Beste Garmin hartslagmeter van 2024
Ben jij gek op hardlopen, sta je veel in de sportschool of ben je vaak op je racefiets te vinden? Dan is een hartslagmeter ideaal om je voortgang bij te houden en efficiënter te kunnen trainen. En dan maak je met een hartslagmeter van Garmin de perfecte keuze.
Weet je echter niet welke hartslagmeter van dit razendpopulaire merk het beste bij je past? Wij zochten het voor je uit door verschillende hartslagmeters van Garmin te vergelijken.
In dit artikel vind je dan ook de 3 best geteste Garmin hartslagmeters en hun belangrijkste specificaties.
Verderop in het artikel vind je onder andere meer informatie over de werking van een hartslagmeter van Garmin.
We beantwoorden ook veelgestelde vragen en zetten belangrijke aandachtspunten bij de aanschaf ervan op een rij.
De top 3 best geteste Garmin hartslagmeters
Om je te helpen de beste keuze te maken hebben we onderzoek voor je gedaan. Hierbij hebben we meerdere hartslagmeters van Garmin met elkaar vergeleken. In onderstaande toplijst vind je de 3 beste Garmin hartslagmeters uit de test.
- De beste Garmin hartslagmeter uit de test – Garmin HRM-Pro Plus
- Beste fitness hartslagband van Garmin – Garmin HRM-Dual
- Als beste Garmin hartslagband voor zwemmers getest – Garmin HRM-Swim
De beste Garmin hartslagbanden op een rij
Nu ben je op de hoogte welke Garmin hartslagmeters het beste getest zijn. Dan is het wel zo fijn om te weten welke specificaties de hartslagbanden hebben. Maar natuurlijk ook voor welke sporten je ze kunt gebruiken.
Om deze reden zijn we dieper gedoken in de artikelen achter onze top 3. Hieronder vind je de beste Garmin hartslagbanden uitgelicht.
1. De beste Garmin hartslagmeter uit de test – Garmin HRM-Pro Plus
Voor de meest nauwkeurige hartslagmeting kies je de Garmin HRM-Pro Plus. Gegevens worden real-time doorgestuurd naar compatibele toestellen of opgeslagen om later door te sturen. Hierdoor hoef je het toestel dus niet per se in de buurt te hebben.
Naast het opmeten van je hartslag worden ook trainingsgegevens zoals stappen, calorieverbranding en intensiteitsminuten gemeten. Zelfs onder water!
Specificaties:
- Perfect voor: Hardlopen / Zwemmen / Fietsen
- Connectiviteit: Bluetooth / ANT+
- Batterijduur: Tot 1 jaar bij 1 uur per dag
- Borstomtrek: 60 tot 106 centimeter
- Gewicht: 52 gram
- Waterdichtheid: 5 ATM
👍 Voordelen:
- Meest nauwkeurige hartslagmeter
- Comfortabel design
- Hardloopdynamica
👎 Nadeel:
- Prijs
2. Beste fitness hartslagband van Garmin – Garmin HRM-Dual
Verbeter je prestaties in de sportschool met de HRM-Dual Garmin hartslagsensor.
Je hartslag wordt nauwkeurig en zonder vertraging doorgegeven aan compatibele apparaten via Bluetooth of ANT+. Hierdoor kun je deze tijdens het sporten direct aflezen en je training naar een hoger niveau tillen.
Specificaties:
- Perfect voor: Fitnessen / Krachttraining
- Connectiviteit: Bluetooth / ANT+
- Batterijduur: Tot 3,5 jaar bij 1 uur per dag
- Borstomtrek: 64 tot 132 centimeter
- Gewicht: 54,4 gram
- Waterdichtheid: 1 ATM
👍 Voordelen:
- Nauwkeurige hartslagmeting
- Ook compatibel met diverse fitness apps op Android, iOS en Windows
- Lange batterijduur
- Ook geschikt voor fietsen of hardlopen
👎 Nadeel:
- Spatwaterdicht
3. Als beste Garmin hartslagband voor zwemmers getest – Garmin HRM-Swim
Dankzij een volledig waterdichte hartslagsensor is de Garmin HRM-Swim perfect voor zwemmers. Met een ANT+ verbinding kun je de hartslagband koppelen aan verschillende compatibele apparaten.
Door antislip aan de binnenkant van de band blijft hij goed op z’n plek zitten tijdens het baantjes trekken. Eenmaal uit het zwembad meet hij real-time je hartslag en worden interval-samenvattingen en opgeslagen hartslaggegevens verzonden.
Specificaties:
- Geschikt voor: Zwemmen
- Connectiviteit: ANT+
- Batterijduur: Tot 13 maanden bij 3 uur per week
- Borstomtrek: 58 tot 145 centimeter
- Gewicht: 72 gram
- Waterdichtheid: 5 ATM
👍 Voordelen:
- Volledig waterdicht
- Bestand tegen zwembadwaterchemicaliën
- Antislipband
👎 Nadelen:
- Geen Bluetooth-connectiviteit
Hoe werken Garmin hartslagmeters?
Met een hartslagband van Garmin kun je tijdens je workout je hartslag nauwkeurig meten. Maar hoe werkt een Garmin hartslagsensor nu eigenlijk? En wat kan ik met de informatie die verzameld wordt?
In de hartslagbanden van Garmin die je om je borst draagt zit een zogeheten hartslagsensor. Deze bestaat uit een module en contactvlakken die je hartslag detecteren. Via elektrische signalen worden je de kloppingen van je hart gemeten.
Deze hartkloppingen worden vervolgens verzonden naar een verbonden apparaat. Deze registreert de gegevens tijdens de activiteit die je aan het uitoefenen bent. Dit heeft als grootste voordeel dat je hartslag nauwkeurig gemeten wordt.
Met de informatie die je vervolgens op je compatibele apparaten ontvangt kun je je training optimaliseren.
Door binnen jouw zogeheten ‘hartslagzones’ te blijven train je op een effectieve manier. Zeker over langere periodes heb je door alle gegevens een goed zicht op je vooruitgang.
Waar de hartslagmeter van Garmin plaatsen?
Voor een goed resultaat is het belangrijk dat je de Garmin hartslagband op de juiste manier draagt. We leggen je hieronder graag uit waar je de hartslagmeter van Garmin moet plaatsen.
- Zorg ervoor dat je de hartslagmeter direct op je huid draagt;
- Wikkel de hartslagband om je borstkas en plaats hem net onder je borstbeen;
- Steek de haak van de band vervolgens door de lus en stel hem op maat af;
- Om ervoor te zorgen dat de band goed op z’n plek blijft zitten, moet hij strak genoeg om je borst heen zitten.
Nog een aantal belangrijke tips om de hartslagmeter het beste te laten werken:
- Door het bevochtigen van de elektroden en contactoppervlakken zorg je voor een sterkere verbinding tussen je borst en de zender;
- Zorg er bij de plaatsing voor dat de Garmin-logo’s niet ondersteboven zitten;
- Voor real-time overdracht moet het apparaat waar je de gegevens naar stuurt zich binnen 3 meter van de hartslagmeter bevinden.
Hartslagband van Garmin kopen? Hier moet je op letten
Wil je een Garmin hartslagband kopen? Maar ben je bang voor een miskoop omdat je niet zo goed weet waar je op moet letten? Om je te helpen hebben we de belangrijkste aandachtspunten bij de aanschaf ervan opgesomd.
Type hartslagmeting
Als we het hebben over hartslagmeters zijn er verschillende soorten waar je uit kunt kiezen. Zo heb je hartslagbanden voor op je pols, rond je borst of via je bovenarm.
Garmin heeft uitsluitend hartslagmeters voor rond je borst, houd hier rekening mee bij het kopen ervan.
Ondanks dat dit de meest nauwkeurige hartslagmeting geeft, vinden niet alle sporters dit even fijn. Je zou in dit geval voor een sporthorloge of een hartslagmeter met optische sensor om je bovenarm kunnen kiezen.
Activiteit
Bedenk goed voor welke sport je de hartslagmeter van Garmin wilt gebruiken. Wil je hem gebruiken tijdens het hardlopen, fietsen of fitnessen? Of wil je er ook mee kunnen zwemmen?
De meeste hartslagbanden hebben enige mate van waterdichtheid. Dit betekent echter niet dat je met alle Garmin hartslagsensoren kunt zwemmen.
In dit geval is het niet alleen belangrijk dat je kiest voor een waterdichte hartslagband. Ook dat de hartslagsensor onderwater functioneert is hier van groot belang.
Connectiviteit
Voordat je een Garmin hartslagband koopt moet je je bedenken op welke apparaten je de gegevens wilt uitlezen. Denk hierbij aan je sporthorloge of smartphone. Of wil je hem bijvoorbeeld kunnen verbinden met je Garmin fietscomputer?
De meeste Garmin hartslagmeters kunnen verbonden worden via Bluetooth of ANT+. Niet alle banden hebben beide mogelijkheden, let hier dus goed op.
Waar koop ik een Garmin hartslagband?
Voor het kopen van Garmin hartslagbanden kun je terecht bij verschillende aanbieders. Bij onderstaande winkels koop je het hele jaar door Garmin hartslagsensoren.
Veelgestelde vragen
Nee, niet alle hartslagmeters van Garmin zijn waterdicht. Binnen Garmin worden alle apparaten grondig getest op hun waterdichtheid. Alle hartslagsensoren zijn hebben een minimale waterdichtheid van 1 ATM. Dit betekent dat de sensor bestand is tegen druk vergelijkbaar aan een diepte van 10 meter. Eenvoudiger gezegd, 1 ATM hartslagbanden zijn bestand tegen regen- of sneeuwspetters.
Er zijn momenteel twee Garmin hartslagbanden op de markt die een waterdichtheid hebben van 5 ATM. Dit zijn de HRM-Pro Plus en de HRM Dual. Dit betekent dat ze bestand zijn tegen druk vergelijkbaar aan een diepte van 50 meter. Hierdoor zijn ze geschikt om te dragen bij regen en sneeuw neerval of tijdens het douchen, zwemmen en snorkelen.
Garmin hartslagmeters met Bluetooth-connectiviteit kunnen eenvoudig aan je smartphone, tablet of smartwatch gekoppeld worden. In sommige gevallen kun je ze zelfs verbinden met fitnesapparatuur. Na het omdoen van de hartslagmeter moet het toestel waarmee je hem wilt verbinden zich binnen 3 meter bevinden. Open de Bluetooth-instellingen op je apparaat waarna je de hartslagmeter van Garmin kunt verbinden.
Je kunt je Garmin hartslagband eenvoudig koppelen met compatibele ANT+ toestellen. Doe de hartslagmeter om waarna deze geactiveerd wordt en breng het ANT+ toestel binnen 3 meter afstand. Op het menu van je apparaat kun je de hartslagmeter handmatig koppelen. Sommige Garmin-apparaten hoef je maar binnen 1 centimeter van de hartslagsensor plaatsen, waarna deze automatisch gekoppeld worden. Let op: het verbinden van je Garmin hartslagmeter met Garmin ANT+ toestel kan per apparaat verschillen. Lukt het verbinden niet? Dan raden we je aan de handleiding van je Garmin-toestel te raadplegen.
Via Bluetooth of ANT+ kun je de hartslagmeter koppelen aan compatibele fitnesapparatuur. Fitnessapparaten die compatibel zijn, zijn voorzien van een ANT+ logo of Bluetooth logo. Na het aansluiten wordt je hartslag op het fitnessapparaat weergegeven.
Nee, Garmin heeft geen fietscomputers met hartslagmeters in het assortiment. Wel hebben zij fietscomputers die compatibel zijn met hartslagbanden. Hierdoor heb je de mogelijkheid om je hartslag te monitoren op het scherm van je fietscomputer.
Om te kijken of je fietshorloge compatibel is met een Garmin hartslagmeter check je twee dingen. De connectiviteit van zowel de hartslagmeter als je fietshorloge. Hebben deze beiden dezelfde connectie-technologie? Dan kun je deze hoogstwaarschijnlijk aan elkaar connecten.
0 reacties