Decathlon Mountainbike: Kracht, Design & Ruime keuze

Laatst bijgewerkt door Simon op februari 5, 2023

Genieten van de buitenlucht en je uitleven in de natuur? Een Decathlon mountainbike biedt jou hiervoor alle mogelijkheden.

Of je nu een beginner bent of een gevorderde mountainbiker, bij Decathlon vind je altijd een passende fiets. De verhouding tussen prijs en kwaliteit ligt hoog en het assortiment is erg breed.

Als je wilt kun je starten met een aluminium mountainbike die nog geen 250 euro kost.

Liggen je eisen hoger, richt dan je blik op de wat duurdere modellen. Ben je als ervaren mountainbiker toe aan een volgende stap, kies dan een carbon mountainbike.

Voor wie is een Decathlon mountainbike geschikt?

rockrider-mtb

Je begrijpt het al. Een Decathlon mountainbike is een erg breed begrip. Daaronder valt bijvoorbeeld ook de Decathlon mountainbike kind.

Want dat is het fijne van het aanbod in deze webshop, je kiest de fietsen eenvoudig op maat. Voor je kind is dat misschien maat XS uit de serie voor volwassenen.

Zo’n ‘extra small’ mountainbike is meestal voorzien van 26 inch wielen. Dat is erg praktisch want je kind kan dan goed met de voeten bij de grond.

Maar misschien is je kind veel jonger. Bijvoorbeeld in de leeftijd rond de 10 jaar. In dat geval kom je uit bij de Decathlon mountainbike kind met wielen van 20 of 24 inch.

Ook de mountainbikes voor dames en heren mountainbikes zijn natuurlijk ruim voorradig.

Binnen deze categorie zie je de trend om over te stappen op 27,5 inch wielen. Daarmee wordt 26 inch los gelaten als standaardmaat voor iedereen.

Zoals gezegd wordt de Decathlon mountainbike 26 inch nog wel geleverd, maar dan vooral als kleine mountainbike voor je kind of voor de kleinere volwassene.

Maak je graag veel kilometers, dan staan voor jou ook de 29 inch mtb’s klaar. Met deze wielmaat kom je lekker op snelheid en blijf je ook op hoge snelheden stabiel.

Elke dag een flinke afstand overbruggen? Dan is een elektrische Decathlon mountainbike misschien iets voor jou.

Doordat jouw spierkracht wordt ondersteund, leg je zonder veel moeite een langere afstand af. Daarnaast geeft het een flinke kick om met een stevige snelheid het fietspad te bedwingen.

MTB’s voor heren

rockrider-mtb-heren

Volwassen mannen vormen de grootste doelgroep mountainbikers. Het is dan ook niet zo gek dat er voor heren veruit de meeste keuze beschikbaar is in het aanbod.

De heren hebben enorm veel keus, veelal tussen mountainbikes van het merk Rockrider. De fietsen zijn er in verschillende prijsklassen en voor verschillende niveaus.

Zo wordt er onderscheid gemaakt tussen de beginners, ervaren fietsers en de experts. De MTB’s vind je hier vanaf een kleine 200 euro tot 1800 euro en meer.

Qua maten hebben de meeste bikes een maat van 27,5 inch, maar er zijn ook varianten van 29 inch verkrijgbaar.

Aangezien er grote verschillen zitten tussen de bikes is het goed om het aanbod eens goed te bekijken. Gelukkig kun je genoeg filteren in de webshop van Decathlon, waardoor je al snel terecht komt bij de meest geschikte MTB voor jou!
Decathlon mountainbike dames

decathlon-mtb-dames

Laten we in deze review de Decathlon dames mountainbike eens onder de loep nemen. Die zijn voor een belangrijk deel hetzelfde als de mountainbike heren.

Alleen zijn van enkele onderdelen de maten iets beter op het gemiddelde vrouwenlichaam aangepast.

Het zadel heeft net een wat andere vorm, de stuurpen is iets korter en de remgrepen zijn iets smaller.

Sluit dit ook aan bij jouw lichaamsmaten, dan ga je met nog meer plezier met je Decathlon mountainbike op pad. Ook met een iets lager gewicht is rekening gehouden.

Zo kun je bij sommige versies de vering in de voorvork op je gewicht instellen.

Bekijk je het assortiment dames mountainbikes, dan zie je dat er uit de meeste productcategorieën een versie voor dames is.

Dit begint al direct bij de Rockrider die nog geen 300 euro kost. Een prettig basismodel waar je prima op zit.

Extra comfort met een Rockshox voorvering? Dan kies je een dames mountainbike uit een wat luxer assortiment. De voorvering kun je op deze fiets eenvoudig regelen.

Ook is de luchtvering in de Rockshox voorvork lichter van gewicht. Bovendien wordt de luxere mountainbike gemaakt van 6061 aluminium.

Dit zorgt voor een frame dat uitzonderlijk licht van gewicht is. In deze klasse bedien je ook al je versnellingen vanaf 1 voorblad. Dat is wel zo professioneel en maakt schakelen een stuk eenvoudiger.

En dan is er bij Decathlon natuurlijk de prachtige collectie elektrische dames mountainbikes. Die zorgen voor een trapondersteuning die het leven net nog even iets aangenamer maakt.

Zo legt de meest uitgebreide elektrische Decathlon mountainbike zomaar 320 procent vermogen bovenop je eigen trapinspanning.

Daar kom je elke heuvel mee op. Maar je kunt ook moeiteloos met elke groep mountainbikers meekomen. Angst om uitgeput langs de weg te belanden als je met je nieuwe kennissen gaat rijden, wordt hierdoor totaal overbodig.
Decathlon mountainbike kind

decathlon-mtb-kind

Ook als kind wil je graag je energie kwijtraken op de fiets. Een stevig model dat tegen een stootje kan maakt fietsen alleen maar leuker.

Een Decathlon mountainbike heeft flink wat versnellingen, waardoor je ook op weg naar school heel gemakkelijk de tegenwind trotseert.

Gelukkig houdt Decathlon goed rekening met de maat van de mountainbike die jij als kind nodig hebt. Dit begint al bij de Decathlon mountainbike voor kinderen onder de 10 jaar.

Die staan op wielen van 20 inch, waardoor je als kind niet te hoog boven het wegdek hoeft te balanceren.

Die trend zet zich door bij de MTB voor kinderen tot 12 jaar. Die zijn op 24 inch wielen gezet. Zo zijn ze net niet te klein voor een opgroeiend kind, maar ook niet zo hoog dat de mountainbike log wordt.

Ook bij de Decathlon mountainbike voor kids kan worden gekozen uit verschillende niveaus van luxe en gebruikscomfort.

Zo beschikt de kindermountainbike in de hoogste klasse over hydraulische schijfremmen voor en achter. Ook beschikt hij over een voorvork met luchtvering.

Heel handig zijn de snelspanners waarmee je de wielen demonteert. Hierdoor leg je een Decathlon mountainbike voor kinderen in een handomdraai in de auto.
Decathlon mountainbike 26 inch

mtb-26-inch

We merkten het al op aan bij het begin van deze review. Ook de Decathlon mountainbike 26 inch is geschikt voor het wat grotere kind.

Dit type mountainbike hoort dan al bij de collectie mountainbikes voor volwassenen, maar krijgt in de maat XS standaard 26 inch wielen mee.

Zo’n Decathlon mountainbike XS met 26 inch wielen zorgt ervoor dat tussen jouw kind en de mtb een juiste verhouding blijft bestaan.

De veiligheid in het verkeer is hierdoor het best gewaarborgd. Je kind rijdt hierdoor niet alleen veilig op de fiets, maar blijft ook in evenwicht tijdens het afstappen voor een stoplicht, of gewoon ergens langs de stoeprand.

Groeit jouw kind verder, dan twijfel je misschien tussen de maten small, medium en large.

Bedenk bij het maken van een keuze dat naast een juiste beenlengte ook de lengte van de armen van groot belang is.

Zo kan je soms beter kiezen voor een Decathlon mountainbike maat M, terwijl de benen al maat L toelaten.

Vaak zijn de armen nog te kort om op een veilige manier het stuur te bedienen. Ook de houding ten opzichte van het stuur is immers bepalend voor het juiste evenwicht.

Maar de Decathlon mountainbike 26 inch is niet alleen aan kinderen voorbehouden. Ook dames en heren met een beperkte lichaamslengte zitten uitstekend op een XS model.

Zo komt de Decathlon mountainbike 26 inch ook tegemoet aan een groep enthousiaste mountainbikers die op een mountainbike met grote wielen uit evenwicht worden gebracht.

Ook nu is het voordeel dat de afstand tot het wegdek iets minder groot is. Naast een optimale rijhouding is ook tijdens het afstappen een juist evenwicht verzekerd.
Decathlon vs Andere webwinkels

Wat bij de Decathlon mountainbike vooral opvalt, is de stapsgewijze keuze binnen het assortiment. Afhankelijk van je ervaring als mountainbiker maak je een keuze.

Ben je nog beginner, dan kun je zonder al te hoge kosten een betrouwbaar model uitzoeken. De opties worden helder uitgelegd en de doelgroep van het betreffende model wordt benoemd.

De stapsgewijze keuze zorgt er ook voor dat je gemakkelijk kunt ‘promoveren’ naar een professionelere mountainbike.

De stap naar een nieuw model voelt vertrouwd aan omdat de Rockrider-serie van Decathlon een uniform geheel vormt.

Bij jouw eerste aanschaf van een Decathlon mountainbike en bij een vervolgaanschaf hoef je dus geen modellen van verschillende merken met elkaar te vergelijken. Dat is wel zo prettig.

Meestal leidt dit namelijk tot lastige vergelijkingen, waarbij tegenover plussen aan de ene kant weer minnen aan de andere kant staan.

Het flinke assortiment van Decathlon gaat gepaard met aantrekkelijke prijzen. Dit wordt vooral mogelijk gemaakt door de grote schaal waarop Decatlon opereert.

Het bedrijf is online en met fysieke winkels wereldwijd actief. Decathlon doet eigen onderzoek en beschikt over eigen ontwerpafdelingen.

Veel verborgen kosten die gewoonlijk de verkoopprijs verhogen vallen daarom weg bij Decathlon. Ook uit deze review komt naar voren dat je bij deze winkel opvallend veel waar krijgt voor je geld.

Decathlon mountainbike toebehoren

Naast de ruime collectie mountainbikes voor heren, dames en kinderen vind je in de webshop van Decathlon ook alle toebehoren die je nodig hebt.

Om te beginnen de fietshelm die je draagt tijdens het rijden op je Decathlon mountainbike. Ook handschoenen die de grip op je stuur verbeteren zijn in alle maten aanwezig.

Maar daarnaast kun je bij Decathlon ook heel uitgebreid terecht voor de fietskleding die je nodig hebt. Speciaal voor het rijden op de mountainbike voert Decathlon een uitgebreid kledingassortiment.

Het aanbod loopt van eenvoudig tot professioneel. Je kunt zelf kiezen welke uitrusting het beste bij jou past.

Naast uiterlijk en kwaliteit zal die keuze vooral worden bepaald door de intensiteit waarmee fietst.

Bij de productbeschrijving op de website van Decathlon wordt precies aangegeven voor welk gebruik de kleding en de andere toebehoren geschikt zijn. Je moet misschien zelf maar eens een kijkje gaan nemen.

💡 Misschien ook interessant voor jou:


Heb je vragen, opmerkingen of ervaringen met een Rockrider mountainbike? Laat het weten in een reactie hieronder!

Categorieën: Mountainbikes

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *