Beste aluminium racefiets | TOP 3 | Aanbieding

Laatst bijgewerkt door Simon op maart 17, 2023

Ben je op zoek naar een goede en betaalbare racefiets? Dan kan het een slim zijn om te kiezen voor een aluminium racefiets. Dit sterke materiaal is een beetje zwaarder dan carbon, maar is wel een stuk goedkoper.

Sinds de introductie van de aluminium frames in de jaren ’80 zijn aluminium racefietsen niet meer weg te denken. Veel racefiets merken hebben dan ook wel een mooie collectie aluminium racefietsen in hun assortiment.

Weet je niet welke fiets je moet kiezen? Geen zorgen, wij hebben drie mooie racefietsen van aluminium voor je op een rij gezet.

De eerste is een topfiets voor sportieve prestaties, de tweede is een mooi model voor lange tochten en de derde is een fijne fiets voor beginners.

Lees verder en ontdek welke racefiets van aluminium bij jou past!

1. Strakke fiets voor sportieve ritten: Van Rysel EDR AF Ultegra

van_rysel_aluminium_racefiets

Gemaakt voor lange afstanden en prestaties

Deze strakke en sterke racefiets van aluminium is gemaakt om flinke afstanden mee af te leggen en mooie prestaties mee te behalen. De fiets heeft aerodynamische Fulcrum Racing-wielen, een Endurance-frame met variabele dikte en mooi racezadel.

Het frame is 100 procent van aluminium, net als de vorkbuis. Toch zit er nog een beetje carbon aan deze fiets. De vork zelf is namelijk gemaakt van carbon. Verder heb je velgremmen op deze snelle fiets.

Shimano Ultegra schakelt fantastisch

Deze sportieve racefiets heeft als groepset Shimano Ultegra. De groepset bevat alles wat met schakelen, remmen en de aandrijflijn te maken heeft. Het gaat hierbij dus bijvoorbeeld over je ketting, kettingbladen, schakelaars, derailleurs en remmen.

In totaal heeft Shimano 9 niveaus van groepsets. Van lage naar hoge kwaliteit gaat het rijtje zo: Tourney, Claris, Sora, Tiagra, 105, Ultegra, Ultegra Di2, Dura Ace en Dura Ace Di2. De meeste racefietsers in Nederland rijden op de groepsets Tiagra, 105 en Ultegra.

Ultegra is dus een uitstekende keuze. Het schakelt vlot, ook als je flink druk aan het zetten bent op de pedalen. Daarnaast gaat het materiaal lang mee. Het is minder vatbaar voor slijtage en als je het goed onderhoudt, krijg je ook geen roest.

Eerlijke prijs en goede recensies

De EDR AF Ultegra kost in de webshop van Decathlon 1399 euro. Als je kijkt naar alle specificaties van deze racefiets, is dat zeker een eerlijke prijs. Het past bij de hoge kwaliteit van de onderdelen en de mooie afwerking.

Ook andere fietsers zijn zeer te spreken over deze aluminium racefiets van Van Rysel. Bij Decathlon heeft de EDR AF Ultegra ongeveer 200 recensies en krijgt ‘ie een beoordeling van 4,6 op 5. Daar kun je mee thuis komen!2. Comfortable fiets voor prachtige tochten: Triban RC520

triban_alu_racefiets

Gemaakt voor regelmatige ritten en plezier

Deze fraaie en moderne racefiets is gericht op het maken van regelmatige ritten met comfort. Bij deze fiets ligt de nadruk wat minder op prestaties en wat meer op plezier.

Het comfort zit ‘m onder andere in het zadel. Dat is een zogenaamd ErgoFit-zadel, dat je zadelpijn zal besparen.

Verder beschikt deze fiets over hydraulische schijfremmen. Die zorgen voor een kortere remweg en meer controle over de fiets. Hydraulische schijfremmen worden aangestuurd door oliedruk en vergen weinig onderhoud.

Shimano 105 gaat een hele tijd mee

De Triban RC520 heeft als groepset Shimano 105. Ken je het rijtje van de groepsets nog? Shimano 105 zit precies in het midden. Op de ranglijst van kwaliteit scoort de 105-groepset dus heel gemiddeld.

Veel fietsers in Nederland vertrouwen op deze groepset en daar hebben ze helemaal gelijk in. Het is geen materiaal voor profs, maar voor toerrijders is het echt uitstekend spul. Je kan er vele jaren mee vooruit, zeker als je de boel zo nu en dan eens poetst.

Schappelijke prijs en mooie beoordelingen

Voor de RC520 tel je bij Decathlon 849 euro neer. Dat is een schappelijke prijs voor een fiets van deze kwaliteit. De Triban RC520 behoort tot het middensegment en deze prijs past daar bij.

Je bent zeker niet de eerste die kiest voor de Triban RC520. In de webshop van Decathlon heeft deze racefiets maar liefst 775 recensies gekregen en ze zijn bijna allemaal positief.

De Triban RC520 krijgt een score van 4,2 op 5 van al die tevreden fietsers.3. Goedkope keuze voor beginners: Triban RC120

triban_racefiets_aluminium_met_schijfremmen

Gemaakt om vlotte vooruitgang te boeken

Bij deze fiets hebben de makers de echte beginnelingen in gedachten gehad. Het is een fiets om je eerste sportieve kilometers mee te maken.

Ook deze fiets van Triban heeft een ErgoFit-zadel. Voor beginners is dat wel zo fijn, want wie enthousiast begint met wielrennen, wil geen zadelpijn krijgen.

Verder heeft deze fiets mechanische schijfremmen. Ten opzichte van hydraulische schijfremmen hebben mechanische schijfremmen iets minder kracht. Toch zorgen ze alsnog voor een kortere remweg en meer controle over de fiets ten opzichte van velgremmen.

Shimano Tourney kan voldoende zijn

De Triban RC120 heeft als groepset Shimano Tourney. Die staat onderaan in het rijtje van groepsets van Shimano. Betekent dit dat het helemaal niks is? Nee, natuurlijk niet. Anders zouden ze het niet produceren. Er zijn genoeg Nederlanders die heel tevreden op een groepset van Tourney fietsen.

Het hangt natuurlijk ook een beetje af van je verwachtingen. Fiets je geregeld en leg je lange afstanden af? En fiets je wel eens in de regen en vergeet je daarna de boel te poetsen? Ja, dan kun je verwachten dat de machine vrij gauw begint te haperen.

Fiets je niet heel veel, blijf je binnen als het regent en verwen je de fiets soms eens met een sopje? Dan blijft de groepset veel langer goed. In dat geval kun je ook met de groepset van Shimano Tourney jaren plezier hebben van je fiets.

Goedkope optie met goede scores

Deze racefiets heeft in de webshop van Decathlon de voordelige prijs van 499 euro. Veel goedkopere racefietsen ga je niet vinden. Het is een mooie prijs om het er eens op te wagen en te beginnen met wielrennen.

De Triban RC120 is trouwens behoorlijk populair. Bij Decathlon zijn er al meer dan 500 recensies achtergelaten over deze fiets.

De meeste gebruikers noemen het een ‘goede koop’ en een ‘prima beginnersfiets’. Bij de beoordeling scoort deze racefiets 4,1 op 5, waaruit blijkt dat de tevredenheid groot is.Conclusie

Om sportief te fietsen heb je dus zeker geen racefiets van carbon nodig. Aluminium racefietsen zijn er nog volop en dat zal ook nog wel even zo blijven. Het materiaal is gewoon heel sterk en dus een stukje goedkoper dan carbon.💡 Misschien ook interessant voor jou:

Categorieën: Racefietsen

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *