Bryton Rider 750 – Test en review | Aanbieding

Laatst bijgewerkt door Simon op april 20, 2023

De Bryton Rider 750 is misschien wel de ideale fietscomputer voor jou. Deze fietsnavigatie is niet van een bekend merk als Garmin of Wahoo, maar komt qua prestaties behoorlijk dicht in de buurt en heeft een lagere prijs.

Wij hebben deze fietscomputer uitvoerig voor je getest. In deze Bryton Rider 750 E review bespreken we alle pluspunten en minpunten van deze fijne fietscomputer. Daarnaast houden we eventuele aanbiedingen in de gaten!

De Bryton Rider 750 E in het kort

Gebruiksvriendelijke GPS

bryton_rider_fietsnavigatie

Bryton is een bedrijf uit Taiwan dat gebruiksvriendelijke GPS-apparaten maakt. Ook op het gebied van fietscomputers zijn ze niet te onderschatten.

Ze zijn al jaren aan de weg aan het timmeren en hebben nu een model dat de concurrentie aan kan gaan: de Bryton Rider 750.

De Rider 750 ziet er goed uit, heeft sterke navigatie aan boord en maakt makkelijk verbindingen met andere apparaten en sensoren.

Daarnaast heeft deze fietscomputer een unieke functie: je kan ‘m met je stem bedienen. Dat maakt deze fietscomputer ook nog eens innovatief.

Hoe gebruik je de Rider 750 

Ontwerp, formaat en gewicht

ontwerp_bryton_rider_750

De Bryton Rider 750 heeft een moderne, ietwat hoekige uitstraling. De behuizing is mooi in het zwart en zal goed passen bij vrijwel alle sportieve fietsen. Het scherm heeft een display van 2,8 inch en is daarmee voor iedereen goed af te lezen.

De Rider 750 heeft een breedte van 4,9 centimeter, een diepte van 2,3 centimeter en een hoogte van 9,2 centimeter. Het geheel weegt 93 gram. Dit zijn allemaal vrij gemiddelde scores voor een moderne fietscomputer.

Interface en bediening

De Rider 750 heeft enkele fysieke knoppen, maar is ook met je vingers op het scherm te bedienen. Het is dus een touchscreen en hij heeft mooie kleuren. Wij vinden de menustructuur logisch en de presentatie van alle gegevens overzichtelijk.

Ook handig: het scherm heeft een anti-reflectielaag voor als de zon fel schijnt en duidelijke verlichting voor nachtelijke ritten. Zo weet je zeker dat je alle gegevens zoals je huidige snelheid, gemiddelde snelheid en afgelegde afstand altijd goed kunt aflezen.


Voordelen van de Bryton Rider 750 E 

Prima navigatie

De navigatiemodus van de Bryton Rider 750 lijkt best veel op die van Garmin. Net als Garmin maken ze gebruik van de duidelijke landkaarten van OpenStreetMaps.

Ook krijg je duidelijke aanwijzingen bij bochten en kun je ieder adres invoeren als bestemming.

De GPS van de Rider 750 levert goede prestaties. Uit verschillende tests blijkt dat de locatiebepaling zeer accuraat en stabiel is.

Dankzij de sterke verbindingen weet je zeker dat je ritgegevens kloppen en dat je altijd de goede kant op fietst.

Goede verbindingen

Bryton heeft alle koppelingen en verbindingen ook op orde. Via ANT+ en Bluetooth kun je de fietscomputer verbinden met apparaten als je smartphone, tablet en computer. Dat gaat allemaal op een gebruiksvriendelijke manier.

Het is uiteraard ook mogelijk om de fietscomputer te koppelen met extra sensoren, zoals je hartslagmeter of cadansmeter. Daarnaast kun je ook je ritten op Strava uploaden, om je prestaties te delen met al je fietsvrienden.

Handige spraakherkenning

bryton_rider_750_e

Bryton heeft een ware innovatie toegepast in de wereld van de fietscomputers. De Rider 750 is namelijk één van de weinige fietscomputers die je met je stem kan bedienen.

De spraakherkenning heeft ondersteuning van Google en werkt heel makkelijk. Als je internet hebt, kun je je spraak gebruiken om nieuwe bestemmingen door te geven.

Zo hoef je een stuk minder te klikken en te typen op de fietscomputer. Wij vinden dit echt een revolutionaire ontwikkeling van Bryton.

Accu gaat lang mee

bryton_rider_750_fietscomputer

We hebben er een hekel aan als een fietscomputer om de haverklap aan de accu moet. Gelukkig is dat bij de Bryton Rider 750 niet het geval. Deze fietscomputer heeft een keurige accuduur van 20 uur.

Dat is echt een behoorlijke score. Er zijn veel fietscomputers op de markt die slechts 10 uur of bijvoorbeeld 15 uur zonder oplader kunnen.

Bryton heeft dus gezorgd voor een sterke accu en dat verhoogt wat ons betreft het gebruiksgemak.

Bijna helemaal waterdicht

Bij elektronische apparaten druk je de waterdichtheid uit volgens het IPX-systeem. IPX0 is totaal niet waterdicht, IPX8 is volledig waterdicht.

De Bryton Rider 750 E heeft een score van IPX7 en is dus bijna helemaal waterdicht. Officieel noem je dit spatwaterdicht.

De score komt erop neer dat de Rider 750 tegen een flinke plensbui kan. Hij hoeft er dus zeker niet af tijdens een training in de regen.

Wat je niet moet doen, is de fietscomputer langere tijd onder water houden. Dat was je hopelijk toch al niet van plan.

Ook beschikbaar als bundel

Wil je graag al je fietstechnologie in één pakket? Dat kan bij de Bryton Rider 750. Als je kiest voor de Bryton Rider 750 T, dan krijg je er namelijk een snelheidssensor, cadanssensor en hartslagmeter bij.

De bundel is natuurlijk wel ietsje duurder dan het losse toestel. Voor het losse toestel betaal je ongeveer 219 euro en voor de bundel betaal je rond de 255 euro.

Zo groot is het verschil dus ook weer niet, terwijl je er wel aantrekkelijke extra’s voor krijgt. Wij vinden de bundel dus een goede deal.

Nadelen van de Bryton Rider 750

Geen Strava Live Segments

We hebben niet veel nadelen van de Bryton Rider 750 kunnen ontdekken. Toch is er een minpuntje aan het toestel. Hij is namelijk niet voorzien van Strava Live Segments.

Met Strava Live Segments kun je records proberen verbreken met behulp van live informatie op alle segmenten in de app van Strava.

Die live informatie krijg je er met de Bryton Rider dus niet bij. Maar laat je vooral niet tegenhouden om die records alsnog te verbreken!

Kopen: past de Bryton Rider bij jou?

Ervaringen met de Bryton Rider 750

Zoals altijd nemen we ook de ervaringen van andere fietsers uit Nederland mee in ons oordeel. Uit de recensies in verschillende webshops blijkt dat de Bryton Rider 750 voldoet aan alle verwachtingen.

Bij deze shop krijgt deze fietscomputer een maximale score van 5 van de 5 sterren. In de recensies schrijven de gebruikers dat het scherm mooi is, dat het GPS-signaal goed is en dat de navigatie duidelijk is.

Bovendien zijn ze zeer te spreken over de voordelige prijs. 

Aanbieding voor de Rider 750

Als echte Hollanders zijn we altijd aan het speuren naar goede aanbiedingen voor onze fietscomputers. Helaas hebben we op dit moment geen knaller van een aanbieding kunnen vinden voor de Bryton Rider 750.

Wel weten we zeker dat bol.com de laagste prijs hanteert. Bij deze vertrouwde webwinkel kost de Rider 750 E op dit moment 219 euro en betaal je voor de bundel inclusief hartslagmeter, snelheidssensor en cadanssensor 259 euro.

Wat ons betreft zijn dat scherpe prijzen.

Alternatieven voor de Rider 750

Bryton Rider 750 vs Garmin Edge 830

Bryton gaat met de Rider 750 de concurrentie aan met het bekende merk Garmin. Daarom vergelijken we de Bryton Rider eens met de Garmin Edge 830.

Qua prijs wint de Rider in ieder geval. De Garmin Edge 830 kost namelijk 310 euro op het moment van schrijven en is daarmee bijna 90 euro duurder.

Verder scoort de Rider 750 verrassend goed ten opzichte van de Edge 830. Natuurlijk is het toestel van Garmin wel wat luxer. Wij vinden de navigatie bij de Edge 830 net iets mooier en het toestel van Garmin heeft ook meer functies voor trainingsprogramma’s.

Als je niet zo’n trainingsbeest bent, dan is de Rider 750 qua verhouding tussen prijs en kwaliteit de betere keuze. 

Conclusie

De Bryton Rider 750 is een verrassende nieuwkomer op de markt van de fietscomputers. Het Taiwanese merk Bryton gaat de concurrentie aan met Garmin en Wahoo en doet bijna niet onder voor deze grote merken.

Met de door Google ondersteunde spraakherkenning van de Rider 750 gaat Bryton zelfs een stap verder dan de concurrentie.

Wat ons betreft is dit een strakke fietscomputer voor een zeer aantrekkelijke prijs.


Meer fietscomputers:


Categorieën: Fietsen

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *