Beugelslot kopen? De Top 3 beste beugelsloten voor je fiets!

Laatst bijgewerkt door Kaz op september 19, 2023

Een goed slot is noodzakelijk om diefstal van je fiets te voorkomen. Natuurlijk kan je dan kiezen voor een kabelslot of ringslot. Maar een beugelslot is makkelijker in gebruik.

Wil jij zeker zijn dat je het beste model eruit kiest? Lees dan hieronder waar je op moet letten bij de aankoop. We geven je tevens een interessante top 3!

Top 3 beugelslot voor je fiets

Een beugelslot kies je niet zomaar. Het is erg belangrijk dat de kwaliteit goed is. Alleen zo laat je je fiets met een gerust hart achter.

Kies je voor een van de beugelsloten in onze top 3? Dan hoef jij je geen zorgen te maken.

Wij hebben onze top 3 namelijk pas geselecteerd na een uitvoerig onderzoek. We namen daarbij tientallen beugelsloten onder de loep. We keken voornamelijk naar de ervaringen van klanten, het materiaal en de veiligheid!

1. Beste koop beugelslot: Stahlex 448

De Stahlex 448 is gemaakt van zwaar gehard metaal en stootvast kunststof. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het ART-4 geklasseerd is.

Het bijzondere is dat het slot weinig kost voor de veiligheid die het biedt. Een aanrader voor je standaard fiets, maar ook een goed e-bike slot!




2. Beste beugelslot met kabel: Masterlock Pro

De Masterlock Pro is het enige slot in deze top 3 zonder ART-keurmerk. Toch verdient het een plaatsje. Het is namelijk een van de weinige beugelsloten met een kabel.

Bovendien is de kwaliteit uitstekend. Wil jij je fiets makkelijker vastmaken aan allerlei objecten? Dan is dit het beste beugelslot voor jou. De kabel is 1,2 meter lang en 10 millimeter dik.




3. Beste lichtgewicht beugelslot: BBB Cycling Secure U

De BBB Cycling Secure U is een beugelslot met een ART-3 keurmerk. Je weet dus zeker dat het goed zit op vlak van kwaliteit.

In tegenstelling tot andere beugelsloten is het ook een lichtgewicht. Daardoor neem je hem makkelijker met je mee. Het handig opbergsysteem, maakt het je zelfs nog eenvoudiger.

Het slot is daarnaast voorzien van een rubberen coating. Daardoor beschadigt het de buitenkant van je fiets niet. Ook heeft het een afdekplaat die binnendringen van vuil en stof voorkomt.




Waar let je op bij het kopen van een beugelslot?

Voordat je een beugelslot koopt, dien je te weten waar je op moet letten. Alleen zo maak je de juiste keuze. Daarom hebben wij hieronder voor jou de belangrijkste aandachtspunten op een rijtje gezet!

Formaat

Beugelsloten zijn doorgaans beschikbaar vanaf 18 centimeter tot en met 32 centimeter. Er zijn dus grote verschillen op vlak van formaat. Het is erg belangrijk dat je een slot koopt dat groot genoeg is.

Maar het mag ook niet te groot zijn. Want dan hebben dieven meer ruimte om het beugelslot te forceren met gereedschap.

Materiaal

Een beugelslot moet tevens voldoende stevig zijn. Alleen op die manier biedt het optimale bescherming tegen diefstal. Verhard staal is de beste optie.

Dikte

Als je beugelslot niet voldoende dik is, kan het doorknipt worden met een betonschaar. En dat is natuurlijk allesbehalve veilig. Een goed beugelslot is dikker dan 13 mm. Kies je voor gehard staal? Dan mag het slot wat dunner zijn.

ART-keurmerk

Wil je zeker zijn dat je een veilig u-slot koopt? Dan is het belangrijk dat je let op het ART-keurmerk. Beugelsloten kunnen een ART-1 tot ART-5 keurmerk hebben. Maar niet ieder slot is ervan voorzien.

Koop minimaal een beugelslot met een ART-2-keurmerk voor je fiets. Een slot met ART-1 keurmerk volstaat namelijk niet voor de verzekering.

Een hogere beveiliging mag zeker ook, bijvoorbeeld een ART-3 slot of een ART-4 slot. In dat geval zal je wel iets meer betalen.

Prijs

Een beugelslot kan je al kopen voor ongeveer 20 euro. Sommige modellen kosten echter dik boven de 100 euro. De duurdere beugelsloten zijn niet altijd beter.

Toch is de prijs een goede indicator. Het wordt namelijk grotendeels bepaald door het ART-keurmerk en het materiaal.

Op een beugelslot bespaar je dus beter niet!

Waarom een beugelslot kopen?

Wil je een fietsslot kopen? Dan zijn er veel verschillende soorten om uit te kiezen. Alle soorten hebben hun eigen voor- en nadelen.

Maar een beugelslot is een van de interessantste opties. Het is namelijk licht in gewicht en goedkoop. Daarnaast is het makkelijker in gebruik dan de meeste andere sloten.

Zijn er ook nadelen?

Net zoals alle andere soorten fietssloten heeft ook een beugelslot mindere punten. Zo kan je het moeilijk aan je wiel en aan een object vastmaken.

Met dit soort fietsslot heb je minder flexibiliteit dan met bijvoorbeeld een kettingslot.

Veelgestelde vragen beugelslot

Ben je van plan bent om een beugelslot te kopen? Dan vraag jij je waarschijnlijk nog enkele dingen af. Daarom hebben een overzicht gemaakt van de antwoorden op enkele veelgestelde vragen!

Hoe moet ik een beugelslot onderhouden?

Een goed onderhoud is noodzakelijk om de levensduur van je beugelslot te verlengen. Het volstaat om je cilinder te beschermen tegen stof en vuil. Dat doe je aan de hand van een stofkapje. Daarnaast dien je het slot regelmatig schoon te maken met een slotspray.

Hoe veilig is een beugelslot?

Een beugelslot is niet het veiligste slot. Maar als je kiest voor een met een ART-veiligheidskeurmerk zit je goed. Voor nog meer bescherming kan je het combineren met een kettingslot en/of muuranker.

Hoe bevestig ik een beugelslot?

Simpel: plaats het beugelslot door het voorwiel en de voorvork. Of door het achterwiel en het frame.

Conclusie

Een goed beugelslot? Dat vind je door te kijken naar het ART-keurmerk, het materiaal, het formaat, de dikte en de prijs.

Eens je het beste beugelslot gevonden hebt, mag je ook niet vergeten om het goed te onderhouden. Zo kan je het veel langer gebruiken!






Misschien ook interessant:


Categorieën: Accessoires

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *