Mio fietscomputer kopen: Ontdek de Mio Cyclo serie

Laatst bijgewerkt door Simon op januari 24, 2023

Ben je een toeristische fietser en zoek je een nieuwe fietscomputer? Dan is een fietsnavigatie van Mio waarschijnlijk de beste keus voor jou.

De fietscomputers van Mio blinken namelijk uit in het navigeren langs toeristische trekpleisters en zijn ook nog eens erg gebruiksvriendelijk.

In deze test en review nemen we alle fietscomputers van Mio onder de loep. Dit zijn ze, op volgorde van de laagste naar de hoogste prijs:

  • Mio Cyclo 210
  • Mio Cyclo 215
  • Mio Cyclo 215 HC
  • Mio Cyclo 220
  • Mio Cyclo Discover
  • Mio Cyclo Discover Connect
  • Mio Cyclo Discover Pal

We gaan je eerst vertellen welke eigenschappen al deze fietscomputers delen. Daarna beschrijven we welke functies er per toestel bijkomen.

Lees gauw verder en ontdek welke fiets GPS van Mio het beste bij jou past.

De kenmerken van Mio

Mio fietscomputer kopen

Groot scherm, mooie kleuren en touchscreen

De fietscomputers hebben vrij veel overeenkomsten. Ten eerste hebben ze bijna allemaal een groot scherm van 3,5 inch.

De Discover Pal is een uitzondering, die is wat compacter en heeft een scherm van 2,8 inch. Al is dat ook zeker niet klein. Op alle fietscomputer kun je dus duidelijke alle gegevens lezen.

Ten tweede hebben alle fietscomputers een kleurenscherm dat je met je vingers bedient. Ze hebben dus een touchscreen en dat is wel zo makkelijk.

De menu’s lijken allemaal op elkaar en dankzij de grote en gekleurde knoppen op het scherm vind je makkelijk je weg door de fietscomputer.

Gebruiksvriendelijke navigatie

Alle fietscomputers van Mio hebben duidelijke navigatie aan boord met kaarten van heel Europa al geïnstalleerd. Bij elke instructie, zoals bij een bocht, krijg je ook een duidelijk geluidssignaal. Zo kun je mooi de route volgen.

Uiteraard geven de fietscomputers je ook allerlei gegevens bij je rit. Bijvoorbeeld je snelheid, de tijd, de afgelegde afstand, je verbruikte calorieën en nog veel meer.

In noodgevallen kan de fietscomputer ook je exacte adres doorgeven, samen met de hoogte en breedtegraad. Dan kun je die snel doorgeven.

Toeristische functies

Mio richt zich duidelijk op de fietstoeristen. Om deze doelgroep te bedienen, hebben ze bijvoorbeeld nuttige plaatsen in de fietscomputers geïnstalleerd.

Dit noemen ze POI’s, oftewel Points Of Interest. Voorbeelden zijn fietsenwinkels, ziekenhuizen en restaurants. Je kan makkelijk naar deze plekken zoeken in de fietscomputer.

Daarnaast hebben alle fietscomputers van Mio een Surprise Me-functie. Hiermee kun je je laten verrassen en de fietscomputer een leuke route laten bedenken.

Je vult je gewenste tijd en afstand in en de Mio Cyclo-fietscomputer biedt je een keuze uit drie verrassende routes. Hiermee kun je gelijk de navigatie starten en dat scheelt jou een boel uitzoekwerk.

De fietscomputers van de Discover-reeks beschikken ook over de Never Miss-functie. Hiermee maak je van je fietscomputer als het ware een notitieboekje.

Voorafgaand aan je rit kun je instellen welke bezienswaardigheden op je route je niet wil missen. Tijdens je rit krijg je dan een melding als je er bijna bent. Zo hoef je niets te missen.

Waterbestendig, oplaadbare accu en Strava

Er zijn nog meer eigenschappen die alle fietscomputers delen. Zo zijn ze allemaal waterbestendig en de luxere toestellen zelfs waterdicht.

Verder hebben alle fietscomputers een oplaadbare accu, dus je hoeft niet met allerlei draden in de weer. De accuduur is zo’n 10 uur bij alle fietscomputers. De Discover Pal is een uitzondering, die gaat langer mee.

Met alle fietscomputers kun je je rit uploaden naar Strava. Zo kun je aan je vrienden laten zien waar je hebt gefietst. Bij de goedkopere toestellen kan het alleen via de app van MioShare, bij de duurdere toestellen kan het ook via Wifi of Bluetooth.

Tot zover de overeenkomsten, laten we nu kijken naar de verschillen.

Mio Cyclo 210: Het basismodel

Fietscomputer zonder fratsen

bediening-cyclo-210

De Mio Cyclo 210 is de goedkoopste van het stel, voor 149 euro. Deze fietscomputer heeft weinig extra’s. Hij voldoet aan alle beschrijvingen hierboven, maar dat is het dan ook.

Deze fietscomputer heeft ook een nadeel: de Cyclo 210 is niet te koppelen met andere sensoren, omdat deze fietscomputer geen Bluetooth, ANT+ of Wifi heeft.

Je kan ‘m dus niet gebruiken in combinatie met bijvoorbeeld een hartslagmeter.
Mio Cyclo 215: Heeft wel ANT+

Combineren met andere sensoren

kaarten_op_mio_cyclo_215_europa

De Mio Cyclo 215 kost 179 euro en is iets luxer dan de Cyclo 210. Het voornaamste verschil is dat de Cyclo 215 beschikt over een ANT+ sensor.

En dat maakt wat ons betreft wel een wereld van verschil.

Dankzij de ANT+ sensor kun je deze fietscomputer combineren met andere sensoren, zoals een draadloze hartslagmeter, snelheidsmeter of cadanssensor.

Op deze manier krijg je veel meer gegevens over je ritten en je inspanningen.
Mio Cyclo 215 HC: Extra sensoren

Je krijgt er een hartslagmeter bij

mio_cyclo_215hc_review

De Mio Cyclo 215 HC is precies hetzelfde als de Mio Cyclo 215. Het verschil is dat je er bij de HC een hartslagmeter en een sensor voor je snelheid en cadans bij krijgt.

Die hoef je dus niet meer los te kopen. Hierdoor ben je in één keer klaar en weet je zeker dat al het materiaal goed bij elkaar past. Je betaalt wel iets meer, namelijk 189 euro.
Mio Cyclo 220: Niets meer missen

Wel Never Miss, geen ANT+

mio-cyclo-220_review

De Mio Cyclo 220 is net weer iets duurder en kost 199 euro. Deze fietscomputer heeft ten opzichte van de Cyclo 215 wel de Never Miss-functie, maar helaas ontbreekt er een ANT+ sensor. Dat vinden wij een rare keuze van Mio.

De navigatie is bij de 220 wel iets beter ten opzichte van de 210 en de 215. Bij de 220 heb je namelijk de mogelijkheid om de navigatie halverwege je rit te stoppen en je weer naar je startpunt te leiden.

Zo kun je zonder te verdwalen een rit eerder beëindigen.
Mio Cyclo Discover: Tijd om te ontdekken

Je kunt er ook mee wandelen

mio_cyclo_discover_bediening

De Mio Cyclo Discover is de goedkoopste optie van de wat duurdere Discover-reeks. Deze fietscomputers zijn net iets handiger met de navigatie en je kunt er ook mee gaan wandelen.

Om de navigatie aan te zetten voor een wandeling, verander je de profielinstelling van Cyclo naar Run & Walk. Vervolgens kun je er zonder zorgen mee wandelen. De Discover kost 219 euro.
Mio Cyclo Discover Connect: Wifi en Bluetooth

Zeer makkelijk te koppelen

mio_cyclo_discover_connect

De Mio Cyclo Discover Connect kost 279 euro en gaat weer een stapje verder. In tegenstelling tot de gewone Discover kan de Connect wel verbindingen maken via Wifi en Bluetooth. Hiermee koppel je ‘m makkelijker aan je smartphone, tablet of laptop.

Qua navigatie is de Connect ook slimmer. Deze fietscomputer kan bijvoorbeeld wegblokkades op je route vermijden. Dat is natuurlijk wel zo handig.

De Connect kan ook beter tegen water. Hij is namelijk niet waterbestendig, maar waterdicht. Hiermee is de kans op waterschade een stuk kleiner.
Mio Cyclo Discover Pal: Kleiner en beter

Scherm met anti-reflectie

Mio Cyclo Discover Pal

De Cyclo Discover Pal kost 349 euro en is de beste fietscomputer van Mio. Hij is tevens de kleinste, met een scherm van 2,8 inch. Extra handig bij deze fietscomputer is de anti-reflectielaag op het scherm. Hierdoor kun je ook bij felle zon alles goed aflezen.

De Discover Pal beschikt over alle voordelen van de andere fietscomputers. Daar komt nog eens bij dat de Pal een accuduur tot wel 17 uur heeft.

Je kunt er dus extreem lange fietstochten mee maken. Daarmee onderscheidt deze topper zich van de rest.
Aanbieding Mio Cyclo fietscomputers 

We zoeken altijd even naar de scherpste aanbiedingen op het internet. In dit geval hebben we gezien dat de Mio Cyclo 220 bij bol.com niet meer 199 euro, maar slechts 153 euro kost.

Daarmee is het ineens de goedkoopste fietscomputer van Mio. 

Conclusie

De fietscomputers van Mio zijn ideaal voor fietstoeristen, of je nou vanuit huis of op vakantie gaat fietsen. Ze hebben een lekker groot scherm met mooie kleuren en dat je met je vingers kan bedienen.

Alles werkt gebruiksvriendelijk en de navigatie doet het prima.

Als je geen luxe hoeft, kies je voor de Mio Cyclo 210 of 220. Als je de fietscomputer graag wil koppelen aan sensoren als een hartslagmeter, dan kies voor je Mio Cyclo 215 of 215 HC.

Als je ook Wifi en Bluetooth wil, dan kom je uit bij de Mio Cyclo Discover Connect. En als je echt het beste van het beste wil, met een veel betere accu en een scherper scherm, dan ga je voor de Mio Cyclo Discover Pal.

Wij zijn benieuwd waar jij voor kiest. We wensen je veel succes met het maken van je aankoop en veel fijne fietskilometers in de zon!

Bestel jouw Mio fietscomputer bij je favoriete winkel:


Meer merken:

Categorieën: Accessoires

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

1 reactie

Marianne van Beek · januari 24, 2023 op 9:23 am

Dank voor het fijne overzicht van de Myo Cyclo fietscomputer. Precies wat ik zocht.
Er staat echter een foutje in.
De Mio210 kost nu bij Bol.com €129
De Mio220 kost daar €159

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *