Beste fietscomputer met hartslagmeter | Onze favorieten

Laatst bijgewerkt door Simon op september 13, 2023

fietscomputer-met-hartslagmeter

Ben je op zoek naar een nieuwe fietscomputer? Dan heb je wellicht al gemerkt dat er heel veel keuze is op de markt.

Fietscomputers worden steeds uitgebreider en beschikken continu over heel wat nieuwe functies.

Het registreren van snelheid of hoogte bestaat al even, maar vandaag de dag zijn er ook toestellen die bijvoorbeeld de graad van helling aangeven.

Tegenwoordig kan je ook fietscomputers vinden die de mogelijkheid bieden om ook jouw hartslag te monitoren.

Deze computertjes kan je draadloos verbinden met een externe hartslagsensor die meestal rond de borst wordt gedragen.

Zo zie je op je scherm de evolutie van jouw hartslag bij elke snelheid en hoogte terug.

Voor dit artikel zijn we voor jullie op zoek gegaan naar de beste fietscomputers die het gebruik van een hartslagmeter ondersteunen.

Onze keuze: de TOP 3

Wij zijn op zoek gegaan naar fietscomputers die beschikken over een goede prijs- kwaliteitverhouding.

Dit wil zeggen dat er zowel goedkopere modellen, met minder functionaliteiten, als duurdere modellen met meer functionaliteiten in ons lijstje zijn opgenomen.

1. Garmin Edge 130 Fietscomputer

garmin-edge-hartslagmeter

Voor een compacte, maar krachtige fietscomputer met veel functionaliteiten moet je bij deze Garmin computer zijn.

Deze Edge 130 is een computer uit een iets hogere prijsklasse, maar we zijn ervan overtuigd dat hij dat meer dan waard is.

Garmin is een merk dat al lang bekend staat om zijn kwalitatieve apparaten.

Tevens bouwen ze stevige toestellen die best tegen een stootje kunnen. Om die reden is het toestel ook ideaal om mee te nemen op de BMX.

Zowel op mooie bospaden, tussen de bergen of op de verharde weg is deze computer de ideale ondersteuning voor jouw fietstochten.

De computer kan snelheid, afstand en hoogte meten. Daarnaast zijn er nog heel wat mogelijkheden waaruit je kan kiezen.

Bovendien is het ook mogelijk om enkele kaarten te downloaden, die je dan daarna offline kan gebruiken. Je kan dit apparaatje zelfs verbinden met de Garmin app op je smartphone.

Op die manier kan je verschillende statistieken bekijken op jouw smartphone en kan je bepaalde meldingen van je smartphone, zoals bijvoorbeeld berichten ontvangen op de fietscomputer.

Echt een gebruiksvriendelijk apparaat dus voor de fervente fietser. Voor zij die graag iets competitiever zijn, is het ook mogelijk om jouw locatie of het afgelegde parcours te delen met geselecteerde vrienden.

Dankzij alle connectiviteitstechnologie, kan je ook dit toestel rechtstreeks verbinden met een professionele hartslagmeter.

Nog een handig snufje, is het feit dat je ook het weer op je toestel kan zien. Zo weet je meteen of je jouw fietstocht nog wat kan uitbreiden, of er veel regen op je af komt.
2. CMeilan fietscomputer

fietscomputer-hartslagmeter-discountershop

Het eerste model dat we hebben geselecteerd, is echt een topper voor zijn lage prijs. Deze computer beschikt over een mooi groot scherm, waardoor je meteen heel veel gegevens kan aflezen.

Aangezien de computer ietwat groter is dan gemiddeld, is ook de ingebouwde batterij vrij groot.

De batterij kan zo’n 80 tot 120 uur meegaan, afhankelijk van de helderheid van het scherm. Door middel van een mini USB-kabel kan je de batterij opnieuw opladen.

De fietscomputer kan maar liefst 15 verschillende gegevens tonen waaronder de snelheid, het aantal verbrande calorieën, de cadans, de temperatuur en daarnaast ook jouw hartslag.

Door middel van de ingebouwde bluetooth functionaliteit, ben je in de mogelijkheid om de computer te verbinden met een hartslagsensor. De koppeling verloopt vlot en moeiteloos.

Zodra je het apparaat met de sensor hebt verbonden, lees je op het scherm ook de hartslag af naast de andere gegevens die het toestel registreert.

Om ervoor te zorgen dat je in alle omstandigheden het scherm goed kan aflezen, heeft de fabrikant de helderheid van het scherm meteen klaar genoeg gezet.

Bovendien hebben ze gekozen voor een vlakke en uniforme achtergrond, waardoor de letters nog beter leesbaar zijn tijdens het rijden, ook op hobbelige wegen.
3. Polar M460

polar-m460

In dezelfde categorie van het vorige apparaatje van Garmin, vind je ook deze fietscomputer van het merk Polar terug.

Polar ontwikkelt al lang sportieve fietshorloges en fietscomputers. Daardoor hebben ze heel wat expertise kunnen opbouwen binnen deze branche.

Om jouw fietsprestaties te kunnen verbeteren moet je ze eerst goed kunnen meten. Om die reden, kan dit toestel het ideale hulpmiddeltje zijn.

Met zijn gebruiksvriendelijke interface is deze fietscomputer heel eenvoudig te bedienen.

Door middel van zijn vele functies, is deze computer zowel inzetbaar voor gevorderden, als voor beginnende fietsers.

Op het scherm kan je niet alleen de snelheid en de hoogte terugvinden. Naast de veel voorkomende functies, kan je ook de helling laten weergegeven.

Zo kan je leren met hoeveel kilometer per uur jouw snelheid daalt, op een bepaalde helling.

Het toestel is tevens via bluetooth te verbinden met een externe hartslagmeter, of andere meettoestellen. Zo bestaan er bijvoorbeeld ook toestellen die de saturatie van jouw bloed meten.

Polar heeft een speciale fitness functie ontwikkelt, die jouw fitheid meet in rust en onderweg.

Ook kan je hiermee makkelijk jouw vooruitgang bijhouden. Bovendien kan je uit een speciale trainingsbelastingfunctie aflezen hoe zwaar jouw training was. Deze gegevens kunnen interessant zijn om ervoor te zorgen dat je je niet overdoet.

Als extra veiligheidsfunctie heeft Polar ook nog eens een LED-lichtje in het toestel verwerkt.

Zodra het donker begint te worden, wordt het lampje onmiddellijk geactiveerd. Zo kan je zelf nog beter zien in het donker, maar ben je ook beter zichtbaar op de weg voor anderen.
Wat zijn de voordelen van een fietscomputer met een functie om de hartslag te meten?

Op zich biedt een standaard fietscomputer al heel wat informatie. Wil je echter de trainingen iets serieuzer aanpakken?

Dan kan het best interessant zijn om op de hoogte te blijven van jouw hartslag tijdens het trainen.

Het is geen geheim meer dat er bepaalde hartslagzones bestaan, waarin je het beste kan sporten.

fietscomputer-hartslag-meten

Bij een te lage hartslag, wordt jouw lichaam eigenlijk onderbelast, waardoor de training niet zo effectief is

Ben je echter aan het sporten met een te hoge hartslag? In dat geval kan je spreken van overbelasting van je lichaam.

Ook om jouw algemene gezondheid te meten, kan het nuttig zijn om te registreren hoe hoog jouw hartslag is in verschillende situaties.

Voor een dokter kan het ook interessant zijn om te weten te komen wat het verschil is tussen jouw hartslag in rust, en jouw hartslag tijdens het sporten.

Mochten er problemen zijn met je hartslag, zullen ze veel vroeger ontdekt kunnen worden.

Een laatste voordeel, is het feit dat de toestellen die kunnen geconnecteerd worden met een externe hartslagmeter, ook vaak verbonden kunnen worden met andere slimme apparaten zoals jouw GSM of tablet.

Hierdoor kan je vaak meerdere gegevens bijhouden en ze eventueel omzetten in grafiekjes.

💡 Misschien ook interessant voor jou:


Categorieën: Accessoires

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *