Giro fietshelm: het aanbod vergeleken

Laatst bijgewerkt door Joni op juni 7, 2023

Een Giro fietshelm is veilig, zit lekker en is voor zowel man als vrouw geschikt. Binnen het aanbod van dit gekende merk zijn tal van helmen te vinden.

Wat voor jou de beste Giro fietshelm is, lees je in dit artikel. In dit artikel vind je namelijk een overzicht van de 12 beste Giro fietshelmen.

Over het merk Giro

Giro is niet alleen de naam van de Italiaanse wielerronde, maar ook van het Amerikaanse sportmerk.

Dit merk werd in 1985 opgericht en richt zich op tal van sporten. Zo biedt Giro producten voor wintersporten aan, maar de focus ligt toch echt op wielerproducten.

Opvallend is dat Giro zich op alle varianten van de fietssport richt. Men biedt helmen voor wielrenners aan, maar ook voor mountainbikes.

Door de jaren heen is het aanbod bovendien verder en verder uitgebreid. Giro biedt nu ook schoenen en andere accessoires voor wielrenners en mountainbikers aan.

Wat zijn de beste helmen van Giro?

Als je een goede fietshelm wilt kopen, zit je bij Giro goed. Een Giro helm is zoals gezegd veilig, de helm zit lekker en de helmen zijn veelal voor man en vrouw geschikt.

Maar, wat zijn nou de beste fietshelmen van dit merk? Daarover vind je hieronder meer.

Het uitgebreide aanbod van Giro hebben wij aan een strenge keuring onderworpen. Aan de hand van deze keuring zijn wij bij de 12 beste Giro helmen uitgekomen.

Over die helmen vind je hieronder een korte toelichting.

1. Giro Synthe Mips II

Giro Synthe Mips II Sporthelm

De Giro Synthe Mips II is volgens ons de beste Giro fietshelm voor zowel dames als heren.

De helm heeft een basic (zwart) design, waardoor de helm voor zowel dames als heren geschikt is. Dit betreft een in-mold fietshelm met een aangename pasvorm.

De pasvorm is onder meer te danken aan de draaiknop aan de achterzijde. De riem die over je kin loopt, draagt ook bij aan de pasvorm.

Die riem in combinatie met de gekozen materialen zorgt ook voor de gewenste veiligheid.

Door een tussenlaag tussen de padding en EPS voering is deze helm uitermate veilig. Mocht je (hard) ten val komen, vangt deze tussenlaag de klap op.

Al met al een hele fijne, fraaie en veilige Giro helm!
2. Giro Fixture Sporthelm

Giro Fixture Sporthelm

De Giro Fixture sporthelm is de beste fietshelm voor serieuze mountainbiker. Zoals je op de foto al kunt zien, is de vormgeving van deze helm uniek.

Door de vormgeving scheert de wind perfect over de helm heen, waardoor je minder tegenwind/weerstand ervaart.

De helm is, zoals we van Giro gewend zijn, uiteraard erg veilig. Dit is te danken aan de gebruikte materialen, totale vormgeving en fijne pasvorm.

Met de draaiknop aan de achterzijde stel je deze Giro helm volledig naar wens in.

Opvallend aan deze helm zijn de grote ventilatieopeningen. Deze openingen zorgen voor de gewenste verkoeling, waardoor je het tijdens je MTB rit niet té warm krijgt.
3. Giro Syntax Mips

Giro Syntax Mips Fietshelm

De Giro Syntax MIPS is één van de beste helmen voor op de racefiets. Deze helm is niet alleen voor op de racefiets ideaal, maar ook op de cyclocross.

Door de vormgeving geniet je van weinig luchtweerstand, terwijl de helm ook nog eens heerlijk zit.

Dit is te danken aan de unieke constructie van de helm. De helm weegt slechts 270 gram, maar biedt wel een geweldige pasvorm.

Dankzij het Air MIPS systeem stel je de pasvorm volledig naar wens in. Dit MIPS systeem komt overigens ook de duurzaamheid van de Giro helm ten goede.

Dat deze helm ook veilig is, mag duidelijk zijn. Met dank aan het EPS schuim biedt de helm een prima stootbeveiliging.

Doordat de buitenkant van polycarbonaat vervaardigd is, is deze helm echt tegen een stootje bestand.

En tijdens het fietsen zorgen de ventilatieopeningen voor de gewenste verkoeling.
4. Giro Helios Spherical

Giro Fietshelm Helios Spherical

Ben je bereid om veel geld aan je nieuwe Giro fietshelm uit te geven? En ga je graag voor het beste van het beste?

Dan sluit de Giro Helios Spherical perfect op je wensen aan. Dit is één van de duurdere fietshelmen van Giro, maar het is absoluut ook één van de betere.

Wat wij zo goed aan deze helm vinden? Dat is onder meer de totale vormgeving. Het ontwerp wordt door Giro zelf als ‘buitengewoon’ omschreven. Een omschrijving waar wij ons volledig in kunnen vinden.

De helm zelf is ook nog van het MIPS systeem voorzien. Dankzij dit systeem zijn je hoofd en hersenen perfect beschermd tegen roterende krachten.

Mocht je hard ten val komen, biedt deze helm absoluut de gewenste bescherming.

De helm weegt zelf slechts 270 gram, beschikt over 15 ventilatieopeningen en is van reflecterende stickers voorzien.
5. Giro Bell Tracker R

Bell Fietshelm Tracker R

Geef je het liefste zo min mogelijk geld aan je nieuwe fietshelm uit? Dan kom je al snel bij de Giro Bell Tracker R uit.

Volgens onze test is dit in ieder geval de beste goedkope Giro helm.

Voor deze helm betaal je slechts 49,95 euro. Voor dit bedrag krijg je de beschikking over een fraaie, veilige en fijne fietshelm.

De fietshelm beschikt over het handige Ergo-fit verstelsysteem, waardoor de helm altijd als gegoten zit. De in-mold technologie zorgt ervoor dat je hoofd en hersenen goed beschermd zijn.

Deze fietshelm is vooral voor mannen geschikt. Daarnaast geeft Giro aan dat deze helm ideaal is voor in de stad of als je naar je werk toe fietst.

Al met al een prima fietshelm met een interessant prijskaartje.
6. Giro Agilis Women Matte Pearl White

Giro Agilis Sporthelm

Wil je de beste Giro fietshelm voor dames aanschaffen? Dan raden wij je de Giro Agilis Women Matte Pearl White aan. Deze fietshelm is volledig geoptimaliseerd voor vrouwen.

Dit blijkt onder meer uit de maatvoering van de helm. Deze helm wordt in kleine maten geleverd, aangezien veel vrouwen een relatief klein hoofd hebben.

Met dank aan het RocLoc 5 Air Fit systeem stel je de helm altijd naar wens in. Giro heeft overigens ook voor een speciale dames pasvorm gekozen.

Met dank aan de ventilatiegaten geniet je tijdens het fietsen van verkoeling. De in-mold technologie en gebruikte materialen dragen bij aan de gewenste veiligheid.

Al met al een geweldige fietshelm voor dames, inclusief een interessant prijskaartje.
7. Giro Register Mips Fietshelm

Giro Register Mips Fietshelm

De Giro Register Mips Fietshelm is een prima helm voor zowel dames als heren. De helm is vooral voor het mountainbiken geschikt, maar kan ook op de weg prima gebruikt worden.

Belangrijk voordeel van deze fietshelm is het vizier. Dit vizier is afneembaar, maar komt eigenlijk elke dag goed van pas.

Op het moment dat het buiten zonnig is, biedt dit vizier sowieso de gewenste bescherming aan je ogen. Ook als het regent, is het uitermate prettig om dit vizier voor je ogen te hebben.

Alleen al vanwege dit vizier raden wij de aanschaf van deze fietshelm aan. Maar, ook de andere aspecten van deze helm zijn in orde.

De helm is van een prima kwaliteit, biedt de gewenste bescherming en is gemakkelijk te verstellen.
8. Giro Isode MIPS

Giro Isode MIPS Fietshelm

De Giro Isode MIPS is eveneens een prima Giro fietshelm.

Deze fietshelm beschikt over de unieke MIPS technologie, waardoor je hersenen en hoofd perfect beschermd zijn. Mocht je ten val komen, vangt de helm de klap perfect op. 

Deze helm biedt nog veel meer voordelen. Zo ziet de helm er gelikt uit, beschikt de helm over de nodige ventilatieopeningen en is de helm gemakkelijk te verstellen.

Dat is te danken aan het Roc Loc Sport systeem. Verder is deze helm voor zowel dames als heren geschikt.
9. Giro Artex MIPS

Giro Artex MIPS Fietshelm

Val je op je fiets graag goed op? Dan kun je het beste voor opvallende fietskleding kiezen, voor goede verlichting en voor de Giro Artex MIPS.

Deze fietshelm is namelijk in een knalrode kleur uitgevoerd. Dankzij deze kleur val je absoluut goed op.

Bij deze helm heeft Giro voor de in-mold constructie gekozen. Deze constructie biedt de gewenste bescherming, zeker in combinatie met het MIPS systeem van Giro.

Met deze fietshelm ben je perfect beschermd tegen de rotatiekrachten die bij een val vrijkomen.

Deze helm is overigens in de windtunnel ontwikkeld. Dit blijkt overduidelijk uit de unieke vormgeving van de helm.

Uiteraard heeft Giro de nodige ventilatieopeningen aangebracht, waardoor je van de gewenste verkoeling verzekerd bent.

Al met al een opvallende én prima Giro helm.
10. Giro Radix Sporthelm

Giro Radix Sporthelm

De Giro Radix Sporthelm is wat ons betreft één van de fraaiste helmen van Giro. Deze helm is fraai vormgegeven, volledig in het zwart uitgevoerd en ziet er strak uit.

De helm beschikt ook nog eens over de perfecte vormgeving; de wind schuift perfect over de helm heen.

Deze helm is vooral voor het mountainbiken geschikt. Dit blijkt uit de vormgeving, maar ook over de algehele constructie.

Feit is dat Giro bij deze helm voor de juiste materialen en systemen gekozen heeft.

Met de EPS voering geniet je van de gewenste bescherming, terwijl het RocLoc 5 Air Fit systeem voor de perfecte pasvorm zorgt.
11. Giro Tyrant Mips

Giro Tyrant Mips MTB Helm

Ben je op zoek naar een goede mountainbike helm? Dan sluit de Giro Tyrant Mips mogelijk perfect op je wensen aan.

Dit is een vrij dure fietshelm, maar het is wel een uiterst geschikte helm. Zo ziet de helm er strak uit en zit de helm heerlijk.

De heerlijke pasvorm komt tijdens het mountainbiken goed van pas. Zelfs als je voortdurend op de pedalen staat, zit de helm als gegoten.

De helm biedt de gewenste bescherming, onder meer dankzij het MIPS systeem. Een prima helm voor mountainbikers en trail fietsers!
12. Giro Agilis Mips

Giro Agilis Mips Sporthelm

Deze top 12 van beste Giro fietshelmen sluiten we met deze opvallende variant af.

De Giro Agilis Mips valt niet zozeer door de vormgeving op, maar wel door de kleurstelling. Deze helm is in een felgroene kleur uitgevoerd, waardoor je in ieder geval erg goed opvalt.

Deze helm biedt tijdens het fietsen de gewenste bescherming. Dit komt door het MIPS systeem, door de EPS voering en in-mold constructie.

Met dank aan RocLoc 5 systeem stel je deze helm qua pasvorm geheel naar wens in. De helm is geschikt voor op de weg, maar ook op oneffen terreinen.
Giro fietshelmen vergeleken met andere merken

Bij het uitkiezen van een nieuwe fietshelm stuit je al snel op de nodige merken.

Giro is binnen het huidige aanbod één van de betere merken, samen met bijvoorbeeld ABUS, Lazer en AGU.

Ten opzichte van deze merken onderscheidt Giro zich absoluut. Dit doet het merk vooral met het unieke MIPS systeem.

Dit unieke systeem vangt de rotatiekrachten bij een val goed op, waardoor je hersenen en hoofd goed beschermd zijn.

Een ander onderscheidend kenmerk is de pasvorm. De helmen van Giro zitten heerlijk, vooral door het RocLoc 5 systeem. Met dit systeem en de bijbehorende draaiknop stel je deze helm geheel naar wens in.

Tot slot onderscheidt Giro zich met het diverse aanbod. Dit merk biedt helmen voor dames en heren helmen aan, én voor verschillende disciplines.

Ongeacht of je een wielrenner of mountainbiker bent, zit je bij dit merk prima. De prijs-kwaliteitverhouding is ook nog eens dik in orde.

Al met al is de aanschaf van een Giro helm zeer zeker aan te raden.


Categorieën: Accessoires

Joni

Joni's passie en expertise ligt bij alles wat met fietsen te maken heeft. Maar het liefst houdt ze zich bezig met stadsfietsen en fietsaccessoires. Met een scherp oog voor zowel stijl als functionaliteit, biedt Joni waardevolle inzichten en praktisch advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *