Elektrische fiets bij Decathlon kopen

Laatst bijgewerkt door Simon op september 18, 2023

Kijk je om je heen, dan zie je het aantal elektrische fietsen op de weg met de dag toenemen.

Diverse merken vragen via reclameboodschappen om jouw aandacht. Andere merken staan glorieus op je te wachten in de fietsenzaak.

Wist je eigenlijk dat Decathlon ook E-bikes verkoopt? De sportieve keten heeft er tot nu toe weinig reclame voor gemaakt. Toch is er al een flink aanbod online en in de winkels te vinden.

Elektrische fietsen op de website

elektrische-stadsfiets-elops-120-e-decathlon

Probeer het maar eens uit. Zet bij Decathlon de woorden ‘elektrische fiets’ in de zoekbalk en er staan direct 20 uitvoeringen op je scherm. De modellen zijn voor dames en heren.

Het kan gaan om stadsfietsen, vouwfietsen en mountainbikes. Wat opvalt zijn de lage prijzen waarmee de instapmodellen beginnen.

Een damesmodel voor in de stad koop je al voor zo’n 800 euro. Een vergelijkbaar model voor heren komt qua prijs zo’n 300 euro duurder uit.

Ook een elektrische vouwfiets van Decathlon heb je al in huis voor een prijs die ruim onder de duizend euro ligt.

Zet jij graag in op de natuur en open terrein, dan is een Decathlon elektrische mountainbike van rond de duizend euro ideaal om mee op pad te gaan.

Middenmotor en motor in het achterwiel

Bij een elektrische fiets kan de plek waar de motor zit ingebouwd verschillen. Je ziet dit ook terug in het E-bike assortiment van Decathlon.

Zo zijn er elektrische fietsen met de motor in het achterwiel en modellen waarbij de motor bij de trappers zit ingebouwd. In het laatste geval spreken we van een middenmotor.

Over het algemeen wordt een middenmotor gezien als de meest ideale aandrijving. Inbouwen in het frame is echter een stuk minder eenvoudig dan opname van de motor in het wiel.

Vandaar dat alleen de duurdere E-bikes bij Decathlon over een middenmotor beschikken. De lager geprijsde modellen worden aangedreven met een elektromotor in het achterwiel.

Bosch, Brose en Shimano

De motoren die in de fietsen worden ingebouwd zijn van diverse merken. Sommige motoren zijn door Decathlon zelf ontwikkeld, terwijl je ook merken als Brose en Bosch en Shimano tegenkomt.

Dat zijn bepaald geen onbekende namen. Brose wordt vaak gezien als een goed alternatief voor Bosch of Shimano. De motoren zijn sterk en bieden een goed koppel. Naast krachtig zijn ze ook erg stil.

Kijk je naar de duurste elektrische fietsen van Decathlon, dan zijn die voorzien van een middenmotor van het merk Bosch.

In het middensegment kom je vaak een middenmotor tegen van Brose en soms ook van Shimano.

De goedkopere versies hebben een sterke naafmotor in het achterwiel.

De elektrische stadsfiets van Decathlon

Laten we eens wat dieper ingaan op de elektrische stadsfiets van Decathlon. Ze dragen het merk Elops en zijn er in diverse uitvoeringen.

Om te beginnen zijn de modellen voor dames en heren verschillend. De modellen voor dames beschikken over een dubbele schuine stang, terwijl de modellen voor heren gebouwd zijn met een horizontale bovenstang.

De Decathlon elektrische stadsfiets voor dames wordt geleverd in één maat. Die is geschikt voor dames met een lengte die kan variëren van 1.60 tot 1.90 meter.

ebike_dames_decathlon

Voor heren kun je kiezen uit twee maten, namelijk: S/M en L/XL. Maat S/M wordt aangeraden voor heren met een lengte van 1.55 tot 1.75 meter. Maat L/XL is bedoeld voor heren met een lengte van 1.75 tot 1.95 meter.

Voor de accu wordt gebruik gemaakt van Samsung-technologie. De actieradius van de fiets hangt sterk af van je eigen gewicht. Hij kan daardoor variëren van circa 30 tot 70 kilometer.

Het maximale gewicht dat de Elops E-bikes kunnen dragen is 125 kilo.

De verlichting voor en achter is direct gekoppeld aan de accu. Hij werkt dus ook als je niet fietst. Dat is wel zo veilig.

Bekijk hier alle elektrische stadsfietsen >>

De elektrische mountainbikes van Decathlon

rockrider-elektrische-mtb

Maar bij Decathlon hebben ze niet alleen elektrische stadsfietsen in het programma. Ook de elektrische mountainbike rukt op.

Van de 20 uitvoeringen op je scherm zijn er maar liefst 9 een MTB. Ook hier kun je uit alle prijssegmenten kiezen.

Zo heb je al een Decathlon elektrische mountainbike voor 1.000 euro, terwijl het segment doorloopt tot een prijs van 3.700 euro.

Bij die laatste mountainbike zit je echt op een topmodel. Maar ook de elektrische MTB van 1.000 euro mag er zijn. Het merk waarvan deze MTB’s zijn voorzien is Rockrider.

Type E-ST 100 van 1.000 euro staat op 27,5 inch wielen. De motor zit ingebouwd in het achterwiel en heeft een koppel van 42 Nm.

De accu komt van Samsung en het achterwiel is voorzien van een extra brede band. Dit komt de wegligging sterk ten goede.

Bekijk hier alle elektrische mountainbikes >>

Stapsgewijs naar de duurdere elektrische MTB

Bij Decathlon gaat alles stapsgewijs. Kies je voor een Rockrider die wat duurder is, dan zijn bepaalde onderdelen nog weer beter.

Zo is de Rockrider E-ST 500 zo’n 300 euro duurder. Daar krijg je een sterkere batterij voor terug. Die is geen 380 Wh zoals bij de E-ST100, maar 420 Wh. Met circa 2,5 uur rijtijd rijd je er een kwartier langer mee door.

Ook het aantal versnellingen is 9 in plaats van 8. Bovendien zijn voorblad en cassette op het achterwiel van respectievelijk SRAM en Shimano.

Ook de veerweg van de voorvork is langer. Geen 100 maar 120 millimeter.

Duurdere elektrische mountainbikes met middenmotor

Gaat de prijs door de 1.800 euro heen, dan krijgt de Rockrider een middenmotor.

Die is ook voorzien van een veel sterker koppel. Met dit koppel van 70 Nm neem je elke heuvel met gemak. De middenmotor van deze elektrische fiets is van het merk Brose.

De voorvering is van Rockshox met een veerweg van 120 millimeter.

ChainFlow-techniek zorg bij het enkele voorblad voor prettig schakelen, terwijl de schakeltechniek op het achterwiel van MICROSHIFT komt.

Je hebt hiermee een erg mooie elektrische fiets in handen, maar bij de elektrische mountainbikes van Decathlon kan je ook nog duurder gaan.

Elektrische vouwfietsen van Decathlon

elektrische-vouwfiets-decathlon

Tijd om onze focus te verleggen naar de elektrische vouwfietsen van Decathlon.

Ondertussen zijn er verschillende e-vouwfietsen te verkrijgen bij Decathlon. Verschillende merken stelen de show bij deze handige, kleine fietsen.

Het fietsmerk van Decathlon, Btwin, heeft (tot nu toe) 2 elektrische vouwfietsen op de markt gebracht met allebei lovende recensies.

De prijzen verschillen echter enorm in het aanbod van Decathlon. Variërend van zo’n 620 tot 2600 euro. Bij de Decathlon zit er zeker weten een geschikte elektrische vouwfiets voor jou bij!

Bekijk hier alle elektrische vouwfietsen >>

De elektrische hybride van Decathlon

Naast de Decathlon elektrische stadsfiets en Decathlon elektrische vouwfiets tref je bij Decathlon nog een derde type elektrische fiets aan.

Dit is de hybride fiets die voor meervoudig gebruik bedoeld is. Je rijdt er comfortabel mee door de stad, maar je zit er ook goed op als je bezig bent aan een trektocht door het landschap.

De hybride modellen dragen de naam Riverside. Ze worden in drie uitvoeringen verkocht.

Het eenvoudigste model van 1.000 euro verschilt qua uiterlijk nogal van de andere twee modellen. Wel is deze Riverside 920 E van voren en van achteren geveerd.

De accu is onder de bagagedrager ingebouwd en de motor in het achterwiel levert je een koppel van 30 Nm.

Schakelen doe je met een enkel voorblad waarbij je kunt kiezen uit zeven versnellingen.

Elektrische hybride een stapje luxer

De twee andere Riversides hebben een uiterlijk dat meer doet denken aan een mountainbike. Alleen zijn in tegenstelling tot een MTB de stangen niet oversized.

De meest voordelige van deze twee heeft een prijs die 250 euro boven de 920 E ligt.

De accu zit hier op de schuine stang gemonteerd. De motor in het achterwiel zorgt voor een aanzienlijk hoger koppel van 42 Nm.

Schakelen doe je ook hier met een enkel voorblad, in dit geval van het merk MICROSHIFT. Bij deze versie van de elektrische Riverside kun je kiezen uit acht versnellingen.

Hybride in de overtreffende trap

Volgt nog het topmodel uit deze serie. Dat is de Riverside 540 E.

Deze is zo’n 1.000 euro duurder dan de 920 E, maar beschikt dan ook over een Shimano middenmotor van 60 Nm.

Met al zijn trekkracht kom je nog maar weinig hindernissen tegen. Je krijgt er een Shimano snellader bij waarmee je de accu in drie uur volledig oplaadt.

Het enkele Shimano kettingblad voor zorgt voor kwaliteit bij het schakelen. Datzelfde doet de Shimano cassette bij het achterwiel, die je de keuze biedt uit maar liefst 10 versnellingen.

De schijfremmen van TEKTRO zijn hydraulisch, zodat je de remweg perfect kan doseren. Deze Decathlon elektrische fiets voor allround gebruik is een echte topper.

Bekijk hier alle hybride elektrische fietsen >>

Vergeet de accessoires niet

Wanneer je bij Decathlon een elektrische fiets bestelt, kun je ook gelijk bijbehorende accessoires kopen.

Wil je die liever eerst met je handen voelen, ga dan gewoon naar één van de winkels toe.

Bij accessoires kun je denken aan mooie spatborden en een stevige bagagedrager. Allemaal precies geschikt gemaakt voor de elektrische fiets die jij kiest.

Ook een bidonhouder voor de e-bike, zwaar beugelslot of fietsmandje zijn items die het gebruiksgemak van je elektrische fiets aanzienlijk vergroten.

Ga je met een kleintje op de fiets, dan kun je bij Decathlon ook fietstassen en een passend fietsstoeltje kopen.

Voor welk type elektrische fiets van Decathlon je ook kiest, de bijpassende accessoires maken je fietsplezier compleet.

Wil je het complete aanbod e-bikes van Decathlon vergelijken? Klik dan direct hieronder:
💡 Misschien ook interessant voor jou:


Categorieën: Elektrische fietsen

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *