Polar fietscomputer: De beste fietsnavigatie van Polar

Laatst bijgewerkt door Joni op mei 13, 2023

Vind je het heerlijk om lange fietstochten te maken? En ben je daarvoor op zoek naar een goede fietsnavigatie? Dan is het goed om te weten dat je uit behoorlijk veel systemen kunt kiezen.

Eén van de merken die interessante fietsnavigatiesystemen aanbiedt, is het merk Polar. Dit merk is in de afgelopen jaren door tal van fietsgerelateerde producten erg populair geworden.

Het merk Polar

Polar is een van origine Fins bedrijf en werd al in 1977 opgericht. Vanaf dat moment heeft Polar wereldwijd een flinke groei door weten te maken; iets wat vooral aan de vele hartfrequentiemeters te danken is.

Polar is namelijk de bekendste leverancier van hartslagsensoren, van hartslagbanden en van hartslaghorloges

Voor allerlei multisporthorloges ben je bij Polar ook aan het juiste adres. In dergelijke horloges is een GPS functie ingebouwd, waardoor je met zo’n fietshorloge kunt navigeren. Dát is min of meer ook mogelijk met een fietsnavigatie van dit merk.

Voor Polar was het een logische keuze om óók fietsnavigatiesystemen te ontwikkelen. In dit artikel vertellen we je hier graag meer over.

Aanbod van Polar

Op dit moment is het aanbod van Polar nog niet heel uitgebreid. Sterker nog; op dit moment kun je uit slechts één fietsnavigatiesysteem van Polar kiezen.

Over dit systeem, de Polar M460, lees je hieronder meer.

Polar M460

Polar m460

Als je op zoek naar een goede fietscomputer bent, is de Polar M460 een prima optie.

Deze fietscomputer beschikt over een nauwkeurige GPS sensor, waardoor de mogelijkheden van deze computer nóg diverser zijn.

Wat je met deze Polar fietscomputer kunt? In de basis kun je tijdens het fietsen allerlei waarden bij laten houden. Je kunt hierbij denken aan de snelheid, de afstand, de hoogte en de hellingshoek.

Nadat je deze fietscomputer aan je smartphone gekoppeld hebt, kun je ‘m aan allerlei sensoren koppelen.

Door ‘m bijvoorbeeld aan een hartslagmeter te koppelen, ben je óók in staat om je hartslag te meten. Op een vergelijkbare manier is het ook mogelijk om je wattage te meten tijdens het ritten.

Hoogtepunt van deze Polar fietscomputer is uiteraard de GPS functie. Met dank aan deze GPS functie kun je na afloop zien welke route je hebt afgelegd. Je ziet hierbij precies op welke locaties je geweest bent en hoe je totale route er uit ziet.

Is het dan met deze fietscomputer niet mogelijk om te navigeren? Nee, een volwaardige navigatiefunctie ontbreekt op deze Polar fietsnavigatie.

Je kunt echter wel gebruik maken van een app als Strava; op die manier kun je alsnog navigeren.

Tijdens het fietsen worden dus allerlei waarden bijgehouden. Deze waarden kun je op het beeldscherm aflezen en dat gaat prima.

Polar heeft namelijk voor een duidelijk en goed afleesbaar scherm gezorgd. Ongeacht vanuit welke hoek je op dit scherm neerkijkt, geniet je van een prima afleesbaarheid.

Polar heeft ook nog aan de veiligheid gedacht; aan de voorzijde van deze Polar fietsnavigatie is namelijk een lampje aangebracht.

Aangezien deze voorzijde naar de voorkant van je fiets wijst, val je hiermee in het donker goed op. Je kunt dit dan ook zien als een combinatie van een fietscomputer, een hartslagmeter, een fietsnavigatie en verlichting.

👍 Voordelen:

  • Goed afleesbaar beeldscherm
  • Aan tal van apps te koppelen
  • Licht van gewicht en makkelijk te gebruiken
  • Inclusief lampje aan de voorzijde
  • Prima prijs-kwaliteitsverhouding

👎 Nadelen:

  • Geen volwaardige fietsnavigatie
Polar fietsnavigatie vs. Garmin fietsnavigatie

Garmin vs Polar

Ben je op zoek naar een goede fietsnavigatie? Dan is de kans groot dat je bij een variant van Garmin uit gaat komen.

De navigatiesystemen voor op de fiets van Garmin zijn populair, zijn betaalbaar en zijn in tal van varianten te verkrijgen.

Hoe verhoudt een Polar fietsnavigatie tot een Garmin fietsnavigatie? En wat is voor jou de beste keuze? Op deze twee vragen geven we hieronder graag een antwoord.

Duidelijk verschil in aanbod

Het is een fiets dat er een duidelijk verschil in aanbod aanwezig is tussen Polar en Garmin. Bij Garmin kun je uit veel fietsnavigatiesystemen kiezen, terwijl je bij Polar vooralsnog uit één variant kunt kiezen.

Verschil in prijs

Over het algemeen kan gesteld worden dat de fietsnavigatiesystemen van Garmin relatief prijzig zijn. Het klopt dat je hier al snel een paar honderd euro aan kwijt bent, maar daar krijg je een hoop voor terug.

Voor de Polar fietsnavigatie betaal je echter een stuk minder geld. Qua prijs-kwaliteitsverhouding scoort de Polar fietsnavigatie dan ook hoge punten.

Verschil in aansluitmogelijkheden

Wil je graag genieten van een fietsnavigatie met hartslagmeter? Dan kom je al snel bij de variant van Polar uit.

Dat is vooral te danken aan het feit dat je die navigatie aan allerlei externe producten kunt koppelen. Je kunt het navigatiesysteem bijvoorbeeld perfect koppelen aan een Polar hartslagband.

Is dat bij een Garmin fietsnavigatie dan niet mogelijk? Nou, het is wel mogelijk, maar het werkt niet zo feilloos als bij een Polar fietsnavigatiesysteem.

Verschil in navigatiemogelijkheden

Als je voor een Garmin fietsnavigatie kiest, ben je van een compleet navigatiesysteem verzekerd. Op het display zie je precies waar je naar toe moet, hoeveel kilometer je nog moet rijden en andere aanvullende informatie.

Op een Polar fietsnavigatie ontbreekt zo’n functie vooralsnog. Dit kun je dan ook niet als een volwaardige fietsnavigatie zien, maar meer als een fietscomputer met GPS functie.

Door de GPS functie ben je in staat om allerlei routes bij te houden en achteraf terug te zien. Je kunt echter niet tijdens het fietsen van het navigatiesysteem genieten.

Alternatieven voor een fietscomputer van Polar

Lijkt een Polar fietscomputer je wel iets? Vind je het alleen jammer dat je uit slechts één variant kunt kiezen? Dan zijn er prima alternatieven te bedenken.

Deze alternatieven bespreken we graag hieronder.

Een Polar multisporthorloge

Polar Grit X

Een prima optie die je hebt, is om voor een Polar multisporthorloge te kiezen. Op zo’n horloge kun je van de navigatiefunctie gebruik maken, terwijl je van nog véél meer functies gebruikt kunt maken.

Met zo’n horloge is het zelfs mogelijk om gedetailleerde bergafwaartse- en bergopwaartse statistieken op te meten.

Spreekt een multisporthorloge van Polar je aan? Dan is het goed om te weten dat je dit horloge aan allerlei andere producten van Polar kunt koppelen.

Je kunt dit horloge bijvoorbeeld aan een hartslagband koppelen, waardoor je eigenlijk van een horloge met hartslagmeter geniet. Deze koppeling verloopt overigens vlekkeloos, zoals je van Polar mag/kunt verwachten.

Wil je graag een Polar multisporthorloge met GPS functie aanschaffen? Wij raden je in dat geval van harte de Polar Grit X aan.

Een fietscomputer van een ander merk

garmin fietscomputer

Je kunt uiteraard ook voor een fietscomputer van een ander merk kiezen. Je komt daarbij al snel bij Garmin uit, waarover je hierboven reeds meer hebt kunnen lezen.

De fietscomputers van Garmin zijn prima, maar zijn wel prijziger dan de opties van Polar. Het is aan jou om te bepalen waar je voorkeur naar uit gaat.

Is een Polar fietsnavigatie aan te raden?

Polar M460 met hartslagmeter

Mocht je een goede fietsnavigatie aan willen schaffen, ben je bij Polar zeker aan het juiste adres. De Polar M460 is een prima fietscomputer, maar we verwachten op termijn nog meer varianten van Polar.

We verwachten dat Polar haar kennis en expertise in gaat zetten om meer en meer producten op de markt te brengen.

Bij de fietsnavigatie van Polar valt in ieder geval de prijs-kwaliteitsverhouding direct op. Zoals we van Polar gewend zijn, is de kwaliteit van de fietsnavigatie dik in orde.

Dat is echter ook het geval voor de prijs van de fietscomputer met GPS. Je betaalt slechts ongeveer 150 euro; dat is een stuk minder geld dan voor bijvoorbeeld een Garmin fietscomputer met GPS.

Verder vallen de aansluitmogelijkheden in positieve zin op. Zoals we in dit artikel al aangegeven hebben, kun je een Polar fietscomputer op tal van Polar apparaten aansluiten.

Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld een hartslagband denken, maar ook aan een speciale cadans sensor. Met dank aan deze cadans sensor ben je in staat om je fietsprestaties naar een nog hoger niveau te tillen.

Bij de Polar fietsnavigatie valt bovendien de compactheid op. De fietscomputer van dit merk is vrij compact, waardoor je ‘m makkelijk op het stuur van je racefiets kunt bevestigen.

Nadat je dit hebt gedaan, meet de fietsnavigatie alle gewenste waarden op. Op het duidelijke beeldscherm lees je de gewenste waarden vervolgens makkelijk af.

Tip: maak een keuze tussen een fietscomputer en een fietsnavigatie

Tot slot adviseren wij je om goed na te denken over het gewenste apparaat. Heb je het liefste een fietscomputer met GPS functie? Of geef je de voorkeur aan een fietsnavigatie?

Een fietscomputer met GPS functie is ideaal om achteraf de route en locaties te kunnen bekijken. Met een fietsnavigatie ben je in staat om tijdens het fietsen te navigeren. Je hoeft alleen maar de meldingen op het display op te volgen. Ideaal!

Een fietscomputer met GPS functie is veelal goedkoper. Bovendien levert Polar op dit moment nog geen volwaardige fietsnavigatie; het is goed mogelijk dat Polar op termijn wel meer en meer volwaardige fietsnavigatiesystemen op de markt gaat brengen!


💡 Misschien ook interessant voor jou:


Categorieën: Accessoires

Joni

Joni's passie en expertise ligt bij alles wat met fietsen te maken heeft. Maar het liefst houdt ze zich bezig met stadsfietsen en fietsaccessoires. Met een scherp oog voor zowel stijl als functionaliteit, biedt Joni waardevolle inzichten en praktisch advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *