B’twin fietsen – Ervaringen & Informatie over dit merk!

Laatst bijgewerkt door Joni op december 13, 2022

Heb je wel eens het aanbod fietsen bij Decathlon bekeken? Dan is het merk B’twin je ongetwijfeld opgevallen; dit is het ‘huismerk’ van Decathlon.

Dat je bij dit artikel uitgekomen bent, geeft aan dat je meer wilt weten over dit merk. Nou, wij vertellen je maar al te graag alles over dit fietsenmerk.

In dit artikel vertellen wij je alles over het merk B’twin, over het aanbod en over de ervaringen van kopers. 

Over het merk B’twin

Btwin fietsen decathlon

Het merk B’twin is dus het huismerk van Decathlon. Deze grote winkelketen doet er alles aan om kwaliteit voor een scherpe prijs te leveren; met de B’twin fietsen lukt dit maar al te goed.

Het merk B’twin begon vrij klein, maar heeft een indrukwekkende groei doorgemaakt. De reden hiervoor is evident; de fietsen van dit merk vinden gretig aftrek.

Decathlon heeft daarom besloten om meer en meer fietsen op de markt te brengen.

De fietsen van dit merk kun je overigens alleen bij Decathlon kopen. Dit geeft des te meer aan dat het om een écht merk van Decathlon zelf gaat.

De belangrijkste troeven

Dat het merk B’twin zo groot geworden is, heeft met onderstaande drie troeven te maken:

  • Top kwaliteit. De kwaliteit van B’twin is oprecht goed te noemen. De fietsen bestaan uit hoogwaardige onderdelen, zijn netjes afgewerkt en passen geheel bij het DNA van Decathlon.
  • Scherp geprijsd. Dat dit merk bij het DNA van Decathlon past, is ook aan het prijskaartje te danken. De fietsen van dit merk zijn namelijk scherp geprijsd, ondanks de top kwaliteit. De prijs-kwaliteitsverhouding is al met al de belangrijkste troef van dit merk.
  • Divers aanbod. Het merk B’twin biedt veel soorten fietsen aan. Dit varieert van normale stadsfietsen tot aan mountainbikes. Verderop in dit artikel vertellen wij je graag meer over de fietsen uit dit aanbod.

Een stukje geschiedenis

Voor de historie van het merk B’twin moeten we naar het jaar 1976. In dat jaar start de firma Decathlon Cycle; deze firma ging onderdeel uitmaken van het ‘grote’ bedrijf Decathlon.

In 1986 rolden de eerste fietsen van dit merk van de band af. Hoogtepunt hierbij was het jaar 1999; toen werd de Decathlon Cycle 5 fiets gelanceerd. Deze allround fiets, voor mannen en vrouwen, zou uitgroeien tot één van de populairste fietsen. 

Uiteindelijk werd in 2006 de naam aangepast naar B’twin. In 2010 werd het B’twin Village in Lille geopend; dit vormt als het ware het hoofdkwartier van deze firma.

Tegenwoordig vind je bij dit hoofdkantoor ook nog een gigantische winkel en werkplaats.

Het aanbod fietsen van B’twin

Op het moment van schrijven bestaat het aanbod van B’twin uit meer dan 50 fietsen.

Dit uitgebreide aanbod is onderverdeeld in verschillende subcategorieën. Over elke subcategorie vertellen we je hieronder meer.

Kinderfiets

Btwin kinderfiets

Ben je voor je kind op zoek naar een nieuwe fiets? Dan kun je zéker bij Decathlon terecht.

De firma heeft meer dan 10 verschillende fietsen voor kinderen ontwikkeld. Het gaat hierbij om loopfietsen, maar ook om fietsen met zijwieltjes.

De kinderfietsen van dit merk zijn van een prima kwaliteit. Bovendien betaal je voor deze fietsen slechts een paar tientjes.

Mocht je voor een kinderfiets zonder zijwieltjes gaan, betaal je hier maximaal 110 euro voor. Ook hierbij geldt weer dat de prijs-kwaliteitsverhouding geweldig is.

Bekijk hier het aanbod >>Mountainbike

mtb-st-120

Als je op zoek naar een nieuwe mountainbike bent, zit je mogelijk ook bij Decathlon goed. Het enige nadeel hierbij is dat de mountainbikes alleen voor kinderen geschikt zijn.

Als je voor jezelf een MTB wilt kopen, heb je helaas bij B’twin niks te zoeken. Dit gaat mogelijk wel op korte termijn nog veranderen; het aanbod van dit merk wordt immers alsmaar uitgebreider.

De B’twin mountainbikes voor kinderen zijn in ieder geval wel erg interessant te noemen.

Bekijk hier het aanbod >>Vouwfiets

Vouwfiets Btwin

Wil je graag je fiets in het openbaar vervoer mee kunnen nemen? Of wil je je fiets thuis makkelijk op kunnen bergen?

In beide gevallen is de aanschaf van een B’twin vouwfiets aan te raden. Deze fietsen zijn compact uitgevoerd en zijn makkelijk in te klappen.

Nadat je zo’n fiets opgevouwen hebt, neem je de fiets probleemloos overal mee naar toe. De B’twin vouwfietsen worden in verschillende varianten en kleuren aangeboden.

Bekijk hier het aanbod >>Hybride fiets

Hybride fiets btwin

Het merk B’twin biedt ook nog eens veel verschillende hybridefietsen aan. Deze hybridefietsen zijn voor kinderen geschikt en worden in verschillende varianten aangeboden.

Deze hybridefietsen zijn voor verschillende ondergronden geschikt en daarmee veelzijdig in te zetten. Precies hetgeen waar je een hybridefiets voor zou kopen dus!

Bekijk hier het aanbod >>Elektrische fiets

btwin-elektrische-fiets

Een elektrische fiets is uiteraard dé fiets bij uitstek van dit moment. Een e-bike is voor veel mensen geschikt en vindt dan ook gretig aftrekt.

Daar speelt het merk B’twin ook slim op in. In ons artikel over de B’twin elektrische fietsen lees je hier meer over.

Bekijk hier het aanbod >>Stadsfiets

Btwin stadsfiets

Ben je ‘gewoon’ op zoek naar een normale stadsfiets? Ook daarvoor kun je bij B’twin aankloppen.

Dit merk biedt verschillende stadsfietsen voor kinderen aan. Deze fietsen zijn bij uitstek geschikt voor ritjes van school en naar school toe.

Bekijk hier het aanbod >>Racefiets

btwin-racefiets

Wil je voor je kind een racefiets aanschaffen? Kijk dan zéker naar een B’twin racefiets.

De racefietsen van dit merk zijn van een prima kwaliteit, zijn speciaal voor kinderen ontwikkeld en worden in verschillende varianten aangeboden.

Op het moment van schrijven worden de racefietsen in maat 26 inch aangeboden door B’twin.

Overigens kun je ook voor een andere Decathlon racefiets kiezen. Het aanbod van racefietsen is bij deze sportketen vrij groot.

Bekijk hier het aanbod >>Accessoires

btwin dubbele fietstas

B’twin is niet alleen een aanbieder van veel soorten fietsen, maar ook van allerlei accessoires.

In het aanbod van accessoires zijn onder meer fietsbellen, bidons, fietsenkaarthouders, fietsverlichting en spatborden te vinden.

We vallen mogelijk in herhaling, maar ook alle accessoires van B’twin zijn de aanschaf meer dan waard.

Bekijk hier het aanbod >>Hoe is de kwaliteit van de B’twin fietsen?

De kwaliteit van de B’twin fietsen is opvallend goed. Deze fietsen zijn van de juiste onderdelen vervaardigd, worden netjes afgewerkt en hebben hierdoor een lange levensduur.

Dat de kwaliteit zo goed is, is op z’n zachtst gezegd opmerkelijk te noemen. De fietsen van dit merk zijn namelijk voordelig geprijsd, maar zijn dus wel van een top kwaliteit.

Deze combinatie is uniek te noemen. En is ook dé reden waarom de B’twin fietsen zo populair geworden zijn.

Waar worden de fietsen van B’twin gemaakt?

De fietsen van B’twin worden grotendeels in Oost-Europa gemaakt. Andere onderdelen van de fiets, zoals het frame, worden in Azië gemaakt en geassembleerd.

Andere onderdelen, voornamelijk de kleinere onderdelen, worden in Frankrijk zelf op de fietsen gezet. De fietsen vormen dus een mengelmoes van onderdelen die van over de gehele wereld vandaan komen.

Desondanks is de kwaliteit dus prima te noemen. 

Ervaringen van ons en gebruikers

Review btwin fietsen

Onze ervaringen met de B’twin fietsen zijn bijzonder positief. We kunnen hier een heel verhaal aan wijden, maar daar komt het simpelweg op neer.

De fietsen zijn van een top kwaliteit en het spreekt ons aan dat dit merk veel fietsen op de markt brengt.

Ook de ervaringen van kopers van de fietsen zijn erg positief. Men roemt de kwaliteit, de afwerking van de fietsen én het prijskaartje.

In nagenoeg elke beoordeling komt de prima prijs-kwaliteitsverhouding naar voren.

Wel is het goed om te weten dat de fietsen vooral voor kinderen geschikt zijn. Verreweg de meeste B’twin fietsen zijn simpelweg voor kinderen ontwikkeld. En niet voor volwassenen, zoals wel bij andere fietsenmerken het geval is.

De voor- en nadelen van dit merk

Het merk B’twin biedt wat ons betreft veel voordelen:

  • Top kwaliteit. We hebben het in deze review veel over de kwaliteit gehad; hier staan we volledig achter. De fietsen zijn gewoonweg van een goede kwaliteit en hebben hierdoor een lange levensduur.
  • Prima geprijsd. De prijzen van de B’twin fietsen zijn ook prima te noemen. Voor een goede B’twin fiets betaal je slechts een paar honderd euro. Wil je bijvoorbeeld een fiets voor je kind aanschaffen? Dan ben je al voor maximaal 100 euro klaar.
  • Divers aanbod. Het aanbod van B’twin fietsen is volgens ons ook een groot voordeel.  Je kunt simpelweg uit veel soorten fietsen kiezen.

Moet je bij B’twin ook nog met een nadeel rekening houden? Eén van de nadelen vinden we dat je deze fietsen alleen bij Decathlon kunt kopen.

Overigens vind je nog veel meer fietsen bij Decathlon, waaronder elektrische fietsen en mountainbikes.  

Waar zijn B’twin fietsen te koop?

Decathlon Utrecht

De fietsen van B’twin zijn uitsluitend bij Decathlon te verkrijgen. Dit is het merk van Decathlon zelf, waardoor dit bijzonder goed te verklaren is.

Indien je een B’twin fiets wilt kopen, kom je dus vanzelf bij Decathlon uit.

Belangrijk voordeel: Decathlon heeft ook fysieke winkels. In deze winkels kun je de fietsen bekijken en eventueel ook een kort proefritje maken.

Ons definitieve oordeel

Ons definitieve oordeel over de B’twin fietsen is onwijs positief. Alle fietsen van dit merk zijn van een top kwaliteit, het aanbod is divers en de prijsstelling is indrukwekkend te noemen. 

Mocht je nog een goedkope én goede fiets aan willen schaffen, zit je bij Decathlon dus goed.

Houd er wel rekening mee dat de meeste fietsen van dit merk voor kinderen geschikt zijn. Als je voor jezelf een nieuwe fiets wilt kopen, verwijzen wij je graag naar andere fiets merken.

Of je wacht tot het moment dat B’twin met meer fietsen voor volwassenen op de markt gaat komen.


Ook interessant:

Categorieën: Fietsen

Joni

Joni's passie en expertise ligt bij alles wat met fietsen te maken heeft. Maar het liefst houdt ze zich bezig met stadsfietsen en fietsaccessoires. Met een scherp oog voor zowel stijl als functionaliteit, biedt Joni waardevolle inzichten en praktisch advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *