Fietscomputer voor racefiets | Beste voor wielrennen

Laatst bijgewerkt door Simon op februari 18, 2023

fietscomputer-racefiets

Een fietscomputer aanschaffen is meestal niet zo moeilijk, zolang je het eerste en het beste model kiest, is er niets aan de hand..

Tenzij je natuurlijk op zoek bent naar een fietscomputer voor een racefiets.

Welke racefiets fietscomputer is de beste die je op dit moment kan kopen? Waar vind je een geschikte fietscomputer?

Dit zijn slechts twee van de vragen die heel wat mensen zich stellen. Elke fietscomputer die op de markt is heeft verschillende functionaliteiten.

Bovendien bestaan er zoveel merken. Je kunt je dan ook afvragen of je voor een evergreen model gaat, wat al geruime tijd bestaat, of dat je voor een fietscomputer met navigatie en hartslag gaat, van een merk dat nog maar pas werd opgericht.

Om jullie te helpen om het bos weer door de bomen te zien, heb ik deze koopgids fietscomputer racefiets opgesteld.

Hierin ben ik voor jullie op zoek gegaan naar welke fietscomputer voor een racefiets je best kan kopen.

Eerst zal ik jullie iets vertellen over de aandachtspunten waar je op moet letten bij de aanschaf van jouw nieuwe racefiets fietscomputer.

Nadien zal ik jullie kennis laten maken met enkele specifieke fietscomputers, die volgens mij de beste zijn in hun soort.

Waarop moet je letten bij het aankopen van een fietscomputer voor jouw racefiets?

Een fietscomputer voor een racefiets kopen is niet altijd even eenvoudig als het lijkt, er zijn bepaalde zaken waar je rekening mee dient te houden.

Deze zaken heb ik voor jullie netjes op een rijtje gezet.

Functionaliteiten en opties

Een eerste belangrijke overweging die je dient te maken, heeft betrekking op de mogelijkheden van jouw fietscomputer.

Er bestaan namelijk heel wat verschillende fietscomputers, binnen verschillende prijsklassen.

Vraag je daarom voordien al eens af, welke functionaliteiten je fietscomputer moet hebben.

fietscomputer-op-stuur-wielrenfiets

Het meten van de snelheid is uiteraard vrij standaard, maar er zijn daarnaast ook fietscomputers beschikbaar die jouw hartslag, of bijvoorbeeld de hoogte kunnen meten.

Daarnaast bestaan er ook verschillende fietscomputers die jou kunnen helpen met de navigatie, of zelfs toestellen die coaching programma’s bezitten.

Uiteraard is het een heel persoonlijke keuze om te kiezen voor bepaalde mogelijkheden.

Niet iedereen hecht evenveel belang aan deze verschillende zaken. Voor mensen die bijvoorbeeld steeds dezelfde route afleggen, is navigatie waarschijnlijk niet van tel.

Voor anderen, die bijvoorbeeld ook graag in het buitenland gaan rijden, kan navigatie net superbelangrijk zijn.

Denk daarom goed na over waarvoor de fietscomputer racefiets precies moet dienen.

Grootte van het display

Daarnaast is het belangrijk om te letten op de grootte van het scherm van jouw nieuwe fietscomputer.

Op een racefiets, is het niet altijd handig om een heel groot scherm te plaatsen, bovendien ziet dat er soms wat lomp uit.

fietscomputer-wielrennen

Voor zij die wat ouder worden, kan het echter wel belangrijk zijn om net een iets groter scherm te hebben. Op die manier is het veel makkelijker om al rijdend even iets na te kijken.

Connectiviteit en prestaties meten

Tot slot, moet je ook goed nadenken of je het belangrijk vindt dat je je prestaties kan exporteren naar een extern apparaat.

Voor mensen die professioneel bezig zijn met fietsen, kan het heel belangrijk zijn dat ze hun prestaties kunnen overzetten op hun tablet of computer.

Op die manier kunnen ze er namelijk grafische voorstellingen van maken en kunnen ze kijken naar wat goed ging, maar ook naar wat beter kan.

Sommige merken van fietscomputers beschikken over een eigen app, waarmee je meteen alle gegevens die je fietscomputer heeft geregistreerd, ook kan bekijken op je smartphone of tablet.

Dit heeft vele grote voordelen, maar dit soort computers zijn natuurlijk wel iets duurder.

Als laatste kan je ook soms externe tools aansluiten op je fietscomputer.

Zo heb ik eerder al vermeld dat sommige hartslagmeters kunnen worden gebruikt in combinatie met de fietscomputer van je racefiets, maar er zijn bijvoorbeeld ook toestellen op de markt die jouw VO2 max gehalte kunnen meten.

Het is natuurlijk belangrijk om voordien al te weten of je jouw fietscomputer kan koppelen met deze apparaatjes.

Beste fietscomputer racefiets

Nu je weet waarop je zeker moet letten bij het aankopen van een fietscomputer voor je racefiets, kunnen we overgaan tot het bekijken van de beste fietscomputers zelf.

Ik heb voor jullie 2 fantastische computers geselecteerd, die elk hun eigen unieke kenmerken hebben.

1: Polar M460 Fietscomputer racefiets

polar-m460-hr
Bekijk meer informatie en prijs

De eerste die ik voor jullie heb geselecteerd, is deze fietscomputer van het gekende merk Polar.

Het merk staat al jaar en dag bekend om zijn kwalitatieve trackingstoestellen die je kan gebruiken tijdens het sporten. Qua prijs is Polar niet altijd de goedkoopste, maar je krijgt wel altijd heel veel in de plaats voor jouw geld.

Met dit apparaatje meet je je snelheid, de hoogte en de helling op een nauwkeurige manier. Aangezien het scherm niet al te groot is, staat het mooi op je racefiets.

De Polar M460 is niet zomaar een fietscomputer, volgens mij is dit een van de beste fietscomputers voor racefietsen die er bestaan. Dankzij zijn uitgebreide mogelijkheden, kan je gebruik maken van GPS, van de barometer en zelfs van live segments.

Die laatste waarschuwt je indien je een bepaalt segment aan het naderen bent en geeft je onmiddellijk inzicht in jouw persoonlijke prestaties.

Dankzij zijn bluetooth functionaliteit, kan je deze fietscomputer ook koppelen met heel wat andere meettoestellen.

Zo is het mogelijk om jouw hartslag en zelfs het zuurstofgehalte in je bloed op te volgen. Zoals je merkt, heeft deze fietscomputer echt alles in huis, voor professionals die er graag met de racefiets op uit trekken.

Uiteraard is deze fietscomputer voor racefiets ook geschikt voor beginnende fietsers, maar je moet je alleen de vraag stellen of je alle ingebouwde functies op termijn wel echt gaat benutten.

De mogelijkheden zijn zelfs zo uitgebreid dat er ook coaching functies beschikbaar zijn om jouw prestaties naar een hoger niveau te tillen.
2: Sigma BC Pure GPS Fietscomputer voor racefiets

fietscomputer-racefiets-sigma
Bekijk meer informatie en prijs

Naast Polar, is ook Sigma een bekend merk binnen de koerswereld. Dat is ook de reden waarom dit merk niet mocht ontbreken in mijn lijstje van beste fietscomputers.

Deze specifieke fietscomputer biedt heel wat mogelijkheden, zowel voor beginnende als voor gevorderde fietsliefhebbers.

Dankzij de ingebouwde GPS, ben je zeker van nauwkeurige metingen. Deze unieke fietscomputer combineert gebruiksgemak met technologische hoogstandjes.

Zo beschikt dit apparaatje bijvoorbeeld over kompasnavigatie, waardoor je als het ware een zoektocht kan beleven op de fiets. Je stelt een locatie in en via de pijl weet je meteen welke richting je uit moet.

Zo kan je aan de ene kant nooit meer verkeerd rijden en kan je aan de andere kant ook een keer op avontuur trekken.

Ik heb deze Sigma fietscomputer voor racefietsen gekozen, omdat ik ervan overtuigd ben dat het ruime scherm een echte meerwaarde kan bieden.

Ook is het zo, dat Sigma een soort eigen datacenter heeft ontwikkeld, waardoor je al jouw prestaties goed kunt opvolgen.

Je kan op het toestel heel wat gegevens terugvinden, zoals de snelheid en dergelijke, maar ook functies als een verbrande calorieënmeter zijn inbegrepen.
Onze conclusie: Welke van de twee kan je best kopen?

Natuurlijk blijft het lastig om te kiezen uit twee toptoestellen. Voor mezelf, zou ik kiezen voor de racefiets fietscomputer van het merk Polar, om de eenvoudige reden dat ik enkel op een recreatieve manier aan wielrennen doe.

Het apparaat is makkelijk en zonder gereedschap te monteren op het stuur van een racefiets en biedt heel veel mogelijkheden en functionaliteiten voor een mooie prijs.

Aan de andere kant, ben ik er ook van overtuigd dat meer gevorderde wielrenners meer zullen hebben aan de Polar M460.

Dit om de simpele reden dat Polar nog net iets meer functies aanbiedt, zoals bijvoorbeeld de coaching assistentie.

Al die extra opties hebben veel beginnende renners niet echt nodig, maar het kan natuurlijk wel leuk zijn om op de langere termijn ook gebruik te maken van deze functies.

Natuurlijk hangt de keuze ook nog eens af van jouw beschikbare budget. Het toestel van Polar is wel wat duurder dan de fietscomputer van Sigma.

Mocht het budget geen verschil voor je maken, en je wil gewoon het allerbeste toestel met de meeste opties, dan kan je best gaan voor de Polar M460.

Waar te koop?

Ga je liever zelf op zoek naar de beste fietscomputer voor tijdens het wielrennen?

Of wil je je liever nog even verder oriënteren op het huidige aanbod?

Eerder in deze koopgids heb je al de aandachtspunten kunnen lezen. Nu je hiervan op de hoogte bent kun je op zoek gaan naar de beste koop.

Bij de onderstaande winkels bekijk en vergelijk je direct het beste aanbod, van betrouwbare A-merken:


💡 Misschien ook interessant voor jou:


Heb je nog vragen, opmerkingen of wil je jouw eigen ervaringen delen? Laat even een reactie achter hieronder!


Categorieën: Accessoires

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *