Beste fiets GPS tracker – TOP 3

Laatst bijgewerkt door Simon op augustus 19, 2023

Per dag worden in ons land meer dan 300 fietsen gestolen. Ja, je leest het goed; méér dan 300 fietsen.

Wil jij graag voorkomen dat jouw fiets gestolen wordt? Kies dan voor de aanschaf van het beste fietsslot. Een aanvullende mogelijkheid die je hebt, is om een fiets GPS tracker te installeren.

Dankzij deze GPS tracker zie je altijd waar jouw fiets is.

Kun je met een GPS tracker op jouw fiets een diefstal voorkomen? Nee, dat is niet het geval. Als een dief kwaad wil, kan hij/zij altijd wel een fiets stelen.;

Máár met dank aan een GPS tracker maak je het terugvinden van jouw fiets een stuk makkelijker.

Dit is niet alleen veilig, maar is óók nog eens praktisch! De kans bestaat namelijk ook dat je vergeten bent waar je jouw fiets geparkeerd hebt. Dankzij een (verborgen) GPS tracker kun je je fiets dan weer eenvoudig terugvinden!

De beste GPS tracker voor op jouw fiets

Kun je het beste een GPS tracker in jouw fiets inbouwen? Of kun je beter voor een los GPS volgsysteem kiezen?

De keuze is aan jou. Het aanbod van de GPS fiets trackers is door de jaren heen in ieder geval vrij divers geworden. Met dank aan dit diverse aanbod heb je meer dan voldoende om uit te kiezen.

Maar, voor welke GPS tracker kun je het beste kiezen? Welke GPS tracker zorgt voor de gewenste beveiliging? En wat is bijvoorbeeld de beste GPS tracker voor jouw fiets zonder abonnement?

Op al die vragen vind je in dít artikel het antwoord.

Hieronder vind je alvast de 3 beste varianten van dit moment:

 1. Invoxia – Fiets GPS Tracker
 2. Lostkey – Mini GPS tracker
 3. TKSTAR GPS Tracker

1. Invoxia – Fiets GPS Tracker

invoxia_fiets_gps_tracker

De beste fiets GPS tracker is volgens onze test deze tracker van Invoxia. Toen wij deze tracker uit mochten proberen, werden wij eigenlijk direct enthousiast.

Dat is in de eerste plaats te danken aan de vormgeving van deze tracker. Deze tracker is namelijk vormgegeven in de vorm van een reflector. Een dief denkt mogelijk dat dit gewoon een reflector is, terwijl het in de werkelijkheid een GPS tracker is.

Ook is het ideaal dat je voor deze GPS tracker géén simkaart nodig hebt. Deze tracker werkt op basis van een handig systeem in combinatie met een app. Op de app zie je echt precies waar jouw fiets is. De ervaring leert dat dit volgsysteem echt heel accuraat werkt.

Als je gebruik van deze fiets GPS tracker gaat maken, moet je wel een abonnement afsluiten. De kosten hiervoor zijn voor de eerste 3 jaren reeds in de verkoopprijs opgenomen. Na deze eerste drie jaren ga je een bedrag van 9,99 euro per jaar betalen.

Al met al zijn wij erg te spreken over deze fiets GPS tracker. Het enige waar je rekening mee moet houden, is met het forse prijskaartje. Voor dit forse prijskaartje krijg je echter wel een handige, onopvallende en nauwkeurige GPS tracker voor jouw fiets.

👍 Voordelen:

 • In de vorm van een reflector
 • Makkelijk op jouw fiets aan te brengen
 • Zeer nauwkeurig en makkelijk in gebruik
 • Jouw fiets is non stop te volgen via de mobiele app
 • Waterdicht

👎 Nadelen:

 • De aanschafprijs is fors
 • Na 3 jaar moet je 9,99 euro per jaar betalen
2. Lostkey – Mini GPS tracker

mini_gps_tracker_fiets

Wil je jouw fiets tegen diefstal beschermen? Dat doe je met een goede GPS tracker. Gaat jouw voorkeur hierbij uit naar de kleinst mogelijke GPS tracker?

Dan kom je al snel bij deze GPS tracker van Lostkey uit. In het huidige aanbod is dit namelijk de kleinste GPS tracker.

Doordat deze tracker zó klein is, valt ‘ie bijna niet op. Ondanks de kleine afmetingen is de werking wel zeer accuraat te noemen. Het kastje heeft een prima GPS signaal, waardoor je zeer nauwkeurig ziet waar jouw fiets zich bevindt.

Het mooie is dat deze GPS tracker ook behoorlijk uitgebreid is. Zo kun je live meekijken, terwijl je ook routes terug kunt kijken. Met dank aan de verschillende alarmsystemen krijg je bovendien direct een melding. Deze GPS tracker heeft een trilalarm, een bewegingsalarm en een snelheidsalarm.

Voor deze GPS tracker heb je een simkaart nodig. Dit is niet direct een voordeel, maar je bespaart hier wel kosten mee. Je hoeft immers geen abonnement af te sluiten. Met dank aan de TKSTAR GPS APP verlies je jouw fiets in ieder geval nooit meer uit het oog!

👍 Voordelen:

 • Zeer kleine GPS tracker
 • Accurate en nauwkeurige locatiebepaling
 • Inclusief het terugkijken van afgelegde routes
 • Ook voor andere objecten (of huisdieren) te gebruiken

👎 Nadelen:

 • Je hebt een simkaart nodig
3. TKSTAR GPS Tracker

gps_volgsysteem_fiets

Gaat jouw voorkeur uit naar een fijne, betrouwbare en betaalbare GPS fiets tracker? Dan kom je al heel snel bij deze variant van het merk TKSTAR uit. In onze ogen brengt deze tracker enkele unieke (en zwaarwegende) voordelen met zich mee.

Zo is de werking van deze tracker echt heel nauwkeurig. Je kunt – via jouw mobiel – zeer nauwkeurig de locatie van jouw fiets bekijken. Dit is allemaal te danken aan het sterke GPS signaal van deze tracker.

Ook is het ideaal dat deze tracker 3 alarmsystemen ingebouwd heeft gekregen:

 • Bewegingsalarm: zodra jouw fiets in beweging komt, krijg je hier een melding van.
 • Snelheidsalarm: als een bepaalde snelheid met de fiets behaald wordt, krijg je hier een melding van.
 • Trilalarm: indien de fiets begint te trillen (bijvoorbeeld bij het optillen van de fiets), krijg je hier een melding van.

Bovendien hoef je voor deze GPS tracker geen abonnement af te sluiten. Het enige wat je voor deze tracker nodig hebt, is een simkaart. Deze simkaart moet je overigens wel voorzien van een bepaald tegoed. In de handleiding van deze GPS tracker vind je daar meer informatie over.

Deze GPS tracker heeft een ingebouwde accu; de accuduur hiervan is maar liefst 90 dagen. Ongeveer om de 3 maanden moet je deze accu eventjes opnieuw opladen. Doordat de GPS tracker over 5 ingebouwde magneten beschikt, maak je ‘m moeiteloos aan jouw fiets vast.

Waar je deze GPS tracker het beste aan vast kan maken? Aan een metalen oppervlakte op jouw fiets. Dit is wat ons betreft daardoor ook de beste GPS tracker voor jouw fiets zadelpen. Je bevestigd deze mini gps tracker namelijk moeiteloos aan de zadelpen van jouw fiets!

👍 Voordelen:

 • Ingebouwde accu met een accuduur van 90 dagen
 • Zeer nauwkeurige locatiemelding
 • Beschikt over drie alarmsystemen
 • Makkelijk aan jouw fiets te bevestigen
 • Is niet al te groot

👎 Nadelen:

 • Je hebt een simkaart nodig
Waar moet je op letten?

gps tracker fiets

Wil jij voor de beste fietsbeveiliging met GPS tracker gaan? Dan raden wij je aan om voor één van de hierboven besproken varianten te kiezen.

Deze varianten werken nauwkeurig, bieden veel handige extra’s en zijn van een prima kwaliteit.

Hierbij raden wij je wel aan om een goede vergelijking te maken. Voordat je de beste GPS fiets tracker kunt kopen, moet je allereerst jouw wensen op een rijtje zetten.

Aan de hand van jouw wensen kun je naar de onderstaande criteria kijken.

Welke fiets wil je beveiligen?

Kijk ten eerste goed naar het soort fiets dat je wilt beveiligen. Gaat dit om bijvoorbeeld een omafiets? Of wil je een elektrische fiets beveiligen?

Indien je voor een elektrische fiets hebt gekozen, moet je deze van je verzekering mogelijk verplicht voorzien van een track en trace systeem.

Voor een track en trace voor een e-bike kun je overigens prima voor één van de hierboven genoemde GPS trackers kiezen.

Wil je liever geen fietsverzekering met track en trace hebben? Dan is het wellicht niet mogelijk om jouw elektrische fiets te verzekeren. Ga dit goed na bij de verzekeringsmaatschappij.

Soort GPS systeem

Ook moet je heel goed naar het soort GPS systeem kijken. Je kunt bijvoorbeeld voor één van de kleine kastjes kiezen; dat zijn eigenlijk de varianten die wij hierboven hebben gesproken.

Je kunt echter ook een fiets chip kopen; het lastige hiervan is dat deze chip vervolgens ook nog in jouw fiets ingebouwd moet worden. Wel is hij verborgen en dus lastig te vinden door dieven.

Je kunt echter ook voor een sleutelhanger met GPS kiezen. Het lastige hiervan is alleen dat deze sleutelhanger – als het goed is – niet altijd in jouw fiets zit.

Ga daarom goed voor jezelf na wat jouw voorkeuren zijn. Heb je eenmaal voor een GPS tracker gekozen? Dan is een GPS tracker fiets sticker wellicht nog een leuke aankoop.

Deze sticker kun je op jouw fiets plakken; op de sticker valt te lezen dat jouw fiets over een track en trace systeem beschikt.

Simkaart of abonnement?

Bij een GPS systeem heb je de keuze uit twee varianten:

 • Een variant die op basis van een simkaart werkt. Deze simkaart kun je bijvoorbeeld bij een supermarkt aanschaffen en moet je vervolgens voorzien van voldoende tegoed.
 • Een variant die op basis van een abonnement werkt. Bij deze variant hoef je in principe niks te regelen, behalve het betalen van het abonnementsgeld per maand/jaar.

Prijs-kwaliteitverhouding

Durf te investeren in de beste GPS tracker voor jouw fiets. Je kunt ook voor een goedkope variant kiezen, maar dat is niet aan te raden.

Zorg er bovendien voor dat je de GPS tracker bij een betrouwbare partij, zoals Bol.com of ANWB, koopt. Bij dergelijke aanbieders vind je ook de varianten van de beste merken!

Vergelijk het aanbod bij de onderstaande winkels:


Ook interessant:


Categorieën: Accessoires

Simon

Simon is een gepassioneerde fietsliefhebber en enthousiaste schrijver op onze website. Hij deelt graag deelt zijn diepgaande kennis en enthousiasme voor alles wat met fietsen te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de fietsindustrie biedt hij betrouwbare inzichten en deskundig advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *