Van Rysel: Een blik op het aanbod & Review

Laatst bijgewerkt door Kaz op februari 13, 2023

Ben je online een fiets van het merk Van Rysel tegengekomen? Grote kans dat deze fiets qua samenstelling en prijskaartje aansprekend is.

Dit merk levert simpelweg meerdere interessante fietsen aan. Maar, is de aanschaf van een Van Rysel fiets daadwerkelijk aan te raden? Het antwoord op die vraag vind je in deze review.

Over Van Rysel

Het merk Van Rysel is absoluut een uniek merk te noemen. Lange tijd was dit een zelfstandige opererend fietsenmerk, maar daar is sinds 2019 verandering ingekomen. Sinds jaar hoort Van Rysel namelijk tot de Decathlon Groep.

Wat dat betreft is van Rysel hetzelfde als bijvoorbeeld Elops en B’twin. Ook dit zijn merken die als huismerken van Decathlon gezien worden. Net zoals de fietsen van Elops en B’twin vind je de fietsen van het merk Van Rysel alleen bij Decathlon.

Dit merk weet zich in ieder geval op meerdere punten te onderscheiden. Zo richt dit merk zich puur op racefietsen. Deze racefietsen beschikken over een perfecte samenstelling, maar zijn niet allemaal even prijzig.

Wat hierbij vooral opvalt, is de gevarieerde prijsstelling. Je kunt bij Van Rysel een fiets voor 500 euro kopen, maar ook voor ruim 4000 euro. Ongeacht wat je budget is, zou je dus bij Van Rysel kunnen shoppen.

Leuk detail: de naam Van Rysel betekent niks meer dan ‘Uit Rijsel’. En dat is precies de Franse stad waar dit fietsenmerk het levenslicht zag. Mogelijk komt deze naam je niet heel bekend voor; in ons land wordt deze stad voornamelijk aangeduid als Lille.

Het aanbod van Van Rysel

In het aanbod van Van Rysel kom je niet super veel fietsen tegen. Op het moment dat wij deze review schrijven, biedt dit merk bijvoorbeeld 16 fietsen aan.

Dit zijn stuk voor stuk racefietsen, maar daar blijft het niet bij. Dit merk biedt namelijk ook verschillende accessoires aan.

Racefietsen

Wil je de beste racefiets aanschaffen? Mogelijk vind je deze racefiets in het aanbod van Van Rysel. Dit merk biedt namelijk meerdere soorten racefietsen aan, waarbij met name de diversiteit opvalt.

Deze diversiteit is op twee punten duidelijk zichtbaar:

 • Samenstelling. De verschillende racefietsen van dit merk zijn op verschillende manieren samengesteld. Sommige fietsen beschikken bijvoorbeeld over een hoogwaardige Ultegra schakelgroep, terwijl andere fietsen een simpeler schakelgroep hebben.
 • Prijskaartje. Zoals we eerder in deze review al stelden, lopen de prijskaartjes bij dit fietsenmerk flink uiteen. Je kunt voor een paar honderd euro klaar zijn, maar je kunt ook duizenden euro aan een nieuwe Van Rysel racefiets uitgeven.

Als je een Decathlon racefiets van Van Rysel wilt kopen, moet je in ieder geval kritisch zijn. Je kunt namelijk uit veel prijzen en samenstellingen kiezen, waardoor je nog beter over je wensen na moet denken.

Wat verwacht je precies van je nieuwe racefiets? En welke fiets van dit merk sluit het beste op je wensen aan?

Wij adviseren je om goed na te denken over de te maken fietstochten. Wil je vooral recreatieve fietstochten maken? Dan is het advies om te kiezen voor één van de recreatieve racefietsen van dit merk.

Deze fietsen zijn een stuk comfortabeler uitgevoerd, waardoor je op een fijne manier van plek A naar plek B fietst.

Wil je vooral zo hard mogelijk fietsen? En vind je het heerlijk om het uiterste van je benen te vragen? Dan is het beter om voor één van de echte racefietsen van Van Rysel te gaan.

Deze fietsen beschikken over de kenmerkende vormgeving en zijn op de juiste manier samengesteld.

Goed om te weten: met het aanbod van racefietsen richt Van Rysel zich op dames en heren. De meeste fietsen zijn voor heren geschikt, maar het merk biedt ook meerdere racefietsen voor dames aan.

In de webshop van Decathlon wordt dit gelukkig goed aangegeven.

Fietsaccessoires

Ben je op zoek naar een nieuw crankstel voor je fiets? Wil je een nieuwe remklauw aanschaffen? Of is je huidige derailleur aan vervanging toe? Voor dergelijke fietsaccessoires kun je ook bij dit merk terecht.

Wat hierbij opvalt, is dat Van Rysel zich met de accessoires niet alleen op de racefietsen richt.

Als je de webshop van Decathlon bekijkt, zie je namelijk accessoires voor verschillende soorten fietsen naar voren komen: racefietsen, recreatieve fietsen, gravel bikes, cross country mountainbikes, sportieve mountainbikes, sportieve stadsfietsen en vouwfietsen zijn hier slechts enkele voorbeelden van.

Uit deze opsomming blijkt één ding overduidelijk: Van Rysel biedt heel veel soorten accessoires aan.

Met onderstaand lijstje krijg je hier een duidelijke indruk van:

 • Crankstel
 • Shifter
 • Derailleur
 • Remklauw
 • Stuurstang
 • Trapas
 • Cassette
 • Buitenband
 • Zadelpen
 • Remgrepen
 • Remschijf
 • Balhoofdstel
 • Derailleurpad
 • Rollentrainer
 • Stuurpendop
 • Remset
 • Fietscomputer
 • Wielas
 • Tijdritstuur

Zoals je kunt zien, kun je voor allerlei accessoires bij Van Rysel terecht. Als je voor één van deze accessoires kiest, ben je van een goede kwaliteit verzekerd.

De producten die door dit merk aangeboden worden, voldoen grotendeels aan onze kritische eisen.

Wat wij ook geweldig vinden, is dat je zó veel keuze hebt. Het maakt eigenlijk niet uit naar wat voor accessoire je op zoek bent. De kans dat je dit accessoire bij Van Rysel vindt, is bijzonder groot.

Onze tip: let wel even heel goed op. De verschillende accessoires die aangeboden worden, zijn niet voor alle fietsen geschikt. Wij raden je daarom aan om eerst linksboven aan te geven wat voor fiets je hebt.

Nadat je dat hebt gedaan, geeft de webshop van Decathlon alleen nog de passende producten weer. Met die producten doe je volgens ons een prima aankoop.

Fietskleding

Ook voor het kopen van fietskleding zit je bij dit merk van Decathlon goed. Dit merk biedt namelijk ook heel veel soorten fietskleding aan.

De focus ligt hierbij op fietskleding voor op de racefiets, maar ook voor andere soorten fietsen kun je bij Van Rysel geschikte fietskleding kopen.

Zo kun je in het aanbod van Van Rysel kiezen voor een fietsshort met zeem, thermokleding, fietssokken, een fietsvest, een fietsjas, een shirt met korte mouwen en zelfs een compleet triatlonpak.

Wat ons hierbij vooral opvalt, is de diversiteit binnen het aanbod. Je kunt bij dit merk bijvoorbeeld kiezen tussen een shirt met korte- en met lange mouwen. Ook kun je kiezen voor een compleet triatlonpak, een los windjack of een korte fietsbroek met bretels.

Naar wat voor fietskleding ben je op dit moment op zoek? Grote kans dat je de gewenste fietskleding in het aanbod van Van Rysel vindt.

Over de fietskleding van dit merk kunnen we kort zijn: prima. De fietskleding is van een hoge kwaliteit en wordt dus in heel veel varianten aangeboden. Daarnaast is de prijsstelling ook interessant te noemen.

Van Rysel is zeker niet het duurste merk, maar is ook niet het goedkoopste merk. Qua prijsstelling zit het eigenlijk in de middenmoot, terwijl de kwaliteit meer dan prima is.

Ook hierbij moet je goed opletten bij het uitkiezen van nieuwe fietskleding. Let goed op of de fietskleding voor dames of heren geschikt is. Ook moet je goed kijken naar de maatstelling. De meeste kleding van Van Rysel wordt in ieder geval in meerdere maten aangeboden.

Ervaringen met Van Rysel

Sinds 2019 is Van Rysel met een ware inhaalslag in ons land bezig. Sinds dat dit merk onder de vlag van Decathlon valt, hebben veel mensen voor één van de Van Rysel producten gekozen.

Sommige van deze mensen hebben online een review achtergelaten. Hierbij vonden wij het opvallend dat de meeste mensen super tevreden zijn.

Zij roemen de kwaliteit van de producten van Van Rysel, maar ook de diversiteit. Daar kunnen wij ons volledig bij aansluiten, zoals eerder in deze review al gesteld.

Onze ervaringen met Van Rysel zijn ook positief te noemen. Dit is naar onze mening één van de betere leveranciers van betaalbare racefietsen.

Ook vinden wij het een groot voordeel dat de fietsen van dit merk zo divers zijn. Ongeacht of je een recreatieve- of hele fanatieke fietser bent, kun je bij dit merk terecht.

Wat ons verder nog opviel, is dat veel mensen te spreken zijn over de service. Als je een Van Rysel fiets wilt kopen, kun je dit alleen bij Decathlon doen. Door de jaren heen is echter gebleken dat deze firma een prima service op de mat weet te leggen.

Uiteraard zijn hier ook uitzonderingen op. Zo geven sommige mensen aan dat de communicatie vanuit Decathlon onduidelijk is.

Over het merk zelf vind je echter nagenoeg geen negatieve beoordelingen. Dat is wat ons betreft veelzeggend voor de kwaliteit dat Van Rysel weet te leveren.

Van Rysel vs. andere fietsmerken

Het is uiteraard interessant om een vergelijking tussen Van Rysel en andere fietsmerken te maken. In onze ogen kan op twee gebieden een vergelijking gemaakt worden.

Ten eerste op het gebied van Decathlon fietsenmerken. Zoals eerder al gesteld, zijn ook Elops en B’twin huismerken van Decathlon. Ten opzichte van die merken is Van Rysel toch wel oppermachtig te doen.

Bij het merk van Rysel kun je simpelweg terecht voor een prima kwaliteit en voor prestatiegerichte racefietsen. De fietsen van Elops en B’twin zijn daarentegen goedkoper, maar wel meer gericht op het comfort.

Ten tweede op het gebied van andere racefietsmerken. Zet je bijvoorbeeld van Rysel tegen Cube af? Dan zie je wel duidelijke verschillen.

Cube is simpelweg één van de beste merken in de wereld van racefietsen. De racefietsen van Cube beschikken over de nieuwste technologieën/onderdelen, zijn zo licht als een veertje en zijn voor de serieuze wielrenners geschikt.

Dat brengt echter wel een prijskaartje met zich mee. Voor de prijs van de duurste Van Rysel racefiets kun je eigenlijk geen nieuwe Cube racefiets kopen. Deze vergelijking is volgens ons daarom ook niet helemaal eerlijk.

Maar, ben je op zoek naar een goede racefiets? Geef je bij voorkeur niet overdreven veel geld uit? En stel je ook niet de allerhoogste eisen? Dan zit je met een Van Rysel racefiets absoluut goed. Overigens geldt dit ook voor alle accessoires en kleding van dit merk.


Categorieën: Fietsen

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *