Mio Cyclo 210 Fietscomputer – Test & review | Aanbieding

Laatst bijgewerkt door Simon op december 6, 2022

Ga je graag op avontuur op je fiets? En zoek je een fietscomputer met navigatie om je tijdens je mooie ritten te begeleiden?

Dan is de Mio Cyclo 210 misschien wel je ideale nieuwe fietsmaatje.

Wij hebben de Mio Cyclo 210 eens flink onder de loep genomen. In deze test en review bespreken we alle pluspunten en minpunten van deze fietscomputer.

Daarnaast letten we op aanbiedingen voor de Mio Cyclo 210!

De Mio Cyclo 210 in het kort

Duidelijke fietscomputer met heldere functies

mio_cyclo_210_fietscomputer

De Mio Cyclo 210 is een overzichtelijke en gebruiksvriendelijke fietscomputer. Hij heeft een mooi groot beeldscherm en vooral ook een duidelijk menu.

Bij andere fietscomputers kan het menu nog wel eens ingewikkeld zijn, maar bij deze Mio Cyclo snap je het meteen.

De Cyclo 210 is bovendien een touchscreen fietscomputer. Je bedient ‘m dus door op het scherm te klikken. Dit is veel makkelijker dan bij veel andere fietscomputers.

Perfecte fietsnavigatie voor op vakantie

De Mio Cyclo 210 is erg populair onder recreatieve fietsers, toerfietsers en wielrenners, maar vooral onder liefhebbers van fietsvakanties.

Hij heeft namelijk alle kaarten van Europa, dus je kan er een behoorlijk stuk mee over de grens.

De zeer nauwkeurige routebeschrijving zorgt daarnaast voor zekerheid, vertrouwen en plezier op de fiets. Deze fietscomputer heeft alles in huis om je toertochten leuker, overzichtelijker en veiliger te maken.

Bestel deze fietscomputer betrouwbaar bij jouw favoriete webshop:


Hoe gebruik je de Mio Cyclo 210?

Ontwerp, formaat en gewicht

mio_cyclo_achterkant

De Mio Cyclo 210 heeft een strak ontwerp en is wat groter dan gemiddeld. Hij heeft een formaat van 11 bij 7 centimeter met een 3,5 inch display.

Het grotere scherm is heel prettig, omdat je zo veel makkelijker het scherm kan aflezen.

De Cyclo 210 is ook wat zwaarder dan gemiddeld. Hij weegt iets minder dan 150 gram. Voor de fanatieke klimmers onder ons is dat misschien iets te zwaar, maar voor de meeste fietsers zal dit helemaal geen probleem zijn.

De montage van de Mio Cyclo 210 is heel simpel. Je bevestigt de bijgeleverde montagekit op je stuur en klikt de fietscomputer er vervolgens eenvoudig in.

Interface en bediening

mio_210_computer_bediening

De Mio Cyclo 210 heeft een mooie en makkelijke interface. Op je scherm zie je zes grote knoppen met verschillende kleuren en de volgende woorden: Dashboard, Navigate, History, Surprise Me, Settings en Tracks.

Bij Dashboard vind je al je gegevens. Bijvoorbeeld over je afstand, snelheid, gemiddelde snelheid, maximale snelheid en nog veel meer.

Als je op Navigate klikt, kom je terecht bij de navigatie en de kaarten. Hier kun je een route of een adres invoeren.

Bij History krijg je je vorige ritten te zien. Dat is handig als je bijvoorbeeld gegevens of routes wil vergelijken. Onder Settings kun je alle algemene instellingen aanpassen en bij Tracks kun je ingeladen routes bekijken en gebruiken.

Onze favoriete knop is Surprise Me. Je voert je gewenste locatie, ritduur of afstand in en vervolgens bedenkt de fietscomputer drie verrassende routes voor je.

Zo kom je op leuke en nieuwe manieren van A naar B en zorg je voor onvergetelijke ervaringen.

Voordelen van de Mio Cyclo 210 ✅

Uitstekende kaarten en routebeschrijving

De kaarten van de Mio Cyclo 210 zijn heel erg goed. Ze zijn zowel groot (heel Europa) als gedetailleerd. Precies wat je nodig hebt als je op onbekend terrein gaat fietsen.

Als je een route hebt gepland, krijg je ook duidelijke instructies bij elke bocht. Dit noemen ze turn-to-turn navigatie.

Verder staan er voorgeïnstalleerde nuttige plaatsen (POI’s, points of interest) in de fietscomputer. Voorbeelden zijn fietsenwinkels, ziekenhuizen en restaurants.

Verrassende routes dankzij ‘Surprise Me’

cyclo_210_test

De Surprise Me-functie is heel creatief bedacht van Mio. Je vult een paar factoren in en krijgt vervolgens 3 op maat gemaakte routes gepresenteerd.

Vervolgens kun je de gewenste route selecteren en dan natuurlijk lekker fietsen met navigatie.

Als je vaker in hetzelfde gebied fietst, zul je herkennen dat het best lastig kan zijn om telkens weer nieuwe routes te bedenken.

Dankzij deze functie hoef je je hersens niet meer te kraken, de Mio doet al het werk. Echt een leuke en handige functie.

Spatwaterdichte fietscomputer

Bij elektronische apparaten druk je de waterdichtheid uit volgens het IPX-systeem. IPX0 is totaal niet waterdicht, IPX8 is volledig waterdicht. De Cyclo 210 heeft een score van IPX5 en is daarmee spatwaterdicht.

Deze score komt erop neer dat de Mio Cyclo 210 zeker wel tegen een regenbui en opspattend vuil en modder kan. Wat je niet moet doen, is de fietscomputer langere tijd onder water houden. Maar dat was je gelukkig toch al niet van plan.

Goede accu

Ook heel fijn is de goede accuduur van de Mio Cyclo 210. De fietscomputer gaat minimaal 10 uur lang mee.

Dat is meer dan de meeste fietscomputers en hij houdt het dus een stuk langer vol dan de gemiddelde fietser. Opladen gaat eenvoudig via een bijgeleverde USB-kabel.

Nadelen van de Mio Cyclo 210 ❌

Niet te koppelen met andere sensoren

De Mio Cyclo 210 heeft een heleboel functies. Uiteraard kun je er je afstand, snelheid, gemiddelde snelheid, maximale snelheid, calorieverbruik en nog veel meer mee meten.

Toch zijn er ook een paar beperkingen. Je krijgt er namelijk geen gegevens over je cadans, vermogen of hartslag bij. De Mio Cyclo is niet te koppelen met andere sensoren, omdat deze fietscomputer geen Bluetooth, ANT+ of Wifi heeft.

Het is dus niet mogelijk om de Mio Cyclo te verbinden met een vermogensmeter of een hartslagmeter. Ook is het niet mogelijk om er Strava Live Segments mee te gebruiken. Vooral voor de fanatieke wielrenners is dit jammer.

Het is wel mogelijk om ritten van je Mio Cyclo 210 in Strava te krijgen. Dat doe je via de website van MioShare. Via die website kun je al je ritten bekijken en vervolgens delen met je fietsvrienden op Strava.

Past deze fietscomputer bij jou?

mio_cyclo_210_op_mtb_stuur

De Mio Cyclo past bij vrijwel ieder type fietser. Of je nou op een stadsfiets, een e-bike, een mountainbike of een racefiets zit, de Mio Cyclo is en blijft een betrouwbare en nuttige fietscomputer met een voorbeeldige navigatie.

Voor één groep is de Cyclo 210 toch niet helemaal geschikt. Dat zijn de fanatieke wielrenners. Die willen waarschijnlijk een fietscomputer die wel te koppelen is aan een vermogensmeter of hartslagmeter.

Voor fietsers die op fietsvakantie gaan is de Cyclo 210 uitermate geschikt. Zij zullen blij zijn met de uitgebreide kaart van Europa, de betrouwbare fietsnavigatie en de verrassende Surprise Me-functie.

Ervaringen met de Mio Cyclo 210

Voor je aankoop is het altijd verstandig om even wat ervaringen en recensies van andere fietsers te lezen. Gelukkig kun je jezelf die moeite nu besparen, want wij hebben het al voor je gedaan.

Op bol.com heeft de Mio Cyclo 210 op dit moment een beoordeling van 4,1 op 5 sterren op basis van 68 reviews. Dat is erg goed voor een fietscomputer op bol.com.

In de meeste reacties staat dat de fietsnavigatie voldoet aan de verwachtingen en dat de gebruikers geen problemen hebben met de Mio Cyclo 210.

Gebruikers van allerlei leeftijden geven aan dat deze fietscomputer makkelijk te gebruiken is, een zeer nauwkeurige routebeschrijving geeft en je soms weet te verrassen met mooie nieuwe routes.

Prijs van de Mio Cyclo 210

Op bol.com kost deze fietscomputer op het moment van schrijven iets meer dan 150 euro. Dat is vrij bescheiden voor een slimme fietscomputer met een uitstekende navigatie.

Er zijn veel duurdere fietscomputers op de markt. Vooral Garmin spant de kroon met fietsnavigaties van 300 tot 600 euro. Die hebben wel meer mogelijkheden, vooral op het gebied van koppelen met andere sensoren, zoals vermogensmeter en hartslagmeters.

Als je de Mio Cyclo 210 vergelijkt met de concurrentie in de prijsklasse rond de 150 euro, is het moeilijk om een betere fietscomputer te vinden.

Wij vinden zelfs dat de Cyclo 210 als beste uit de test komt in de categorie slimme fietscomputer voor een aantrekkelijke prijs.

Aanbieding

mio_cyclo_bundel_met_verpakking

Uiteraard zijn wij als echte Nederlanders altijd op zoek naar een mooie aanbieding. Ook voor de Mio Cyclo 210 zijn er geregeld interessante kortingsacties te vinden.

Op dit moment kunnen we helaas geen top-aanbieding vinden. Wel raden we aan om de webshops in de gaten te houden. Daar hebben ze regelmatig kortingen op fietscomputers en komt het ook voor dat een fietscomputer blijvend in prijs is verlaagd.

Om de juiste aanbieding voor jou te vinden, is het dus een kwestie van geduld hebben en blijven zoeken. Dan komt de perfecte aanbieding zeker voorbij! Hier check je direct de huidige deals >>

Conclusie

Al met al is de Mio Cyclo 210 een overzichtelijke, gebruiksvriendelijke en betrouwbare fietscomputer. Vrijwel iedere fietser zal er heel blij mee zijn en vooral voor avonturiers is de Cyclo 210 heel geschikt.

Grote pluspunten zijn het grote en heldere scherm, de makkelijke bediening en uitstekende navigatie. Met als kers op de taart: de telkens weer verrassende Surprise Me-functie!

Bestel deze fietscomputer betrouwbaar bij jouw favoriete webshop:Meer modellen:

Categorieën: Accessoires

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *