Sigma fietscomputer kopen? Het aanbod van Sigma Sport

Laatst bijgewerkt door Kaz op februari 15, 2023

Een fietscomputer is tijdens het fietsen eigenlijk onmisbaar. Op de fietscomputer lees je onder meer af wat je snelheid is en welke afstand je al afgelegd hebt.

Kies je voor een fietscomputer met GPS? Dan kun je de computer ook nog als fietsnavigatie gebruiken.

Wil je graag een nieuwe fietscomputer aanschaffen? Dan is het goed om te weten dat je uit heel veel soorten fietscomputers kunt kiezen.

We bespreken de verschillende Sigma Sport fietscomputers en bespreken op welke punten ze uitblinken.

Over de Sigma fietscomputers

Een fietscomputer van Sigma behoort tot de top van de markt. Dit komt onder meer doordat dit merk voortdurend aan het innoveren is. Zo was Sigma één van de eerste merken die met een draadloze fietscomputer op de proppen kwam.

Door de jaren heen heeft Sigma de positie van marktleider ingenomen.

Dit is wat ons betreft volledig terecht en te danken aan de volgende punten:

  • Sigma levert veel soorten fietscomputers af. Gaat je voorkeur uit naar een bedrade variant? Of heb je liever een fietscomputer die draadloos werkt? Wil je graag een fietscomputer met GPS hebben? Of heb je voldoende aan alleen een Sigma kilometerteller? Ongeacht wat je wensen zijn, kun je bij Sigma Sport terecht. Dit merk biedt simpelweg heel veel soorten fietscomputers aan.
  • De fietscomputers werken goed en nauwkeurig. Als je een fietscomputer gebruikt, wil je uiteraard dat de weergegeven waarden nauwkeurig zijn. Daar kun je bij een Sigma fietscomputer van uitgaan. Wel is het zo dat dit per computer verschillend is, waarover later meer.
  • De fietscomputers zijn betaalbaar. Ongeacht voor welke Sigma fietscomputer je kiest, valt de prijsstelling op. Ten opzichte van bovenstaande merken is het merk Sigma een stuk goedkoper. De algehele prijs-kwaliteitsverhouding is één van de redenen waarom veel mensen voor een computer van Sigma kiezen.
  • De fietscomputers zijn relatief eenvoudig. Ben je op zoek naar een fietscomputer die nauwkeurig je hartslag opmeet? Of ben je op zoek naar een fietscomputer met GPS en kleurenbeeldscherm? In dergelijke gevallen kun je niet bij Sigma aankloppen. De fietscomputers van dit merk zijn een stuk eenvoudiger dan de fietscomputers van bijvoorbeeld Garmin of Mio.

Al met al kunnen we stellen dat de fietscomputers van Sigma onderscheidend zijn. Ze onderscheiden zich qua functies, qua prijs en qua kwaliteit. Dat je dan ook nog eens uit heel veel fietscomputers van dit merk kunt kiezen, maakt voor ons het plaatje compleet.

Het aanbod Sigma Sport fietscomputers

Zie je de aanschaf van een Sigma Sport fietscomputer al helemaal zitten? Gezien bovengenoemde eigenschappen/kenmerken kunnen we ons dat goed voorstellen.

Het is wel van belang dat je een goede vergelijking voor jezelf maakt. Zoals hierboven al aangegeven, kun je tegenwoordig uit veel fietscomputers bij dit merk kiezen.

Vandaar ook dat wij op zoek zijn gegaan naar 7 interessante Sigma fietscomputers. Onze bevindingen delen wij graag met je hieronder.

1. Sigma Fietscomputer Pure 1 ATS

De Sigma Fietscomputer Pure 1 ATS is een geweldige draadloze fietscomputer. Deze computer werkt volledig draadloos, beschikt over een duidelijk scherm en meet nauwkeurig de verschillende waarden op. Voor deze fietscomputer betaal je bovendien slechts 30 euro.

Deze fietscomputer is vooral geschikt voor de recreatieve fietser. Dit is onder meer te danken aan de functies van deze fietscomputer: actuele snelheid, dagafstand en rijtijd, totaal aantal kilometers, totale rijtijd en een 2 uur auto start-stop systeem.

Bij deze fietscomputer kun je nauwkeurig zelf de wielgrootte aangeven.
2. Sigma Fietscomputer BC 7.16 ATS

Fiets je graag op je racefiets of een andere sportieve fiets? Dan sluit de Sigma Fietscomputer BC 7.16 ATS goed op je wensen aan.

Deze fietscomputer is uitermate geschikt voor de beginnende sportfietser. Ook als je graag lange afstanden fietst, is deze fietscomputer geweldig.

Deze fietscomputer werkt volledig draadloos. Tijdens het fietsen zie je op het grote display tal van waarden naar voren komen. Je bepaalt zelf wat je precies op het display ziet staan.

Bovendien is deze fietscomputer makkelijk te bevestigen, waardoor je hier binnen mum van tijd gebruik van maakt. Ook deze fietscomputer is weer betaalbaar.
3. Sigma Sport Rox 4.0 GPS

Gaat je voorkeur uit naar een fietscomputer met GPS? Dan kies je het beste voor deze Sigma Sport Rox 4.0 GPS computer.

Deze fietscomputer beschikt over een GPS ontvanger, waardoor je deze computer kunt gebruiken als fietsnavigatie. Dit maakt deze fietscomputer erg veelzijdig.

Deze fietscomputer biedt meer dan 30 functies aan, beschikt over een extra groot display en wordt met een stuurhouder geleverd. Dankzij deze stuurhouder is het monteren van deze computer een fluitje van een cent.

Dankzij de ANT+ en BLE sensoren kun je ook nog nauwkeurig je snelheid, cadans en hartslag op laten meten. Deze Sigma Sport fietscomputer is logischerwijs wel een slag duurder.
4. Sigma Pure 1

Wil je zo min mogelijk geld aan je nieuwe fietscomputer uitgeven? En hoef je niet zozeer een draadloze variant te hebben? Dan sluit de Sigma Pure 1 prima op je wensen aan.

Deze fietscomputer kost slechts 2 tientjes, is van een groot beeldscherm voorzien en werkt dus bedraad.

Deze fietscomputer biedt 5 functies aan. Hij meet de actuele snelheid op, het totaal aantal kilometers, de totale rijtijd, de dagafstand en de rijtijd per dag.

De laatste functie is dat je zelf de wielgrootte in kunt stellen. Bij aanschaf krijg je een houder en het bevestigingsmateriaal geleverd.
5. Sigma Fietscomputer BC 14.16

De Sigma Fietscomputer BC 14.16 is een prima fietscomputer voor de intensieve sporter. Deze fietscomputer beschikt over unieke technologieën, waardoor ‘ie nog meer functies aanbiedt.

Met de Trip-Section-Timers kun je bijvoorbeeld deeltrajecten van een rit naderhand analyseren. Ook is het mogelijk om deze fietscomputer met je smartphone te laten communiceren.

Deze fietscomputer biedt talloze functies aan, waaronder tal van hoogtefuncties. Met name als je vaak in de bergen of het heuvellandschap fietst, is dit een prima fietscomputer.

Deze fietscomputer werkt volledig draadloos en is opvallend compact uitgevoerd.
6. Sigma BC916

Gaat je voorkeur uit naar een vrij innovatieve fietscomputer? Kijk dan eens naar de Sigma BC916. Deze fietscomputer blinkt uit op het gebied van innovatie, eenvoud én betaalbaarheid. Voor deze fietscomputer betaal je namelijk ongeveer maar 3 tientjes.

Deze fietscomputer biedt meerdere functies aan. Hierbij kun je denken aan tal van tijdfuncties, maar ook aan verschillende route functies.

Zo kun je een deel van de tour meten en naderhand analyseren. Uiteraard biedt deze computer ook verschillende snelheidsfuncties aan. Je kunt hiermee bijvoorbeeld kijken of je huidige snelheid onder of boven de gemiddelde snelheid van de tocht ligt.
7. Sigma BC 5000

De goedkoopste en meest eenvoudige Sigma fietscomputer. Dat is de Sigma BC 5000 in een notendop omschreven. Deze fietscomputer kost ongeveer 16 euro, biedt 5 functies aan en werkt volledig bedraad.

Met name als je niet al te hoge eisen aan je fietscomputer stelt, is dit een prima optie.

Deze fietscomputer wordt door Sigma als een basic model omschreven. Je ziet op het display onder meer de snelheid, rittijd, dagafstand, totaalafstand en kloktijd staan.

Wat hierbij opvalt, is de vorm en afmetingen van het display. Al met al een fietscomputer die vooral voor recreatieve fietsers interessant is.
Over Sigma Sport

De firma Sigma Sport zag in 1981 het levenslicht in Duitsland. Vanaf dat moment houdt dit merk zich bezig met fietscomputer en aanverwante producten. Sinds enige tijd maken ook verlichtingssystemen en horloges onderdeel uit van het aanbod van Sigma Sport.

Met het diverse aanbod richt Sigma Sport zich op talloze fietsers. Voor zowel recreatieve- als intensieve/serieuze fietsers biedt Sigma Sport immers interessante fietscomputers aan. Daarbij is het Duitse merk ook nog in staat om de prijzen laag te houden.

De verkrijgbaarheid van de producten van Sigma Sport is subliem te noemen. Bij tal van grote fietsspeciaalzaken zijn de computers van dit merk te verkrijgen.

Ook bij de grotere webshops, zoals Bol.com, kun je de fietscomputers van dit merk aanschaffen. Overigens heeft Sigma ook haar eigen webshop gelanceerd.


Categorieën: Accessoires

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *