Fietscomputer met Strava kopen

Laatst bijgewerkt door Simon op november 25, 2023

fietscomputer-strava

Vind je het leuk om op jouw (wielren)fiets een heel stuk te fietsen? Wil je tijdens én na jouw rit echter ook inzien wat jouw snelheid is en wat de afgelegde afstand is?

Dan is het aan te raden om een fietscomputer aan te schaffen; een dergelijke computer is perfect in staat om jouw snelheid, afstand en andere waarden op te meten.

Maar, voor welke fietscomputer kun je nou het beste kiezen?

Door de jaren heen zijn er vrij veel soorten fietscomputers op de markt gekomen, maar in dit artikel richten wij onze pijlen op één specifiek soort: de fietscomputer met Strava.

Wat is Strava precies?

Strava is een mobiele applicatie waarmee je jouw sportieve bezigheden mee op kunt meten.

Je kunt Strava gebruiken tijdens het wielrennen, maar je kunt Strava ook tijdens het hardlopen, tijdens het wandelen of tijdens een vergelijkbare sport gebruiken.

Tijdens jouw sportieve inspanning meet Strava onder meer de snelheid en de afstand op.

Nadat je jouw sportieve inspanning beëindigd hebt, kun je al jouw prestaties in Strava bekijken.

Daarbij is het óók mogelijk om deze prestaties met vrienden te delen, waarna jouw vrienden’ Kudos’ uit kunnen delen. Deze ‘Kudos’ zijn eigenlijk vergelijkbaar met de likes op Facebook.

Hoe werkt Strava op een fietscomputer?

Zo, je weet nu precies wat Strava is. Maar, hoe werkt dan deze mobiele applicatie op een fietscomputer?

Eigenlijk wordt er een directe verbinding tussen Strava en jouw fietscomputer tot stand gebracht.

Door deze verbinding worden live alle waarden op jouw fietscomputer getoond, waarbij ondertussen ook al deze waarden automatisch doorgezet worden naar Strava.

garmin-edge-strava

Als je jouw fietstocht uiteindelijk beëindigd hebt, kun je jouw prestaties altijd nog in Strava terugkijken.

De gemeten waarden worden namelijk automatisch in Strava geladen, waardoor je al jouw waarden in de app terug kunt zien.

Daarbij is het ook mogelijk om bijvoorbeeld de huidige waarden te vergelijken met de waarden van een paar weken terug.

Dankzij een fietscomputer met Strava kun je dus perfect jouw vorderingen bijhouden.

Daarnaast geniet je uiteraard tijdens het fietsen ook van de ‘normale’ voordelen van de fietscomputer; zo kun je bijvoorbeeld altijd jouw snelheid en de afgelegde afstand in zien.

Mocht je die gegevens na afloop van de rit in willen zien, is de aanschaf van een fietscomputer met Strava absoluut aan te raden.

Dankzij een fietscomputer met Strava geniet je eigenlijk van het beste van twee werelden: zowel tijdens als ná de fietsrit kun je al jouw waarden en sportieve prestaties perfect inzien en monitoren.

Wat heb je hiervoor nodig hebt? Eigenlijk alleen een compatibele fietscomputer met een internet- of bluetooth verbinding en een Strava account.

Vervolgens kun je jouw Strava account – bijvoorbeeld via je smartphone – rechtstreeks koppelen aan de fietscomputer.

Nadat je een fietstocht beëindigd hebt, zet de fietscomputer vervolgens de gehele rit automatisch ook in Strava.

Waar kopen?

Check hieronder het huidige aanbod aan fietscomputers met Strava:Voordelen van een fietscomputer met Strava

Spreekt bovenstaand verhaal jou wel aan? Lijkt het jou ook heerlijk om op deze manier jouw wieleractiviteiten bij te houden?

Dan ben je zeker niet de enige. In de afgelopen jaren zijn de fietscomputers met Strava echt heel populair geworden.

Waar deze populariteit vandaan komt? Aan de ene kant zijn simpelweg veel meer mensen gaan fietsen, terwijl aan de andere kant een fietscomputer met Strava ook veel voordelen biedt.

Het belangrijkste voordeel is toch wel het gemak; de ritgegevens worden automatisch van jouw fietscomputer naar Strava overgezet. Je hoeft dus zelf nooit meer Strava te openen vóórdat je met jouw rit van start gaat.

Nadat je de rit eenmaal beëindigd hebt, staan vervolgens alle prestaties en ritgegevens alsnog in Strava; daar hoef je dus zelf helemaal niks voor te doen.

Bijkomend voordeel is ook de makkelijke bediening. Een fietscomputer met Strava werkt eigenlijk hetzelfde als een normale fietscomputer, alleen is deze computer een stukje uitgebreider.

Daar merk je echter qua bediening niks van: de fietscomputer met Strava is en blijft makkelijk te bedienen.

Daarnaast kun je via Strava ook segmenten bij gaan houden. Een segment is een bepaalde afstand tussen plek A en plek B; dit kan bijvoorbeeld zijn van het begin van het riviertje tot aan de plek waar de molen staat.

Deze afstand is door Strava geselecteerd als ‘segment’, waarna van dit segment de ranglijst bijgehouden wordt.

Fiets jij de allersnelste tijd van alle Strava leden? Dan krijg jij het kroontje en kom je op nummer 1 in de ranglijst van het betreffende segment te staan.

Verder ben je dus ook in staat om jouw prestaties te vergelijken met prestaties van anderen.

Zo kun je bijvoorbeeld jouw eigen prestaties naast de prestaties van jouw vriend(en) leggen. Uiteindelijk wordt het fietsen hierdoor ook een stuk leuker; dankzij Strava kun je echt leuke onderlinge wedstrijdjes houden.

Al met al biedt een fietscomputer met Strava dus vrij veel voordelen. De meeste van deze voordelen ervaar je echter pas als je daadwerkelijk gebruik van de fietscomputer maakt.

Ons advies is dan ook om zeker een fietscomputer met Strava uit te gaan proberen; je komt er dan al snel achter of een dergelijke fietscomputer iets voor jou is.

Fietscomputer met Strava kopen: alle informatie op een rijtje

Heb je interesse om een fietscomputer met Strava te gaan kopen? Dan heb je wat ons betreft al een verstandige keus gemaakt.

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, biedt een dergelijke fietscomputer immers de nodige voordelen.

Maar, waar moet je nou op letten? En hoe kun je een fietscomputer met Strava herkennen? Op onder meer die twee vragen vind je in dit artikel een passend antwoord.

Hoe kom je erachter of een fietscomputer Strava heeft?

In het uitgebreide aanbod van fietscomputers kom je veel verschillende varianten tegen. Hoe weet je dan precies welke fietscomputer Strava heeft?

Nou, dat staat eigenlijk altijd aangegeven bij de productomschrijving en/of productspecificaties.

Als voorbeeld vind je hieronder een greep uit de product specificaties van een Garmin fietscomputer:

garmin-fietscomputer-strava

Je ziet hierbij dus direct staan dat het een fietscomputer met Strava betreft. Je kunt deze fietscomputer dus probleemloos aanschaffen, indien je graag van Strava gebruikt wilt gaan maken.

Daarbij is het goed om te weten dat de Strava-functie bij de meeste duurdere fietscomputers standaard aanwezig is.

Uiteraard kan het geen kwaad om nog even een dubbelcheck te doen; in het aanbod van bol.com kun je daarvoor de product specificaties van de betreffende fietscomputer raadplegen.

Waar let je op bij het uitkiezen?

Indien je een fietscomputer met Strava aan wilt schaffen, moet je op meerdere criteria letten.

Zo is het dus eerst van belang om na te gaan of de Strava-functie op de fietscomputer aanwezig is. Is dat het geval? Dan kun je ook naar de andere eigenschappen en mogelijkheden van de fietscomputer gaan kijken.

Kijk bijvoorbeeld of de computer ook navigeert, welke waarden opgemeten worden en welke verbindingsmogelijkheden de fietscomputer biedt.

Uiteraard is het daarbij óók van belang om goed naar het prijskaartje en naar het merk te kijken. In de wereld van fietscomputers met Strava spelen enkele merken de hoofdrol, waarover je aan het einde van dit artikel meer leest.

Voordat je op zoek kunt gaan, is het ook verstandig om jouw wensen op een rijtje te zetten.

Bepaal voor jezelf waar jouw nieuwe fietscomputer tenminste aan moet voldoen; vervolgens kun je gericht zoeken naar de beste fietscomputer met Strava!

Wat zijn de beste merken?

Ben je op zoek naar een fietscomputer met Strava? Dan is het een advies om zeker naar één van de volgende merken te kijken:

  • Garmin
  • Wahoo
  • Mio

Deze drie merken hebben bewezen dat zij een geweldige kwaliteit weten te leveren.

Voor de fietscomputers van deze merken betaal je vaak wel nét iets meer, maar deze extra investering is de moeite dubbel en dwars waard.

Onderaan de streep kun je absoluut niet de mist in gaan als je één van de fietscomputers van bovenstaande merken aanschaft.

Wil je direct een fietscomputer met Strava aanschaffen? Check dan hieronder het beste huidige aanbod!


Misschien ook interessant:


Categorieën: Accessoires

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *