Garmin Edge 830 – Review en Aanbieding

garmin-edge-830-aanbieding

Ben je benieuwd of de Garmin 830 wat voor jou is? Of ben je al langer op zoek naar een Garmin Edge 830 aanbieding?

Dat begrijpen we, want deze fantastische fietscomputer kan elke fervente fietser wel gebruiken.

Wil je graag meer inzicht krijgen in jouw prestaties, zodat je jezelf nog meer kunt verbeteren? Dan is een fietscomputer ideaal.

De Garmin Edge 830 is echter niet zomaar een fietscomputer, het is de fietscomputer voor elke liefhebber en voor professionele wielertoeristen.

Een Garmin Edge 830 aanbieding kan je dan ook echt niet zomaar laten schieten.

In dit artikel kom je alles te weten over deze fantastische fietscomputer, ook waar je de Garmin Edge 830 aanbieding kunt vinden.

Direct de beste aanbieding vinden? Klik even op de knop hieronder:


De Garmin Edge 830

garmin_830_fietscomputer

Ben je op zoek naar een stevige en compacte fietscomputer, die erg makkelijk te gebruiken is? Wil je graag veel mogelijkheden en sensoren die jouw prestaties nauwlettend in de gaten houden?

Dan is de Garmin Edge 830 zeker iets voor jou. Het compacte touchscreen display geeft alles dat je wil zien helder en duidelijk weer.

Bovendien is het ook erg fijn om het touch display te kunnen gebruiken. Zo hoef je niet langer te sukkelen met de kleine knopjes op jouw fietscomputer, want die zijn niet zo handig tijdens het rijden.

Kwaliteit en stevigheid

Een fietscomputer moet natuurlijk wel tegen een stootje kunnen. Hopelijk niet, maar het kan altijd zijn dat je valt met de fiets, of dat je jouw computer gewoon uit je handen laat vallen.

Wel, deze Garmin Edge 830 is stevig gebouwd, zodat hij niet stuk zou mogen gaan bij het kleinste ongelukje. Net zoals de andere toestellen van Garmin, werden er voor deze fietscomputer ook enkel stevige materialen gebruikt.

De kwaliteit van een fietscomputer merk je natuurlijk niet alleen aan wat hij kan.

Straks zullen we je iets meer vertellen over de vele trainingsgegevens die hij kan verzamelen, en over de routes. Eerst moeten we het nog over een belangrijk onderdeel hebben: de batterij.

Onderweg is het uiteraard niet mogelijk om jouw batterij op te laden, maar ook wanneer je op fietsweekend wilt gaan, is het veel leuker als je de batterij niet hoeft bij te laden tussendoor.

Door zijn maximale batterijduur van maar liefst 20 uur, is het toestel erg geschikt voor iedereen die graag meerdere dagen na elkaar wil gaan rijden. Je zult niet vaak, of zelfs helemaal niet moeten bijladen.

Trainingsgegevens

Deze Garmin Edge 830 houdt al jouw gegevens nauwkeurig bij. Zo kan je bijvoorbeeld automatisch gebruik maken van een evaluatierapport betreffende jouw trainingen.

Bovendien kan het toestel ook worden geconnecteerd met verschillende sensoren, zoals een VO2 max meter of een borstband met hartslagmeter. Op die manier kan deze Garmin fietscomputer ook al die gegevens voor jou bewaren.

Wil je graag echt verbeteren? Dan kan het nuttig zijn om te zien hoe je in het verleden al hebt gepresteerd. De meeste fietscomputers houden slechts bij hoe lang je onderweg was en hoe ver je hebt gereden, maar de Garmin Edge 830 kan nog veel meer.

Hij kan namelijk ook verbinding maken met verschillende toestellen die zich bezig houden met de fietsdynamica. Op die manier kun je te weten komen in welke houding je bijvoorbeeld het best presteert.

Sommige wielrenners kunnen beter wat meer gebogen rijden, voor anderen werkt het dan weer beter om wat rechter te zitten. Zelf kan je dat moeilijk aanvoelen, maar deze fietscomputer kan dat voor jou makkelijk analyseren.

Routes

garmin_edge_830_review

Natuurlijk moet een fietscomputer ook bestemd zijn om de beste routes te kunnen vinden. Ook daar is deze Garmin Edge 830 een echte kampioen in.

Het toestel beschikt namelijk over verschillende kaarten, zodat je steeds jouw route kunt uitstippelen. Daarenboven komt er ook nog eens bij, dat het toestel beschikt over hoogtegegevens.

Alsof dat allemaal nog niet genoeg is, vind je op de kaart ook nog heel wat beschrijvingen over bepaalde locaties of speciale punten.

Heb je zelf geen inspiratie? Dan kan je ook eens een van de populaire routes fietsen.

Doordat er zoveel fietsers zijn die gebruik maken van een Garmin toestel, hebben ze namelijk de mogelijkheid ingevoerd om routegegevens te uploaden.

Die data worden van duizenden fietsers, van overal ter wereld verzameld. Op die manier kan je een route uitstippelen langs de populairste wegen.

Garmin Edge 830 Video Review

Voor wie is de Garmin 830 het meest geschikt?

Deze fietscomputer is geschikt voor een groot publiek. In principe hebben alle fanatieke fietsers er baat bij. Dan heb ik het over mountainbikers, racefietsers en tourfietsers.

Toch is de 830 het meest populair onder de sportievelingen. Dit komt omdat je in staat bent je prestaties zeer nauwkeurig te tracken. De fietscomputer biedt je een uitgebreide trainingsanalyse, waardoor je exact weet waar je fysieke verbeterpunten liggen.

Desalniettemin kun je hem ook gewoon prima gebruiken om lekker mee te touren, of zelfs voor fietsvakanties. De navigatie van deze computer doet het namelijk uitstekend.

Vergeleken met zijn broers

Natuurlijk is de Edge 830 niet de enige fietscomputer van Garmin. Sterker nog, dit merk heeft al heel wat fietscomputers uitgebracht. Zoveel zelfs dat sommigen niet weten welke ze moeten kiezen.

Naar mijn mening is de 830 momenteel het meest compleet van allemaal. Maar het kan nooit kwaad om eens een goede vergelijking te trekken.

Vergeleken met zijn voorganger, de Edge 820 mag de conclusie duidelijk zijn. Z’n kleinere broertje biedt je heel wat minder mogelijkheden en functies. Wel is de computer ietsjes kleiner, wat sommigen als voordeel zien.

Een van de meest interessante vergelijkingen is echter die met de Edge 1030. Bekijk hier onze vergelijking tussen deze 2 paradepaardjes: Garmin Edge 830 versus 1030.

Garmin Edge 830 Plus

Het is nog eventjes wachten tot de 830 Plus uitkomt. De algemene verwachting is dat dit model een tikje uitgebreider zal zijn, maar de verschillen minimaal.

Dat denk ik persoonlijk ook. Vergelijk het bijvoorbeeld maar met de verschillen tussen de 1030 en 1030 Plus. Die waren ook miniem.

Ook de Garmin Edge 840 zit in de pijplijn. Hoewel het nog wel even zal duren voordat die op de markt komt. Laten we eerst de 830 Plus maar eens afwachten. Wij zijn benieuwd!

Over het merk Garmin

Met de Garmin Edge 830 hebben we er niet zomaar een fietscomputer uitgekozen. Garmin is namelijk een van de topmerken binnen deze industrie.

Al jaar en dag zijn er mensen die naar de elektronicawinkel gaan om een Garmin. Sommigen bedoelen daarmee dat ze een GPS of een wandelcomputer gaan kopen, anderen hebben het dan weer over de fietscomputers.

Aangezien Garmin een leidend merk is binnen de elektronicawereld voor de sport, spreekt men gewoon over een Garmin.

Het merk is al zo lang op de markt, dat ze enorm veel expertise hebben kunnen opbouwen. Bovendien maken ze ook gebruik van de feedback die ze krijgen van hun klanten.

Die terugkoppeling gebruiken ze namelijk bij het bedenken van hun nieuwe producten. Garmin biedt heel wat verschillende soorten toestellen aan, maar stuk voor stuk zijn ze erg kwalitatief.

Garmin Edge 830 aanbieding vinden & kopen

Zoals je waarschijnlijk ook wel al zult gemerkt hebben, is de Garmin Edge 830 echt een fantastische fietscomputer die over zoveel mogelijkheden beschikt.

Uiteraard konden we in dit artikel niet al zijn eigenschappen opnemen, dus hebben we er vooral voor gekozen om de meest relevante eigenschappen op te nemen.

Ben je benieuwd naar nog meer informatie over deze fantastische fietscomputer? Dan is het misschien nuttig dat je eens kijkt op de productpagina van Bol.com.

Daar vind je onder andere nog meer details en je vindt er ook de actuele Garmin Edge 830 aanbieding prijs.

Wil je hem meteen bestellen? Voel je dan helemaal vrij, want Bol.com is de referentie voor al jouw online aankopen.

Bol.com biedt een uitstekende klantenservice, zowel voor de verkoop als erna, kun je terecht bij hun klantenservice met al jouw vragen.

Daarenboven leveren ze normaal gezien altijd erg snel. Mocht je nog niet 100% overtuigd zijn, dan raad ik je alvast aan om even een kijkje te nemen. Ik ben er vrij zeker van dat je even enthousiast zult zijn als ons.

Klik even op de knop hieronder om direct de beste huidige aanbieding te checken:





Veelgestelde vragen

Is er ook regelmatig een bundel aanbieding?

Ook de Garmin Edge 830 bundel is regelmatig afgeprijsd. Als je benieuwd bent naar de huidige kortingen, klik dan even op een van de blauwe knoppen op deze pagina.

Verkoopt Coolblue de Garmin Edge 830?

Coolblue heeft de Garmin Edge 830 voor langere tijd in het assortiment gehad. Op het moment van schrijven is deze fietscomputer hier echter niet te verkrijgen. Mocht je benieuwd zijn naar het huidige aanbod op Coolblue? Klik dan even hier.

Is er korting op de Garmin Edge 830 met Black Friday?

De voorgaande jaren waren er flinke kortingsacties op deze fietscomputer. Of dat dit jaar weer het geval is, moet nog blijken. Check voor meer informatie even de Garmin Black Friday pagina.



Misschien vind je dit ook leuk: