De 7 beste kabelsloten voor je fiets

Laatst bijgewerkt door Kaz op september 19, 2023

Een kabelslot is de beste keuze als je op zoek bent naar een licht en gebruiksvriendelijk fietsslot. Wij hebben verschillende modellen uitgetest, zodat je zeker een goed exemplaar vindt.

Om jou het nog makkelijker te maken, vertellen we je ook waar je op moet letten bij de aankoop!

Top 7 kabelslot voor de fiets

Het beste fiets kabelslot vinden is niet makkelijk. Ze bestaan namelijk in heel wat formaten, kleuren en modellen. Kun je echt niet kiezen? Dan is het interessant om onze top 7 te bekijken.

Voor iedere fietser is er het geschikte slot, want wij zochten verschillende modellen uit. Tijdens onze zoektocht hielden wij ook rekening met de prijs-kwaliteitsverhouding en het gebruiksgemak. Hieronder vind je de resultaten!

1. Beste koop kabelslot: Dresco fiets kabelslot

Wil je een goed kabelfietsslot kopen voor een lage prijs? Dan is het Dresco slot iets voor jou. Volgens gebruikers zou het erg kwalitatief en gebruiksvriendelijk zijn.

Veilig is het ook, want het valt onder Security Range 3. De lengte is 60 cm en de dikte 12 mm. Bij aankoop van dit kabelslot voor je fiets krijg je ook twee sleutels. Handig als je er een verliest!




2. Beste kabelslot voor een kinderfiets: Stahlex 431 kabel fietsslot

De Stahlex 431 is een kabelslot dat speciaal gemaakt is voor kinderen. Hoewel het er speels uitziet, is het zeker een volwaardig kabelslot voor op een kinderfiets. Onder de kleurrijke kunststoffen behuizing zit namelijk een dikke stalen kabel van 1 cm.

Dit staalkabel slot heeft ook een cijferslot. Daardoor is het zelfs voor kleine kinderen makkelijk te openen. Het is met zijn 65 cm niet zo lang. Maar dat maakt het wel handiger om mee te nemen.




3. Beste lange kabelslot: Abus SL7237 kabel fietsslot

Het Abus kabelslot 1150/120 zw – SL7237 is ideaal als je meerdere fietsen aan elkaar vast wil maken. Het is namelijk maar liefst 120 cm lang. De dikte is 7 mm.

Je opent het door middel van een cijfercombinatieslot. Het is dus ook een goed fiets kabelslot als je vaak sleutels verliest. Nog een belangrijke troef: het is scherp geprijsd.




4. Beste kabelslot met cijfercombinatie: No-Ride Combi fiets kabelslot

Verkies je een slot met cijfercombinatie? Misschien omdat je je sleutels altijd kwijtraakt? Of omdat je het handiger vindt? Dan is het No-Ride Combi fiets kabelslot een aanrader.

Want het is makkelijk in gebruik, veilig en kwalitatief. Met dit kabelslot hoef jij je dus niet druk te maken over diefstal. De lengte van de kabel is 100 cm. Maar er zijn ook grotere en kleinere modellen verkrijgbaar.




5. Beste kabelslot met vingerscan: Titan kabel fietsslot

Het Titan kabelslot kun je openen met je vingerafdruk. Handig, want zo hoef je geen cijfers te onthouden. Bovendien heb je op die manier geen sleutels meer nodig.

Gebruikt je partner of iemand anders jouw fiets ook? Geen probleem, want je kunt tot wel 20 verschillende vingerafdrukken instellen.

Het slot werkt aan de hand van batterijen. Als deze leeg zijn, kun je de sleutels gebruiken die je erbij krijgt. Dankzij zijn stevigheid en veiligheid, is het ook een goed e-bike slot!




6. Meest veilige kabelslot: Litelok One Flexi fiets kabelslot

Een beugelslot is meestal voorzien van een ART-keurmerk. Dit geldt echter doorgaans niet voor een fiets kabelslot. Het Litelok One Flexi slot is daarop een uitzondering. Daardoor is het extra veilig.

Het ziet er ook heel anders uit dan een doorsnee kabelslot voor op de fiets. Zo is het wat platter en breder. Maar vergis je niet, want het is erg flexibel.

Je kunt het zelfs rond je middel vastmaken tijdens het fietsen. Daarnaast is het gebruiksvriendelijk en ziet het er leuk uit.




7. Meest compacte kabelslot: Abus Combiflex C/SB kabel fietsslot

Sommige kabel fietssloten zijn moeilijk om mee te nemen. Dat geldt zeker niet voor het Abus Combiflex 2503/120 C/SB fiets kabelslot.

Want het is voorzien van een zelf-intrekbare kabel. Daardoor is het erg compact. Bovendien weegt het weinig. Je plaatst het dus makkelijk in een tasje.

Het is dus vooral een heel goed fiets kabelslot om mee te nemen op reis. Maar ook in eigen land kun je het zeker goed gebruiken. De kabel heeft een dikte van 2,5 mm en een lengte van maar liefst 120 cm.

Wil je toch liever een langer of korter kabelslot voor je fiets? Dan kun je kiezen voor een van de andere modellen uit de serie.




Kabelslot voor je fiets kopen? Let hierop

Een kabelslot voor je fiets koop je niet zomaar. Want je moet er zeker van zijn dat het veilig is. En natuurlijk wil je ook een model dat bij je past.

Om die redenen is het van belang dat je rekening houdt met een aantal dingen. We zetten de belangrijkste aandachtspunten op een rij!

Sluiting

Vraag jezelf eerst af welk type van kabelslot je voor je fiets wil kopen. Wil je er een dat sluit met een sleutel. Of verlies je vaak je spullen en vind je een cijferslot veiliger?

Het is belangrijk dat je kiest voor een sluitsysteem dat voor jou handig is. Zeker als je je fiets vaak gebruikt!

Lengte en dikte

De dikte van een kabelslot voor een fiets verklapt veel over de veiligheid. Hoe dikker de kabel is, hoe minder makkelijk dieven hem kunnen doorknippen.

De lengte is ook een belangrijk aandachtspunt. Met een te korte kabel heb je namelijk minder mogelijkheden. Wij raden je dan ook aan om een iets langer kabelslot voor je fiets te kopen!

Materiaal

In principe zijn er niet zoveel verschillen tussen de diverse fiets kabelsloten op vlak van materiaal. Ze hebben namelijk allemaal een kern van staal. Dat is ook nodig voor de veiligheid.

De buitenkant kan echter wel verschillen. Zo hebben sommige kabelsloten een behuizing van polyester. Bij andere is het gemaakt van pvc of een andere kunststof.

Deze materialen zijn vrij gelijk. Waar je vooral op moet letten is of het voorzien is van een coating. Kabelsloten met een extra beschermend laagje gaan namelijk doorgaans langer mee.

Veiligheid

In tegenstelling tot een beugelslot, heeft een kabelslot meestal geen ART-keurmerk. Daar hoef je dus niet naar te zoeken. Om te weten te komen hoe veilig het is, dien je vooral naar de dikte van de kabel te kijken.

Gewicht

Let ook op het gewicht van een kabelslot. Het is handig als je kiest voor een exemplaar dat weinig weegt. Vooral als je er graag een wil dat je makkelijk overal meeneemt.

Houd er wel rekening mee dat zwaardere kabelsloten voor je fiets doorgaans beter zijn. Deze hebben namelijk meestal een dikkere stalen kern waardoor ze moeilijker door te knippen zijn.

Veelgestelde vragen kabelslot

Als je een kabelslot voor je fiets wil kopen, heb je vast nog enkele vragen. Het is belangrijk om je zo goed mogelijk te informeren. Zo weet je of een kabelslot wel bij je past. Daarom vind je hieronder de antwoorden op enkele veelgestelde vragen!

Wat is het verschil tussen een kabelslot en een kettingslot?

Sommige mensen vragen zich af wat het verschil is tussen een kabelslot en een kettingslot. Op vlak van stevigheid zijn ze gelijkaardig. Uiteraard hangt het wel nog af van welk model je kiest.

Het grote verschil tussen een kabelslot en kettingslot zit voornamelijk in de flexibiliteit. Een kettingslot voor je fiets is namelijk heel wat flexibeler dan een kabelslot. Daar staat tegenover dat het meer weegt en duurder is.

Is een kabelslot veilig?

Op deze vraag is er geen simpel antwoord. Dit hangt heel veel af van het model dat je koopt. Over het algemeen is een kabelslot veilig. Maar de dunnere exemplaren kunnen vaak nog doorgeknipt worden.

Als je helemaal zeker wil zijn van veiligheid, dan is het een goed idee om het te combineren met een ringslot, beugelslot of muuranker.

Ook de kabel fietssloten met een ART-keurmerk zijn heel wat veiliger. Helaas zijn deze zeldzaam.

Is een fiets kabelslot iets voor mij?

Iedereen is anders. Het perfecte fietsslot ziet er dus ook voor iedereen verschillend uit. Het is vooral een goed idee om een kabelslot te kopen als je flexibiliteit belangrijk vindt.

Wil je niet te veel geld aan een fietsslot uitgeven? Dan is het eveneens een goede keuze. Ook als je op zoek bent naar een licht fietsslot, raden wij je een kabelslot aan.

Conclusie

Er zijn veel verschillende fietssloten op de markt. Maar een fiets kabelslot is de beste keuze als je op zoek bent naar een slot dat makkelijk is in gebruik. Bovendien kost het weinig.

Als je een kabelslot voor je fiets wil kopen, is het wel belangrijk dat je rekening houdt met enkele zaken. Kijk bij je aankoop vooral naar de veiligheid, de sluiting en het materiaal.

Zo ben je er zeker van dat je een kabelslot uitkiest die je fiets optimaal beschermt!







Meer fietssloten:


Categorieën: Accessoires

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *