Fietshelm met zonneklep: Top 5, info & alternatieven

Laatst bijgewerkt door Kaz op november 9, 2023

Zoek je een fietshelm die bescherming biedt tegen de zon? Dan is een fietshelm met zonneklep iets voor jou!

De fietshelm met zonneklep zorgt ervoor dat de zon minder in je ogen schijnt tijdens het fietsen. Zo kun je je beter op de weg focussen. 

In dit artikel vertellen we je meer over de fietshelm met zonneklep. Ontdek de 5 beste soorten en de voordelen. Tot slot geven we je geschikte alternatieven voor de fietshelm met zonneklep. 

Wil je alvast weten wat de beste fietshelmen met zonneklep zijn? Dit is de top 5:

  1. Rockrider EXPL 500
  2. Rockrider Feel Sand
  3. Hitway TK6
  4. Cross-fietshelm Paars
  5. R2 fietshelm kids

De beste fietshelmen met zonneklep

Er worden online genoeg fietshelmen met zonneklep aangeboden. Toch kan het lastig zijn om de kwaliteit in te schatten. Want aan welke fietshelm met zonneklep heb je een goede? Dat zochten wij voor je uit!  

Wij vergeleken veel soorten fietshelmen met zonneklep en daar is de top 5 als beste uit naar voren gekomen.

In het toplijstje staan zowel fietshelmen voor heren als fietshelmen voor dames. Ook een fietshelm met zonneklep voor kinderen staat in de top 5. 

1: Rockrider EXPL 500

Rockrider EXPL 500 fietshelm met zonneklep

Als het om fietsaccessoires gaat, ben je bij Rockrider aan het juiste adres. De Rockrider EXPL 500 is een fijne fietshelm met zonneklep. De fietshelm is zwart van kleur, niet al te duur en voelt comfortabel aan. In andere kleuren is de helm ook verkrijgbaar. 

Dat comfort zit hem in de ventilatie. De fietshelm beschikt over 17 luchtgaten. Daarnaast zitten er zachte schuim pads in de helm.

De helm is te verstellen met de draaiknop. Ook als je een paardenstaart hebt, kan de fietshelm gedragen worden. 

De helm kan in diverse maten worden besteld. Dit is een fietshelm voor dames en heren. Bovendien is de veiligheid van de Rockrider EXPL 500 goedgekeurd. 
2: Rockrider Feel Sand

Rockrider Feel Sand fietshelm met zonneklep

De ‘Feel Sand’ helm met zonneklep is ook een fijne fietshelm van Rockrider. De beige helm is verstelbaar, voorzien van zachte pads en veilig. 

De helm is ontworpen voor het mountainbiken en wielrennen. Dat zie je terug in het lichte gewicht en de grote ventilatiegaten. Hierdoor houd je het hoofd koel!

Deze Rockrider fietshelm kan ook in het zwart worden besteld. Daarnaast zijn er meerdere maten beschikbaar. 
3: Hitway TK6

Hitway TK6 fietshelm met zonneklep

De Hitway TK6 is een goede fietshelm met zonneklep. De fietshelm is zwart van kleur. Dit maakt de helm geschikt voor mannen en vrouwen. Het is een stevige helm die gebruikt kan worden voor het mountainbiken. 

In de helm zitten comfortabele binnenkussens. De voering daarvan kan gewassen worden. Een groot pluspunt is dat je de helm kunt verstellen. Daarvoor is er een binnenlus systeem aanwezig.

Ook zijn er maar liefst 14 ventilatieopeningen en is de helm licht van gewicht. 
4: Cross-fietshelm Paars

Cross-fietshelm met zonneklep Paars

De Cross-fietshelm met zonneklep is geschikt voor dames en heren. De fietshelm heeft een paarse kleur en heeft meerdere voordelen.

Zo is de fietshelm verstelbaar, heeft de helm een licht gewicht en is de helm schokabsorberend. 

In de helm is een goed ventilatiesysteem gemaakt. Daarnaast zijn de zachte pads zweetabsorberend. Voor een comfortabele en veilige fietshelm met zonneklep, heb je aan dit model een goede. 
5: R2 fietshelm kids 

R2 fietshelm met zonneklep kids

Zoek je een fietshelm met zonneklep voor kinderen? Bekijk dan eens dit model van R2.

De fietshelm is voorzien van felle kleuren. De helm is comfortabel, omdat je hem goed kunt verstellen. Bovendien zijn er veel ventilatiegaten. 

De opvallende helm is extra veilig ontworpen. Het materiaal is op de belangrijkste punten extra verstevigd. De zonneklep is fel oranje en beschermt jouw kleine goed tegen de zon. 
Waarom een fietshelm met zonneklep?

Heeft jouw fietshelm een zonneklep? Dan heb je minder last van de zon die in je ogen schijnt.

De zon is minder verblindend, waardoor je het wegdek goed blijft zien. Je kunt de omgeving goed overzien, wat het fietsen veiliger maakt. 

Dat extra stukje zichtbaarheid en veiligheid komt voor alle soorten fietsers goed van pas. Of je nu mountainbiket of een fietshelm voor de e-bike zoekt. 

Bovendien kan de zonneklep vuil tegenhouden. En zorgt de zonneklep dat regen niet in je ogen komt. Tenzij het erg hard gaat regenen natuurlijk. 

Er zijn ook mensen die voor een fietshelm met zonneklep kiezen vanwege de looks. De fietshelm met zonneklep ziet er stijlvol en sportief uit. 

Alternatieven

fietshelm met grote zonneklep

Ga je liever voor een alternatief? Dan kan ook een fietsbril bescherming bieden tegen de zon.

Let er dan op dat de glazen van de fietsbril je beschermen tegen UV straling. Kies daarnaast een fietsbril die comfortabel zit, ook in combinatie met jouw fietshelm. 

Een ander alternatief is een fietshelm met vizier. Bij dit type fietshelm is een klein venster ingebouwd. Dat vizier is niet alleen fijn tegen de zon, maar ook tegen vuil, wind, regen of insecten.
Veelgestelde vragen

Hoe zijn de beste fietshelmen met zonneklep geselecteerd?

Veel fietshelmen met zonneklep zijn met elkaar vergeleken. Van verschillende winkels en merken werden ze onder de loep genomen. De soorten met de beste kwaliteit werden geselecteerd. Dit zijn stevige en comfortabele helmen voor een goede prijs. 

Voor wie is een fietshelm met zonneklep geschikt?

In principe voor alle soorten fietsers. De zonneklep is handig tijdens het mountainbiken, maar ook op de e-bike of stadsfiets. Als je minder last wil hebben van de zon tijdens het fietsen, is dit een helm voor jou!


Categorieën: Accessoires

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *