Bidonhouder elektrische fiets kopen? Top 6 e-bike bidonhouders

Laatst bijgewerkt door Kaz op september 13, 2023

Op zoek naar een bidonhouder voor je elektrische fiets? Maar weet je niet welke er op je e-bike passen? Of ben je benieuwd of het überhaupt mogelijk is om een bidonhouder op een e-bike te plaatsen?

In dit artikel geven we je antwoord op bovenstaande vragen en meer. We hebben onderzoek gedaan en de 6 best geteste e-bike bidonhouders in een toplijst verwerkt.

Verderop in het artikel vind je meer informatie over de montage en de belangrijkste aandachtspunten bij de aanschaf ervan.

De 6 beste bidonhouders voor elektrische fietsen

Om je te helpen de beste keuze te maken hebben we uitgebreid onderzoek gedaan. We hebben verschillende bidonhouders voor e-bikes met elkaar vergeleken en getest.

Uit deze test zijn onderstaande 6 bidonhouders voor je elektrische fiets als beste naar voren gekomen.

  1. De best geteste bidonhouder voor je elektrische fiets – SKS Anywhere Bidonhouder
  2. Goede bidonhouder op e-bike frame – YONO Frame Fietstas Bidonhouder
  3. Meest geschikte e-bike bidonhouder voor op het stuur – Rockbros Fietsstuur Bidonhouder
  4. Beste zadelpen bidonhouder voor op elektrische fiets – Fuxon Bidonhouder
  5. Beste bidonhouder met klem uit de test – YONO Bidonhouder
  6. Meest geschikte bidonhouder adapter voor e-bike – BTWIN Fietsadapter Drinkbushouder

Kan een bidonhouder op een e-bike?

De meeste klassieke bidonhouders zijn geschikt om op het frame van je fiets te plaatsen. In het frame van racefietsen en mountainbikes bijvoorbeeld zitten dan ook vaak al boorgaten. En dat is nu net bij elektrische fietsen vaak niet het geval.

Een bidonhouder op een mountainbike plaatsen is vaak wel gemakkelijker.

Dat e-bikes geen boorgaten hebben betekent echter niet dat je er geen een op het e-bike frame kunt plaatsen. Er bestaan namelijk ook bidonhouders die je zonder boorgaten kunt bevestigen aan het frame. Deze zijn dan ook bij uitstek geschikt voor elektrische fietsen.

Er zijn ook exemplaren die je kunt vastzetten aan het stuur of de zadelpen. We leggen je verderop in het artikel uit hoe je deze op je elektrische fiets bevestigt.

Als alternatief kun je eventueel kiezen voor een e-bike stuurtas. Ondanks dat dit geen bidonhouder is, is het wel een andere manier om water mee te vervoeren.

Waar moet je de bidonhouder op je elektrische fiets plaatsen?

Afhankelijk van het type kun je ze op drie verschillende manieren op je e-bike bevestigen. Het frame, de zadelpen of het stuur zijn de meest voorkomende plekken waar je e-bike bidonhouders kunt plaatsen.

  • Frame: het plaatsen op het frame is perfect om je bidon dicht bij de hand te hebben. Ook het feit dat de bidon niet in de weg zit, zoals bijvoorbeeld op het stuur van je fiets, is een voordeel van plaatsing op het fietsframe.
  • Stuur: wil je snel en eenvoudig bij je bidon kunnen? En vind je het niet erg als deze op het stuur van je e-bike zit? Dan is het bevestigen van een bidonhouder op het stuur van je elektrische fiets een goede optie.
  • Zadel: als je geen ruimte hebt op je stuur of het frame van je fiets is plaatsing op je zadelpen ideaal. Je hebt met deze optie wel minder makkelijk toegang tot je bidon, houd hier rekening mee.

Hoe kan ik de bidonhouder op mijn e-bike bevestigen?

Ondanks dat elektrische fietsen geen boorgaten hebben, kun je alsnog bidonhouders bevestigen. Afhankelijk van de locatie van de plaatsing heb je verschillende opties. We lichten ze hieronder graag voor je toe.

Klittenband

Voor het plaatsen op het frame van je e-bike heb je verschillende opties. Bidonhouders met slijtvaste klittenbandsluitingen of spanbanden kun je zonder boorgaten op je frame bevestigen.

Dit heeft niet alleen als voordeel dat je zelf geen gaten in je fietsframe hoeft te boren.

De meeste sluitingen zijn verstelbaar, waardoor je ze eigenlijk overal op je e-bike kunt bevestigen. Dus buiten het frame om kun je ervoor kiezen om hem aan je zadelpen of op het stuur te plaatsen.

Klemmen

Tegenwoordig bestaan er ook bidonhouders die je door middel van een klem vastzet. Afhankelijk van de grootte en de diameter kun je deze op het frame, stuur of de zadelpen bevestigen.

Adapter

Een andere optie is het kopen en plaatsen van een adapter op het frame, waarmee je de plaatsing van klassieke bidonhouders nabootst.

Deze adapters zijn voorzien van bevestigingsgaten en bouten, waarin je de bidonhouder vastzet. En dit zonder gaten te boren! Houd er in dit geval wel rekening mee dat je apart een bidonhouder moet aanschaffen.

Zijn er elektrische fietsen met bidonhouder?

bidonhouder elektrische fiets

Op zoek naar een elektrische fiets waar al een bidonhouder op zit? Dan hebben we helaas slecht nieuws. Ondanks ons uitgebreide onderzoek hebben we geconstateerd dat er geen e-bikes bestaan waar al standaard een bidonhouder op zit.

Je zult dus een bidonhouder los moeten aanschaffen.


Categorieën: Accessoires

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *