Bagagebox voor op je trekhaak kopen: beste trekhaakkoffers

Laatst bijgewerkt door Simon op februari 7, 2024

Heb je een autovakantie op de planning staan? Ben je alleen bang dat je te weinig bagageruimte in je auto hebt? Met een goede bagagebox voor op de trekhaak weet je veel extra ruimte te creëren.

Met een goede trekhaakkoffer kun je simpelweg alle gewenste spullen mee op vakantie nemen!

Wat je hiervoor nodig hebt? Ten eerste een trekhaak en ten tweede een goede bagagebox. Voor welke bagagebox je het beste kunt kiezen, ga je in dit artikel lezen.

Wij delen namelijk onze eigen ervaringen met de beste bagageboxen van dit moment.

Wat is de beste bagagebox voor op de trekhaak?

Spreekt het principe van een dergelijke trekhaak bak je wel aan? En wil je daarom zo snel mogelijk een goede trekhaakbox aanschaffen?

Wij raden je in dat geval aan om voor één van de twee onderstaande varianten te kiezen.

Uit onze test is gebleken dat dit de beste bagageboxen voor op een trekhaak zijn. En dat je deze trekhaakkoffers dus het beste kunt kopen.

Thule Onto 905

thule_onto_905

De beste trekhaakbox van dit moment is volgens ons de Thule Onto 905. Op meerdere aspecten blinkt deze trekhaakkoffer uit, waaronder de montage.

Deze trekhaakbox monteer je gemakkelijk op de trekhaak, waarvoor je géén extra gereedschap nodig hebt. Dankzij deze makkelijke montage ga je met veel gemak op vakantie.

Je kunt bovendien heel veel spullen mee op vakantie nemen. Dit is te danken aan de inhoud van maar liefst 300 liter. Wij zijn hierbij niet alleen over de inhoud zelf te spreken, maar ook over de vorm van de trekhaakkoffer. Met dank aan de slimme vormgeving – zie foto’s – kun je tal van soorten producten in de trekhaakkoffer meenemen.

Wil je iets uit de kofferbak halen? Met de Thule Onto 905 is dat geen probleem. Deze trekhaakkoffer is namelijk volledig kantelbaar. Hoe dat komt?

Dat is te danken aan de samenstelling van deze trekhaakkoffer. Deze bagagebox moet je namelijk op de Thule EasyBase monteren. Dit is een soort van onderstel van een fietsendrager, maar dan met een platte bovenkant.

Doordat de bovenkant plat is, kun je de Thule Onto 905 hier perfect op neerzetten. Spijtig genoeg is een Thule EasyBase wel vrij prijzig.

De totale kosten van deze bagagebox – en het onderstel – lopen hierdoor vrij fors op. Feit is wel dat deze bagagebox voor op de trekhaak veel mogelijkheden biedt.

👍 Voordelen:

 • Makkelijk te monteren zonder gereedschap
 • Inhoud van 300 liter
 • De bagagebox is kantelbaar
 • Ziet er fraai uit en zorgt níet voor een hoger brandstofverbruik
 • Is volledig waterdicht

👎 Nadelen:

 • Vrij prijzig
 • Je hebt hier de (dure) Thule EasyBase voor nodig
Thule BackUp 900 Bagagebox

thule_backup_900

Vind je de Thule Onto 905 een interessante trekhaakkoffer? Sluit die variant echter niet volledig op je wensen aan?

Dan raden wij je graag aan om ook naar de Thule BackUp 900 bagagebox te kijken. Uit onze test is deze bagagebox voor op de trekhaak als één van de beste varianten naar voren gekomen.

Dit is onder andere te danken aan de makkelijke montage. Net zoals bij de Thule Onto 905 heb je hier geen extra gereedschap voor nodig.

Net zoals bij de Thule Onto 905 heb je voor deze trekhaakkoffer echter wel de Thule EasyBase nodig. Heb je nog géén Thule EasyBase? Dan zou je die nog aan moeten schaffen, waardoor de totale kosten behoorlijk hoog oplopen.

Toch kunnen wij je dit aanraden. Als je voor deze Thule BackUp 900 Bagagebox kiest, krijg je namelijk 420 liter aan extra bagageruimte tot je beschikking. We kunnen gerust stellen dat dit echt een waanzinnig grote bagagebox is.

De bagagebox kun je ook nog vrij behoorlijk vullen; de capaciteit is namelijk 31 kilogram. Zelf weegt deze bagagebox overigens slechts 14 kilogram.

In onze ogen is dit een ideale bagagebox voor grotere gezinnen. Doordat de inhoud echt fors is, kun je echt veel spullen meenemen. Bovendien kun je deze bagagebox moeiteloos monteren op de Thule EasyBase. Mocht je daarna nog in de kofferbak van je auto willen zijn, is dat geen probleem.

De EasyBase en deze opbergbox zijn namelijk volledig kantelbaar. Handig, praktisch en in veel situaties erg wenselijk.

👍 Voordelen:

 • Makkelijk te monteren zonder gereedschap
 • Inhoud van 420 liter
 • Maximale capaciteit van 31 kilogram
 • Weegt slechts 14 kilogram
 • Ziet er stijlvol uit
 • Is volledig kantelbaar

👎 Nadelen:

 • Behoorlijk prijzig
 • Je hebt hier de (dure) Thule EasyBase voor nodig
Kun je een bagagebox op je fietsendrager zetten?

Bij bovengenoemde varianten is het noodzakelijk om een dure Thule EasyBase te kopen. Dit is echter niet bij alle bagageboxen het geval.

Sommige van deze trekhaakkoffers kun je namelijk op je fietsendrager bevestigen. Dit betekent dat je eerst de fietsendrager op de trekhaak monteert, waarna je de bagagebox óp de fietsendrager kunt monteren.

Voordeel hiervan; je hoeft geen geld aan een Thule EasyBase uit te geven. Met name als je thuis al een prima trekhaak fietsendrager hebt, is dit een belangrijk voordeel. In dat geval hoef je alleen maar geld uit te geven aan de trekhaakkoffer.

Om van dit voordeel te kunnen profiteren, moet je wel een goede vergelijking maken. Het is namelijk zo dat slechts een paar bagageboxen op een fietsendrager gemonteerd kunnen worden.

De meeste bagageboxen moet namelijk je op een onderstel, zoals de Thule EasyBase, monteren.

Waar moet je op letten bij een trekhaakbox?

Heb je interesse om de beste trekhaakbox te kopen? Dan is het advies om op meerdere criteria te letten. In onze ogen zijn onder andere de onderstaande criteria bepalend voor de uiteindelijke keuze:

 • Inhoud van de bagagebox. Je moet goed kijken naar de totale inhoud van de bagagebox. Deze inhoud moet je vervolgens afstemmen op je wensen. Heb je bijvoorbeeld genoeg aan een bagagebox met een inhoud van 300 liter? Of heb je een inhoud van 420 liter nodig? De keuze is volledig aan jou.
 • Capaciteit van de bagagebox. Ook raden wij je aan om goed naar de capaciteit van de bagagebox te kijken. De inhoud is belangrijk, maar het maximaal belastbare gewicht is minstens net zo belangrijk. Ga daarom bij de specs goed na met welk gewicht je de bagagebox kunt vullen.
 • Stevigheid van de bagagebox. Verder raden wij je aan om heel goed naar de stevigheid van de bagagebox te kijken. Is de bagagebox stevig? Is de bagagebox van de juiste materialen vervaardigd? En kun je vertrouwen op de stevigheid – en daarmee de veiligheid – van de bagagebox?
 • Vormgeving van de bagagebox. Het is wellicht niet de belangrijkste criteria, maar wij willen je toch wijzen op de vormgeving van een bagagebox. Sommige bagageboxen zijn erg fraai uitgevoerd, terwijl andere bagageboxen iets minder stijlvol zijn. Het is aan jou om te bepalen waar je voorkeur naar uit gaat.
 • Manier van bevestigen. Wij raden je graag aan om héél goed te kijken naar de manier van bevestigen. Kun je dit doen op de fietsendrager? Kun je dit rechtstreeks op de trekhaak doen? Of heb je hier een speciaal onderstel voor nodig?
 • Prijskwaliteitsverhouding. Als laatste punt willen wij je wijzen op de prijs-kwaliteitsverhouding. Hierbij adviseren wij je om sowieso te investeren in de beste bagagebox. In dat geval kom je bij een A-merk uit, wat in onze ogen erg wenselijk is. Bij een A-merk kun je namelijk van de gewenste kwaliteit uit gaan.

(Hoe) kun je een trekhaakkoffer zelf maken?

Als je een fietsendrager thuis hebt, kun je deze fietsendrager ombouwen naar een bagagebox. Het zelf maken van een trekhaakkoffer is op deze manier mogelijk, maar is niet aan te raden.

Volgens de wet is het namelijk niet toegestaan om een fietsendrager voor iets anders te gebruiken dan voor het vervoeren van fietsen.

Met een bijpassende bagagebox kun je daar nog enigszins ‘omheen breien’, maar het zelf maken van een bagagebox is toch wel af te raden.

Trekhaakkoffer vs. dakkoffer

Door voor een trekhaakkoffer te kiezen, geniet je van de nodige voordelen. Zo heb je niet te maken met een snelheidslimiet, kun je de bagagebox makkelijk in- en uitladen en heb je ook niks van doen met extra brandstofverbruik.

Kies je voor een dakkoffer? Dan heb je geen trekhaak nodig. Tevens hoef je niet uit te kijken bij bijvoorbeeld het inparkeren van de auto. In veel gevallen is een dakkoffer bovendien een stuk groter, waardoor je méér spullen mee kunt nemen.

Wat de beste keuze is, hangt van je eigen voorkeuren af. Zet beide mogelijkheden goed op een rijtje en hak vervolgens de knoop voor jezelf door.

Bagagebox huren of kopen?

Wil je een bagagebox één keer gebruiken? Dan kun je ‘m beter huren. Wil je een bagagebox meerdere keren per jaar gebruiken?

Dan raden wij– en ook de ANWB – je aan om een bagagebox te kopen. Dit is een eenmalige investering waar je vervolgens jarenlang plezier van hebt.

Waar koop je een trekhaak koffer?

Een trekhaak koffer koop je bij onder andere Bol.com en Halfords.nl. Bij deze webshops vind je een uitgebreid aanbod en relatief scherpe prijzen.
Misschien ook interessant:


Categorieën: Accessoires

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *