Wahoo fietscomputers (ELEMNT Bolt en ELEMNT Roam)

Laatst bijgewerkt door Simon op april 26, 2022

Ben je op zoek naar een nieuwe fietscomputer? Dan zit je met een keuze voor de Wahoo ELEMNT Bolt of de Wahoo ELEMNT Roam vrijwel altijd goed.

De fietsnavigatie van Wahoo is namelijk behoorlijk populair onder wielrenners en andere fietsers.

Op deze pagina bespreken we de voornaamste kenmerken van de Wahoo fietscomputers, de verschillende soorten en vind je de huidige aanbiedingen.

De kenmerken van Wahoo in het kort

Wahoo is stijlvol en elegant

wahoo_elemnt_roam_racefiets

Wahoo wordt gezien als de grootste uitdager van Garmin op het gebied van fietscomputers. Volgens sommige fietsers is Wahoo zelfs beter.

Hun fietscomputers met navigatie hebben net zo veel functies als die van Garmin en zien er ook nog eens goed uit.

Veel wielrenners zijn dol op de looks van de fietscomputers van Wahoo. De Wahoo ELEMNT Bolt en de Wahoo ELEMNT Roam hebben allebei een strakke, moderne en bijna futuristische uitstraling.

Veel fanatieke fietsers vinden een fietscomputer van Wahoo het mooiste staan op het stuur.

Wahoo levert ijzersterke prestaties

Uiteraard gaat het bij Wahoo niet alleen om de looks. Ze leveren ook gewoon keiharde prestaties. De navigatie werkt altijd goed, de accu is meer dan prima en er zijn veel mogelijkheden om gericht te trainen met een fietscomputer van Wahoo.

Verder maakt Wahoo het bijzonder makkelijk om je fietscomputer te koppelen met andere apparaten, zoals je smartphone, tablet of laptop.

Ook is het een fluitje van een cent om je fietscomputer te verbinden met andere sensoren, zoals een snelheidsmeter, een cadanssensor of een hartslagmeter.

Beide fietscomputers van Wahoo beschikken namelijk over Wifi, Bluetooth en ANT+.

Wahoo heeft bewust geen touchscreen

Een ander belangrijk kenmerk van de fietscomputers van Wahoo is dat ze geen touchscreen hebben. Dat lijkt een beetje ouderwets, maar het is een bewuste keuze.

Onder het scherm van de fietscomputers zitten fysieke knoppen die logisch en makkelijk werken. 

De afwezigheid van een touchscreen zien veel gebruikers juist als een voordeel. Als je in de winter fietst en handschoenen aan hebt, is het namelijk heel vervelend om een touchscreen te bedienen.

Met fysieke knoppen kun je gewoon je handschoenen aanhouden en alsnog de fietscomputer bedienen. Dat is nog eens handig!

Wahoo ELEMNT Bolt: klein maar fijn

Mooie kleuren op een compact scherm

wahoo_elemnt_bolt_v2

De Bolt is een compacte fietscomputer met een display van 2,2 inch. Het scherm is gemaakt van krasbestendig Gorilla Glass en je krijgt alle informatie op een overzichtelijke manier te zien met maar liefst 64 kleuren.

Het scherm heeft ook een Ambient Light Sensor, waardoor het scherm zich automatisch aanpast aan het omgevingslicht. Of het nou donker is of je juist in de felle zon fietst, het scherm is altijd goed af te lezen.

Zeer betrouwbare navigatie

De Wahoo ELEMNT Bolt zal je altijd de goede kant op sturen. Dankzij de Turn By Turn-navigatie krijg je heldere instructies bij iedere bocht.

Als je even van je route afwijkt, zal de navigatie je helpen om weer op het juiste pad te komen. Verder heb je ook nog een Back To Start-functie, om weer terug te keren naar je startpunt.

Direct vanuit de fietscomputer is het mogelijk om naar een punt op de kaart te navigeren. Als je wil navigeren naar een specifiek adres, dan zul je die route moeten aanmaken via de app van Wahoo op je smartphone.

Veel geheugen voor fietskaarten

wahoo_fietscomputer_instellen

We hebben het hier telkens over de Wahoo ELEMNT Bolt, maar eigenlijk gaat het over de Bolt v2. De huidige Bolt is namelijk een upgrade van een eerdere versie.

Die oude versie (v1) had slechts 4 GB aan geheugen. Veel gebruikers vonden dit een behoorlijk minpunt, omdat je dan niet al te veel routes op je fietscomputer kan hebben.

Gelukkig heeft Wahoo naar de kritiek geluisterd en de opslagruimte vergroot op de Bolt v2. Nu kun je er 16 GB op kwijt.

Dankzij de extra opslagruimte staan de kaarten van heel Europa, Noord-Amerika en Australië nu standaard op de Bolt. Andere kaarten zijn eenvoudig in te laden via de app van Wahoo. Zo kun je letterlijk de hele wereld over.

Lovende recensies en lagere prijs

Veel gebruikers van de Wahoo ELEMNT Bolt zijn heel tevreden. Op de website van bol.com heeft deze fietscomputer 36 recensies gekregen en een gemiddelde score van 4,6 van de 5 sterren.

Ook in webshops van andere verkopers zijn de beoordelingen zeer positief.

De gebruikers zijn in hun recensies lovend over de ELEMNT Bolt. Ze zijn zeer te spreken over het mooie ontwerp, de goede trainingsfuncties, de heldere navigatie en de vlotte koppelingen met andere apparaten.

De Bolt heeft dus alles wat je van een moderne fietscomputer verwacht.

De Wahoo ELEMNT Bolt kost zo’n 279 euro. Alle bekende webshops zitten rond die prijs. Wat ons betreft is het een eerlijke prijs voor dit indrukwekkende toestel.
Wahoo ELEMNT Roam: groot en sterk

Groot scherm met mooie vormgeving

wahoo_elemnt_roam

De Roam is een vrij grote fietscomputer met een display van 2,7 inch. Net als bij de Bolt is het scherm gemaakt van krasbestendig Gorilla Glass en krijg je een Ambient Light Sensor.

Het scherm van de Roam heeft naast zwart en wit nog 7 verschillende kleuren. Hij heeft dus niet zoveel kleuren als de Bolt. Volgens sommige fietsers lijkt het scherm op dat van een e-reader en is alles heel overzichtelijk.

Ook zeer betrouwbare navigatie

Net als bij de Bolt maakt de Roam gebruik van de kaarten van OpenStreetMaps (OSM). Die staan bekend als zeer betrouwbaar en dus zal de Wahoo ELEMNT Roam je altijd op je plek van bestemming krijgen.

Om de navigatie zo duidelijk mogelijk te maken, hebben ze er nog een aantal functies aan toegevoegd. Zo krijg je bij de Turn By Turn-functie heldere instructies bij elke bocht en brengt de Back To Start-functie je zonder problemen weer terug naar je startpunt.

Je kan zowel op de fietscomputer als via de app een route aanmaken. Als je naar een specifiek adres wilt navigeren, dan zul je die route moeten aanmaken via de app. Als je naar een punt op de kaart wilt navigeren, dan kan dat ook op de fietscomputer.

Betere accu, maar minder geheugen

De Roam heeft de beste accu van Wahoo. Met de navigatie aan gaat de Wahoo ELEMNT Roam zeker 17 uur mee. Dat is een prima score, ook vergeleken met de top-toestellen van Garmin. De Bolt scoort iets minder met zo’n 15 uur.

Een nadeel van de Roam is de beperkte opslagruimte van 4 GB. Als je op een lange fietsvakantie gaat, kun je hierdoor niet alle routes tegelijk inladen.

Het verwisselen van routes gaat gemakkelijk via de app, maar hier heb je dan wel even een internetverbinding voor nodig. Op vakantie kan dat soms lastig zijn.

Mooie beoordelingen en iets hogere prijs

Zoals altijd kijken we ook altijd even naar de ervaringen van andere gebruikers. De recensies in de webshop van bol.com geven een overtuigend beeld van deze fietscomputer.

Op basis van 16 reviews heeft de ELEMNT Roam de maximale score van 5 van de 5 sterren. Dat zie je niet zo vaak en is heel indrukwekkend.

De gebruikers zijn zeer positief over de navigatie, het scherm en de accu. Ze vinden het een apparaat van goede kwaliteit, dat handig in gebruik is en voldoet aan alle verwachtingen.

Een nieuwe ELEMNT Roam kost je zo’n 359 euro. Daarmee is het de duurste, maar ook zeker de beste fietscomputer van Wahoo.

Ten opzichte van de duurste fietscomputers van Garmin valt de prijs nog best mee. Die kosten al gauw meer dan 500 euro.
Aanbieding Wahoo fietscomputers 

Als echte Nederlanders speuren we altijd het hele internet af, op zoek naar de beste aanbieding voor onze fietscomputers. We willen natuurlijk graag de beste deal scoren en niet onnodig teveel betalen.

Helaas hebben we op dit moment geen flinke korting kunnen vinden voor de Wahoo ELEMNT Bolt of de Wahoo ELEMNT Roam. Wel weten we dat deze shop altijd nette prijzen hanteert.

Conclusie

Met een fietscomputer van Wahoo ga je nooit de mist in. Zowel de Wahoo ELEMNT Bolt als de Wahoo ELEMNT Roam is een uitstekende keuze. Wielrenners van over de hele wereld zijn zeer enthousiast over de fietscomputers van Wahoo.

Als we toch een van de beide toestellen moeten kiezen, gaan wij voor de Bolt. Die heeft meer kleuren, meer geheugen en is een tikkeltje compacter.

En dat allemaal ook nog eens voor een lagere prijs. Maar uiteraard valt er ook veel voor de Roam te zeggen, vanwege het grotere scherm en de betere batterij.

Wij wensen je veel succes met het maken van je keuze. Hopelijk heb je nu voldoende informatie om de bestefiets computer voor jou te kopen en ga je er veel fijne fietskilometers mee tegemoet!💡 Misschien ook interessant voor jou:

Categorieën: Accessoires

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *