Mio Cyclo 215 HC Fietscomputer – Test en review | Aanbieding

Laatst bijgewerkt door Simon op maart 6, 2023

mio_215_fietscomputer

Als je houdt van avontuurlijke tochten maken op je fiets, dan zou de Mio Cyclo 215 HC wel eens je gedroomde fietscomputer kunnen zijn.

Deze krachtpatser is ideaal voor op reis, zowel binnen Nederland als in heel Europa.

Wij hebben de Mio Cyclo 215 HC eens flink onder de loep genomen. In deze test en review bespreken we alle pluspunten en minpunten van deze fietscomputer.

Daarnaast letten we op aanbiedingen voor de Mio Cyclo 215 HC!


De Mio Cyclo 215 HC in het kort

Gebruiksvriendelijke fietscomputer

mio_cyclo_215hc_review

Alle fietscomputers van Mio blinken uit in gebruiksvriendelijkheid en overzicht. Dat is ook zo bij de Mio Cyclo 215. Hij heeft een mooi groot beeldscherm en vooral ook een duidelijk menu. 

Bij andere fietscomputers kan het menu nog wel eens ingewikkeld zijn, maar bij de Mio Cyclo snap je het meteen. De Cyclo 215 is bovendien een touchscreen fietscomputer.

Je bedient ‘m dus door op het scherm te klikken. Dit is veel makkelijker dan bij veel andere fietscomputers.

Perfecte fietsnavigatie voor op vakantie

De fietscomputers van Mio hebben een duidelijke doelgroep: de recreatieve fietsers, toerfietsers en vooral liefhebbers van fietsvakanties.

De Mio Cyclo 215 heeft alle kaarten van Europa, dus je kan er een behoorlijk stuk mee over de grens.

Voor fanatieke wielrenners is deze fietscomputer minder geschikt. Hij heeft namelijk niet veel functies voor het verbeteren van je trainingen. Dan kom je eerder uit bij een model van bijvoorbeeld Garmin.

Hoe gebruik je de Mio Cyclo 215 HC?

Ontwerp, formaat en gewicht

dikte_mio_cyclo_215

De Mio Cyclo 215 HC ziet er netjes uit en is iets groter dan de gemiddelde fietscomputer. Hij heeft een breedte van 6,8 centimeter, een diepte van 1,9 centimeter en een lengte van 11,4 centimeter.

Binnen deze afmetingen krijgen je 3,5 inch display. Het grote scherm maakt het makkelijk om de gegevens af te lezen.

De Cyclo 215 is ook wat zwaarder dan de gemiddelde fietscomputer. Hij weegt iets minder dan 150 gram. Voor de competitieve klimmers onder ons is dat misschien iets te zwaar, maar voor de meeste fietsers zal dit helemaal geen probleem zijn.

De montage van de Mio Cyclo 215 is niet al te moeilijk. Je bevestigt de bijgeleverde montagekit op je stuur en klikt de fietscomputer er vervolgens makkelijk in.

Interface en bediening

mio_cyclo_215hc_menu

De fietscomputers van Mio staan bekend om hun gebruiksvriendelijkheid. Je krijgt een mooi kleurenscherm met grote, duidelijke touch-knoppen.

Op het startscherm zie je de volgende knoppen: Dashboard, Navigeren, Geschiedenis, Surprise Me, Instellingen en Tracks.

Bij Dashboard vind je al je gegevens. Bijvoorbeeld over je afstand, snelheid, gemiddelde snelheid, maximale snelheid en nog veel meer. Als je op Navigeren klikt, kom je terecht bij de navigatie en de kaarten. Hier kun je een route of een adres invoeren.

Bij Geschiedenis krijg je je vorige ritten te zien. Dat is handig als je bijvoorbeeld gegevens of routes wil vergelijken. Onder Instellingen kun je alle algemene instellingen aanpassen en bij Tracks kun je ingeladen routes bekijken en gebruiken.

Onze favoriete knop is Surprise Me. Je voert je gewenste locatie, ritduur of afstand in en vervolgens bedenkt de fietscomputer drie verrassende routes voor je. Zo kom je op leuke en nieuwe manieren van A naar B.

Voordelen van de Cyclo 215

Mooie kaarten en routebeschrijving

De kaarten van de Mio Cyclo 215 HC zijn behoorlijk uitgebreid. Ze omvatten heel Europa en hebben ook voldoende details. Als je de navigatie aan hebt, krijg je duidelijke instructies bij elke bocht.

Verder staan er voorgeïnstalleerde nuttige plaatsen in de fietscomputer. Dit noemen ze POI’s, oftewel points of interest. Voorbeelden zijn fietsenwinkels, ziekenhuizen en restaurants.

Verrassende routes met ‘Surprise Me’

kaarten_op_mio_cyclo_215_europa

Het allerleukste aan de Mio Cyclo 215 HC is de Surprise Me-functie. Als je toe bent aan een verrassende of uitdagende route, kun je een aantal factoren invoeren en vervolgens krijg je 3 verschillende op maat gemaakte routes gepresenteerd.

Hierna kun je een keuze maken en de navigatie starten voor je gewenste route.

Deze functie komt in Nederland goed van pas, bijvoorbeeld als je bent uitgekeken op je lokale rondjes en toe bent aan het ontdekken van nieuwe weggetjes in de buurt.

In het buitenland is de functie ook handig, als je geen zin of tijd hebt om allerlei routes te plannen. Je laat de Mio Cyclo 215 HC dan mooi al het denkwerk voor je doen.

Spatwaterdichte fietscomputer

Bij elektronische apparaten druk je de waterdichtheid uit volgens het IPX-systeem. IPX0 is totaal niet waterdicht, IPX8 is volledig waterdicht.

De Cyclo 215 HC heeft een score van IPX5 en is daarmee spatwaterdicht.

Deze score komt erop neer dat de Mio Cyclo 215 HC zeker wel tegen een regenbui en opspattend vuil en modder kan. Wat je niet moet doen, is de fietscomputer langere tijd onder water houden.

Nadelen van de Cyclo 215

mio_215_fietscomputer

Geen koppeling met je smartphone

De Mio Cyclo 215 HC kan wel verbindingen maken via ANT+, maar niet via Wifi of Bluetooth.

Hierdoor kan je de fietscomputer wel koppelen aan sensoren als een snelheidssensor, cadanssensor of hartslagmeter, maar niet aan je smartphone.

Als je routes wil uploaden naar je fietscomputer, kan dat dus niet via je telefoon. Dit zul je via je laptop of PC moeten doen. Thuis kan dat natuurlijk prima, maar als je op reis bent is het minder handig.

De accu gaat niet zo lang mee

De accuduur van de Mio Cyclo 215 HC is niet fantastisch. Als je de navigatiefunctie gebruikt, gaat ‘ie 10 uur lang mee. Dat is minder dan de meeste fietscomputers. Opladen gaat eenvoudig via een bijgeleverde USB-kabel.

Toch zal de matige accuduur in de praktijk voor de meeste fietsers geen probleem zijn. Weinig fietsers maken tochten van langer dan 10 uur.

Als je wel van die extreme tochten maakt, is het verstandig om een andere fietscomputer te zoeken.

Er is alleen een witte uitvoering

Mocht je waarde hechten aan de kleur van een fietscomputer, dan heb je bij de Mio Cyclo 215 HC een beetje pech. Deze fietscomputer is alleen in het wit verkrijgbaar.

De meeste fietscomputers zijn zwart, omdat deze kleur vaak het beste past bij de kleur van je stuur. De meeste sturen hebben een donkere kleur, dus de witte Mio Cyclo 215 HC valt wel op.

Video review

Bekijk je de review liever in videovorm? Dat kan hieronder:

Past deze fietscomputer bij jou?

Ervaringen met de Cyclo 215 HC

Uiteraard hebben we in verschillende webwinkels even naar de reviews gekeken van de Mio Cyclo 215 HC. Uit de beoordelingen ontstaat een wisselend beeld.

Op bol.com krijgt deze fietscomputer op basis van 13 recensies een beoordeling van 3,1 van de 5 sterren.

Uit de reacties blijkt dat de Cyclo 215 voor sommige gebruikers niet aan de verwachtingen voldoet, terwijl andere gebruikers juist enorm tevreden zijn.

Prijs van de Cyclo 215 HC

De Mio Cyclo 215 kost 195 euro bij bol.com. Daarmee is deze fietscomputer iets goedkoper dan de nieuwere Mio Cyclo 220 en iets duurder dan de oudere Mio Cyclo 210. Dat prijsverschil is logisch te noemen.

Aanbieding Mio Cyclo 215 HC

Vanzelfsprekend zijn we altijd op zoek naar mooie aanbiedingen voor fietscomputers. Je wilt je nieuwe gadget natuurlijk wel voor de meest gunstige prijs aanschaffen.

Uit ons onderzoek blijkt dat er nu geen baanbrekende aanbieding is voor de Mio Cyclo 215 HC. Wel weten we dat geen enkele webshop de fietscomputer goedkoper heeft dan deze webshop.

Conclusie over de Mio Cyclo 215 HC

De Mio Cyclo 215 HC is een fijne fietscomputer voor de toertochtrijders en de avonturiers. Hij is ook ideaal voor op fietsvakantie.

Voor de trainingsbeesten onder ons is deze fietscomputer minder geschikt. Deze doelgroep heeft behoefte aan meer statistieken en meer mogelijkheden om beter te trainen. Daar voorziet de Mio Cyclo 215 HC niet in.

Als je graag op fietsvakantie gaat door heel Europa, dan is de Mio Cyclo 215 HC dus een geschikt fietsmaatje. Wij wensen je veel vrolijke fietskilometers met goede navigatie!

Bekijk de beste prijs bij jouw favoriete winkel:
Categorieën: Accessoires

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *