Fietskar achter racefiets – De beste keuze

Laatst bijgewerkt door Simon op februari 28, 2022

Wil je een baby, peuter of kleuter meenemen in een fietskar achter je racefiets?

Het lijkt misschien onmogelijk, maar dat is het niet. In dit artikel leggen we je uit hoe het zit en wat de beste keuze is.

Kan ik een fietskar achter mijn racefiets bevestigen?

fietskar_voor_wielrenfiets

Het is niet moeilijk om een fietskar of kinderkar achter je racefiets te krijgen. Fietskarren en kinderkarren zoals de Thule Coaster 2 XT, de Thule Chariot Cross 1 of de Thule Chariot Sport 2 kun je dankzij een veilige askoppeling in een handomdraai aan je achteras bevestigen.

Als je de instructies goed volgt, gaat het je zeker lukken. Je koppelt de koppelingsarm van de kinderkar aan je achteras bij de snelspanner. Vervolgens gebruik je een bijgeleverde gesp om de boel nog veiliger vast te zetten.

Fietskar achter carbon of aluminium racefiets

De koppeling is niet afhankelijk van een fiets. Het werkt bij gewone fietsen, e-bikes, mountainbikes en bij vrijwel alle racefietsen. Aan een carbon racefiets of een aluminium racefiets kun je dus ook prima een fietskar bevestigen.

Mocht je racefiets een afwijkend frame hebben, dan is het verstandig om de boel even goed op te meten. Je kunt zelf je fiets opmeten en vervolgens bij de specificaties van een fietskar zien hoe lang de koppelingsarm is.

Baby in fietskar achter racefiets

Fanatieke fietsers die vader worden, zitten vaak ineens een stuk minder op de fiets. Om toch weer meters te kunnen maken, kan het een oplossing zijn om je baby, peuter of kleuter mee te nemen in een fietskar.

De fietskarren van Thule bewegen zo goed mogelijk met je mee. Wel moet je zelf heel goed blijven letten op de veiligheid. Hoge snelheden, slechte paadjes en scherpe bochten zijn zeker niet verstandig.

Fietskar achter racefiets van Thule

Het betrouwbare Zweedse merk Thule heeft zonder twijfel de beste fietskarren in huis voor achter je racefiets. Je hebt de keuze uit een heleboel modellen, maar wij raden de Thule Coaster 2 XT, de Thule Chariot Cross 1 of de Thule Chariot Sport 2 aan.

De Thule Coaster 2 XT is voor zo’n 350 euro de goedkoopste optie. De Chariot Cross 1 is een stuk duurder: bijna 900 euro. De Chariot Sport 2 spant de kroon met bijna 1400 euro.

Een flink verschil in prijzen dus. Er zit dan ook een groot verschil in de uitvoering. Hoe duurder, hoe luxer en hoe beter de materialen. Een dure fietskar heeft onder andere betere vering, ligt beter in de bochten en biedt meer comfort.

Conclusie over een fietskar achter de racefiets

Je ziet het niet vaak, maar het is zeker mogelijk. Je kan een fietskar of kinderkar aan een racefiets bevestigen en vervolgens gaan fietsen met je baby, peuter of kleuter in de kar.

Als je met een fietskar achter je racefiets op pad gaat, is het uiteraard van groot belang om zelf de veiligheid in de gaten te houden. Zo houd je het leuk en verantwoord voor jezelf en voor je kind.

Klik op de knop hieronder voor het beste aanbod fietskarren voor je racefiets:


Relevante onderwerpen:

Categorieën: Accessoires

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *