Mio Cyclo Discover (Plus) – Test en review | Aanbieding

Laatst bijgewerkt door Simon op maart 6, 2023

Ben je toe aan een nieuwe fietscomputer? Dan is een fietscomputer uit de Mio Cyclo Discover-serie misschien wel wat voor jou.

Als je houdt van makkelijke menu’s, grote displays, touchscreens en goede navigatie zit je bij Mio goed.

De Mio Cyclo Discover-serie bestaat uit de volgende fietscomputers:

  • Mio Cyclo Discover
  • Mio Cyclo Discover Connect
  • Mio Cyclo Discover Plus
  • Mio Cyclo Discover Pal

Wij hebben deze fietscomputers uitvoerig voor je getest. In deze Mio Cyclo Discover Review bespreken we alle pluspunten en minpunten van deze fijne fietscomputers. Daarnaast houden we eventuele aanbiedingen in de gaten!

De Mio Cyclo Discover in het kort

Groot en overzichtelijk

mio_cyclo_discover_fietsnavigatie

Mio staat bekend om grote, overzichtelijke en gebruiksvriendelijke fietscomputers. Je bedient deze kleurrijke fietscomputers door met je vingers op het scherm te klikken.

Ze zijn ideaal voor plezierfietsers die mooie tochten willen maken, vanuit huis of op vakantie.

Voor racefietsers zijn ze iets minder geschikt, omdat deze fietscomputers niet al te veel functies hebben om gericht te trainen. Als je daar naar op zoek bent, heb je meer aan een fietscomputer van Garmin of Wahoo.

Leuke routes met ‘Surprise Me’

Alle fietscomputers van Mio hebben de leuke Surprise Me-functie. Hierbij kun je een aantal factoren invoeren en vervolgens krijg je 3 verschillende op maat gemaakte routes gepresenteerd.

Daarna kun je een keuze maken en de navigatie starten voor je gewenste route.

Deze functie is zowel in Nederland als in het buitenland leuk om te gebruiken. In Nederland kun je er nieuwe paadjes mee ontdekken als je bent uitgekeken op je gebruikelijke ritten.

In het buitenland kun je er veel uitzoekwerk mee besparen door de fietscomputer het denkwerk te laten doen. Zo maakt Mio fietsen makkelijker en leuker.

Vergelijk de beste prijzen bij jouw favoriete winkel:


Mio Cyclo Discover: goedkoopste optie

Groot scherm en prima navigatie 

mio_cyclo_discover

De Mio Cyclo Discover is de goedkoopste van alle opties. Deze fietscomputer kost zo’n 219 euro. Voor dat geld krijg je een draadloze fietscomputer met mooie kleuren.

Het scherm is een touchscreen met een display van 3,5 inch. Dat is behoorlijk groot en dus kun je alle gegevens netjes van het scherm aflezen.

De kaarten van de Mio Cyclo Discover zijn van OpenStreetMaps en bevatten heel Europa. Bij iedere afslag krijg je een geluidssignaal en heldere instructies op je scherm. Zo is de Mio Cyclo Discover een betrouwbare gids met GPS.

Niets missen dankzij ‘Never Miss’

mio_cyclo_discover_bediening

De Discover heeft ook de zogenoemde NeverMiss-functie. Bij het maken van een route helpt de nieuwe NeverMiss-functie om bepaalde bezienswaardigheden aan te duiden.

Zo kun je alle toeristische trekpleisters op je route bezoeken. Dit geldt ook voor de andere Discover-fietscomputers.

Verder staan er voorgeïnstalleerde nuttige plaatsen in de fietscomputer. Dit noemen ze POI’s, oftewel points of interest. Voorbeelden zijn fietsenwinkels, ziekenhuizen en restaurants. Dit geldt eveneens voor de andere Discover-fietscomputers.

Matige accu en minder waterdicht

Uiteraard is het niet alleen maar pracht en praal voor zo’n schappelijke prijs. De Cyclo Discover heeft ook zo zijn nadelen. Ten eerste is de accu niet super, die gaat maximaal 10 uur mee en dan moet de fietscomputer weer aan de lader.

Ten tweede is de Cyclo Discover minder waterdicht dan andere fietscomputers. Bij elektronische apparaten druk je de waterdichtheid uit volgens het IPX-systeem. IPX0 is totaal niet waterdicht, IPX8 is volledig waterdicht.

De Cyclo Discover heeft een score van IPX5 en is daarmee spatwaterdicht.

Deze score betekent dat deze fietscomputer tegen een flinke regenbui en het opspatten van vuil en modder kan. Je kunt er dus zeker mee fietsen als het slecht weer is. Wat je niet moet doen, is de fietscomputer in het water laten vallen.

Mio Cyclo Discover Connect: betere verbindingen

Verbinden via Wifi en Bluetooth

cyclo_discover_wifi

De Mio Cyclo Discover Connect kost ongeveer 279 euro. Hij deelt veel eigenschappen met de Discover. Zo zien beide fietscomputers er precies hetzelfde uit.

Maar er zijn ook wel degelijk verschillen die de hogere prijs rechtvaardigen. Hier komen ze.

De Discover Connect doet zijn naam eer aan: hij kan in tegenstelling tot de gewone Discover wel verbindingen maken via Wifi en Bluetooth.

Daarnaast heeft de Connect qua waterdichtheid een score van IPX7 en daarmee is de kans op waterschade een stuk kleiner. 

Slimmere navigatie

Qua navigatie is de Connect ook net een tikkeltje slimmer. Deze fietscomputer kan bijvoorbeeld wegblokkades op je route vermijden. Dat is natuurlijk wel zo handig.

Tot slot is het bij de Connect ook mogelijk om favoriete locaties op te slaan op je apparaat.

Mio Cyclo Discover Plus: niet meer verkrijgbaar

Grootste scherm en betere accu

De Mio Cyclo Discover Plus heeft veel overeenkomsten met de Connect. Toch zijn er ook een paar belangrijke verschillen. Zo heeft de Plus een groter scherm, namelijk van maar liefst 4 inch.

Daarnaast is de accuduur van de Plus een stuk beter. Deze fietscomputer houdt het minimaal 15 uur vol.

Verder heeft de Plus een barometer, waarmee je kan zien op welke hoogte je fietst.

Niet meer verkrijgbaar

Als je helemaal verkocht bent voor de Plus, dan hebben we slecht nieuws. Deze fietscomputer is inmiddels niet meer verkrijgbaar en komt ook niet meer terug op voorraad.

Maar niet getreurd, er is nog een lid van de Mio Cyclo Discover-familie. Die gaan we nu aan je voorstellen.

Mio Cyclo Discover Pal: de luxe versie

Kleiner scherm met anti-reflectie

De Cyclo Discover Pal kost 349 euro en is de meest geavanceerde fietscomputer van deze reeks. Hij is ook de kleinste, met een scherm van 2,8 inch.

Extra handig bij deze fietscomputer: het scherm heeft een anti-reflectielaag. Hierdoor kun je ook bij felle zon alles goed aflezen.

Alle voordelen en betere accu

De Discover Pal beschikt over alle voordelen van de andere fietscomputers. Daar komt nog eens bij dat de Pal een accuduur tot wel 17 uur heeft.

Hier kun je dus met een gerust hart hele lange fietstochten mee maken.

Onze video review

In de video hieronder kun je deze review als filmpje bekijken als je geen zin hebt om te lezen.

Aanbieding Mio Cyclo Discover 

Op het moment van schrijven kunnen we geen knaller van een aanbieding vinden voor een Mio Cyclo Discover. Wel is het zo dat deze webshop de laagste prijzen hanteert.

Conclusie: het kopen waard?

discover_mio_op_stuur

Als je een fietstoerist bent, dan is Mio een mooi merk voor je fietscomputer. Vooral met een fietscomputer van de Discover-reeks kun je alle bezienswaardigheden vanuit huis en op vakantie tijdens je fietstochten ontdekken.

Als je niet te veel geld wil uitgeven, dan kom je uit bij de goedkope Mio Cyclo Discover. Dit is het basismodel van de serie en voor zijn prijsklasse presteert deze fietscomputer prima.

Als je iets meer te besteden hebt, dan is de Discover Connect wat voor jou. Deze fietscomputer kan verbindingen maken via Wifi en Bluetooth en de navigatie loopt net even wat soepeler. 

Als je echt wilt investeren in een goede fietscomputer, dan kom je uit bij de Discover Pal. Deze fietscomputer is de beste van de reeks.

Hij combineert alle voordelen van de andere fietscomputers, heeft een compacter formaat en een veel betere accu.

We hopen dat je nu genoeg informatie hebt om je fietscomputer te kopen. We wensen je er veel fijne fietskilometers mee!

Meer van Mio:

Categorieën: Accessoires

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *