Beste kettingslot fiets? Bekijk nu de Top 5!

Laatst bijgewerkt door Joni op september 19, 2023

Op zoek naar een nieuw kettingslot voor je fiets? Dan gaat onderstaand lijstje je helpen!

Hier hebben we namelijk de 5 meest betrouwbare en best geteste kettingsloten voor je geselecteerd.

Top 5 beste kettingsloten voor je fiets

Beste kettingslot volgens de ANWB – Axa ProMoto Neo 2

Axa Promoto Neo 2 Kettingslot

De schakels van deze gehard stalen ketting hebben een diameter van 9 mm. Het hangslot heeft een cilinder met anti-boorplaat.

De ProMoto 2 voldoet aan de Nederlandse ART-norm van 2 sterren en kan gebruikt worden om je fiets mee te verzekeren. Het Axa ProMoto kettingslot heeft een lengte van 100 cm en een gewicht van 2,5 kg.

De ketting heeft een hoogwaardige neopreen hoes die je fiets beschermt tegen beschadiging. Het materiaal rafelt niet en heeft geluidsisolerende eigenschappen.

Het robuuste hangslot wordt afgedekt door een sterke slagvaste behuizing van kunststof. De handbediende cilinderafdekking beschermt je cilinder tegen vocht en vuil en verlengt daarmee de levensduur van je kettingslot.

Axa is een Nederlands merk dat zich al meer dan honderd jaar bezighoudt met fietsen. Dit bedrijf weet als geen ander hoe de Nederlandse fietscultuur in elkaar zit, en kan daarom producten leveren die erg bruikbaar zijn in de dagelijkse praktijk.

Ook de ProMoto is ontworpen voor gebruiksgemak en betrouwbaarheid.

👍 Voordelen:

👎 Nadelen:

 • Door lengte en gewicht minder gepast voor racefiets
Beste kettingslot met brede schakels – Hiplok Homie

Hiplok Homie Fietsslot

Dit robuuste slot is gemaakt om diefstal te voorkomen, en houdt je fiets veilig vastgebonden aan de muur van je garage of appartement.

De ketting is gemaakt van 10 mm dik gehard staal, en wordt geleverd in een stevige stoffen hoes om de lak van je fiets en muren te beschermen. De Hiplok Homie heeft een lengte van 150 cm voor voldoende lus- en ophangruimte.

Dit kettingslot is uitgerust met een beugel van 12 mm en een hanger die je op de muur kunt monteren. Zo kun je je fiets altijd gemakkelijk op slot zetten in of buiten je woning.

Dit zorgt voor betrouwbare en gemakkelijke vergrendeling, en is een uitstekend afschrikmiddel tegen opportunisten die hun ogen op je fiets hebben laten vallen.

De betrouwbaarheid van dit slot wordt aangetoond met een Gold-classificatie van Sold Secure. Ook de ANWB raadt fietsers de Hiplok Homie aan.

👍 Voordelen:

 • Brede schakels van 10 mm
 • Aangeraden door de ANWB en Sold Secure
 • Inclusief muurhanger

👎 Nadelen:

 • Met 4 kg aan de zware kant
Beste budget fiets kettingslot – ABUS CityChain 6800

ABUS CityChain 6800 Kettingslot fiets

Als je op zoek bent naar een simpel kettingslot dat je stadsfiets veilig kan houden, is de ABUS CityChain een betaalbare en betrouwbare optie.

Dit is een door de ANWB goedgekeurd kettingslot, en doet precies waar je hem voor nodig hebt: makkelijk en veilig je fiets op slot zetten.

Natuurlijk wordt het niet aangeraden om dit slot te gebruiken voor een dure mountainbike of racefiets. Met een schakeldikte van 5 mm is dit namelijk niet de stevigste ketting.

Als je echter een redelijk normale fiets hebt, die qua waarde niet snel het doelwit van een diefstal kan worden, is de ABUS CityChain een goede optie.

Dit kettingslot is licht en flexibel en kan makkelijk in krappe fietsenrekken worden gebruikt.

Dit model is verkrijgbaar in 85 cm/700 gram en 110 cm/830 gram. Daarnaast is het slot uitgerust met een duurzame textiel kettinghoes, waardoor er geen krassen op je fiets ontstaan.

Om het slot te sluiten klik je het einde van de ketting in het slothuis, meer hoef je niet te doen. Het slot klik je hiermee automatisch op slot.

👍 Voordelen:

 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Aangeraden door de ANWB
 • Licht en flexibel

👎 Nadelen:

 • Niet stevig genoeg om dure fiets te kunnen beschermen
Beste kettingslot voor elektrische fiets – Litelok Core

Litelok Core Flexi-O 100 fietsslot e-bike

De Litelok Core is een van de veiligste fietssloten die momenteel beschikbaar is, met een Diamond-classificatie van Sold Secure.

De ANWB raadt aan om twee (verschillende) sloten te gebruiken bij een elektrische fiets. De Litelok is hier een perfecte keuze voor. Omdat deze zo ontzettend stevig is, kun je deze goed gebruiken bij dure fietsen of e-bikes.

Liteloks zijn gemaakt van iets wat “Boaflexicore” wordt genoemd, een compositie van verschillende kabels.

De Litelok Core maakt gebruik van een verbeterde Boaflexicore Plus, die speciaal is ontworpen om de meest geavanceerde kabelknippers te verslaan.

In feite is het hoogst onwaarschijnlijk dat iets anders dan een haakse slijper in staat zal zijn om door de Litelok Core te snijden.

Dit model is 100 cm lang en weegt 2250 gram. Wat handig is aan de Litelok, is dat als je aan het fietsen bent, je hem als een riem om je middel kunt dragen!

👍 Voordelen:

 • Diamond-classificatie van Sold Secure
 • Geschikt om dure fietsen en elektrische fietsen veilig te houden
 • Boatflexicore Plus

👎 Nadelen:

 • Aan de prijzige kant
Beste mini kettingslot fiets – Kryptonite Evolution Series 2

Kryptonite Evolution Series 2 I.C. 955 mini kabelslot

Als je op zoek bent naar een kettingslot dat licht en kort genoeg is om rond je zadelpen te dragen, of in een tas te doen, dan is het mini slot van Kryptonite een goede optie.

Dit Kryptonite model is 1,7 kg en heeft een lengte van slechts 55 cm. Dit zorgt ervoor dat je je fiets strak tegen de fietsenstalling kunt zetten, zonder de kans dat deze kantelt en beschadigd raakt.

Het relatief lichte gewicht zorgt er bovendien voor dat deze kettingslot ideaal is voor een racefiets.

Als je je fiets dan daadwerkelijk op slot zet, maakt het geïntegreerde vergrendelingsmechanisme het hele proces zeer soepel. Met schakels van 9 mm is het een veilig fietsslot.

De weerbestendige nylon hoes beschermt tegen krassen op de fiets en maakt het compact opvouwen van de ketting mogelijk.

👍 Voordelen:

 • Licht en compact
 • Nieuwe, gepatenteerde sluit-technologie
 • Weerbestendige nylon hoes

👎 Nadelen:

 • Door korte lengte kan het lastig zijn om je fiets in het fietsenrek op slot te zetten
Waar let je op bij het kopen van een kettingslot voor de fiets?

Hoeveel beveiliging heb je nodig?

Er zijn een paar vragen die je kunnen helpen bepalen hoe belangrijk een goed slot is voor jouw fiets.

Dat zijn de volgende:

 • Laat je je fiets vaak langer dan 1 uur onbewaakt staan in stadscentra of universiteitscampussen?
 • Wordt je woonplaats beschouwd als een “studentenstad” of een “toeristische hotspot”?
 • Is jouw fiets duurder dan gemiddeld?

Hoe vaker je ‘ja’ antwoordt op deze vragen, hoe waarschijnlijker het is dat je een goed slot kunt gebruiken.

Hoe weet je of een kettingslot betrouwbaar is?

Als je een kettingslot koopt voor je fiets bij de Lidl of Action, dan kun je er over het algemeen van uitgaan dat je niet de hoogste kwaliteit te pakken hebt.

In de hogere prijsklasse is echter ook niet altijd duidelijk wat precies het meest betrouwbare model is.

Gelukkig zijn er organisaties die sloten voor de fiets testen. De bekendste zijn Stichting ART en Sold Secure. Ook wij deden een beste fietsslot test.

ART is een Nederlandse organisatie en de Europese markt staat vol met door hen geteste sloten.

Sold Secure is voor de verandering een Britse non-profit en is meer gericht op de Britse en Noord-Amerikaanse markt.

Rankings zijn gemakkelijk te begrijpen – ART gebruikt een schaal van 1-5 sterren waarbij 5 sterren het veiligst zijn. In deze schaal zouden 2 sterren voldoende bescherming moeten bieden voor je fiets.

Hoe kun je diefstal van je fiets voorkomen?

Fiets op slot Litelok

Helaas is geen enkel slot onbreekbaar. Als iemand echt je fiets wil stelen, kan dat met het juiste gereedschap en de juiste kennis, ongeacht de sterkte van je kettingslot.

Wat je wel kunt doen, is de fietsendief afschrikken door het hem of haar zo moeilijk mogelijk te maken.

Met dat in gedachten, is een van de beste adviezen die we je kunnen geven om twee sloten van verschillende typen en merken te gebruiken.

Als een dief bedreven is in het kiezen van een bepaald type slot en de tools heeft om dit te doen, is de kans kleiner dat hij ook het gereedschap of de kennis zal hebben om een ​​heel ander type slot te breken.

Natuurlijk heb je ook de optie om een klein fietsalarm te installeren. Hierbij gaat een alarm af als iemand je fiets verplaatst.

Ook hebben sommige fietsalarmen een GPS tracker, zodat je je gestolen fiets makkelijk terug kunt vinden.

Locatie

Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar waar je je fiets achterlaat, is bijna net zo belangrijk als waarmee je hem op slot zet.

Vraag jezelf af: wie zou het opmerken als iemand zou proberen mijn fiets te stelen? In gebieden met veel bezoekers zijn er minder vaak getuigen van fietsdiefstallen dan zijstraten en steegjes.

Sociale media kan ook je vriend zijn, houd up-to-date afbeeldingen van je fiets als verder bewijs van eigendom.💡 Misschien ook interessant voor jou:


Categorieën: Accessoires

Joni

Joni's passie en expertise ligt bij alles wat met fietsen te maken heeft. Maar het liefst houdt ze zich bezig met stadsfietsen en fietsaccessoires. Met een scherp oog voor zowel stijl als functionaliteit, biedt Joni waardevolle inzichten en praktisch advies.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *