Beste online fietsenwinkel: Het overzicht

Laatst bijgewerkt door Simon op mei 28, 2024

beste-online-fietsenwinkel

Wat zijn de beste online fietsenwinkels? Op deze vraag krijg je in dit artikel antwoord. Nederland is bij uitstek een fietsland en het aanbod verplaatst zich langzaam maar zeker steeds meer online.

Door de vele online fietsenwinkels kan het lastig zijn om te bepalen wat nou daadwerkelijk de beste online fietsenwinkel van Nederland is.

Wij helpen je graag goed op weg en zochten voor je uit wat de beste opties zijn om jouw fiets online te bestellen.

Online fietsenwinkels voor alle soorten fietsen

Naar wat voor soort fiets ben je op zoek? Dat is een essentiële vraag om jezelf te stellen als jij op zoek gaat naar het beste verkooppunt.

Er zijn namelijk winkels die bijvoorbeeld gespecialiseerd zijn in racefietsen, maar ook zijn er winkels die juist weer e-bikes als specialisme hebben.

Overigens kun je ook terecht bij online fietsenwinkels die van alle markten thuis zijn en meerdere soorten fietsen in het assortiment hebben.

Hoe dan ook is het handig om voor jezelf te bepalen wat voor soort fiets je wilt aanschaffen, zodat de zoektocht stukken makkelijker wordt. 

1. Bol fietsenwinkel – De winkel van ons allemaal

We beginnen direct goed, met een online winkel die we allemaal wel kennen. Bij bol.com kun je vrijwel alles wel kopen.

Of het nu gaat om meubels, kleding of fitnessapparatuur, bol.com is hét adres voor je online aankoop.

Het assortiment fietsen op bol.com is ook enorm te noemen. De fietsen zijn er in allerlei soorten en maten. 

Omdat bol.com een online platform is, kunnen meerdere winkels hier hun producten aanbieden. Hierdoor is het aanbod gigantisch en kun je er een kijkje nemen tussen de beste fietsen van elk soort.

Het nadeel van bol.com is dat het mede vanwege het enorme aanbod, soms ietwat onoverzichtelijk kan zijn.

We raden je daarom ook aan om goed gebruik te maken van de filteroptie, die je kunt vinden aan de linkerkant van het menu.

Je kunt dan zoeken op prijs, merk en soort fiets. Hierdoor wordt het al stukken makkelijker om op zoek te gaan naar de beste koop.2. Decathlon – Sportieve en elektrische fietsen

Bij de decathlon kun je terecht voor alle fietsen in het sportieve segment. Hierbij moet je vooral denken aan racefietsen en mountainbikes.

Maar ook als jij zoekt naar een mooie nieuwe elektrische fiets voor een lage prijs, dan ben je bij deze online fietsenwinkel aan het juiste adres.

Of je nu een simpele e-bike zoekt, of een lichtgewicht e-bike met lage instap, het is allemaal mogelijk bij Decathlon.

Wat we ook als groot voordeel achten, is dat de winkels verspreid zitten door heel Nederland, waardoor je niet beperkt bent tot de online winkel, maar wellicht ook fysiek langs kunt gaan om de fietsen in het echt te aanschouwen. 

Een nadeel kan zijn dat het aanbod ietwat beperkt is vergeleken met veel andere online fietsenwinkels, aangezien er niet bijster veel verschillende merken zijn om uit te kiezen. 

De merken waaruit je wel kunt kiezen zijn echter van goede en betrouwbare kwaliteit.3. Internet-bikes.com – Grote online fietsenwinkel

Internet-bikes.com is een enorme fietsenwinkel en mag zich dan ook met recht een van de grotere online fietsenwinkels van Nederland noemen.

De grootste categorieën zijn kinderfietsen, elektrische fietsen en transportfietsen. Maar ook voor de nodige fietsaccessoires en ander soort fietsen kun je hier terecht. 

De service is goed en het aanbod is overzichtelijk. Wat ons betreft is dit dan ook een van de betere online fietsenwinkels.
4. Gazelle.nl – Een veelzijdig aanbod

Gazelle is een van de bekendste fietsmerken. Deze fietsgigant heeft tegenwoordig ook een eigen online fietsenwinkel, waarop je bijna alle e-bikes van Gazelle kunt bekijken.

Gazellle staat onder andere bekend om hun stadsfietsen en damesfietsen van uitstekende kwaliteit. Maar ook de elektrische fietsen van gazelle mogen er zijn.

Bij de online fietsenwinkels draait het vooral om de elektrische fietsen. Deze kun je bekijken en eenvoudig met elkaar vergelijken.

Het is meestal niet mogelijk om direct een fiets te bestellen op de website, maar je kunt wel een proefrit inplannen bij een van de 800 Gazelle fietsenwinkels.5. Stella.nl – Grootste e-bike specialist van Nederland

Stella is een online fietsenwinkel waar je terecht kunt voor e-bikes. Merken als Livorno en Morena zijn hier veelvuldig te vinden. 

De elektrische fietsen op deze online fietsenwinkel zijn verdeeld in verschillende categorieën, namelijk: comfort, actief, sportief en speciale modellen.

Je kunt de resultaten handig filteren en je kunt ook terecht bij deze online fietsenwinkel voor de keuzehulp.

Op moment van schrijven is het niet mogelijk om een online bestelling te plaatsen op de website, maar je kunt wel een proefrit plannen in een van de 50 testcenters.

Al met al kunnen we stella benoemen tot een betrouwbare online fietsenwinkel voor e-bikes.
6. Halfords – Van alle markten thuis

Wanneer je het hebt over grote online fietsenwinkels, dan mag de Halfords uiteraard niet ontbreken in dit rijtje. 

Al jarenlang is Halfords één van de grote marktleiders wanneer het gaat om fietsen en fietsaccessoires.

Vrijwel iedereen zal de fysieke winkels van de halfords wel kennen, maar ook de online fietsenwinkel van Halfords blijft alsmaar groeien.

De keten staat niet voor niets bekend als een van de beste en meest betrouwbare fietsenwinkels, waarbij je eigenlijk altijd snel en vriendelijk geholpen wordt.

Zowel online als offline kun je bij de Halfords terecht voor de beste deals uit een groot aanbod, waaronder bijvoorbeeld e-bikes, stadsfietsen en transportfietsen.7. Wiggle – Voor de sportieve fietser

Wiggle is een webshop die met name gericht is op de sportieve fietsers onder ons. Het is een grote internationale webshop die zich al sinds lange tijd ook op de Nederlandse markt richt.

Met name de wielrenner zal zich hier thuis voelen, vanwege het grote aanbod racefietsen. Maar ook mountainbikes, hybride fietsen en zelfs tijdritfietsen zijn hier verkrijgbaar.

Daarnaast heeft Wiggle een mooi en uitgebreid assortiment gadgets en benodigdheden. Van helmen en broeken tot aan fietstrainers en fietscomputers.

Update: Wiggle richt zich niet meer op de Nederlandse markt.8. Profibike – Een relatief onbekende shop

Profibike zal voor velen een wat minder bekende naam zijn in rit rijtje. Dat komt voornamelijk omdat deze winkel nog niet zo lang bestaat.

Het zag z’n levenslicht pas in 2015 en is daarmee de jongste webwinkel uit dit rijtje. Profibike heeft ook 2 fysieke experience centers, waar je de fietsen zelf uit kunt testen.

Het aanbod online is groot. Van sportieve fietsen, tot aan e-bikes en allerlei handige accessoires. Meer dan genoeg keus dus.9. ANWB Webwinkel – Vooral benodigdheden

Iedere fietser kent de ANWB wel. Maar wat waarschijnlijk niet iedere fietser weet is dat ze al een geruime tijd een online winkel hebben, met een vrij groot en divers aanbod.

Het zijn vooral benodigdheden die de ANWB aanbiedt. Met name fietsendragers en kleding doen het goed in de shop.

Maar ook fietsmanden, tassen en zelfs kaarten zijn er verkrijgbaar. Een nieuwe fiets zal je er dus niet zo snel scoren, maar het is wel zeker de moeite om er eens rond te kijken:Overige online fietsen winkels

Naast bovenstaande winkels, zijn er nog tal van andere mogelijkheden waar je online terecht kunt voor een groot assortiment aan fietsen.

Overige grote webshop zijn bijvoorbeeld: Superfietsen.nlfietsenwinkel.nlmantel.com, 12gobikingfietsvoordeelshop.nl.

Ook zijn er nog tal van andere grote shops en de verwachting is dat het online aanbod qua fietsen de komende jaren alleen nog maar zal toenemen.

De fysieke winkels krijgen namelijk steeds meer te maken met concurrentie van online winkels en gaan zich daarom ook steeds meer richten op het online aanbod.

Waar zijn de beste online fietsenwinkels op geselecteerd?

Je hebt zojuist de beste online fietsenwinkels kunnen bekijken, maar waar zijn deze winkels eigenlijk op geselecteerd?

Hieronder lichten we onze belangrijkste criteria toe:

Service en levering

De service en de levering zijn beide van cruciaal belang bij de aankoop. Met eventuele vragen of problemen is het altijd fijn om bij een goede en snelle klantenservice terecht te kunnen.

Qua levering is een snelle levering natuurlijk zeer gewenst. Dit is waar bol.com en Decathlon bijvoorbeeld beide in uitblinken.

Garantievoorwaarden

We hebben het belang van een goede koopgarantie al een aantal keer genoemd.

Het mag dan ook wel duidelijk zijn dat dit een punt is van groot belang wanneer je een grote aankoop doet.

Al helemaal wanneer het gaat om een duurdere soort fiets, bijvoorbeeld een racefiets of elektrische fiets, dan is dit een cruciaal aandachtspunt.

Assortiment

Een groot assortiment is voordelig omdat je daardoor geruime keuze hebt en de beste mogelijkheden met elkaar kunt vergelijken.

Natuurlijk moet het assortiment wel goed aansluiten op jouw wensen. 

Gebruikerservaringen en reviews

Als je nog twijfelt of je jouw aankoop wel wilt doen bij een bepaalde online fietsenwinkel dan kun je tegenwoordig gemakkelijk de gebruikerservaringen en reviews bekijken op internet.

Vaak kun je deze reviews lezen op de sites van de fietsenwinkels zelf, maar je kunt hiervoor ook terecht bij verschillende onafhankelijke websites. 

De beste online fietsenwinkels die je op deze pagina hebt kunnen vinden hebben overigens stuk voor stuk goede recensies en zijn betrouwbaar.

Beste online fietsenwinkels vs offline winkels

Je kunt jouw fiets natuurlijk ook nog altijd kopen in een fysieke winkel. Het voordeel hiervan is dat je alle fietsen in levende lijve kunt aanschouwen en vaak is er ook iemand bij die je van advies kan voorzien.

Meestal kun je per direct een testritje maken en als de fiets je bevalt deze gelijk kopen en meenemen.

Je kunt er natuurlijk ook nog enkele nachtjes over slapen en de fiets vervolgens alsnog online bestellen.

Het grote voordeel van online fietsenwinkels is dat je vaak een groter aanbod kunt bekijken en dat het gemakkelijker is om de verschillende eigenschappen te vergelijken. 

Uiteindelijk blijft het veelal een persoonlijke kwestie waar jouw voorkeur naar uitgaat, een offline of een online fietsenwinkel.

Nog vragen of eigen ervaringen delen?

Heb je naar aanleiding van dit artikel nog vragen, of wil je jouw eigen ervaringen met een bepaalde online fietswinkel delen? Laat dan even een reactie achter onder deze pagina!

Ik hoop dat je de beste online fietsenwinkel hebt kunnen vinden en op zoek kunt gaan naar een mooie fiets!

Op bestefietskopen.nl vind je alle informatie over allerlei soorten fietsen en fietsaccessoires!


💡 Misschien ook interessant voor jou:


Categorieën: Fietsen

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *