Beste MTB handschoenen? Dit is de TOP 5 + Koopgids!

Laatst bijgewerkt door Simon op maart 16, 2023

Ben je een liefhebber van mountainbiken? Maak je graag mooie tochten op jouw mountainbike? En ben je van plan om dit in de toekomst te blijven doen?

Dan doe je er verstandig aan om te investeren in de beste MTB handschoenen. Met de beste MTB handschoenen geniet je van meerdere voordelen én van veel gemak.

Wat de beste MTB handschoenen zijn, is een terechte vraag. Het is namelijk zo dat je uit een behoorlijk uitgebreid aanbod van mountainbike handschoenen kunt kiezen.

Zo kun je voor winter MTB handschoenen voor de winter kiezen, maar ook voor zomer MTB handschoenen. Wat voor jou de beste mountainbike handschoenen zijn, is dus ook afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren.

Graag helpen wij je een handje met het uitzoeken van de juiste handschoenen. Dit doen wij door je kennis laten te maken met de vijf beste varianten. Over deze 5 beste varianten vind je hieronder alle informatie!

1. BikeMotion MTB handschoenen

bike_motion_mtb_handschoenen

Geef je de voorkeur aan hoogwaardige MTB handschoenen? En wil je graag relatief dikke MTB handschoenen hebben? Dan zijn deze handschoenen van BikeMotion voor je op het lijf geschreven. Deze handschoenen zijn relatief dik, zitten heerlijk en zijn van de gewenste kwaliteit.

Het merk BikeMotion heeft gekozen voor elastaan als materiaal. dit materiaal heeft een belangrijk voordeel; het materiaal gaat zich vanzelf naar jouw hand vormen. Nadat je de beste MTB handschoenen enkele keren aangehad, gaan de handschoenen dus nóg lekkerder zitten.

Daarnaast is het ook een feit dat dit materiaal voor een heerlijke pasvorm zorgt. Het materiaal is relatief dik; mede daardoor zijn dit prima MTB handschoenen winter. Met dank aan de wit-zwarte kleurencombinatie zien de handschoenen er ook nog eens gaaf uit.

Verder is het een groot voordeel dat deze handschoenen over een anti slip oppervlakte beschikken. Dit oppervlak bevindt zich op de handpalm, waardoor je altijd de optimale controle over jouw mountainbike behoudt. Met dank aan de vocht afvoerende en waterdichte eigenschappen hoef je ook niet bang te zijn voor natte vingers.

Tot slot is het ook nog een groot voordeel dat deze handschoenen klittenband hebben. Dankzij dit klittenband doe je de handschoenen moeiteloos aan en uit. Al met al dus geweldige mountainbike handschoenen waar je langdurig van kunt genieten. Voor dit alles betaal je bovendien niet de hoofdprijs, terwijl de kwaliteit wél dik in orde is.

Let op: het advies van BikeMotion is om een maat groter te bestellen. Je kunt kiezen tussen de maten M, L en XL.

Voordelen:

 • Vocht afvoerend en waterdicht
 • Gaaf design
 • Met lange vingers
 • Geschikt voor in de winter
 • Handschoenen vormen zich naar jouw handen
 • Geschikt voor dames en voor heren

Nadelen:

 • Je moet rekening houden met het feit dat de handschoenen klein vallen
2. A.K.A. Mountainbike handschoenen – Beste voor de zomer

aka mountainbike handschoen

Ben jij op zoek naar MTB handschoenen zomer? En wil je daarom graag handschoenen zonder vingers hebben? Dan kun je in onze ogen het beste kiezen voor deze mountainbike handschoenen van het merk A.K.A. Deze handschoenen hebben korte vingers, waardoor jouw vingers zelf onbedekt blijven. Met name in de zomerperiode is dat wel zo prettig.

Zoals je op de foto al kunt zien, hebben deze handschoenen een gaaf design. Dit is onder meer te danken aan de kleurencombinatie van rood en zwart. Mocht je deze kleuren combinatie niks vinden, kun je ook kiezen voor compleet grijze mountainbike handschoenen.

Belangrijk voordeel is dat deze handschoenen van elastaan zijn vervaardigd. Dit materiaal vormt zich eigenlijk naar jouw handen, terwijl dit materiaal ook nog ademend is. Je hoeft dus niet bang te zijn voor zweethanden; ook dat is wel zo prettig gedurende de warme zomermaanden.

Met dank aan de gel behoud je ook altijd de optimale controle. Het stuur van jouw mountainbike valt als het ware in deze handschoenen; je kunt het stuur hierdoor relatief makkelijk besturen. Dat komt jouw mountainbike resultaten alleen maar ten goede.

Verder is het super dat je met deze mountainbike handschoenen jouw smartphone kunt besturen. Tevens geniet je van verstelbaar klittenband; hierdoor zitten deze mountainbike handschoenen altijd lekker.

Al met al dus geweldige MTB handschoenen voor in de winter. Voor dit alles betaal je bovendien net iets meer dan 3 tientjes; in onze ogen een prima bedrag. Het enige wat je nu nog moet bepalen, is naar welke maat jouw voorkeur uitgaat: M/L of L/XL.

Voordelen:

 • Tof design
 • Zitten zeer aangenaam
 • Dankzij de gel behoud je altijd de controle
 • Korte vingers
 • Zeer geschikt voor in de zomer
 • In twee kleuren en twee maten verkrijgbaar

Nadelen:

 • Deze handschoenen vallen ietwat klein
3. INBIKE handschoenen MTB – Beste voor de winter

inbike_handschoenen_mtb

Ga jij graag op jouw mountainbike de uitdaging aan? Scheur je graag over uitdagende parcours? En wil je tijdens deze tochten wel de optimale controle behouden? Dan zijn deze INBIKE handschoenen MTB aan te raden. Deze lange mountainbike handschoenen zorgen namelijk voor een optimale grip.

Waar deze optimale grip aan te danken is? Onder meer aan de materiaalkeuze van het merk INBIKE. Deze handschoenen zijn namelijk van EVA/nylon vervaardigd, waardoor de handschoenen zich volledig naar jouw handen vormen. De eerste paar keren zitten de handschoenen mogelijk iets té strak, maar het materiaal past zich vanzelf aan.

Doordat dit lange mountainbike handschoenen zijn, zijn jouw vingers ook goed beschermd. Doordat deze handschoenen niet al te dik zijn, kun je de handschoenen gedurende het gehele jaar gebruiken. Eigenlijk alleen niet in de winter; dit zijn geen geschikte MTB handschoenen voor in de winter.

Iets wat wel onwijs handig is, is de gel aan de binnenzijde. Zoals je op de foto al kunt zien, hebben verschillende delen aan de binnenkant een gel laag. Hierdoor geniet je van een optimale controle tijdens het mountainbiken. Indien je een intensieve mountainbiketocht houdt, is de kans groot dat je gaat zweten. Deze handschoenen zijn gelukkig ademend; je handen gaan dus nooit plakken of zweten.

Ook over het design van deze beste MTB handschoenen zijn wij te spreken. De wit-zwarte kleurencombinatie spreekt ons erg aan. Ook zijn de drie witte vingertoppen handig; hiermee kun je namelijk jouw smartphone bedienen. Terwijl je deze beste MTB handschoenen dus nog aan hebt.

Uit onze MTB handschoenen test is in ieder geval gebleken dat deze handschoenen aan de wensen voldoen. Iets wat je ook hebt kunnen lezen in deze MTB handschoenen review.

Voordelen:

 • Sluiten zich heerlijk om je handen heen
 • Lange vingers
 • Geschikt voor in meerdere seizoenen
 • Van de juiste materialen vervaardigd
 • Zorgen voor de optimale grip
 • Ademend

Nadelen:

 • Zitten de eerste keren té strak
4. Troy Lee Designs SE Ultra gloves black MTB

troy_lee_designs_gloves

Ben jij op zoek naar de beste MTB handschoenen? En ben je ook bereid om voor de beste MTB handschoenen relatief veel geld uit te geven? Dan zijn deze handschoenen van het merk Troy Lee Designs voor jou ideaal. Dit zijn niet de goedkoopste mountainbike handschoenen, maar ze bieden wel onwijs veel plezier.

Dat is onder meer te danken aan de samenstelling. Troy Lee Designs heeft namelijk voor strakke en lange MTB handschoenen gekozen. Niet alleen jouw vingers worden hierdoor beschermd tegen de kou, maar ook jouw pols. Doordat het materiaal ook nog ademt, hoef je niet bang te zijn voor zwetende handen.

Doordat de MTB handschoenen zo strak zitten, geniet je ook van de optimale controle. Zonder dat dit gaat irriteren aan de binnenkant van jouw hand. Nee, je geniet van optimaal comfort, optimale controle én optimale grip.

Voor deze beste MTB handschoenen moet je dus vrij veel geld betalen. 54 euro om precies te zijn. In onze ogen zijn deze handschoenen dat bedrag dubbel en dwars waard. Je geniet immers van veel gemak, terwijl de kwaliteit ook dik in orde is. Wij zijn ervan overtuigd dat je jarenlang kunt genieten van deze beste mountainbike handschoenen.

Voordelen:

 • Strak en lang
 • Zitten als gegoten
 • Zorgen voor de optimale controle
 • Van de beste materialen vervaardigd
 • Ademend
 • Jouw polsen blijven ook lekker warm

Nadelen:

 • Dit zijn niet de goedkoopste MTB handschoenen
5. Fly Racing F16 Kids Gloves black MTB – Beste voor kinderen

mtb_handschoen_kind

Ben je op zoek naar de beste MTB handschoenen voor een kind? Kijk dan niet verder. Uit onze MTB handschoenen test is namelijk gebleken dat deze handschoenen van het merk Fly Racing aan alle verwachtingen voldoen.

Deze handschoenen zijn speciaal voor kinderen ontwikkeld. Dit is terug te zien aan de beschikbare maten, maar ook aan de algehele vormgeving. Bovendien heeft het merk Fly Racing voor volledig zwarte handschoenen gekozen. Deze kleurkeuze zorgt ervoor dat deze handschoenen door zowel jongens als door meisjes gedragen kunnen worden.

Op de vingers zelf is een siliconen gedeelte aangebracht. Daardoor behoudt elk kind de optimale controle over de remhendel en over de mountainbike zijn. Met dank aan de klittenband sluiting blijven deze beste MTB handschoenen voor een kind bovendien heerlijk zitten.

Ook heeft jouw kind nooit meer last van zwetende handen. Deze handschoenen zijn namelijk volledig ademend. Al het vocht dat uit de handen komt, wordt direct afgevoerd. Eigenlijk zijn dit echt geweldige MTB handschoenen voor jouw kind; kies direct de gewenste maat uit. Je hebt de keuze uit de maten XXS, XS en S.

Voordelen:

 • Speciaal voor kinderen ontwikkeld
 • Ideale pasvorm
 • Volledig in het zwart uitgevoerd
 • Ademend
 • Met klittenbandsluiting

Nadelen:

 • Niet de warmste handschoenen voor in de winter
Koopgids

Wil jij de beste MTB handschoenen uitkiezen? Dan is ons advies om eerst jouw wensen op een rijtje te zetten.

Wil je bijvoorbeeld MTB handschoenen voor in de winter? Of heb je liever MTB handschoenen voor in de zomer? En wil je het liefste korte MTB handschoenen hebben of lange MTB handschoenen?

Zoals je kunt zien, zijn er enkele belangrijke keuzes die je moet maken.

Voor welk type gebruiker?

Ook moet je goed kijken naar de gebruiker van de MTB handschoenen. Ben je op zoek naar MTB handschoenen voor dames? Ben je op zoek naar MTB handschoenen voor heren? Of wil je de beste MTB handschoenen voor een kind kopen? 

Soort materiaal

Kijk verder naar het materiaal van de handschoenen. Sommige materialen zijn lekker dik, waardoor je eigenlijk verwarmde handschoenen hebt. Andere handschoenen zijn een stuk dunner, waardoor dit de ideale handschoenen voor in de zomer zijn.

Prijs-kwaliteitverhouding

Let uiteraard ook goed op de prijs-kwaliteitverhouding. Uit onze beste MTB handschoenen test is één ding sowieso gebleken; de beste MTB handschoenen zijn niet de goedkoopste varianten.

Durf daarom te investeren, zodat je jarenlang van de beste mountainbike handschoenen kunt genieten.

De kleur

Verder is het ook aan te raden om naar de kleur te kijken. Wil je opvallend gekleurde handschoenen hebben? Of wil je volledig zwarte handschoenen hebben? Aan jou de keus.

Zet al met al jouw wensen op een rijtje. Aan de hand van jouw wensen kun je vervolgens de beste MTB handschoenen uit gaan kiezen.

Wij wensen je alvast veel fietsplezier met jouw nieuwe mountainbike handschoenen.

💡 Misschien ook interessant voor jou:


Categorieën: Accessoires

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *