Mountainbike helm voor dames: Top 11 & Koopgids

Laatst bijgewerkt door Kaz op september 13, 2023

Ben jij op zoek naar een mountainbike helm voor dames? Wij zochten voor je uit welke de beste zijn.

Daarnaast ontdek je in dit artikel waar de MTB helm aan moet voldoen. En geven we je tips voor het vinden van de juiste MTB helm voor dames. 

De beste mountainbike helmen voor dames

Een MTB helm voor dames koop je voor de veiligheid. Daarom ga je natuurlijk het liefst voor een mountainbike helm van topkwaliteit. Specifiek voor dames raden wij de volgende MTB helmen aan:

 1. AGU XC Wit MTB helm dames
 2. MET Miles MIPS
 3. Polisport Sport Ride MTB
 4. Rockrider EXPL 500
 5. Giro Source MIPS
 6. Lazer Chicu mountainbike helm dames
 7. BBB Cycling Condor
 8. Rockrider ST 100
 9. ProX MTB helm dames Mint
 10. Pro Sport Lights Mat rood MTB helm dames
 11. ProX MTB helm Large

Waar moet een mountainbike helm voor dames aan voldoen?

Als je een mountainbike helm voor dames gaat kopen, wil je natuurlijk dat de kwaliteit goed is. Een goede helm voldoet aan de volgende eisen:

 • Veiligheid en bescherming 

Een mountainbike helm voor dames moet heel veilig zijn. De helm moet immers voldoende bescherming bieden als je valt. De kans hierop is bij het mountainbiken extra groot. Daarom zie je dat de MTB helm nog steviger is dan een reguliere fietshelm voor dames.

Een MTB helm voor dames is veilig, als het voldoet aan de eisen van de Europese norm. Dit is bij de mountainbike helm de EN 1078

 • Pasvorm aansluitend

De helm moet lekker zitten en goed aansluiten. Voor de veiligheid is het belangrijk dat de helm precies strak genoeg zit.

De MTB helm voor dames moet niet van je hoofd af vallen als je voorover bukt. Daarnaast moet de helm niet te strak zitten, het voelt immers niet prettig aan als de helm knelt. Voor dames moet er bovendien genoeg ruimte zijn voor een paardenstaart. 

 • Comfort

Ook aan het comfort moet worden gedacht. Hierbij is ventilatie een belangrijk aspect. Kijk of er genoeg ventilatiegaten aanwezig zijn. Zo kan het vocht goed af worden gevoerd en wordt jouw hoofd niet te heet.

Ventilatie helpt om de temperatuur in de MTB helm te reguleren. Wat ook aan comfort bij kan dragen, zijn pads en een licht gewicht

4 Tips bij het kopen van een mountainbike helm voor dames

mountainbike helm dames

In de zoektocht naar een mountainbike helm voor dames merk je al snel dat er veel keuze is. Daarom maken we het je graag wat eenvoudiger. Als je rekening houdt met de volgende 4 tips, vind je de mountainbike helm voor dames die bij je past. 

1: Kies de juiste pasvorm en maat

De mountainbike helmen voor dames zijn er in meerdere maten. Om de juiste maat te vinden, is het verstandig om de omtrek van jouw hoofd op te meten. 

Dat doe je met behulp van een meetlint. Meet de omtrek net boven jouw wenkbrauwen en noteer het aantal centimeters.

Kijk bij het uitzoeken van de helm voor welke hoofdomtrek de MTB helm geschikt is. Dit staat in de product omschrijving vermeld.

Veel MTB helmen zijn unisex, dus zowel geschikt voor mannen als voor vrouwen.

2: Ga voor het soort MTB helm die je zoekt

Naast de pasvorm kun je ook letten op de algemene vorm van de MTB helm voor dames. De ene MTB helm biedt namelijk meer bescherming dan de andere. 

Voor het mountainbiken kan een full-face helm worden aangeraden. Dit type helm biedt optimale bescherming bij het downhillen. Het wordt niet alleen om het hoofd bevestigd, maar loopt door tot onder de kin.

Verwacht jij niet zo veel bescherming nodig te hebben? Dan kan een normale mountainbike helm voor dames volstaan. 

Je weet dat de MTB helm voor dames goed zit, als hij niet afvalt als je voorover buigt. Zelfs als de bandjes los zitten moet de helm bij deze beweging niet van je hoofd af vallen. 

Daarnaast is het belangrijk dat je de helm recht op je hoofd plaatst. De helm moet niet te veel naar voren en niet te veel naar achteren staan. 

3: Let op het comfort van de MTB helm voor dames

Er zijn bij de helm nog meer eigenschappen waar je op kunt letten. Een belangrijke eigenschap is namelijk de ventilatie.

Ventilatie zorgt ervoor dat vocht kan worden afgevoerd. Hierdoor wordt het in de helm niet te warm en niet te nat. Met name in de zomer komt ventilatie goed van pas. 

Ook is het erg prettig als een MTB helm niet te zwaar is. Een licht gewicht MTB helm voelt minder belastend aan.

Voor een zacht gevoel zou je ook kunnen kijken of er pads in de helm zijn aangebracht. De pads zitten aan de binnenkant van de helm en zorgen voor een zachte bevestiging op het hoofd. 

Specifiek voor het mountainbiken kan een vizier een pluspunt zijn. Dat is een soort fietsbril die in de helm is geïntegreerd. Het beschermt je ogen tegen opspattend water, modder, takken of insecten.

Bij het mountainbiken is dat erg praktisch. Al is het ook mogelijk om de MTB helm te combineren met een fietsbril voor dames

4: Ga voor een mooi ontwerp

Het is wel zo leuk als het ontwerp van de mountainbike helm voor dames past bij de rest van jouw fietsoutfit. De mountainbike helmen zijn er niet voor niets in veel verschillende kleuren, vormen en ontwerpen.

Ga bijvoorbeeld voor een helm in dezelfde kleur als jouw mountainbike kleding of mountainbike schoenen.
Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een fietshelm voor heren en dames?

In functionaliteit zijn er weinig verschillen tussen de MTB helm voor dames of heren. Voornamelijk in de pasvorm en het ontwerp komen verschillen voor. De helmen voor vrouwen zijn vaak wat kleiner en ronder dan die van mannen. Daarnaast zijn ze vaker voorzien van een vrouwelijk design. 

Hoe is de top 11 beste MTB helm voor dames tot stand gekomen?

De 11 beste MTB helmen voor dames komen voort uit een uitgebreide test. In die test vergeleken wij de kwaliteit van veel mountainbike helmen voor dames. De pasvorm, het comfort en de prijs-kwaliteit werden naast elkaar gehouden. Uit die vergelijking werd duidelijk welke 11 MTB helmen de beste zijn voor dames. 


Meer voor de MTB:


Categorieën: Fietsen

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *