Top 5 beste stuurtassen voor aan de racefiets

Laatst bijgewerkt door Simon op februari 14, 2023

Maak jij graag lange tochten op jouw racefiets? Wil je tijdens deze fietstochten graag de nodige spullen mee kunnen nemen?

En wil je dit graag op een handige én veilige manier kunnen doen? Dan is de aanschaf van een stuurtas voor aan de racefiets een aanrader.

Dergelijke tassen zijn handig, dragen bij aan de gewenste veiligheid én zijn in veel varianten verkrijgbaar.

In dit artikel kun je kennis maken met de beste stuurtassen voor aan de racefiets. Om dit artikel te kunnen schrijven, hebben wij een uitgebreide vergelijking achter de rug.

Een vergelijking waarbij wij op zoek gingen naar de beste stuurtas voor aan je racefiets.

1. Rhinowalk 4 in 1 Fietstas Stuur

4_in_1_fietstas_stuur

Ook over deze fietstas van Rhinowalk zijn wij erg te spreken. Deze fietstas is lekker groot, is makkelijk te bevestigen en biedt enkele handige extra’s aan. Zo is het bijvoorbeeld ideaal dat je deze fietstas op meerdere manieren kunt bevestigen. Je kunt ‘m aan het stuur van jouw racefiets bevestigen, maar ook aan het frame van jouw racefiets. Aan jou de keus.

Feit is dat deze stuurtas voor aan de racefiets lekker groot is. Met een inhoud van 3 liter is deze tas twee keer zo groot als de hierboven genoemde tas. Dit betekent wel dat deze tas het nodige gewicht met zich mee draagt; hier moet je goed rekening mee houden bij jouw (lichte) racefiets.

Deze stuurtas is slijtvast, is van een waterafstotende stof vervaardigd en beschikt over reflecterende strips. Met dank aan deze strips val je in het donker nog beter op. Ondertussen neem je al jouw spullen op een veilige en handige manier mee op jouw racefiets!

Voordelen:

 • Inhoud van 3 liter
 • Op meerdere manieren te bevestigen
 • Waterafstotende stof
 • Inclusief reflecterende strips
 • Slijtvast (= lange levensduur)

Nadelen:

 • Behoorlijk groot
 • Kan té zwaar worden
2. AGU Roll Bag Stuurtas Venture – Zwart

agu_roll_bag_stuurtas

Ga jij een lange fietstocht op jouw racefiets maken? En moet je daarvoor de nodige spullen meenemen? Dan is de beste stuurtas voor aan jouw racefiets deze variant van AGU. Deze variant kan op veel lovende woorden rekenen van onder meer professionele Jumbo Visma wielrenners.

Deze stuurtas heeft een inhoud van maar liefst 1,5 liter. Dat is meer dan voldoende om alle benodigdheden mee te nemen. Je bevestigt deze tas bovendien op een fijne en stevige manier aan het stuur van jouw racefiets.

Wil je waardevolle spullen in de stuurtas bewaren? Ook dat is prima mogelijk met deze stuurtas voor aan de racefiets. AGU heeft namelijk voor een DWR-coating gezorgd; deze coating is vuil- én waterafstotend. Tot slot valt deze fietstas ook in het donker goed op, met dank aan de reflectoren. Al met al een geweldige stuurtas voor een racefiets.

Voordelen:

 • Vuil en waterafstotend
 • Makkelijk te bevestigen aan het stuur
 • Inhoud van 1,5 liter
 • In drie kleuren verkrijgbaar
 • Inclusief reflectoren

Nadelen:

 • Neemt relatief veel ruimte in beslag
3. Kirano Fietstas stuur – Stuurtas

stuurtas-racefiets-telefoon

Hoe bepaal jij de weg tijdens jouw fietstocht? Als je hiervoor graag jouw smartphone als navigatie gebruikt, is deze Kirano stuurtas ideaal. Dit betreft namelijk een stuurtas én navigatiehouder in één.

Hoe dat precies zit? Nou, aan de bovenzijde van deze stuurtas kun je jouw smartphone bevestigen. Je zet vervolgens de navigatie aan, waardoor je tijdens het fietsen nooit meer de weg kwijt hoeft te raken.

Ondertussen zitten al jouw spullen veilig opgeborgen in deze stuurtas. Met dank aan de inhoud van 1 liter kun je bovendien alle benodigde spullen met je mee nemen.

Ook is het ideaal dat je deze stuurtas voor aan de racefiets op twee manieren kunt bevestigen. Je kunt hem verticaal én horizontaal bevestigen; je hebt hierdoor altijd het perfecte zicht op jouw smartphone. Het bevestigen gaat sowieso makkelijk.

Tot slot is het ook nog een voordeel dat de stuurtas zelf slechts 100 gram weegt; ideaal voor als je specifiek voor een lichte racefiets hebt gekozen.

Voordelen:

 • Weegt slechts 100 gram
 • Inclusief telefoonhouder
 • Waterafstotend en vuilafstotend
 • Op meerdere manieren te bevestigen

Nadelen:

 • Inhoud van 1 liter is mogelijk aan de kleine kant
 • Touchscreen werkt niet altijd meer optimaal
4. Rhinowalk Stuurtas – Bikepacking – Waterdicht

stuurtas_-_bikepacking

Geef jij de voorkeur aan een relatief grote stuurtas voor aan de racefiets? En wil je deze stuurtas ook op een makkelijke manier kunnen bevestigen? Dan is deze stuurtas van Rhinowalk mogelijk interessant voor je. Deze stuurtas heeft een inhoud van 2,25 liter en is bijzonder goed naar voren gekomen in onze test.

Dat is onder meer te danken aan de veelzijdigheid. Je kunt deze tas namelijk aan het stuur bevestigen, maar ook aan het frame van de racefiets. Tevens biedt deze stuurtas meerdere opbergmogelijkheden, met een totale inhoud dus van 2,25 liter.

Ook heeft Rhinowalk voor een volledig waterdichte stuurtas gezorgd. Dát komt onder meer doordat alle naden gelijmd zijn. Mocht je na het fietsen deze stuurtas ook nog willen gebruiken, is dit eveneens mogelijk. Deze stuurtas kun je namelijk – dankzij de meegeleverde schouderband – ook als schoudertas gebruiken.

Voordelen:

 • Veelzijdig te gebruiken
 • Volledig waterdicht
 • Op meerdere manieren te bevestigen aan de racefiets
 • Inhoud van 2,25 liter
 • Prima kwaliteit

Nadelen:

 • Dit is niet de goedkoopste stuurtas voor aan de racefiets
5. TIKKENS Stuurtas Fiets

tikkens_stuurtas_racefiets

Ga jij met jouw racefiets door weer en wind? Fiets jij ook als het buiten bijvoorbeeld 30 graden is? In dat geval is het onwijs belangrijk om voldoende te drinken.

Wil jij op jouw fiets van koud water genieten? Dan is deze TIKKENS stuurtas voor jou ideaal. Deze stuurtas houdt namelijk jouw drankjes volledig koel.

Met dank aan die eigenschap weet deze stuurtas zich echt te onderscheiden. Dat is overigens ook te danken aan de inhoud van maar liefst 2,75 liter. Je bent overigens niet ‘verplicht’ om alleen drinken in deze stuurtas te bewaren. Nee, je kunt ook andere benodigdheden in deze stuurtas meenemen.

Deze stuurtas is 100% waterdicht, heeft dus een thermische functie en weegt slechts 230 gram. Tevens is het een groot voordeel dat je deze stuurtas makkelijk aan jouw racefiets kunt bevestigen. Ideaal voor alle soorten ritten.

Voordelen:

 • Inclusief thermische functie
 • Inhoud van 2,75 liter
 • Weegt slechts 230 gram
 • Volledig waterdicht

Nadelen:

 • Tas neemt relatief wat ruimte in beslag aan het stuur
Wat is voor jou de beste stuurtas voor aan jouw racefiets?

stuurtas-racefiets

Heb jij interesse om een stuurtas voor aan jouw racefiets aan te schaffen? Zoals bovengenoemde varianten laten zien, is het aanbod behoorlijk divers. Je kunt uit echt veel soorten stuurtassen kiezen, waardoor het maken van een vergelijking cruciaal is.

Waar je bij het maken van zo’n vergelijking op moet letten? Wij raden je aan om op onder meer de volgende criteria (extra) te letten:

 • Exacte plaatsing van de stuurtas: hoe kun je de stuurtas precies bevestigen? Bevestig je deze aan de achterzijde van het racefiets stuur? Of bijvoorbeeld tussen het frame en het stuur in?
 • Afmetingen & inhoud: tevens moet je goed naar de afmetingen en inhoud van de stuurtas kijken. Heb je een inhoud van 3 liter nodig? Of is een inhoud van bijvoorbeeld 1,5 liter al voldoende voor je?
 • Handige eigenschappen: wij raden je ook aan om goed naar handige eigenschappen te kijken. Check bijvoorbeeld of de tas waterdicht is, of de bevestiging makkelijk gaat en om de tas reflecterende strips heeft.
 • Opbergmogelijkheden: ga goed na wát je precies in de tas op kunt bergen. Gaat het hierbij om bijvoorbeeld jouw smartphone? Of kun je ook grotere objecten in de stuurtas aan jouw racefiets bewaren?

Al met al is het maken van een goede vergelijking cruciaal. Daarbij willen wij je ook nog wijzen op de prijs-kwaliteitsverhouding.

Met name als je de stuurtas voor aan de racefiets vaak gaat gebruiken, is het advies om te investeren. Geef nét iets meer geld uit, zodat je van een (nog) langere levensduur kunt genieten.

Misschien ook interessant:


Categorieën: Accessoires

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *