventilatieopeningen? Zeer wenselijk wat ons betreft.
 • Beschikt de helm over geïntegreerd licht? Ook dit is zeer wenselijk.
 • Is de fietshelm veilig? Bij voorkeur moet de fietshelm over verschillende certificeringen beschikken.

Kijk goed naar het prijskaartje

Tot slot moet je goed naar het prijskaartje kijken. Wij raden je hoe dan ook aan om in de beste fietshelm met vizier te investeren. Elke fietstocht beleef je hier immers plezier van! Gelukkig zijn er ook voldoende fietshelm aanbiedingen te vinden.


Misschien ook interessant:


Categorieën: Accessoires

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *