Wahoo vs Garmin – Welke past bij jou?

Laatst bijgewerkt door Simon op februari 6, 2023

garmin-vs-wahoo

Wahoo en Garmin brengen je naar de plaats waar je wilt op de fiets. Maar hoe kun jij die juiste weg bewandelen met het uitzoeken van een fietsnavigatie?

Maak je niet druk, want wij gaan je helpen. Na het lezen van onze blog weet jij precies welke afslag je moet nemen.

Wahoo vs. Garmin. De top toestellen van dit moment. Jij bent straks in staat te kiezen tussen beide en te bepalen welke het beste aansluit bij jouw wensen.

Fietsnavigatie Garmin

De oudste op het gebied van fiets navigatie is Garmin. Of je nu op zoek bent naar navigatie op de weg, op het water of in de lucht, Garmin kent het allemaal.

Er is een hele belangrijke reden waarom Garmin goed bekend staat. Dit komt namelijk vanwege de gebruiksvriendelijkheid en de hoge kwaliteit van de fietscomputers.

Garmin biedt nog meer voordelen. Zo bieden ze speciaal voor de fanatieke sporter veel mogelijkheden om trainingen tot in detail in kaart te kunnen brengen.

Er zijn een tal van toestellen die geschikt zijn voor het navigeren tijdens jouw fietsroute. Een aantal modellen op een rijtje:

Later meer hierover..

Waarom kies je voor de Garmin fietscomputer?

Garmin heeft met de Edge serie vooral ingespeeld op de fanatieke sporters. Als jij vaak lange afstanden aflegt met de fiets, dan kun je na de training gelijk achter je computer gaan zitten.

Op deze manier kun jij je trainingen analyseren. Waarschijnlijk past de Garmin fietsnavigatie het beste bij jou. Je kunt de fietscomputer instellen naar je eigen persoonlijk voorkeuren.

Wil jij gebruik maken van de Garmin Connect? Ook wel online omgeving genoemd, dan kun je de uitgebreide trainingsprogramma’s instellen en downloaden op jouw toestel.

Alle mogelijke opties kunnen het gebruik wel iets ingewikkelder maken. De nieuwste Garmin Edge 1030 plus GPS is de beste in zijn soort wat betreft de accu. Deze kan namelijk wel 24 uur meegaan.


Fietsnavigatie Wahoo

Een nieuwe frisse blik op een prachtig merk. Wahoo heeft een nieuwe fiets navigatie kunnen produceren, die in werkelijk alle opzichten vernieuwingen met zich meebrengt.

De Wahoo ELEMNT is uniek en kenmerkt zich door het gebruiksgemak, maar ook de prijs en kwaliteitsverhouding. Je kunt de fietsnavigatie eigenlijk volledig bedienen met je eigen smartphone.

De instellingen kun je hierdoor heel eenvoudig doorvoeren. Wahoo gebruikt een zwart-wit scherm in tegenstelling tot Garmin.

Moet je dit zien als een nadeel? Wij denken van niet. De schermen zijn prima geschikt voor de weergave van de details. Je route plannen met een duidelijke navigatie is dus geen enkel probleem.

Denk je dat een felle zon van invloed zal zijn op het aflezen van je scherm? Niets is minder waar, dit heeft geen enkele invloed. Een tweetal toppers zijn Wahoo ELEMNT ROAM en de ELEMNT BOLT Stealth.

Waarom kies je voor de Wahoo fietscomputer?

De Wahoo ELEMNT fietscomputer kun je gebruiken voor meerdere doeleinden. Je gebruikt deze voor prestatiegerichte doeleinden, maar ook voor een recreatieve fietser is dit een prima keuze.

Ook als je het niet erg vind je fietsnavigatie te bedienen met je smartphone en de gebruiksvriendelijkheid en het functionele deel belangrijk vindt.

Beide zijn uitstekend als je op zoek bent naar een compact en geoptimaliseerd toestel dan een grotere variant. De Wahoo BOLT Stealth is de meest compacte in zijn soort.

De Wahoo ROAM is een klein beetje groter en heeft een kleurenscherm, maar ook kun je navigeren naar een adres die jij ingeeft.

Een bijkomend voordeel is dat je teruggeleid wordt naar de route, wanneer je hiervan afgeweken bent. Je kunt een route van Strava snel een eenvoudig downloaden om deze gelijk te fietsen.

De Wahoo ROAM zorgt er ook nog eens voor dat je fietsroute altijd geschikt is voor jouw fiets. Op deze manier blijf je altijd veilig op de fietspaden.


Wahoo vs Garmin – Specificaties

Wij hebben nog een aantal belangrijke specificaties voor je op een rijtje gezet. Je kunt op deze manier nog gemakkelijker een keuze maken voor de fietsnavigatie die bij jouw past.

Type     Garmin Edge 130 plus  Wahoo ELEMNT ROAM
Geschikt voor hartslag sensorJaJa
Shimano Di2 integratie NeeJa
Accuduur12 uur17 uur
KaartenGeenEuropa (OSM)


TypeGarmin Edge 1030 PlusWahoo ELEMNT BOLT Stealth
Geschikt voor hartslag sensorJaJa
Shimano Di2 IntegratieJaJa
Accuduur            24 uur15 uur
KaartenEuropa OSMEuropa OSM

Wahoo vs. Garmin – Tot slot

De accuduur van alle genoemde toestellen zijn naar schatting, omdat men niet weet hoe extreem je de fietsnavigatie zult gaan gebruiken.

Ook het weer en het gebruik van de sensoren zijn hierop van invloed. We kunnen concluderen uit bovenstaande dat er wat betreft de kaarten weinig verschillen zijn tussen beide merken.

Het lijkt erop dat de verschillen vooral zichtbaar in het scherm zitten en de technische specificaties per toestel. Ga jij voor Wahoo of Garmin?

Bevestig jouw keus hieronder en bekijk direct de beste deals:

💡 Misschien ook interessant voor jou:


Categorieën: Accessoires

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *