Beste fietsalarm: de top 5 van dit moment

Laatst bijgewerkt door Simon op april 26, 2023

De oplossing tegen een fietsdiefstal; dat is toch wel een goed fietsalarm. Als je een goed fietsalarm tot je beschikking hebt, bescherm je je fiets op een perfecte manier.

Daarbij is het ook nog een voordeel dat je uit veel soorten fietsalarmen kunt kiezen. Zo kun je kiezen voor een fietsalarm met een afstandsbediening, een fietsalarm met GPS en een draadloos fietsalarm.

Wil je meer weten over de fietsalarmen waar je uit kunt kiezen? En wil je ook direct één van de beste fietsalarmen aanschaffen? Daarvoor ben je in dit artikel aan het juiste adres.

In dit artikel laten wij je kennismaken met de voordelen van een fietsalarm, maar ook met de 5 beste fietsalarmen van dit moment!

Waarom voor een fietsalarm kiezen?

Fietsalarm kopen

De reden om voor een fiets alarm te kiezen, is wat ons betreft vrij logisch. Hiervoor wijzen wij je graag op onderstaande cijfers:

 • De Fietsersbond schat in dat jaarlijks tussen de 468.000 en 772.00 fietsen gestolen worden
 • Per dag worden er pakweg 300 fietsen gestolen
 • In 2020 werden 37% meer elektrische fietsen gestolen dan in jaar daarvoor

In onze ogen zijn dit schrikbarende cijfers. Cijfers die aangeven dat fietsdiefstal is ons land een groot probleem is. Deze cijfers worden ook onderstreept door bijvoorbeeld de Fietsersbond en de ANWB. Zij waarschuwen voortdurend voor een mogelijke diefstal van je fiets.

Bovendien is het opmerkelijk dat overal fietsen gestolen worden; in onze hoofdstad, maar ook in de kleinere steden. We kunnen hierdoor eigenlijk stellen dat een fiets in geen enkele stad nog veilig staat.

De voordelen van een fietsalarm

Wil je je fiets wel ergens veilig neer kunnen zetten? Dan kun je uit meerdere hulpmiddelen kiezen. Je kunt voor een goed fietsslot kiezen, maar je kunt dus ook voor een goed fietsalarm kiezen.

Door voor een goed fietsalarm te kiezen, geniet je van de nodige voordelen:

 • Je ziet altijd waar je fiets is, indien je voor een fietsalarm met GPS kiest. Als je een fietsalarm met GPS hebt, zie je op je app precies waar je fiets is. Met deze app kun je je fiets overigens ook terugvinden, mocht je niet meer weten waar je ‘m precies neergezet hebt.
 • Een fietsalarm werkt diefstal werend. Ziet een fietsendief dat je een fietsalarm op je fiets hebt zitten? Dan denkt hij/zij nog wel drie keer over een eventuele diefstal na. De aanwezigheid van een goed fietsalarm brengt immers de nodige risico’s met zich mee voor een fietsendief.
 • Je kunt uit veel soorten fietsalarmen kiezen. In onze ogen is het ook een groot voordeel dat je uit meerdere fietsalarmen kunt kiezen. Juist doordat je zoveel keuze hebt, kun je altijd het beste fietsalarm voor je fiets uitkiezen.

Spreken deze voordelen je aan? Dan raden wij je van harte aan om voor één van onderstaande fietsalarmen te kiezen. Uit onze test is namelijk gebleken dat dit de beste fietsalarmen van dit moment zijn.

1. Cloxks – Multifunctioneel fietsalarm met afstandsbediening

cloxks_–_fietsalarm_multifunctioneel
Bekijk foto’s, reviews & beste prijs

Wil je het beste fietsalarm aanschaffen? Dan is dit fietsalarm van Cloxks een meer dan prima optie voor je. Dit alarm werkt aan de hand van een afstandsbediening; met dank aan deze afstandsbediening kun je het fietsalarm op afstand instellen. Het maximale bereik is hierbij 20 meter, volledig draadloos.

Bij dit alarm kun je uit meerdere gevoeligheidsstanden kiezen. Daarbij is het ook nog mogelijk om uit zes verschillende belgeluiden te kiezen. Zodra iemand je fiets optilt, gaat dit belgeluid direct af. Omstanders kijken hierdoor direct op, waardoor de fietsendief het mogelijk direct op een rennen zet. Zonder de fiets zelf uiteraard.

Ook is het fijn dat dit fietsalarm een SOS functie heeft. Zodra de fiets met meer dan 45 graden gekanteld wordt, wordt er een SOS geluid geactiveerd. Dit is ook veilig als je met je fiets gevallen bent; op deze manier worden omstanders op een mogelijke SOS-situatie gewezen. Erg veilig en fijn dus.

Tot slot krijg je bij dit beste fietsalarm alle nodige montagebenodigdheden geleverd. Met dank aan de dubbelzijdige tape en de kabelbinders monteer je dit alarm stevig op je fiets. Bij aanschaf krijg je ook de nodige batterijen geleverd; met deze batterijen werken het fietsalarm én de afstandsbediening volledig naar wens.

👍 Voordelen:

 • Inclusief afstandsbediening
 • Inclusief SOS-functie
 • Inclusief alle benodigde montagebenodigdheden
 • Keuze uit zeven gevoeligheidsstanden
 • Keuze uit zes belgeluiden
 • Interessant geprijsd
 • Geluid van maar liefst 113 decibel

👎 Nadelen:

 • Geen Nederlandstalige gebruiksaanwijzing
2. Loxure Fietsalarm Anti-Diefstal

fietsalarm_anti-diefstal
Bekijk foto’s, reviews & beste prijs

Gaat je voorkeur uit naar een heel luid fietsalarm? Dan is dit fietsalarm van Loxure voor je op het lijf geschreven. Dit fietsalarm levert namelijk een geluid van maar liefst 120 decibel. Hiermee is het één van de luidste fietsalarmen van dit moment.

Bijkomend voordeel is dat dit fietsalarm voor allerlei soorten fietsen geschikt is. Dit is een prima fietsalarm voor een elektrische fiets, voor een stadsfiets en voor een bakfiets. Daarnaast is het ook nog mogelijk om dit alarm voor een scooter of motor te gebruiken.

Bij dit alarm geniet je van een draadloos bereik van 20 meter, een makkelijke montage en een eenvoudige bediening. De eenvoudige bediening is te danken aan de draadloze sleutel. Met deze sleutel ben je in staat om het alarm op afstand aan en uit te zetten. Bij dit alarm kun je uit zeven gevoeligheidsstanden kiezen en uit zes verschillende alarmgeluiden. Overigens gaat dit fietsalarm door weer en wind; het is namelijk volledig waterdicht.

👍 Voordelen:

 • Op afstand te bedienen (20 meter)
 • Geluid van maar liefst 120 decibel
 • Makkelijk te monteren en te bedienen
 • Zeven gevoeligheidsstanden en zes alarmgeluiden
 • Interessant geprijsd
 • Geschikt voor alle soorten fietsen

👎 Nadelen:

 • Het geluid is nogal ‘schel’
3. Missan Fietsalarm

achilles_fietsalarm
Bekijk foto’s, reviews & beste prijs

Ook over het fietsalarm van Missan zijn wij erg te spreken. Wij zijn bovendien niet de enige; recentelijk is dit fietsalarm wereldwijd uitgeroepen het beste fietsalarm.

Een eretitel die wij maar al te goed kunnen begrijpen. Dit fietsalarm van Missan werkt namelijk erg prettig.

Deze prettige werking is onder meer te danken aan het geluidsniveau. Zodra het alarm opmerkt dat er aan je fiets gezeten wordt, gaat het geluid maken. Hierbij produceert het alarm maar liefst 113 decibel aan geluid. Grote kans dat de fietsendief je fiets hierdoor direct laat staan en het op een rennen zet.

Fijn is ook dat je bij dit fietsalarm een afstandsbediening geleverd krijgt. Met dank aan deze afstandsbediening kun je het alarm op afstand bedienen. Men geeft hierbij aan dat het draadloze bereik tussen de 40 en 80 meter ligt.

Weet je wat ook nog een groot voordeel is? Als je dit alarm aan je stuur bevestigt, gebruik je ‘m moeiteloos ook als een fietsbel. Uiteraard geniet je hierbij ook van het hoge geluidsniveau. Al met al een prima fietsalarm welke voor meerdere soorten fietsen geschikt is.

👍 Voordelen:

 • 113 decibel aan geluid
 • Ook als fietsbel te gebruiken
 • Draadloos te bedienen
 • Compact design
 • Waterdicht (IP55)

👎 Nadelen:

 • Niet het goedkoopste fietsalarm
4. Sodex Fietsalarm

anti-diefstal_fietsalarm_met_extra_afstandsbediening
Bekijk foto’s, reviews & beste prijs

Een ander fietsalarm waar we enthousiast over zijn, is dit alarm van Sodex. Bij dit alarm valt eigenlijk direct de tweede afstandsbediening op.

Mocht je onverhoopt de afstandsbediening kwijtraken, heb je altijd nog een reserve afstandsbediening achter de hand.

Dit fietsalarm heeft een draadloos bereik tussen de 40 en 80 meter. Binnen dit bereik kun je met de afstandsbediening het alarm naar wens instellen. Hierbij kun je kiezen uit 3 verstelbare geluidsniveaus, 7 gevoeligheidsstanden en 3 ringtones. Kies je voor het luidste geluidsniveau? Dan produceert dit fietsalarm 113 decibel aan geluid.

Ook de SOS noodfunctie vinden wij erg handig. Zodra de fiets met meer dan 45 graden gekanteld wordt, gaat het alarm af. Dit is niet alleen fijn als je fiets gestolen wordt, maar ook als je ten val komt op je fiets. Het SOS alarm waarschuwt omstanders, waardoor de omstanders je tijdig kunnen helpen.

Verder is dit fietsalarm waterdicht, makkelijk te bedienen en krijg je de benodigde batterijen meegeleverd. Een aanrader wat ons betreft.

👍 Voordelen:

 • 3 verstelbare geluidsniveaus
 • Op afstand te bedienen; bereik 40 – 80 meter
 • Inclusief SOS noodfunctie
 • Met reserve afstandsbediening
 • Interessant geprijsd

👎 Nadelen:

 • Montage gaat niet altijd even makkelijk
5. OrchidPlus Fietsalarm

fietsalarm_-_anti-diefstal
Bekijk foto’s, reviews & beste prijs

Ben je op zoek naar het beste fietsalarm? Dan kun je ook nog kijken naar dit fietsalarm van het merk OrchidPlus. Dit merk heeft een meer dan prima fietsalarm op de markt gebracht. Een alarm dat op alle soorten fietsen gebruikt kan worden, maar óók op een motor gebruikt kan worden.

Bij dit fietsalarm valt direct de compacte vormgeving op. Doordat het alarm zo compact is, ziet een fietsendief het alarm over het algemeen niet al te snel. Besluit de dief je fiets te stelen? Dan merkt de dief dit alarm maar al te snel op; het alarm produceert namelijk direct een flink lawaai.

Daarbij is het ideaal dat dit fietsalarm waterdicht is. Zelfs in het typische Nederlandse weer kun je dus vertrouwen op dit fietsalarm. Overigens is het ook nog mogelijk om dit alarm als een fietsbel te gebruiken. In dat geval moet je er wel voor kiezen om dit fietsalarm aan je stuur te monteren.

Bij dit fietsalarm zijn wij wel tegen twee nadelen aangelopen. Allereerst het maximale geluidsniveau; dit bedraagt slechts 110 decibel. Het is daarmee het minst luide fietsalarm uit deze top 5.

Ten tweede krijg je niet alle benodigdheden meegeleverd. Zo krijg je niet de benodigde batterijen meegeleverd. Om gebruik van dit fietsalarm te kunnen maken, moet je daarom nog separaat de juiste batterijen aanschaffen.

👍 Voordelen:

 • Volledig waterdicht
 • Prima werking
 • Afstandsbediening heeft een bereik van 40 tot 80 meter
 • Vrij compact vormgegeven
 • Scherp geprijsd

👎 Nadelen:

 • Geluidsniveau van maximaal 110 decibel
 • Benodigde batterijen worden niet meegeleverd
Wat is voor jou het beste fietsalarm?

Heb je je pijlen gericht op de aanschaf van een fietsalarm? Verstandig en begrijpelijk. Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen, brengt een fietsalarm veel voordelen met zich mee.

Voordat je van deze voordelen kunt genieten, moet je wel op zoek gaan naar het beste fietsalarm. Wij raden daarbij bovengenoemde vijf varianten aan, maar wat is nou voor jóu het beste fietsalarm?

Om je een handje met deze zoektocht te helpen, geven wij je hieronder enkele handige tips.

Kijk goed naar het soort fietsalarm

Ten eerste moet je goed naar het soort fietsalarm kijken. Wil je een fietsalarm met afstandsbediening hebben? Of gaat je voorkeur uit naar een fietsalarm met GPS? Dit zijn twee van de meest gekozen soorten fietsalarmen. Beide soorten brengen unieke voordelen met zich mee, dus maak een goede vergelijking voor jezelf.

De eigenschappen van het fietsalarm

Ten tweede raden wij je aan om goed naar de eigenschappen van het fietsalarm te kijken. Let onder meer op onderstaande factoren:

 • Maximale geluidsniveau
 • Aantal belgeluiden en aantal gevoeligheidsstanden
 • Bereik van de afstandsbediening/fietsalarm
 • Eventuele aanvullende functies, zoals een SOS noodfunctie
 • Waterdichtheid; in ons land is het erg wenselijk dat het fietsalarm volledig waterdicht is

Kijk goed naar de geschiktheid van het fietsalarm

Ten derde wijzen wij je graag op de geschiktheid van het fietsalarm. Is het fietsalarm geschikt voor alle soorten fietsen? Of is het fietsalarm alleen geschikt voor specifieke soorten? Over het algemeen is een fietsalarm voor alle soorten fietsen geschikt, maar dit is wel iets wat je voor de zekerheid moet checken.

Kies altijd voor een fietsalarm van een A-merk

Ten vierde raden wij je aan om altijd een fietsalarm van een A-merk te kopen. De A-merken leveren kwaliteit en bieden een prima support aan. De fietsalarmen die we in dit artikel benoemd hebben, zijn van gerenommeerde merken.

Twijfel je over de aanschaf van een fietsalarm bij een winkel als Action? Wij raden je dit graag af. De fietsalarmen van A-merken vind je namelijk niet bij dergelijke winkels.

Durf te investeren

Tot slot willen wij je adviseren om te investeren in het beste fietsalarm. Als je hier een bepaald bedrag aan uitgeeft, ben je van een geweldige werking verzekerd. Dat is alles wat je wilt, niet waar?


Misschien ook interessant:


Categorieën: Accessoires

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *