Beste fietstassen voor een mountainbike

Laatst bijgewerkt door Simon op februari 8, 2024

Ben je een groot liefhebber van mountainbiken? En maak je daarom graag lange mountainbiken? Ongeacht hoe lang de mountainbiketocht is, is het van belang om je goed voor te bereiden.

Dat doe je door juiste kleding aan te trekken, maar ook door de juiste spullen met je mee te nemen. Alle attributen neem je makkelijk mee in een fietstas voor een mountainbike. In dit artikel laten wij je graag kennismaken met de beste fietstassen voor een mountainbike.

Kun je tussen veel fietstassen voor een mountainbike kiezen? Ja, zeker. Je kunt onder meer tussen de volgende twee fietstassen kiezen:

 • Stuurtas mountainbike: deze fietstas hang je aan het stuur van jouw mountainbike.
 • Zadeltas mountainbike: deze fietstas hang je aan het zadel van jouw mountainbike.

Voor welke fietstas je het beste kunt kiezen, is afhankelijk van jouw eigen voorkeuren. Zet daarom je wensen op een rijtje; daar helpen wij je graag een handje bij.

We stellen allereerst de beste fietstassen voor een mountainbike aan je voor, waarna we je ook nog van een handige koopgids voorzien.

1. Rockbros – Waterbestendige Zadeltas voor MTB

robros_zadeltas_mtb

Geef jij de voorkeur aan een zadeltas voor jouw mountainbike? Dan kun je wat ons betreft het beste kiezen voor deze waterbestendige zadeltas. Deze zadeltas is niet alleen voor een mountainbike geschikt, maar ook voor verschillende andere soorten fietsen. Feit is dat de zadeltas voor elke mountainbiker de nodige voordelen met zich mee brengt.

Zo biedt deze tas meerdere opbergmogelijkheden aan. Je hebt de beschikking over meerdere vakken; deze kun je stuk voor stuk overzichtelijk vullen met attributen voor jouw mountainbiketocht. Ook is het prettig dat deze tas volledig waterdicht is.

Verder zijn de reflectors prettig, is het gewicht van 145 gram geweldig en is de rits bijzonder stevig. Het is bovendien mogelijk om de rits volledig open te ritsten. Als je dáár voor kiest, kun je alle attributen makkelijk uit het tasje halen. Al met al een geweldige fietstas voor aan het zadel van jouw mountainbike!

Voordelen:

 • Veel handige opbergmogelijkheden
 • Licht van gewicht
 • Waterbestendig
 • Makkelijk te bevestigen onder/aan het zadel

Nadelen:

 • Voor sommige mountainbikers mogelijk aan de kleine kant
2. Decopatent® PRO Fietstas

mtb-fietstas-stuur

Geef je de voorkeur aan een fietstas voor op jouw MTB frame? Dan kun je uit meerdere fietstassen voor op jouw mountainbike kiezen. Wat ons betreft kies je in dit geval het beste voor deze Decopatent PRO fietstas. Deze fietstas brengt echt veel voordelen met zich mee.

Zo is het een voordeel dat je deze fietstas stevig aan jouw frame kunt bevestigen. Het zwaartepunt ligt daardoor op het frame en niet zozeer op het stuur. Wel zo prettig en wel zo veilig. Bovendien is het een groot voordeel dat je echt veel attributen in dit tasje op kunt bergen.

Daar blijft het echter niet bij. Zoals je op de foto kunt zien, is dit tasje ook geschikt voor jouw smartphone. Handig als je bijvoorbeeld een route op jouw smartphone wilt volgen. Ondertussen weet je ook zeker dat alle attributen veilig in het tasje blijven zitten.

Dit tasje biedt voldoende ruimte, is makkelijk te bevestigen en is ook nog eens voordelig geprijsd. Al met al is dit het beste fietstas voor aan het stuur van een mountainbike!

Voordelen:

 • Ook geschikt voor jouw smartphone
 • Handige opbergmogelijkheden
 • Prima kwaliteit
 • Gunstig geprijsd
 • Makkelijk te bevestigen

Nadelen:

 • Door zware attributen kan het tasje schuin komen te hangen
3. ProX Zadeltas Mountainbike

zadeltas-mtb

Het aanbod van de fietstassen voor een mountainbike is vrij divers. Je kunt uit meerdere soorten fietstassen voor een mountainbike kiezen, terwijl je ook uit meerdere afmetingen kunt kiezen. Gaat jouw voor expliciet uit naar een grote fietstas voor op jouw mountainbike? Dan kies je het beste voor deze ProX Zadeltas voor jouw mountainbike.

Deze tas heeft een inhoud van maar liefst 12 liter. Dat is echt immens te noemen, waardoor je veel attributen met je mee kunt nemen. Absoluut handig als je bijvoorbeeld een echt lange mountainbiketocht gaat houden.

Verder is het ook super dat je deze fietstas makkelijk kunt bevestigen. Zoals je op de foto al kunt zien, doe je dit aan jouw zadel. Ondanks de afmetingen blijft de tas perfect tegen/aan het zadel vast zitten.

Deze fietstas voor een mountainbike is ook veilig te noemen. Dit is te danken aan de reflectoren aan de achterzijde van de zadeltas. Overigens heeft het merk ProX ook voor een gave uitstraling gezorgd. Al met al een geweldige fietstas voor op jouw mountainbike. Een fietstas met een flinke inhoud en een gemakkelijke bevestiging.

Voordelen:

 • Inhoud van maar liefst 12 liter
 • Makkelijk te bevestigen
 • Veilig dankzij de reflectoren
 • Gaaf design

Nadelen:

 • Is voor sommige mountainbikes té groot
Koopgids voor het uitkiezen van de beste fietstas voor een mountainbike

fietstassen-mtb

Wil jij graag een fietstas voor jouw MTB aanschaffen? Dan is het advies om een uitgebreide vergelijking te maken. Het aanbod van de fietstassen voor een mountainbike is namelijk bijzonder divers te noemen.

Allereerst is ons advies om goed te kijken naar het soort tas. Kies je voor een zadeltas aan jouw mountainbike? Of kies voor je een stuurtas aan jouw mountainbike? Je kunt overigens ook nog voor een fietstas op jouw MTB frame kiezen; in veel gevallen betreft dit een stuurtas op jouw mountainbike.

Verder raden we je aan om goed naar de inhoud te kijken. Welke mountainbike attributen wil je precies meenemen? En hoeveel attributen heb je tijdens jouw mountainbiketocht nodig?

Als je dit voor jezelf op een rijtje zet, kun je op zoek naar de beste fietstas voor jouw mountainbike.

Let tevens op de volgende eigenschappen:

 • Rits: het is wenselijk dat de rits van de fietstas volledig dichtgedaan kan worden.
 • Vakjes: bij de fietstassen is het ook aan te raden om op de verschillende vakjes te letten.
 • Reflectoren: met het oog op de veiligheid is het ook prettig dat de fietstassen een reflector hebben
 • Bevestiging: check ook goed hoe je de MTB fietstassen precies kunt bevestigen aan het MTB stuur dan wel het zadel.
 • Prijskaartje: tot slot kun je ook nog op het prijskaartje letten. De fietstassen hebben in ieder geval uiteenlopende prijskaartjes.Misschien ook interessant:

Categorieën: Accessoires

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *