Fietsnavigatie kopen: Beste fiets GPS – TOP 5

Laatst bijgewerkt door Simon op april 13, 2022

De beste fietscomputers met GPS maken al je fietstochten leuker, veiliger en overzichtelijker.

Met goede fietsnavigatie weet je namelijk altijd precies waar je bent en raak je dus nooit verdwaald.

Dat geeft een fijn gevoel. Zo kun je de hele wereld veroveren op de fiets!

Ben je op zoek naar een fietscomputer met GPS? Dan kan het best moeilijk zijn om tot een keuze te komen. Het aanbod is echt enorm: er zijn tal van merken die ook nog eens tal van verschillende modellen hebben.

De prijzen van fietscomputers met GPS (Global Positioning System) lopen ook behoorlijk uiteen. Je kan een fietsnavigatie kopen voor zo’n 150 euro, maar je kan er ook meer dan 500 euro aan uitgeven.

Om je op weg te helpen, behandelen we in deze Fietsnavigatie Test en Review per prijsklasse het beste model. Lees verder en ontdek welke fietscomputer met GPS het beste aansluit bij jouw wensen en jouw budget!

1. De onbetwiste koning van de GPS: Garmin Edge 1030 Plus

garmin-edge-1030


Beste Garmin fiets GPS voor fanatieke fietsers

De Garmin Edge 1030 Plus is de beste fietscomputer met navigatie. Alle kenners zijn het hierover eens. De Edge 1030 Plus is ook meteen de duurste van allemaal: je betaalt er zo’n 570 euro voor. Voor de combinatie van fietscomputer met GPS en hartslagmeter betaal je nog een kleine 100 euro meer.

Deze fietscomputer heeft een zeer goed werkend touchscreen met heldere kleuren. Als je de navigatie aan hebt, krijg je een duidelijke landkaart met jouw route te zien. Het lijkt op de navigatie in een auto. 

Uitstekende kaarten van heel Europa

De 1030 Plus heeft uitstekende kaarten van heel Europa en geeft goede instructies bij bochten. Er verschijnen duidelijke pijlen in beeld als je links of rechts moet afslaan om de route te volgen.

Als je wilt, krijg je er ook een piepje als herinnering bij. Zo kun je nooit meer een afslag missen.

Ben je van je route afgeweken? Dan hoef je je geen zorgen te maken. De Garmin Edge 1030 Plus kan heel goed herberekenen en brengt je zonder moeite weer terug op je pad.

Op deze manier zul je altijd je bestemming bereiken.

Fantastische routeberekening en kaartdekking

De Edge 1030 Plus van Garmin heeft ook een zeer snelle routeberekening. Als je een nieuwe route maakt, is die razendsnel klaar voor gebruik. Je hoeft dus niet een hele tijd te wachten voor je echt op pad kan gaan.

Een ander voordeel van de Edge 1030 Plus is het uitgebreide geheugen. Er kan maar liefst 32 GB op dit imposante apparaat.

Dankzij dit geheugen kun je veel routes op je fietscomputer laten staan en heb je een grotere kaartdekking. Het is simpelweg niet mogelijk om over de rand van de kaart te fietsen.

Tal van andere voordelen

De Garmin Edge 1030 Plus heeft niet alleen de beste fietsnavigatie met GPS. De fietscomputer biedt ook tal van andere voordelen.

Hij heeft bijvoorbeeld een lange accuduur van 20 uur, je kan er trainingsschema’s mee volgen en je kan live records verbreken op Strava.

Verder kun je deze fietscomputer koppelen aan je smartphone, tablet of computer via Wifi, Bluetooth of ANT+. De connectiviteit is van de hoogste plank en hij is ook nog eens bijna volledig waterdicht.

Het houdt gewoon niet op met de Garmin Edge 1030 Plus!

Bekijk beste prijs van het toestel >>

Bekijk beste prijs van de bundel >>



2. De betaalbare fietsnavigatie voor racefietsers: Bryton Rider 750

bryton_750


Beste Bryton fietsnavigatie met GPS

Bryton is een stuk minder bekend dan Garmin, maar dit mooie merk is zeker niet te onderschatten. Ze zijn al jaren aan de weg aan het timmeren en hebben nu een model dat de concurrentie aan kan gaan: de Bryton Rider 750.

Deze fietscomputer heeft een mooie grote display. Het is een touchscreen met mooie kleuren, een logische menustructuur en een overzichtelijke presentatie.

Het heeft ook een anti-reflectielaag voor als de zon fel schijnt en duidelijke verlichting voor nachtelijke ritten. Zo is het scherm altijd goed af te lezen.

Fietscomputer met spraak!

De navigatiemodus van de Bryton Rider 750 lijkt best veel op die van Garmin. Net als Garmin maken ze gebruik van de duidelijke landkaarten van OpenStreetMaps.

Ook krijg je duidelijke aanwijzingen bij bochten en kun je ieder adres invoeren als bestemming.

Daarnaast kan de Rider 750 iets dat de fietscomputers van Garmin niet kunnen. Je kan de Bryton Rider 750 namelijk met je stem bedienen.

Als je internet hebt, kun je je spraak gebruiken om nieuwe bestemmingen door te geven. Dat is een revolutionaire ontwikkeling van Bryton voor fietscomputers.

Goede mogelijkheden voor verbinding

Ook op andere vlakken stelt deze fietscomputer niet teleur. Je kunt er trainingsschema’s mee afwerken, je hebt een keurige accuduur van 20 uur en de Bryton Rider 750 is ook te verbinden met tal van extra sensoren.

Via ANT+ en Bluetooth kun je de fietscomputer verbinden met apparaten als je smartphone, tablet en computer en koppelen aan extra sensoren als je hartslagmeter, vermogensmeter of cadansmeter.

Daarnaast kun je ook gewoon je ritten op Strava uploaden.

Een nieuwe Bryton Rider 750 kost zo’n 225 euro. Je kan ook gaan voor de bundel met een hartslagmonitor, snelheidsensor en cadanssensor erbij.

Dan kom je uit op zo’n 275 euro. Voor een fietscomputer met zoveel mogelijkheden is dat een goede deal, zowel voor sportieve als voor recreatieve fietsers.

Bekijk beste prijs van het toestel >>

Bekijk beste prijs van de bundel >>



3. De beste GPS voor avonturiers: Mio Cyclo 210

mio_cyclo_210_fietscomputer


Beste Mio fietsnavigatie met GPS

De Mio Cyclo 210 is echt een leuke fietscomputer. Deze fietsnavigatie met GPS is anders dan de meeste fietscomputers.

De Mio Cyclo 210 is namelijk niet gericht op de wielrenners of fanatieke fietsers, maar is meer bedoeld voor de avonturiers en de reizigers onder ons.

Net als de beste fietscomputers op de markt heeft de Mio Cyclo 210 een goed werkend touchscreen met heldere kleuren.

De vormgeving is heel overzichtelijk en de kaarten zien er ook goed uit. De Mio Cyclo 210 is vooral heel toegankelijk en begrijpelijk voor iedereen.

Uitstekende kaarten en verrassende functie

De kaarten van de Mio Cyclo 210 zijn van hoge kwaliteit. Als je een route hebt gepland, krijg je duidelijke instructies bij elke bocht.

Ook staan er voorgeïnstalleerde nuttige plaatsen (POI’s, points of interest) in de fietscomputer, zoals fietsenwinkels, ziekenhuizen en restaurants.

Ben je toe aan een beetje avontuur? Dan heeft de Cyclo 210 een mooie functie voor je: ‘Surprise Me’. Op basis van je gewenste reistijd en afstand krijg je dan de keuze uit drie verschillende routes.

Zo denkt de Mio Cyclo met je mee en kun je nieuwe wegen verkennen, rond je eigen woonplaats of juist op onbekend terrein in het buitenland!

Prima accu, maar ook een paar beperkingen

De Cyclo 210 is draadloos en heeft een accu die minimaal 10 uur lang mee gaat. Daarna is het tijd om de fietscomputer met het bijgeleverde USB-kabeltje op te laden.

Je kan de Mio Cyclo ook verbinden met andere apparaten. Dat gaat via ANT+.

Uiteraard heeft deze fietscomputer ook zijn beperkingen. Zo is er geen mogelijkheid om je hartslaggegevens op de fietscomputer te krijgen en kan de Mio Cyclo 210 geen verbinding maken via bijvoorbeeld Wifi of Bluetooth.

Eén van de leukste kenmerken van de Mio Cyclo 210 is de prijs. Hij kost namelijk rond de 150 euro en daarmee is het één van de goedkoopste fietscomputers met GPS.

Het is echt de beste koop als je een fietscomputer zoekt die je door heel Europa kan begeleiden.

Bekijk hier de beste prijs >>




4. De goedkope GPS zonder poespas: Polar M460

polar_m460


Beste Polar fietsnavigatie met GPS

Niet iedereen hoeft de meest luxe fietscomputer die er is. Gelukkig zijn er ook fietscomputers zonder poespas en met alleen de broodnodige functies.

Zo’n fietscomputer is de Polar M460: een degelijke fietsnavigatie met GPS voor ongeveer 140 euro. 

De Polar M460 is vrij klein en heeft een nog kleiner scherm. Rond het scherm zitten dikke randen. Dat is iets minder mooi dan bij andere fietscomputers, waarbij bijna de hele voorkant bestaat uit het scherm.

Verder is de M460 geen kleurenscherm en geen touchscreen. Voor de bediening gebruik je drukknoppen aan de onderkant en zijkant.

Geen complete navigatie, wel Strava Live Segments

Op de Polar M460 ga je geen wegenkaarten zien. De navigatie is heel minimaal, met alleen een ‘back to start’-functie.

Als je halverwege je rit daar op klikt, krijg je te zien hoe ver dit punt nog is. Daarnaast krijg je een pijl te zien die je de goede richting op wijst.

Verder kan je met de Polar M460 aan Strava Live Segments meedoen. Als je op een segment fietst, kun je precies zien wat je moet doen om je persoonlijk record te verbreken. Zo kun je jezelf blijven uitdagen met leuke statistieken erbij.

Let op: geen ANT+

Een minpunt van de M460 is dat hij geen verbinding kan maken via ANT+. Alles gaat via Bluetooth. Als je extra sensoren hebt (zoals een hartslagmeter of een cadansmeter) die alleen met ANT+ kunnen verbinden, heb je dus pech.

De accu van de Polar M460 gaat minstens 16 uur mee. Daarnaast kun je ‘m opladen met een USB-kabeltje. Verder draagt de M460 bij aan je veiligheid.

Aan de voorkant van de fietscomputer zit een LED-lampje, die je beter zichtbaar maakt op de weg.

In plaats van een los toestel kun je ook de bundel kopen. Dan ben je 60 euro extra kwijt, maar krijg je er wel een mooie borstband bij om je hartslag te meten.

Al met al is de Polar M460 een van de goedkoopste fietsnavigaties op de markt en kan deze fietscomputer best veel voor een aantrekkelijke prijs.

Bekijk beste prijs van het toestel >>

Bekijk beste prijs van de bundel >>




5. De luxe GPS fietsnavigatie met stijl: Wahoo ELEMNT Roam

wahoo-elemnt-roam-mtb


Beste Wahoo fietsnavigatie met GPS

Wahoo is een bekend merk in de wereld van de fanatieke fietsers. Naast fietstrainers maken ze ook stijlvolle fietscomputers van hoge kwaliteit. Hun vlaggenschip is de Wahoo ELEMNT Roam voor een prijs van ongeveer 350 euro.

Anders dan bij de meeste dure fietscomputers, krijg je hier geen touchscreen. Je bestuurt de Roam met handige knoppen aan de zijkanten en aan de onderkant.

Verder heeft het scherm prachtige kleuren en is de vormgeving van alle menu’s en statistieken heel mooi.

Prachtige navigatie over de hele wereld

Wahoo weet dat veel fietsers houden van een beetje stijl. Dat hebben ze perfect verwerkt in de ELEMNT Roam.

De navigatiemodus heeft prachtige kaarten met heldere lijnen, waarbij ze mooie kleuren gebruiken om aan te geven waar je op moet letten.

Het navigatiesysteem is uitgebreid, er zijn kaarten van over de hele wereld en de routeberekening gaat vliegensvlug.

Daarnaast krijg je duidelijke turn-by-turn aanwijzingen, die aangeven waar en wanneer je de bocht om moet gaan om je route te blijven volgen.

Mocht je even van je route afwijken, dan brengt de ELEMNT Roam je snel weer terug. Het werkt allemaal zoals het hoort en het voelt logisch aan als je op de fiets zit. Er is eigenlijk niets aan te merken op de GPS van Wahoo.

Prima accu, maar wel een beetje weinig geheugen

De accu van de Wahoo ELEMNT Roam houdt minimaal 14 uur vol. Daarmee scoort deze fietscomputer gemiddeld. Als je de navigatiefunctie uit hebt staan, gaat ‘ie trouwens nog een stuk langer mee.

Het verbinden van deze fietscomputer met je smartphone, tablet of computer gaat gemakkelijk via ANT+, Bluetooth of Wifi.

Verbinding maken met andere Bluetooth-apparaten, zoals een hartslagmeter, gaat ook snel en probleemloos via de app van Wahoo.

Een nadeel van de Roam is de beperkte opslagruimte van 2 GB. Als je op een lange fietsvakantie gaat, kun je hierdoor niet alle routes tegelijk inladen.

Het verwisselen van routes gaat gemakkelijk via de app, maar hier heb je dan wel even een internetverbinding voor nodig.

Bekijk hier de beste prijs >>


 


Fietsnavigatie vergelijken: hier moet je op letten

Beste fietsnavigatie

Om je verder te helpen bij je keuze, zetten we de belangrijkste aandachtspunten nog eens op een rij. Zo weet je precies waar je op moet letten en kun je de fietscomputer kiezen die bij jou past.

Fietscomputer of fietsnavigatie met GPS?

Het gebeurt weleens dat mensen fietscomputers en fietsnavigaties met elkaar verwarren. Dat is niet gek, want ze lijken veel op elkaar.

Toch is er een zeer belangrijk verschil.

Een fietsnavigatie heeft een navigatiemodus met GPS en een gewone fietscomputer heeft dat niet. Een fietsnavigatie is dus een fietscomputer met navigatie, terwijl een gewone fietscomputer geen navigatie heeft. Simpel, toch?

Met of zonder knooppunten

Met de beste GPS voor op de fiets kun je de routes rijden aan de hand van knooppunten. Knooppunten zijn de plekken waar twee fietspaden elkaar kruisen. Ieder hebben ze een nummer, die je op de bordjes langs de weg kunt zien.

Aanbieding fietscomputer met GPS en navigatie

Mocht je een GPS fietscomputer willen scoren bij een winkel als de Action, Lidl of Aldi, dan kunnen we je uit de droom helpen. Hun goedkope fietscomputers beschikken niet over navigatie.

Bij bol.com, AWNB en andere verkopers zijn er regelmatig mooie kortingen te vinden voor fietscomputers met GPS en navigatie.

We raden je aan om hun websites in de gaten te houden als je kans wil maken op een goede deal.

Conclusie

Waar kies jij voor? We wensen je veel succes met je keuze en met je aankoop. En daarna natuurlijk veel vrolijke kilometers met uitstekende navigatie!




Misschien ook interessant:

Categorieën: Accessoires

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *