Fietsslot met alarm kopen? Bekijk de Top 5

Laatst bijgewerkt door Kaz op september 21, 2023

Het stelen van een fiets is voor sommige mensen jammer genoeg een hobby. Je fiets moet je om deze reden altijd op slot zetten.

Dit kun je met het beste fietsslot doen, maar ook met een fietsalarm.

Of ga je liever voor een combinatie van beide? Ook die mogelijkheid heb je. Je kunt namelijk nu voor een fietsslot met alarm kiezen.

In dit artikel vertellen wij je alles over dit unieke fietsslot. We bespreken wat je aan een fietsslot met alarm hebt én wat de beste fietssloten met alarm van dit moment zijn.

Onze top 5 fietssloten met alarm

Ben je op zoek naar een goed fietsslot met alarm? Dan is het allereerst goed om te beseffen dat je voor meerdere soorten sloten kunt kiezen. Zo kun je voor een kettingslot met alarm kiezen, maar ook voor een fietsslot met alarm én GPS.

Om je keuze makkelijker te maken, zijn wij alvast op onderzoek uitgegaan. Op basis van ons onderzoek zijn wij op een top 5 fietssloten met alarm uitgekomen. Graag delen we onze bevindingen met je in onderstaande reviews.

1. PIXMY – 2-in-1 Smart Fietsslot 80cm

Het PIXMY – 2-in-1 Smart Fietsslot 80cm is volgens ons het beste fietsslot met alarm. Dit betreft een kettingslot met alarm, waardoor je van een ultieme veiligheid verzekerd bent.

Wat hierbij ook mooi is, is dat dit een fietsslot zonder sleutel betreft. Om dit slot te ontkoppelen, heb je namelijk je smartphone met een speciale app nodig.

Belangrijk voordeel is dat dit fietsslot maar liefst 80 centimeter lang is. Je bent hierdoor in staat om in elke situatie je fiets op slot te zetten. En doordat het alarm maar liefst 110 dB aan geluid produceert, is dit één van de veiligste fietssloten van het moment.
2. Raykon Fietsslot

Een ander fietsslot waar we over te spreken zijn, is dit fietsslot van Raykon. Dit fietsslot is onwijs stevig en beschikt over een luid alarm. Met dit alarm schrik je dieven hoe dan ook af.

Of weet je onverhoopt niet meer waar je je fiets geparkeerd hebt? Je kunt het alarm dan eventjes af laten gaan, waardoor je je fiets snel en makkelijk terug kunt vinden.

Dit slot is bestendig tegen regen, beschikt over lange afstandsbesturing, is lastig door te knippen en voor elk soort fiets geschikt. Sterker nog: je kunt dit fietsslot met alarm zelfs voor je scooter gebruiken.
3. Vulpes Tech Schijfremslot met Alarm

Heb je liever geen kettingslot? Dan kun je beter voor dit schijfremslot van Vulpes Tech kiezen. Dit schijfremslot is makkelijk in gebruik, veelzijdig te gebruiken en beschikt over een luid alarm. Dankzij dit alarm weet je de diefstal van je fiets hoe dan ook te voorkomen.

Met dit slot kun je veel kanten op. Zo is dit slot geschikt voor een fiets, maar ook bijvoorbeeld voor een scooter of motor. Je krijgt bij aanschaf drie sleutels meegeleverd. En dit slot maakt ook nog eens 110 dB aan geluid.
4. VINZ Elbroes Schijfremslot

Spreekt een schijfremslot je sowieso wel aan? Dan is de aanschaf van dit VINZ Elbroes schijfremslot aan te raden. Met dit slot zet je je fiets stevig op slot, waarbij het alarm zijn werk meer dan prima doet. Door dit alarm schrik je nagenoeg alle dieven af. Ideaal.

Let wel goed op dat dit slot niet voor alle fietsen geschikt is. Het slot is alleen geschikt als je schijfrem een lengte van 55 mm en een hoogte van 6 mm heeft. Mocht dit passen, geniet je van een handig en veelzijdig schijfremslot met alarm.  
5. Titan Fietsslot met alarm

Tot slot raden wij je ook nog het Titan Fietsslot met alarm aan. Dit fietsslot is op een handige manier te gebruiken, beschikt over een afstandsbediening en is onwijs sterk.

Dit betreft een zogeheten beugelslot, waarmee je je fiets stevig vastzet. Komt een dief desondanks aan je fiets? Dan gaat het alarm van dit slot af.

Dit slot is volledig waterdicht, compact vormgegeven en makkelijk te bedienen. Sta je in een straal van 100 meter bij je fiets vandaan? Dan kun je dit slot met alarm zelfs op afstand bedienen. Wat wil je nog meer?
Wat is voor jou het beste fietsslot met alarm?

fietsslot met alarm

Heb je de wens om je fiets goed te beveiligen? Dan heb je hier meerdere mogelijkheden voor: een speciale fiets GPS tracker of een fietsslot met alarm zijn hier prima voorbeelden van.

Gaat je voorkeur uit naar een fietsslot met alarm? Kijk dan allereerst goed naar het soort fiets. Heb je bijvoorbeeld een e-bike? Kijk dan naar een geschikt slot voor een elektrische fiets.

Er zijn echter nog meer punten waar je op moet letten. De belangrijkste punten bespreken we hieronder

Soort slot

Heb je bovenstaande reviews doorgenomen? Dan heb je doorgehad dat het in deze reviews over verschillende soorten sloten gaat. Zo heb je de keuze tussen een beugelslot, een kettingslot en een schijfremslot.

Het is aan jou om voor het juiste soort fietsslot te kiezen. Om op dit gebied de juiste keuze te maken, zou je goed naar het gewenste gebruik moeten kijken.

Samenstelling

Heb je je keuze qua soort fietsslot gemaakt? Dan zou je ook nog even naar de samenstelling van het fietsslot moeten kijken. Hoe stevig is het fietsslot bijvoorbeeld? En hoe lang is het slot, indien je voor een kettingslot kiest?

Bediening

Je zou ook goed naar de bediening van het fietsslot moeten kijken. Het is namelijk zo dat je sommige fietssloten met alarm op afstand kunt bedienen. Dit biedt onwijs veel gemak.

Alarm

Uiteraard zou je ook goed naar het alarm moeten kijken. Ons advies is om hierbij vooral naar de maximale geluidsproductie te kijken.

Ligt het maximale geluidsniveau op 90 dB of op 120 dB? Dit is in ieder geval een behoorlijk verschil. Ga daarom goed na wat het geluidsniveau per fietsslot met alarm is.

Tips om je fiets goed te beveiligen

De keuze voor een fietsslot met alarm is een verstandige keuze. Je zet je fiets hiermee veilig op slot en je schrikt ook nog dieven af. Maar, er zijn nog meer mogelijkheden om je fiets goed te beveiligen:

  • Sluit een goede fietsverzekering af. Mocht er onverhoopt iets met je fiets gebeuren, ben je maar al te blij met de afgesloten verzekering. Dit is met name aan te raden als je een dure fiets hebt, zoals een e-bike.
  • Zet je fiets alleen op veilige plekken neer. Het is bijvoorbeeld niet verstandig om je fiets in het midden van Utrecht of Amsterdam te parkeren, zonder ‘m hierbij aan een paal vast te maken. Dieven kunnen je fiets in dat geval optillen en in een bus neerzetten.
Veelgestelde vragen

Hoe hebben wij de beste fietssloten met alarm geselecteerd?

Dit hebben we gedaan door te kijken naar het soort slot, het alarm en de ervaringen van andere kopers. Ook hebben we naar de gehele samenstelling van het fietsslot met alarm gekeken.

Is een fietsslot met alarm aan te raden?

Ja, absoluut. Met een fietsslot met alarm zet je je fiets veilig op slot én schrik je dieven af. Zodra het alarm afgaat, rent een dief maar al te snel weg.


Misschien ook interessant:


Categorieën: Accessoires

Kaz

Kaz is een gepassioneerde fietsliefhebber en specialist. Hij werkt al van jongs af aan in fietsenwinkels en heeft diverse Fietstechnicus opleidingen en cursussen gevolgd. Dankzij zijn grote schat aan ervaring en kennis helpt hij jou op weg met het vinden van de beste fiets en fietsaccessoires.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *