Beste fietskoffer voor racefiets – Voorkom beschadiging (TOP 5)
Als je op je eigen fiets wil fietsen in het buitenland en gaat reizen met het vliegtuig, dan heb je een racefietskoffer nodig.
Met een fietskoffer voor je racefiets zorg je ervoor dat je eigen fiets heel aankomt op de plek van bestemming en je weer lekker kilometers kan maken.
Wij hebben verschillende transportkoffers voor je onder de loep genomen. Zo kan jij straks een goede keuze maken. Lees gauw verder en ontdek welke racefietskoffer bij jouw wensen past.
- 1. Betaalbare racefietskoffer: Evoc Bike Travel Bag
- 2. Flexibele racefietskoffer: Thule RoundTrip Pro XT
- 3. Uitmuntende racefietskoffer: Evoc Bike Travel Bag Pro
- 4. Luxe racefietskoffer: Evoc Road Bike Travel Bag Pro
- 5. Hardcase racefietskoffer: Scicon Aerotech Evolution
- Waar moet je op letten bij een racefietskoffer?
- Conclusie
1. Betaalbare racefietskoffer: Evoc Bike Travel Bag
Stevige reistas voor je racefiets
Racefietskoffer zijn niet goedkoop. En dat is ook wel begrijpelijk, want ze zijn vaak groot, hebben een specifieke vorm en ze moeten je racefiets natuurlijk wel goed beschermen. Anders kun je ‘m net zo goed in een plastic tas vervoeren.
De Evoc Bike Travel Bag combineert de voordelen van een stevige behuizing met de eigenschappen van een zachte tas. Het is dus geen complete hardcase koffer, maar ook geen slappe tas.
Het is een reistas met een stevige bodem, extra bescherming van plastic en fiberglass en stof van hoogwaardig polyester.
Lichte fietskoffer met wieltjes
Je hoeft je fiets niet compleet te demonteren om ‘m mee te kunnen nemen in deze fietstransporttas. Je hoeft alleen het stuur, de pedalen en de wielen los te halen. De wielen stop je in aparte vakken. Hier krijgen ze extra bescherming.
De fietskoffer is geschikt voor bijna alle racefietsen, weegt ongeveer 9 kilo en is gemakkelijk mee te nemen dankzij de handgrepen en de wieltjes.
De ritsen zijn makkelijk open en dicht te doen dankzij een pully. Daarnaast kan je de ritsen ook met een slotje op slot zetten. Zo kan er niemand bij jouw fiets komen.
Als je de fietskoffer een tijdje niet gebruikt, hoeft ‘ie niet in de weg te staan. De hele tas is opvouwbaar en makkelijk op te bergen.
Dat is een voordeel, want dit gaat wat lastiger bij een hardcase koffer. Een klein nadeel is dat de tas niet waterdicht is, maar gelukkig kunnen de meeste fietsen wel tegen een spatje water. Prijs van deze fietskoffer: 375 euro.
2. Flexibele racefietskoffer: Thule RoundTrip Pro XT
Fietskoffer met montagestandaard
De Thule RoundTrip Pro XT heeft veel overeenkomsten met de Evoc Bike Travel Bag. Deze fietskoffer is voorzien van een nylon buitenzijde en heeft aan de binnenkant beschermende zijpanelen. Alleen de bovenkant van de koffer blijft ‘zacht’.
Ook bij deze fietskoffer geldt dat je het stuur, de pedalen en de wielen los moet halen. Daarnaast moet ook je zadel eraf.
Gelukkig kun je dat wel allemaal weer in de koffer plaatsen. De fietskoffer is geschikt voor de meeste racefietsen, mountainbikes en cyclocrossfietsen.
Thule levert er ook nog twee extraatjes bij. Ten eerste krijg je wieltassen van nylon voor het transport van je wielen. Deze kun je ook los van de fietskoffer gebruiken.
Ten tweede krijg je een montagestandaard bijgeleverd. Hier kun je je fiets op zetten en dan kun je alles op ooghoogte monteren of demonteren. Dat werkt heel prettig.
Fietskoffer voor je racefiets in het vliegtuig
De fietskoffer is met 8,6 kilo aan de lichte kant. Hij heeft twee handige wieltjes en prettige handgrepen voor gemakkelijk vervoer.
Hij past ook makkelijk in de meeste auto’s. En hij kan natuurlijk mee in het bagageruim van het vliegtuig.
Als je de fietskoffer een tijdje niet meer gaat gebruiken, dan kun je ‘m makkelijk opbergen. Je kunt de beschermende zijpanelen eruit halen en het daarna opvouwen tot een compact pakketje.
Zo krijg je de tas zo’n 75% kleiner dan met je fiets erin. Prijs van deze fietskoffer: 419 euro.
3. Uitmuntende racefietskoffer: Evoc Bike Travel Bag Pro
Fietskoffer met bescherming voor je racefiets
Deze fietskoffer is een betere versie van de Evoc Bike Travel Bag. Hij heet natuurlijk niet voor niets te Evoc Bike Travel Bag Pro.
Het gaat hier wederom om een hybride oplossing, met een combinatie van de beste eigenschappen van een harde koffer met die van een zachte tas.
Alle gevoelige gebieden van je racefiets worden optimaal beschermd door platen, buizen en schuimvulling op de juiste plekken.
De fietskoffer is bovendien gemaakt van een zeer robuuste stof. deze stof is licht, zal niet scheuren, nauwelijks slijten en neemt bijna geen vocht op.
Fietskoffer met slimme handgrepen
Dankzij de slimme afmetingen van de Evoc Bike Travel Bag Pro kan bijna iedere racefiets, mountainbike of triathlonfiets erin.
Je hoeft alleen het stuur, pedalen en de wielen los te halen. De wielen stop je in aparte vakken, waar ze extra bescherming krijgen.
Deze fietskoffer weegt zo’n 10 kilo en is handig mee te nemen. Je kan ‘m vastpakken bij meerdere handgrepen en hij kan rollen op wielen.
De ritsen hebben een handige pully en kun je ook met een slotje afsluiten. Hiermee neem je je fiets veilig mee in het vliegtuig, in de trein of in de auto. Prijs van deze fietskoffer: 495 euro.\
4. Luxe racefietskoffer: Evoc Road Bike Travel Bag Pro
Grote fietskoffer met optimale bescherming
Oké, je wil dat er echt niets gebeurt met je waardevolle racefiets. Dan gaan we nog een stapje verder voor je.
Met de Evoc Road Bike Travel Bag Pro heb je namelijk nog meer ruimte, nog meer bescherming en nog steeds evenveel gemak. Dit is echt een hoogwaardige fietskoffer voor je racefiets.
Deze fietskoffer kan racefietsen, mountainbikes of triathlonfietsen met een maximale wielbasis van 106 cm vervoeren. Dat komt neer op bijna alle fietsen.
Je hoeft alleen maar je wielen en de pedalen te demonteren. Het zadel en het stuur kun je dus mooi laten zitten. Dat is nog eens makkelijk.
Ideale mix van hardcase en softcase
De Evoc Road Bike Travel Bag Pro is een ideale mix van softcase en hardcase. Bij de vorige fietskoffers blijft het bovenste deel van de koffer namelijk zacht, maar bij deze fietskoffer zit daar een hardcase bescherming aan de buitenkant. Zo kan er niks mee gebeuren.
Gelukkig blijft de koffer met 11 kilo nog wel behoorlijk licht. Om het reizen makkelijker te maken, heeft ‘ie handvaten en inklapbare wielen.
De tas is ook nog eens opvouwbaar en voorzien van een handig vakje om je persoon- en adresgegevens in te stoppen. Prijs van deze fietskoffer: 690 euro.
5. Hardcase racefietskoffer: Scicon Aerotech Evolution
Hardshell biedt de allerbeste bescherming
Met deze racefietskoffer laten we echt helemaal niets meer aan het toeval over. Deze keiharde hardcase koffer kan echt tegen een stootje. Hiermee bescherm je je kostbare racefiets tegen de grootste klappen als je reist met het vliegtuig.
Om de allerbeste koffer ter wereld te bouwen, hebben de makers alles ontwikkeld en getest met professionele wielerteams.
Het gaat hier dus echt om kwaliteit. De Scicon Aerotech Evolution is gemaakt met de sterkste materialen die de beste bescherming bieden.
Racefietskoffer met veilige sloten
Om je fiets in de koffer te krijgen, moet je de wielen, de zadelpen en de pedalen demonteren. Met stevige klittenbandstrips houdt je alles stevig op zijn plaats en beschermstukken van schuimrubber voorkomen ook nog eens beschadiging van de lak.
De koffer weegt 11 kilo, heeft handige handgrepen en rolwielen en je kan ook alles op slot zetten met cilindersloten.
Het nieuwste model bevat ook een set snelwisseladapters voor zowel steekas– als snelspansystemen. Hierdoor kun je er vrijwel alles en vrijwel elke fiets mee vervoeren. Prijs van deze fietskoffer: 763 euro.
Waar moet je op letten bij een racefietskoffer?
Softcase of hardcase
Er bestaan softcase en hardcase racefietskoffers. Bij softcase heb je een zachte buitenkant van stof, bij hardcase heb je een harde buitenkant van bijvoorbeeld ABS (hard plastic).
Een hardcase koffer biedt meer bescherming. Dat is gewoon duidelijk. Toch bieden softcase koffers ook heel veel bescherming dankzij inzetbare, beschermende zijpanelen. En softcase koffers zijn makkelijker op te bergen.
Wel of geen wieltjes
Hier kunnen we kort over zijn. Je wilt sowieso wieltjes onder je fietskoffer. Fietskoffers zijn niet al te zwaar, meestal wegen ze rond de 10 kilo.
Maar met je fiets erin weegt het al gauw 20 kilo en door de aparte vorm is het vervelend tillen. Daarom wil je rollen!
Inhoud en bescherming
Er bestaan fietskoffers met verschillende afmetingen. Soms wordt ook aangegeven hoeveel liter er in een fietskoffer past.
Let goed op de aangegeven afmetingen en ook op de maximale wielmaten. Zo ontdek je of jouw fiets in een bepaalde fietskoffer past.
Gelukkig zijn de fabrikanten van fietskoffers niet op hun achterhoofd gevallen. Ze hebben hun fietskoffers zo gemaakt dat de meeste fietsen er natuurlijk in passen. In de meeste gevallen zal het dus wel goed gaan.
Conclusie
Er is veel keus om de markt voor fietskoffers. Je kunt kiezen voor een softcase, een hardcase of een mix van beide. Telkens weer is het een afweging tussen de bescherming, de vervoerbaarheid en de prijs.
Als je geen enkel risico wil nemen, dan is de Scicon Aerotech Evolution de beste keus. Dit is de fietskoffer van de profs en deze hardshell koffer biedt gewoon de beste bescherming.
Een goede tweede is de Evoc Road Bike Travel Bag Pro. Deze fietskoffer is deels hardcase en deels softcase en biedt ook zeer veel bescherming. Bovendien is hij makkelijk op te bergen.
Wil je iets minder betalen, dan is de Thule RoundTrip XT Pro een mooie keuze. Vooral met de bijgeleverde montagestandaard is het een fluitje van een cent om je fiets voor vertrek te demonteren en na aankomst weer te monteren.
Wij hopen dat je je ideale fietskoffer nu hebt gevonden. We wensen je er fijne reizen mee en veel prettige fietskilometers op een onbeschadigde fiets!
0 reacties