Verwarmde handschoenen kopen? 7x handschoenen met verwarming

Laatst bijgewerkt door Kaz op september 5, 2023

Ga je door weer en wind met de fiets naar je werk toe? Grote kans dat je dit op bepaalde dagen minder prettig vindt. Denk hierbij aan regenachtige- en koude dagen.

Gelukkig kun je je tegen zulk weer kleden. Dat doe je bijvoorbeeld met de beste verwarmde handschoenen.

Met handschoenen met verwarming blijven je handen lekker warm. Combineer deze handschoenen met bijvoorbeeld overschoenen, zodat ook je voeten lekker warm blijven.

De beste verwarmde handschoenen uitgelicht

Spreekt het principe van elektrische handschoenen je aan? Ons advies is om onderstaande 7 reviews even goed door te nemen. In deze 7 reviews laten wij je namelijk kennismaken met de beste verwarmde handschoenen voor op de fiets van dit moment.

Lees goed onze toelichtingen door. Sommige handschoenen zijn namelijk geschikt voor specifiek de mountainbike, racefiets of normale stadsfiets. Er zijn echter ook voldoende verwarmde wanten die voor op alle soorten fietsen geschikt zijn.

1. Bertschat Verwarmde Handschoenen met Oplaadbare Accu

De Bertschat Verwarmde Handschoenen PRO zijn volgens ons de beste elektrische handschoenen van dit moment.

Deze handschoenen zijn prima op de fiets te dragen, maar kun je ook op de motorfiets dragen. Met alle dank aan de dikte van de handschoenen in combinatie met het gebruikte materiaal.

Deze handschoenen bieden een groot verwarmingsoppervlak aan. Het gehele gebied van de pols tot aan de vingertopjes wordt hierdoor lekker opgewarmd.

Hiervoor zitten in de handschoenen verwarmingselementen verwerkt. Deze elementen kun je makkelijk met de USB kabel opladen. Je geniet daardoor elke dag van deze handschoenen.
2. MyMotion Verwarmde Handschoenen

Ook over de MyMotion Verwarmde Handschoenen zijn wij uitermate te spreken. Deze handschoenen lijken op bovenstaande handschoenen, maar hebben net iets andere kenmerken. Deze handschoenen zijn in ieder geval volledig waterafstotend en winddicht.

Het merk MyMotion heeft deze handschoenen van touchscreen vingertoppen voorzien. Handig! Wat ook handig is, is dat je deze handschoenen rechtstreeks aan je powerbank kunt koppelen.

De accu’s laden zich hierdoor op, terwijl je ondertussen van de aangename warmte geniet.
3. YA Verwarmde handschoenen

Ben je voor op je stadsfiets op zoek naar verwarmde handschoenen? Dan raden wij je graag de YA Verwarmde handschoenen aan.

Deze handschoenen zijn niet zozeer voor sportief gebruik geschikt, maar juist wel voor recreatief gebruik. Dit komt onder meer door het gebruikte materiaal; leer en silicone.

Deze handschoenen beschikken over een antislip handpalm en drie verschillende warmtestanden. Je hoeft hierdoor op je stadsfiets nooit meer koude handen te hebben.

Met de meegeleverde oplaadkabel laad je de accu’s bovendien moeiteloos op. Ook deze handschoenen zijn van handige touchscreen vingertoppen voorzien.
4. Bertschat Verwarmde Wanten PRO

Draag je het liefste op de fiets wanten? Kies dan voor de Bertschat Verwarmde Wanten PRO. Dit zijn volgens ons de beste verwarmde wanten voor op de fiets.

Zoals je op de foto al kunt zien, hebben deze wanten de kenmerkende vorm van wanten. Je handen zijn door de verwarmingselementen in ieder geval heerlijk warm.

De accu’s laad je makkelijk op met de meegeleverde USB kabels. Door de vormgeving zitten de wanten heerlijk; je hoeft niet bang te zijn dat ze bijvoorbeeld van je handen afzakken.

Ondertussen geniet je van een aangename warmte, aangezien jezelf de warmtestand in kunt stellen. Je hebt bij deze wanten daarvoor de keuze uit 3 warmtestanden.
5. PIXMY – NYLO-7.4v

De PIXMY – NYLO-7.4v SS2223 zijn eveneens prima verwarmde handschoenen voor op de fiets. Deze handschoenen hebben een fijne pasvorm, zijn volledig waterdicht en zijn van 2 oplaadbare batterijen voorzien.

Deze batterijen drijven de verwarmingselementen aan, waardoor je nooit meer koude handen hoeft te hebben.

Je hebt bij deze handschoenen de mogelijkheid om zelf de temperatuur in te stellen. Hiervoor kies je uit 3 warmtestanden, variërend van 47 tot 65 graden Celsius.

Deze handschoenen zijn 100% waterafstotend en winddicht, beschikken over touchscreen vingertoppen en hebben een fijne pasvorm. Op één acculading gaan deze handschoenen tot wel 9 uur mee.
6. Bertschat Verwarmde Handschoenen – Dual Heating

Weet je van jezelf dat je het al snel koud hebt op de fiets? Of heb je een aandoening, waardoor je snel last van extreem koude handen hebt? In deze beide gevallen kies je het beste voor de Bertschat Verwarmde Handschoenen – Dual Heating.

Deze verwarmde handschoenen beschikken over twee grote verwarmingselementen. Doordat dit om elementen aan de binnen- en buitenzijde gaat, worden alle delen van je handen perfect opgewarmd.

Deze handschoenen zijn ook nog waterdicht, winddicht en makkelijk oplaadbaar. Uiteraard kun je zelf de gewenste temperatuur instellen.
7. Bandif – Verwarmde Handschoenen

Tot slot raden wij je graag de Bandif – Verwarmde Handschoenen aan. Deze handschoenen zitten uitermate fijn, geven een aangename warmte af en zijn ook nog relatief betaalbaar.

Het is wel goed om te weten dat deze handschoenen alleen voor heren geschikt zijn. Althans; dat geeft het merk Bandif zelf aan.

Deze verwarmde handschoenen geven een fijne warmte aan. Dit komt door de verwarmingselementen, maar ook doordat je zelf bepaalt wat de temperatuurstand moet zijn.

Je hebt uit 3 hittestanden de keuze. Het comfortabele design en de gelijkmatige warmteverdeling zorgen vervolgens voor een heerlijk gevoel.
Hoe vind je de beste verwarmde handschoenen voor op de fiets?

Voor welke van bovengenoemde handschoenen kun je nou het beste kiezen? Om het antwoord op deze vraag te vinden, moet je op belangrijke aandachtspunten letten. Deze punten bespreken we graag in onderstaande koopgids.

Soort fiets

Wil je nieuwe elektrische handschoenen voor op de fiets kopen? Kijk dan eerst heel goed naar het soort fiets. Wil je op je stadsfiets elektrische handschoenen dragen? Dan kun je in principe voor alle bovengenoemde handschoenen kiezen.

Wil je op je MTB verwarmde handschoenen dragen? Dan moet je goed kijken naar de combinatie met je MTB handschoenen. Het is mogelijk wenselijk dat je die fietshandschoenen kunt combineren met de verwarmde handschoenen.

Dat is alleen mogelijk als de elektrische handschoenen niet al te dik zijn en niet al te strak zitten.

Wil je op je racefiets elektrische handschoenen dragen? Dan geldt eigenlijk hetzelfde verhaal als voor op een mountainbike.

Handschoenen of wanten

Wil je graag handschoenen dragen? Of draag je liever wanten? Ook dit is een vraag waar je op voorhand goed over na moet denken. In het huidige aanbod vind je namelijk zowel verwarmde handschoenen als verwarmde wanten.

Wat ons betreft bestaat op dit gebied geen ‘goed’ of ‘fout’. Wat voor jou de beste keuze is, hangt volledig van je eigen voorkeuren af. Als je normaal gesproken het liefste wanten draagt, is de keuze makkelijk.

Dat is ook het geval als je normaal gesproken graag handschoenen draagt.

Accu

Bij het kopen van verwarmde handschoenen moet je goed naar de accu kijken.

Stel jezelf de volgende vragen en vind het antwoord op deze vraag:

 • Hoeveel accu’s of oplaadbare batterijen zitten er precies in de handschoenen?
 • Op welke manier kun je de oplaadbare batterijen opladen?
 • Hoe lang duurt het opladen van de oplaadbare batterijen?
 • Hoe lang gaan de handschoenen op één acculading mee?

Uiteraard is het wenselijk dat de oplaadtijd zo kort mogelijk is. Ook is het wenselijk dat de maximale accuduur zo lang mogelijk is. Dat betekent dat je de verwarmde handschoenen niet al te vaak op hoeft te laden.

Verwarmingselement(en)

Bij verwarmde handschoenen zijn de accu’s bepalend, maar ook het verwarmingselement.

Ook bij dit element moet je op zoek naar de antwoorden op enkele vragen:

 • Hoeveel verwarmingselementen zitten er precies in de verwarmde handschoenen? Er bestaan handschoenen met meerdere elementen, waardoor zowel de voor- als achterzijde van je handen heerlijk verwarmd worden.
 • Waar zitten de verwarmingselementen precies? Als de elementen door de gehele handschoenen heen zitten, geniet je van een fijne opwarming van je totale hand.
 • Hoe is de warmteverdeling? In een ideale wereld zorgen de verwarmingselementen voor een gelijkmatige warmteverdeling. Dit houdt in dat je gehele handen op een fijne manier opgewarmd worden.

Gewenste effect

Wat is voor jou de reden dat je verwarmde handschoenen wilt kopen? Grote kans dat je dit wilt doen omdat je op de fiets last van koude handen hebt.

Om op de fiets van lekker warme handen te genieten, moeten de elektrische handschoenen wel het gewenste effect bieden.

Dit bereik je alleen door te kiezen voor handschoenen die aan deze eisen voldoen:

 • De handschoenen moeten 100% winddicht zijn. Als dit niet het geval zou zijn, zouden de verwarmingselementen 0,0 zin hebben. Let daarom altijd goed op of de handschoenen daadwerkelijk winddicht zijn.
 • De handschoenen moeten waterafstotend zijn. Het is ook zeer wenselijk dat de elektrische handschoenen waterafstotend zijn. Dit moet overigens ook wel, omdat er anders gevaar kan ontstaan met de verwarmingselementen.

Temperatuur & standen

Als je verwarmde handschoenen draagt, wil je uiteraard nooit last van koude handen hebben. Dat is bij de beste verwarmde handschoenen in ieder geval het geval. Dit komt door de werking, maar ook door de temperatuur die afgeleverd wordt.

In een ideale wereld is het mogelijk om zélf de gewenste temperatuur in te stellen. Als je voor één van de beste soorten verwarmde handschoenen kiest, kun je veelal uit meerdere warmtestanden kiezen.

Dit stelt je in staat om je handen met de gewenste temperatuur op te laten warmen.

Spreekt dit je aan? Ga dan goed na uit hoeveel warmtestanden je kunt kiezen. Ga ook goed na wat de exacte temperatuur per warmtestand is. Als je dat weet, kun je makkelijk bepalen of dit op je wensen aansluit.

Pasvorm

Bij verwarmde handschoenen moet je ook goed naar de pasvorm kijken.

Deze pasvorm wordt door meerdere aspecten bepaald:

 • Gebruikte materialen. Voor het maken van handschoenen kan een fabrikant uit meerdere materialen kiezen. Ga daarom goed na van welk materiaal de betreffende verwarmde handschoenen vervaardigd zijn.
 • Sluiting. Ga ook goed na op welke manier je de handschoenen af kunt sluiten. Bij sommige handschoenen kun je dit met een rits doen, terwijl je bij andere handschoenen met een lusje het elastiek aan kunt trekken.
 • Maat. Je hebt uiteraard ook nog met de maat van de handschoenen te kijken. Wij adviseren je om vooral het maatadvies van de fabrikant op te volgen. De fabrikant weet als geen ander hoe de handschoenen vallen qua maatvoering.

In een ideale wereld zitten de verwarmde handschoenen als gegoten. Dit geldt overigens ook voor een helmmuts onder de fietshelm. Deze muts zorgt ook voor een aangename warmte, maar moet daarvoor wel aangenaam zitten.

Design

Je hebt niet alleen met de pasvorm te maken, maar ook met het design. Wil je het design wellicht afstemmen op je winter MTB schoenen of andere fietsschoenen? Of wil je het design graag afstemmen op de kleding die je op de fiets draagt?

Bij het design zou je goed naar het gebruikte materiaal moeten kijken. Uiteraard heb je ook nog met de kleurstelling te maken. Wij hebben echter opgemerkt dat nagenoeg alle verwarmde handschoenen in het zwart uitgevoerd worden.

Handpalm & vingertoppen

Ons advies is ook om goed naar de handpalm te kijken. Deze handpalm moet uiteraard de gewenste warmte afgeven, maar moet bij voorkeur ook van een antislip laag voorzien zijn. Als dat het geval is, hou je nog fijner het stuur van je fiets vast.

Verder is het advies om goed naar de vingertoppen te kijken. De vingertoppen moeten je vingers warm houden, maar deze vingertoppen kunnen ook nog van een touchscreen laag voorzien zijn.

Daardoor ben je met de handschoenen aan in staat om je smartphone te bedienen. In dit digitale tijdperk is dit toch wel een ideale toevoeging.

Ga voor kwaliteit

Ons advies is om voor handschoenen van één van de beste merken te kiezen. De beste merken leveren kwaliteit en dragen zorg voor een fijne pasvorm.

Ook hebben wij het volgende opgemerkt: de handschoenen van beste merken zijn vaak van meerdere warmtestanden voorzien.

Als je de beste elektrische handschoenen wilt kopen, moet je hiervoor bij een specialist zijn. Je kunt deze handschoenen kopen bij bijvoorbeeld Bol.com, Decathlon, Bever en ANWB.

Deze partijen bieden veel soorten handschoenen aan en dragen zorg voor een hoogwaardig aanbod. Dit betekent dat je naar de kwaliteit van de elektrische handschoenen minder omkijken hebt.

Het enige waar je nog met een schuin oog naar kunt kijken, is het prijskaartje. Voor de beste elektrische handschoenen voor op de fiets betaal je zeker 70 á 80 euro.

Er zijn echter ook handschoenen waar je bijna 200 euro voor moet betalen. Aan jou de taak om te bepalen wat je precies aan je nieuwe, verwarmde handschoenen uit wilt geven.


Meer voor de kou:


Categorieën: Accessoires

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *